Раждане в Окръжна Болница "Св.Анна" град София

• 276 331
  • 2 198
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Здравейте ,гледам за стаите коментирате ...Аз бях в 6-та ,не е проблем,че банята и тоалетната са в коридора ...Верно по-добре би било да са ти в стаята ,но като няма места ,и това се изтърпява...Стаята е с 3 легла, аз бях Август 2011г и беше лудница.
Сега съм за Януари здраве и живот пак ,и дано всичко е наред...  bouquet Hug

# 106
  • Пловдив
При мен нещо подобно ми казаха,че бебето върви с две седмици напред т.е.се че размерите му са и е голямо колкото бебе с две седмици по-голямо от това в реалните седмици в които си.нищо страшно дори родих два дни след термин.и наистина бебчо не беше малък.
И при мен горе-долу така, нормално е.
Мен ме интересува очаква ли се предварително да обявиш по някакъв начин, че смяташ да раждаш в тази болница. И аз мисля за Окръжна, поради географска близост, засега без избор на екип - понеже така и така не познавам лекарите.
То сигурно няма никаква пречка просто да отидеш и да кажеш "ми изтекоха ми водите и реших да раждам тук", но кое се смята за обичайно и прието?  Embarassed
Гинеколожката от ЖК не ме е пращала на очен преглед, но имам късогледство и бих искала да го направя за всеки случай - мога ли някак да го съгласувам с лекарите от Окръжна, тоест ще се занимава ли някой с мен с оглед предстоящото раждане? Може и платен преглед, въпросът е да има връзка някак с раждането точно в тази болница, да ми обяснят какво да правя, има ли показания за секцио според тях, кога да тръгна за раждането, къде да отида, такива неща, а не просто час за гинекологичен преглед.  Embarassed
Женската консултация ми е в съвсем друг град, да уточня.

Последна редакция: вт, 04 дек 2012, 18:57 от Оранжева мандаринка

# 107
  • София
Оранжева мандаринка отивай директно при очен лекар с или без направление от личния и искай преглед, диоптъра няма значение колкото състоянието на ретината, аз например имам иузтъняване и при нормално раждане може да се отлепи или скъса ретината, аз имам направление след преглед да раждам секцио, въопреки че самата офталмоложка ми каза че в някои случай ако ти се падне кадърна акушерка и слушаш и изпълняваш точно ама точно каквото ти казва няма проблем, на нея и двете и деца били родени нормално а тя била с изтъняване на ретината напроимер. Вече ако си с направление за секцио е добре да си и "избереш" екипа т.е4. да си платиш 700те лева за екип за да си сигурбна че шще ти сложат нормална упойка. Аз ще съм там другата седмица за секцио ще разправям ако оцелеем все пак и всичко е наред (стискам си палци) при Д-р Жекова. Диоптъра ми е -2.5 информативно.
Съветвам те върви някой делничен ден около 11-12 часа в родилното звънни и кажи че тиваш при Жекова да кажем и говори с нея. ПРи тях оставам с впечатлението че много комуникация с женската консултация няма, а тази жена винагио е била супер отзивчива с мен и когато е имала време е говорила за каквото ме интересува, нека те посъветва все пак

# 108
При мен нещо подобно ми казаха,че бебето върви с две седмици напред т.е.се че размерите му са и е голямо колкото бебе с две седмици по-голямо от това в реалните седмици в които си.нищо страшно дори родих два дни след термин.и наистина бебчо не беше малък.
И при мен горе-долу така, нормално е.
Мен ме интересува очаква ли се предварително да обявиш по някакъв начин, че смяташ да раждаш в тази болница. И аз мисля за Окръжна, поради географска близост, засега без избор на екип - понеже така и така не познавам лекарите.
То сигурно няма никаква пречка просто да отидеш и да кажеш "ми изтекоха ми водите и реших да раждам тук", но кое се смята за обичайно и прието?  Embarassed
Гинеколожката от ЖК не ме е пращала на очен преглед, но имам късогледство и бих искала да го направя за всеки случай - мога ли някак да го съгласувам с лекарите от Окръжна, тоест ще се занимава ли някой с мен с оглед предстоящото раждане? Може и платен преглед, въпросът е да има връзка някак с раждането точно в тази болница, да ми обяснят какво да правя, има ли показания за секцио според тях, кога да тръгна за раждането, къде да отида, такива неща, а не просто час за гинекологичен преглед.  Embarassed
Женската консултация ми е в съвсем друг град, да уточня.
Родих при Жекова нормално,не секцио въпреки, че бях с направление от очен,имам изтъняване на ретина и с диоптър -5.5 и на двете очи и слава на бога всичко е ок,и родих с лещи и в двете очи.зависи какво ти каже офталмолога,а не очния л-р.Ако няма проблем да родиш нормално и без избор,чакаш контракции или изтичане на води,отиваш в ОБ казваш какво ти е и те приемат,ако е секцио и без избор пак изчакваш момента и отиваш в болницата,секциото го прави екипът който е насмяна,но ако си секцио и с екип отиваш желателно е поне две седмици преди терминът ти и говориш с доктора който искаш да те изражда,който ти назначава дата за операцията.Ами това е споко няма да се притесняваш.

