Нашите кухни - тема 46

• 88 798
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Кухнята на fitness_mama наистина изглежда супер   bouquet Аз за моята обаче имах изискване шкафовете да не са много на високо и да е лесно да се стига до горните рафтове,че имам операция на ръката и малко по-трудно боравя с нея. Надявам се да я направи максимално удобна нашият майстор. До седмица-две и аз ще се изфукам с готова кухня, само всичко да е наред  fingerscrossed fingerscrossed

Последна редакция: чт, 15 ное 2012, 23:30 от KaRoLa

# 616
  • Пловдив
Здравейте дами!
1. Искам да сложим гранитни плотове и гърбове на кухненските шкафове. Имаше една дама, която много беше се ядосала на найния плот и искаше да го маха, но не можах да намеря защо, а ако не сложа гранит какво друго да монтираме, защото със сигурност не искам обикновени термоплотове Rolling Eyes
2. Имам много хубава мивка Бланко, но сега се загледах по тези с монтаж под плота на Тека. Та въпроса ми е, ПО ръбчето между мивката и плота наслояват ли се боклуци и потъмнява ли то? Надявам се да ме разбирата какво имам предвид  newsm78 Сега тази с горен монтаж около силикона почернява с времето и колкота и да трия нищо не помага. Мърсотията малко по малко отива под силикона и трябва да го почистим и отново да силиконираме за да се отървем... Та с Тека дали пак така ще стане и как ще се изчисти като ще се монтира отдолу?
И къде си слагате мръсните съдове в този случай? Притесняваме ако има някакви остевени извън коритото и ако се пръска плота да не стане гранита на петна. Казаха ми, че трябва да го пастираме за да не попива, но все пак?!
3. Може ли някой да ми предложи УДОБНА СТОЯЩА батерия за кухненската мивка, ако сложим корито с долен монтаж? Искам да мога спокойно да си мия и дълбоки тенджери и да не ми се удрят само в чучура, а няма да можен да сложим стенна newsm78. Ако има как и да не е безобразно скъпа, но не и китайски боклук....
4. Няма да правя нова кухня, защото моята е на 5 години и с букови вратички. Не е мръднала и няма смисъл да я хвърлям особено като знам колко ми излезе Confused. Ще разместваме шкафовете и само ще допоръчаме някоя бленда ако се наложи, НО ИСКАМ да си сложа от механизмите за плавно отваряне на чекмеджетата и ако има нещо за вратичките да не се тряскат? Можете ли да ми препоръчате нещо на прилична цена.

Отговарям по точките,по които имам отношение.
1.Видове плотове : гранит,мрамор,технически камък.С последното не съм работила,то е и най-скъпото решение.От първите 2 гранитът се поддържа по-лесно.Около мивката,ако се мокри доста и често, трябва да се подсушава.Ако водата е много и се задържа дълго се разрушава гланцът и става леко грапав ,с бели кръгове от варовика.Иначе е лесен за поддръжка.
2.Смело си купувай такава мивка.Мръсотията по ръба под плота е в пъти по-малка,отколкото тази на външната мивка около силикона.Тук се използват едни четки с по-дълги дръжки за миене на съдове,които вършат перфектна работа за миене под ръба на мивката.Слагаш малко препарат и готово.
3.Почти всичко на по-сгодна цена е китайско.Аз съм доволна от китайското,но нали има лош имидж... Grinning,всеки сам си решава.Освен да си харесаш  български на Видима,всички други "качествени" вносни  марки,които знам са доста над средната цена.
4.Питай Shadowman.

