Нашите кухни - тема 46

• 88 805
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
Bellisima,
  БЯЛ Елегант 

Но не е чисто бяло - прозира фладер.
В София се предлага от 2-3 фирми.

# 301

Някой може ли да даде отзиви за иноксовите мивки на Бланко? Бях харесала такава на Тека, но заради това, че няма как да бъде направен отвор за дозатор ще трябва да се преориентирам или към друга марка мивка или да се откажа от дозатора... Confused
Защо няма как да бъде направен отвор за дозатора, модела ли не го позволява?  Thinking

t_ilieva , да модела явно не го позволява. Бях се насочила към Тека Super Bowl 1C или Super Bowl 1C 1Е, обаче в магазина ми казаха, че няма къде да се направи отвор за дозатора...

# 302
Belisima, моята кухня е Адел. Ще ти изпратя снимки на лични. Относно цената - мисля, че е нормална, техният материал е МДФ, а всички механизми са Блум. Но пък ако размерите не ти пасват, тогава трябва да се обърнеш към майстор и той да ти направи проекта и да ти каже колко ще струва, макар че може да преправиш някой шкаф - ние направихме така!  Peace
В сайта на Икея имат програма за проектиране на кухни - свали си я, безплатна е, поиграй си малко и се направи сама проект. После с него може да разпиташ майстори за цената и да се ориентираш. За съжаление не мога да ти препоръчам майстор/фирма.  

Редактирам се - сега се сетих за ето тези производители http://www.abanos-bg.com/prod-modena.html
На едно изложение ги срещнахме и мисля, че съм чели добри отзиви за тях някъде из темите.

Последна редакция: чт, 18 окт 2012, 16:34 от Смърфиетка

# 303
Здравейте, момичета! Чета от дни темите за кухните, гледам снимки, възхищавам се, но...се омотах още повече. Моля ви за съдействие. Бих искала бяла кухня, която да изглежда като от масив. Чудя се кой материал е по-добър за целта - мдф или масив ( по евтините варианти - чам, липа и др.).

http://psathome.ikea.com/fr/fr/1333/

Това е моето предложение. Погледни и на стр.24/25 от куненския каталог, ето тук.  Peace

Благодаря ти! Този модел от масив или МДФ е изработен? Аз си харесах 1 друг модел там с името Адел от МДФ, но като цяло не ми допада, че са модулни кухните, а и искам секция в хола пак по размер. Чудя се! Като цени кухните в Икея как са спрямо другите?

Bellisima, първият ми линк по-горе е точно на "Адел", ако не греша.  Wink Видях, че Смърфиетка също ти е отговорила. Много е хубав материалът и лесно се поддържа.

# 304
  • Русе
На Абанос е на Пина кухнята. И тя е малко модулна, но мисля, че по-лесно се съобразяват с размерите.
Моята е на Ултрастил, сайта им е посен много. Правят и бели мебели от различна дървесина.

# 305
Ако направиш кухнята от масив ще имаш 99.99% проблеми после. Първо ще те излъжат колко е сух материала и всичко ще се изметне и извие веднага, не забравяй че дървото съхне с години и няма начин да не се извие дори и малко колкото и уж да е сух материала, което значи, че все някоя вратичка ще отзева и няма да се затваря добре което неимоверно ще се появи с времето. Предполагам че и доста по-скъпо ще ти излезне масива щото ще се пръска заглаждат ръбое пак пръскане...МДФ избираш цвят бял примерно гланц или не си решаваш...по-бърза изработка, няма извиване и измятане с времето и ще седи доста по-добре според мен.

# 306
  • Пловдив
Извиване, измятане или раздуване може да се получи при всеки материал ако е изложен на влага и променливи температури  Peace

# 307
  • Раковски
 Дървото се измята, напуква, а ПДЧ-то и МДФ-а се надуват, може и да се изметнат ако в склада не са били положени на равно, също така от топлината се изкривяват много (слънце, печка на огън).

# 308
  • Русе
Айде сега, дай да не си правим мебели от масив. Че не сме виждали никога надуто ПДЧ или МДФ.

# 309
  • София

Някой може ли да даде отзиви за иноксовите мивки на Бланко? Бях харесала такава на Тека, но заради това, че няма как да бъде направен отвор за дозатор ще трябва да се преориентирам или към друга марка мивка или да се откажа от дозатора... Confused
Защо няма как да бъде направен отвор за дозатора, модела ли не го позволява?  Thinking

t_ilieva , да модела явно не го позволява. Бях се насочила към Тека Super Bowl 1C или Super Bowl 1C 1Е, обаче в магазина ми казаха, че няма къде да се направи отвор за дозатора...

И на двете мивки може да се сложи дозатор за сапун - нещо са те излъгали в магазина.
Въпроса е че дозатора ще бъде от предната страна на мивката и може да ти пречи.

# 310
Аз лично изобщо не съм доволна от дозатора ни, изобщо не ми е удобен. Ако не се използва всеки ден, препаратът се смесва с някакво масло вътре и трябва доста да изразходвам, докато се появи чист препарат, а уж беше скъп и качествен. Затова за втората кухня си купихме ето това и съм супер доволна:
http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=7116

# 311
Аз лично изобщо не съм доволна от дозатора ни, изобщо не ми е удобен. Ако не се използва всеки ден, препаратът се смесва с някакво масло вътре и трябва доста да изразходвам, докато се появи чист препарат, а уж беше скъп и качествен. Затова за втората кухня си купихме ето това и съм супер доволна:
http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=7116

Смърфиетка, а това свободно стоящо ли е или пак се монтира като дозаторите?  newsm78

И на двете мивки може да се сложи дозатор за сапун - нещо са те излъгали в магазина.
Въпроса е че дозатора ще бъде от предната страна на мивката и може да ти пречи.

Не ми харесва да е отпред, пък и едва ли ще е удобно така поставен...Не са ме излъгали в магазина, защото нагледно ми показаха как ще стои - капачето в основата на дозатора или както там се казва настърча към коритото и със сигурност ще се пълни отдолу с мръсотии....

Последна редакция: пт, 19 окт 2012, 09:49 от huliganka

# 312
  • София
има и вграждащи се дозатори в икеа, 25лв е цената, имаме два такива, не са се запушвали или нещо подобно  Rolling Eyes

# 313
има и вграждащи се дозатори в икеа, 25лв е цената, имаме два такива, не са се запушвали или нещо подобно  Rolling Eyes

бамбарадамбара, може ли линк да дадеш

# 314
  • София

бамбарадамбара, може ли линк да дадеш
http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=22339

Общи условия

Активация на акаунт