Нашите кухни - тема 46

• 88 797
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
Защо от Икеа кухните да са по лоши , не са ли изработени от същите материали пдч и  мдф.
Yanina_, проектът ти е страхотен, получила се е много добра комбинация - шик и уют. Поздравления за стила!
Благодаря . Всъщност 90 % заслугата е на мъжа ми .

Ще може ли малко повече снимки от проекта?  Blush

Bellisima - относно разделителя за бутилки - Имам такъв на два реда. Долният е с прегради за 4 бутилки, но горният няма такива и не е подходящ за бутилки, а по-скоро за кутии, пакети и т.н.

Виж и тук: http://www.salex.bg/index.php/%D0%A1%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1% … %9B-=-%D0%94.html

Относно материалът за кухнята - знам, че масивът е класен материал, но лично не бих го избрала за кухня, особено пък бук. Масивът трябва да е много добре обработен предварително - изсушен и т.н,, а не съм сигурна дали това ще е така. Лично не бих рискувала с масив, още по-малко като го получавам на добра цена. Категорично бих се спряла на МДФ, който е много подходящ за моделите, които ти харесват. Освен това виж фирмата, която ще ти произвежда кухнята каква и колко гаранция ти дават?

# 391
  • Някъде на път....
.......
Благодаря много за идеите. Втората е просто страхотна. Идея за кой е майсторът и? Как качвате снимки? Не мога и не мога да разбера.
И двете кухни са изработени от нашата фирма.  Peace

# 392
  • Някъде на път....
А какво мислите за тези плотове? Те тежки ли са и като цена са по-евтини. Изглеждат ли пак естествени като техническия камък примерно? Идея къде могат да се видят на живо?

http://www.gsstroimarket.bg/category/177.html
Getacore може да се видят в Салекс - гр.София. Военна рампа. бул"Илиянци" 18.  Peace

# 393
Аз сега се връщам от стройко. Въпросната бяла кухня , на стенимакс  я предлагат с 1 година гаранция. На мен лично тези в икея повече ми харесаха. И да попитам една година гаранция не е ли доста малко.
Смърфиета , какви снимки да кача на кухнята или като цяло на стаята. Защото имаме и други кухни , докато стигнем до тая , минахме през доста цветове.

# 394
Аз сега се връщам от стройко. Въпросната бяла кухня , на стенимакс  я предлагат с 1 година гаранция. На мен лично тези в икея повече ми харесаха. И да попитам една година гаранция не е ли доста малко.
Смърфиета , какви снимки да кача на кухнята или като цяло на стаята. Защото имаме и други кухни , докато стигнем до тая , минахме през доста цветове.

Интересно ми е да видя като цяло дизайна на помещението с малко повече снимки и самата кухня по-отблизо, ако може де.   Blush

# 395
# 396
Bellisima,
Ще се опитам сега да кача снимки на кухнята....
Както виждам още не си решила за твоя проект, но ако наистина държиш на белия цвят наистина по-добре заложи на мдф. Красотата на масива е в това да се вижда неговия естествен или близък цвят и шарка, така че няма смисъл ако ще го пръскаш в плътно бяло.. Така беше при мен дилемата за спалнята - исках и тя да е дъб масив като кухнята, но държах и на бял цвят, така че отстъпих на мдф-а и съм доволна от резултата  Grinning
Честно да ти кажа плот от дъб масив носи страхотно усещане, заедно с масата придават облика на цялата стая, НО поддръжката не е за пренебрегване  Wink Ще трябва да пазиш повечко от водата (само миялна), ножове, горещо и т.н. Аз още съм новодомка и не мога да кажа колко ще издържи в този си вид, но надявам се да нямам проблеми...
В края на краищата ти си тази, която ще си решиш - красота ли, практичност ли, цена ли ...ще е водещия фактор.

# 397
Yanina, браво, много ми харесва!  smile3501
Рядко се вижда професионално направен дизайн. Ще чакам снимки от реализацията.