# 617
Здравейте дами!
1. Искам да сложим гранитни плотове и гърбове на кухненските шкафове. Имаше една дама, която много беше се ядосала на найния плот и искаше да го маха, но не можах да намеря защо, а ако не сложа гранит какво друго да монтираме, защото със сигурност не искам обикновени термоплотове Rolling Eyes
2. Имам много хубава мивка Бланко, но сега се загледах по тези с монтаж под плота на Тека. Та въпроса ми е, ПО ръбчето между мивката и плота наслояват ли се боклуци и потъмнява ли то? Надявам се да ме разбирата какво имам предвид  newsm78 Сега тази с горен монтаж около силикона почернява с времето и колкота и да трия нищо не помага. Мърсотията малко по малко отива под силикона и трябва да го почистим и отново да силиконираме за да се отървем... Та с Тека дали пак така ще стане и как ще се изчисти като ще се монтира отдолу?
И къде си слагате мръсните съдове в този случай? Притесняваме ако има някакви остевени извън коритото и ако се пръска плота да не стане гранита на петна. Казаха ми, че трябва да го пастираме за да не попива, но все пак?!
3. Може ли някой да ми предложи УДОБНА СТОЯЩА батерия за кухненската мивка, ако сложим корито с долен монтаж? Искам да мога спокойно да си мия и дълбоки тенджери и да не ми се удрят само в чучура, а няма да можен да сложим стенна newsm78. Ако има как и да не е безобразно скъпа, но не и китайски боклук....
4. Няма да правя нова кухня, защото моята е на 5 години и с букови вратички. Не е мръднала и няма смисъл да я хвърлям особено като знам колко ми излезе Confused. Ще разместваме шкафовете и само ще допоръчаме някоя бленда ако се наложи, НО ИСКАМ да си сложа от механизмите за плавно отваряне на чекмеджетата и ако има нещо за вратичките да не се тряскат? Можете ли да ми препоръчате нещо на прилична цена.

1.Видове плотове : гранит,мрамор,технически камък.
Мрамор за кухненски плот НЕ! попива мазнини и се захабява лесно, не е устойчив на химикали. Или гранит или технически камък.

Подплотова мивка е идеалният вариант, при който задържане на нечистотии по ръбовете е сведен до минимум и се почиства лесно.

Батерия на Видима с висок чучур - има доста модели, добро качество и добри цени.

За успокоители на вратите и чекмеджетата - зависи какви са ти в момента механизмите, трябва да ги види човек който разбира. Иначе най-простото решение е силиконови тапички, които да омекотяват удара. Не е най-ефективното решение обаче.

# 618
  • София
Здравейте дами!...
4. ... ИСКАМ да си сложа от механизмите за плавно отваряне на чекмеджетата и ако има нещо за вратичките да не се тряскат? Можете ли да ми препоръчате нещо на прилична цена /само механизъм и от къде да го купим/?
Да отговоря и аз по някои от въпросите:
Нашата мивка е на Тека, монтирана под гранитен плот. Не се наслояват боклуци и не почернява, защото там се слага специално лепило, което стяга здраво и не пропуска вода. Ето как изглежда в момента след близо 2-месечно ползване. По-скоро проблеми от този род може да се получат на мястото, където се срещат плотът и гърбът, защото там се слага силикон. Старая се да не пускам много силна струя и да подсушавам веднага, ако се намокри. Хубавото е, че мивката ни е дълбока и не хвърчи много вода насам натам. По другия въпрос- за да не стане гранитът на петна и да не попива разни неща, трябва да се импрегнира. Има пасти и течности за тази цел, има ефект, но трябва да се маже през определено време.
Механизми за плавно затваряне взехме от Икеа. Бяха два вида, избрахме по-евтините, вършат еднаква работа. Цената им беше по 6 лв, но нямам представа дали напоследък е променяна.

# 619
Проект на бъдещата ни кухня http://interior.mebelidea.com/interior-etaj-kashta/ ,много ми харесва надявам се да стане същата,само аспиратора ще бъде друг !
Защо не направите шкафа над хладилника по-дълбок т.е. с дълбочината на хладилника?  Peace
Наистина,така ще се отваря по лесно ,и ще изглежда по завършено-благодаря!  bouquet

# 620
  • Раковски
Шкафа си е добре така, ако се направи е наравно с хладилника излиза от линията на горните шкафове и ще стане грозно. Този шкаф така или иначе ще се използва за неща които не се използват често и винаги ще трябва стол/стълба.

# 621
  • Австрия
Шкафа си е добре така, ако се направи е наравно с хладилника излиза от линията на горните шкафове и ще стане грозно. Този шкаф така или иначе ще се използва за неща които не се използват често и винаги ще трябва стол/стълба.

Според мен пък - няма да е грозно. Напротив! - в момента целият хладилник стои като 'лепнат' там. Този шкаф наистина ще се ползва за неща, които се ползват рядко: по-дълбок - по-добре. Личен опит  Peace

# 622
Съгласна съм с шадоуман. И аз започнах да пиша същото в отговор, но видях, че той го е написал вече. Ако шкафът се направи по-дълбок, ще се наруши линията на горните шкафове. В старата ни кухня беше така - шкаф над хладилника, който беше дълбок, колкото хладилника и стърчеше извън линията над горните шкафове. Ползвах го да държа тенджерата под налягане там, защото рядко се ползва, а и да не стои празно - имах предостатъчно място за нея в долните шкафове. Определено е по-хубаво, когато шкафовете горе са на една линия. От естетическа гледна точка. Но ако човек няма достатъчно шкафове и чекмеджета и отчаяно има нужда от това пространство, разбира се, че ще направи компромис с естетиката за сметка на практичността. Но като гледам тази кухня, не е като да няма шкафно пространство.

# 623
  • Австрия
И какво като се наруши линията на горните шкафове?!

Добре де, въпрос на вкус. Кухнята ни е с нарушена линия на горните шкафове и ни харесва вече 10 години. Ще стана аз да направя една снимка, за да има нещо нагледно, а не само думи.. fitness mama ще си прецени как й харесва повече и как е по-практично.

p.s.

Скрит текст:

За шкафовете: моята кухня вече пращи по ръбовете. Та... колкото повече - толкова повече!  Crazy

Последна редакция: пт, 16 ное 2012, 09:18 от DimS.

# 624
Още един глас от мен за дълбок шкаф над хладилника.
Така, както е на проекта, на мен също не ми стои естетично.  Peace

# 625
След дълго лутане, ровене и мъдрене вчера поръчахме технически камък от една Пловдивска фирма. Преди това се бяхме спряли на гранит но в Монолит един от служетелите ни каза страхотен камък сте избрали, много е здрав, обикновено го ползваме за гробчета и си представих надгробен камък в кухнята и тотално се отказахме. Оказа се ужасно трудно в Пловдив да намериш фирми, които си имат майстори от Пловдив, а не са подизпълнители на Софийски фирми. Обикновено пращат майстори от София и товарят с допълнителни 350 лв за удоволствието. Някой има ли опит за подобни услуги с Пловдивски фирми?
Междудругото и аз съм за дълбокия шкаф. Да не говорим, че всяко място за съхранение е ценно.

# 626
  • Раковски
Каква точно услуга искате??

# 627
shadowman като цяло брахме големи ядове с кухненския плот. Нямаше подходящи разцветки за термо плот на 90 см. Мислихме снадки, какво ли не и накрая се видя, че ще е гранит или технически камък. Та упорито търсихме майстори за технически камък само за плот на кухнята от Пловдив. Малко се оказа мисия невъзможна.

# 628
  • Раковски
Значи ви трябва някой да ви направи плота от технически камък, нали така?

# 629
Ами като цяло по-скоро ми трябваше да. Вчера поръчахме от една фирма но по-скоро исках да обменя опит понеже по-рядко се правят такива плотове и няма много информация освен за няколко Софийски фирми.

Последна редакция: пт, 16 ное 2012, 09:48 от lili_vand

Общи условия

Активация на акаунт