Раждане в Окръжна Болница "Св.Анна" град София

• 276 305
  • 2 198
  •   1
Отговори
# 2 100
  • Sofia
Момичета, а тоновете в родилното се мерят или в приемния кабинет?
В родилното

# 2 101
  • От Луната
На мен ми ги мерят в кабинета. Но аз съм на ЖК там. Ако си само за раждане и не се водиш там на жк, ги мерят в родилно.

# 2 102
  • София
Благодаря ви!  bouquet

# 2 103
  • София
Мили маминки искам да попитам понеже другия месец ми предстой раждане в окръжна болница може ли да ми кажете какво трябва да си нося.Четох мнения но са доста стари.

Аз съм раждала преди година и половина, но не мисля, че нещо се е променило. Ето и какво трябва да има в чантата

За майката:
- 2 нощници
- подложки за легло (изискват ги)
- родилни превръзки/ лигнин, каквото си избереш (също изискват)
- джапанки, хавлии за лице и за тяло, комплект за банята (сапун, шампоан, четка за зъби и т.н.)
- тоалетна хартия/ мокри кърпички (не осигуряват там)
- вилица, лъжица,чаша (не осигуряват)
- бельо, някакви връхни дрехи като жилетка и т.н. по твоя преценка
- зарядно за телефон и други лични вещи като книги и т.н., каквито прецениш, че искаш
- монети за телевизорите
- ДОКУМЕНТИТЕ задължително- лична карта, нещата, които ще ти даде наблюдаващият гинеколог;

Впоследствие близките ще трябва да ти оставят вода и най-вероятно нещо за ядене, защото болничната храна не е много хубава, но няма нужда да е в първоначалния багаж (може би все пак вземи малко шише вода).

За бебето искат пакет мокри кърпички и пакет памперси, по-добре от малките, за да ти е по-компактен багажа. Трябва да са в първоначалния ти багаж, защото след раждането ги взимат за бебо, аз ги бях приготвила в отделна торбичка, за да не се налага да ровя да ги търся малко след като съм родила. Някои майки по своя преценка си носят ръкавички за бебе и биберон, но не ги изискват, а и може впоследствие роднина да ги донесе, ако прецениш, че трябват. Дрехите и адаптирано мляко (ако се налага да се даде, разбира се) се осигуряват от болницата.

Успех с раждането, всичко да мине възможно най-леко

# 2 104
  • От Луната
Ето моя списък:
Скрит текст:
1   Тоалетна хартия   1   
2   Сапун / Шампоан   1
3   Хавлиена кърпа - малка и голяма   1   
4   Мокри кърпички   1   
5   Гримове / стик за устни   1   
6   Джапанки за къпане   1   
7   Чорапи   
8   Самобръсначка   
9   Бельо (еднократно и/или памучни бикини)   
10   Нощница за кърмене   3   
11   Превръзки - нощни   1   
12   Превръзки за родилки   1   
13   Лигнин стерилен   1   
14   Чаша, вилица, лъжица   
15   Четка за зъби и паста   
16   Ластик за коса / четка за коса      
17   Помпа за гърди
18   Сутиен за кърмене      2   
19   Крем за зърна Lansinox   
20   Подплънки за гърдите   
21   Чехли за стаята   
22   Връхна жилетка   
23   Лекарства
24   Еднократни подложки за легло
25    Стерилни компреси
Разни                  
1   GSM + зарядно               
2   Тефтерче + химикалка               
3   Дребни пари               
Документи                  
1   Лична и обменна карта               
2   Направление за хоспитализация               
3   Документи и изследвания               
4   Акт за граждански брак      

# 2 105
  • Sofia
Много държат на еднократните чаршафи и на превръзки за родилки, според мен и нощни стават Simple Smile

# 2 106
  • От Луната
А аз като питах на мен не ми казаха за тях. Имам предвид чаршафите... аз от форума разбрах за тях...

# 2 107
  • Някъде в Матрицата
Въпрос към момичетата раждали нормално при д-р Жекова. Значи след раждането ходих на 2 прегледа при нея. Тези прегледи се полагаха съгласно клиничната пътека. Тя ми каза да отида и сега през Февруари, това са 3 месеца след раждането. Ако някоя от вас е ходила на такъв преглед,трябва ли ми направление за него? Ако трябва да се заплати, къде се плаща?

# 2 108
  • Sofia
Щом не ти е казала за взимаш направление, значи няма да ти го иска. Мен, след първото раждане при нея, ме извика и на шестия месец Simple Smile

# 2 109
  • Sofia, Bulgaria
Мили маминки искам да попитам понеже другия месец ми предстой раждане в окръжна болница може ли да ми кажете какво трябва да си нося.Четох мнения но са доста стари.

Аз съм раждала преди година и половина, но не мисля, че нещо се е променило. Ето и какво трябва да има в чантата

За майката:
- 2 нощници
- подложки за легло (изискват ги)
- родилни превръзки/ лигнин, каквото си избереш (също изискват)
- джапанки, хавлии за лице и за тяло, комплект за банята (сапун, шампоан, четка за зъби и т.н.)
- тоалетна хартия/ мокри кърпички (не осигуряват там)
- вилица, лъжица,чаша (не осигуряват)
- бельо, някакви връхни дрехи като жилетка и т.н. по твоя преценка
- зарядно за телефон и други лични вещи като книги и т.н., каквито прецениш, че искаш
- монети за телевизорите
- ДОКУМЕНТИТЕ задължително- лична карта, нещата, които ще ти даде наблюдаващият гинеколог;

Впоследствие близките ще трябва да ти оставят вода и най-вероятно нещо за ядене, защото болничната храна не е много хубава, но няма нужда да е в първоначалния багаж (може би все пак вземи малко шише вода).

За бебето искат пакет мокри кърпички и пакет памперси, по-добре от малките, за да ти е по-компактен багажа. Трябва да са в първоначалния ти багаж, защото след раждането ги взимат за бебо, аз ги бях приготвила в отделна торбичка, за да не се налага да ровя да ги търся малко след като съм родила. Някои майки по своя преценка си носят ръкавички за бебе и биберон, но не ги изискват, а и може впоследствие роднина да ги донесе, ако прецениш, че трябват. Дрехите и адаптирано мляко (ако се налага да се даде, разбира се) се осигуряват от болницата.

Успех с раждането, всичко да мине възможно най-леко

Мерси за изчерпателния отговор но само да попитам тези еднократни подложки за леглото от къде мога да ги купя?

# 2 110
  • Някъде в Матрицата
Можеш да си къпиш еднократните подложки за легло от аптеката. Някъде ги продават на бройка, някъде в пакети по 10. Аз и сега си купувам и ползвам с бебето. Много удобни при смяна на памперса, особено като сме извън вкъщи.

# 2 111
  • Някъде в Матрицата
..ох, публикувах 2 пъти едно и също. Ами така става понякога през телефона.

# 2 112
  • От Луната
В Марешки, 10бр са около 5лв.

# 2 113
  • София
В Марешки, 10бр са около 5лв.

А 10 бр. достатъчни ли са?

# 2 114
  • София
Във всички аптеки има подложки,  продават се и по магазини за бебета като вис виталис например. 5-6 лева е пакет от 10 бройки, напълно достатъчни са и дори ще останат.

Общи условия

Активация на акаунт