# 398
Bellisima,
Ще се опитам сега да кача снимки на кухнята....
Както виждам още не си решила за твоя проект, но ако наистина държиш на белия цвят наистина по-добре заложи на мдф. Красотата на масива е в това да се вижда неговия естествен или близък цвят и шарка, така че няма смисъл ако ще го пръскаш в плътно бяло.. Така беше при мен дилемата за спалнята - исках и тя да е дъб масив като кухнята, но държах и на бял цвят, така че отстъпих на мдф-а и съм доволна от резултата  Grinning
Честно да ти кажа плот от дъб масив носи страхотно усещане, заедно с масата придават облика на цялата стая, НО поддръжката не е за пренебрегване  Wink Ще трябва да пазиш повечко от водата (само миялна), ножове, горещо и т.н. Аз още съм новодомка и не мога да кажа колко ще издържи в този си вид, но надявам се да нямам проблеми...
В края на краищата ти си тази, която ще си решиш - красота ли, практичност ли, цена ли ...ще е водещия фактор.

Здравейте! Апартаментът Ви е обзаведен с много вкус. За жалост мислех, че съм се спряла на Стенимакс и кухня от масив бук, но цената с механизмите фръктна в небесата - за 9 метра шкафове, без плота, но с всички механизми 5900.  Спрях се на бук, защото цената беше почти колкото мдф-а уж. Ако цената на масива е близка до МДФ-а предпочитам него. Моля Ви за препоръки на фирми. Фирма Абанос, за жалост не дава оферти по имейл, а аз съм от София.

# 399
  • Някъде на път....
Аз сега се връщам от стройко. Въпросната бяла кухня , на стенимакс  я предлагат с 1 година гаранция. На мен лично тези в икея повече ми харесаха. И да попитам една година гаранция не е ли доста малко...
Ами според мен е малко - доста фирми напоследък дават 2 години вече, има и 3, и 5.  Peace

# 400
Момичета, днес дадохме старт и на моята кухничка, за чието изпълнение се доверихме на Shadowman и много се надявам да съм поредната доволна с кухня, направена от него Simple Smile
Ето така приблизително ще изглежда:

За цветове съм се спряла на лимонено зелено за горни шкафове, светъл плот Сахара на Кайндл и кафяви долни шкафове...снимката не е много добра, но все някаква представа ще добиете

Дилемата ми е за цвета на долните шкафове между тези двете:
дъб капучино набраздено на Кайндл и дъб лофт табак на Кроношпан

# 401
Дилемата ми е за цвета на долните шкафове между тези двете:
дъб капучино набраздено на Кайндл и дъб лофт табак на Кроношпан

Искаш ли повече бразди или не - и ще си решиш:)
Другите ти цветове нямат, така че става и с бразди.
Бях намразила "зебрано", но май няма да се получи чак такова.

# 402
lorenca, това не е зебрано. Peace
Преди време много бях харесала кухнята на dalil, не знам дали я помните, можете да я видите тук (дано не ми се сърди за линка)  Wink Цветовете, които съм избрала са почти като в нейната кухня, само че моята ще е изцяло от пдч...дори съм убедена, че долните й шкафове са точно "дъб капучино набраздено на Кайндл" ...

Надявам се още някой да се включи с мнение за кафявото... Praynig

# 403
Здравейте, аз отдавна не съм се включвала..... то едни истории при нас.... накратко апартамента, който трябваше да правим, го продадохме и сега сми взели нов. Та пак ми предстои да правя кухня..... Гледам, гледам и съм си харесала и аз едно зелено сега..... вижте

http://www.ardeco-bg.com/detail_product/id-179/%D0%9A%D1%83%D1%8 … %D0%BD%D1%8F_.htm

само дето се чудя с чистенето как стои въпросът? Как наистина си чистите гланцовите кухни?
Шадолман, за сега сме в застой........

# 404
От скоро притежавам такава кухня -гланц.Почистването  е много лесно ,поръчвай  без да се претесняваш
И аз като тебе много се чудих, четох ,четох ,мислих и сега не съжалявам .Просто вида пред другите е несравним .Вярно и цената е висока, но се заслужава.Успех

Общи условия

Активация на акаунт