# 109
  • Пловдив
Благодаря и на двете за отговорите. За Д.Трифонова - пожелания да мине безпроблемно!
Аз съм с малко над -3 диоптъра, иначе знам, че състоянието на ретината е важното, но има някаква корелативна връзка с късогледството, а състоянието на ретината ми никога не е проверявано.
Иначе малко преди термина навършвам 37 години, а възраст 35+ и първа бременност поначало се смята за относително показание за секцио. Плюс, че хайванчето върви малко едро засега. Гинеколожката обаче вика ако аз самата не държа на секцио, по-добре да пробвам първо естествено и ако не стане - тогава. Аз не държа - нито съм лекарка, че да определям, нито съм пробвала досега, че да знам как е, - само ме е мъничко страх да не си повредя случайно очите, че са важни. Wink
Та така. Ще мина значи през офталмолог (то е същото като очен лекар) с направление от джипито и ще видим мога ли да разговарям с Жекова или някой друг, или да си запиша преглед; ако не - чакаме изтичане на водите или контракции.

Последна редакция: ср, 05 дек 2012, 19:28 от Оранжева мандаринка

# 110
  • София
Мандаринка благодаря ти първо за пожеланието, дано всичко мине добре, че само сънувам разни идиотии; и аз ставам на 35 края на месеца, и не ми се рискува с очите, казах-ако акушерката се падне добра и слушаш има голяма вероятност да няма проблем, като знам какъв съм карък, за едните болки после  не искам да рискувам да ослепея, щото и не слушам обикновено. Успех ти пожелавам, дано Жекова я хванеш в добро настроение и да има 10 минути да ти отдели:)

# 111
Здравейте,имам нужда от един съвет  Wink Тъй като и двете със сестра ми сме бременни и то точно по едно и също време,съответно спориме за разни неща,но поне избора на болница и лекар не ни беше проблем.Въпроса ми е тези еднократни гащи са по 5 бр. в пакет и според мене ще ни стигнат,а сестра ми мисли че няма.Какво е вашето мнение?????? Rolling Eyes

# 112
Моят съвет е не си взимайте еднократни гащи,по-удобни ще са превръзки за родилки-има ги в аптеката до ОБ и във други също,купете си един голям пакет,от около 20 бр мисля че бяха-около 10-итна лева са, и си ги разделете,много по-добра работа ще ви свършат,особено първите дни.

# 113

То това с превръзките ми е ясно,обаче идеята ми беше колко чифта гащи ще ни свършат работа ако са от еднократните,тъй като те са хартиени и предполагам при всяка смяна на превръзката ще трябва да си слагаме нови,защото ще залепват за тях.

# 114
еднократните гащи са на принципа на превръзката - ползват се и при изцапване се хвърлят  Peace
На мен лично не ми бяха удобни (стягаха ми) и си ползвах превръзки за родилки.

# 115
Ох аз ли съм тъпа ама нещо не мога да ви разбера.Как така на принципа на превръзката като са си точно като гащи Thinking А иначе само по превръзка ли да ходя.....трябва на нещо да се сложи или се бъркам newsm78

# 116
 Mr. Green аз тези, които бях купила бяха хартиено - найлонови. С удебелен пласт отдолу (вместо превръзка). Обуваш - хвърляш! Няма нужда да слагаш на тях превръзка.

# 117
Ааааа ясно ама моите не са такива а са си като гащи ooooh! няма значение ще питам лекарката тя най-добре ще ми обясни кой вариант е най-добър.Мерси че ми помогна (поне най-накрая те разбрах)

# 118
  • София
Ааааа ясно ама моите не са такива а са си като гащи ooooh! няма значение ще питам лекарката тя най-добре ще ми обясни кой вариант е най-добър.Мерси че ми помогна (поне най-накрая те разбрах)

Знам за кои гащи говорите, има такива на Чико, от нетъкан текстил са техните. Аз имах 5, ползвах ги вкъщи по 1 на ден, но не са много практични. За сметка на това тези, които са гащи-памперси на мен ми бяха по-удобни от превързките за родилки- и при двете раждания ползвах повече такива гащи, отколкото превъзки- с тях бях само на визитациите. Първите десетина дни лохиите ми бяха доста силни и с памперс-гащите се чувствах много по-удобно и сигурно. Да не говорим, че ми спестиха пране- те са на размери- s. m, l и т.н.

# 119
  • София

Здрасти , ами да ти кажа на мен ми бяха много удобни ,защото задържаха превръзката ,иначе представи си как ще ходиш като пате ,опитвайки се да не падне Simple Smile
Като брой ,какво да кажа ,вземи си 2 пакета ,аз помня ,че си купих 1,но после накарах мъжа ми да ми донесе още 1 ,от което останаха 1-2бр.
Но обезателно си вземи...И на мен ми предстои раждане Януари -ще си взема със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт