Британците, британците! - Зайци, свини и всякакъв дивеч - тема 66

• 16 895
  • 726
  •   1
Отговори
# 300
  • Ænima/Albuquerque
Така е за съжаление,руския да учиш в училище,означаваше,че си страшно тъп  Tired

Плами, айде да не говорим глупости, а?
Аз съм на 28 години, обиколила съм четири училища преди да вляза в техникума и в нито едно не се преподаваше руски език! В нито едно!

# 301
Много се отклоняваме от темата, но не мисля че трябва да е задължителен. Лично на мен не би ми бил потребен. Не е толкова разпространен езикът, че чак да е задължителен. Wink

# 302
  • КиТ
Така е за съжаление,руския да учиш в училище,означаваше,че си страшно тъп  Tired

Плами, айде да не говорим глупости, а?
Аз съм на 28 години, обиколила съм четири училища преди да вляза в техникума и в нито едно не се преподаваше руски език! В нито едно!

Имам предвид,че в нашата гимназия руски учеха 5 човека,а 20 английски,а в някои класове въобще не се изучаваше! Wink Peace За основното не си спомням,дали се предлагаше руски език,като вариант newsm78

# 303
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Това младото поколение за нищо не става.  newsm27
hahaha hahaha hahaha

Shocked
Аз го обожавам точно заради звученето Blush.

Сарк, в моя град пък и в двете елитни гимназии, плюс най-най-техникума (електрото сиреч, модерни бяха токовете Mr. Green) се изучаваше руски. Така че ти какво си обиколила, не е всенароден критерий. В София доколкото знам, и досега има руска гимназия.
А езикът е полезен, колкото всеки друг, винаги е хубаво да знаеш един повече. И го говорят доста милиони, нищо, че не е разпространен колкото китайския Laughing

# 304
  • Mars Hotel
Мразя руски и една от причините е, че беше задължителен. Добре че го учих само две години. Ненавиждам лигави езици, с меки звуци и плюнчене. По същата причина мразя как звучи френския.

Затова и харесвам как звучат немкия и скандинавските езици.

# 305
  • Ænima/Albuquerque
Така че ти какво си обиколила, не е всенароден критерий. В София доколкото знам, и досега има руска гимназия.

То и английска гимназия има, и френска, и испанска.
И да, 22-ро и 127-мо са критерий в София. Не аз.

# 306
Мразя руски и една от причините е, че беше задължителен. Добре че го учих само две години. Ненавиждам лигави езици, с меки звуци и плюнчене. По същата причина мразя как звучи френския.

И аз, и аз, само че и скандинавските не харесвам. Mr. Green

# 307
  • Mars Hotel
Бебе, представи си как един висок, рус, синеок младеж ти шепне на ушенце и пак си помисли дали не ги харесваш.

# 308
Мии, шепнали са ми и на норвежки, и на шведски, хич не ми действа разтапящо. Crazy

# 309

Разбирам, аз пък немския го ненавиждам като звучене Embarassed. Но съм го учила 5 години с кеф и отдаденост, защото адски много ми харесва подредеността и логиката на граматиката му. И макар вече думички да не помня, но мога да използвам пасив във всички възможни времена Mr. Green

Сарк, а нали знаеш, че България не е София?? И нали знаеш, че Класическата и НПМГ са също критерий, а там се учи руски? Глупаво е да се надпираме така- в много училища не се учи руски, в също толкова много се учи.
Аз едно време не го избрах в гимназията, защото вече го бях учила половин година, и падежите ме дразнеха. Сега съжалявам, защото шестте руски биха ми помогнали много в овладяването на седемте чешки. Но не би Embarassed

Но това е дискусия не за тук, спирам Embarassed

Бебе, да ми шепне норвежец, пък ако ще на конгоански Mr. Green

# 310
Бебе, представи си как един висок, рус, синеок младеж ти шепне на ушенце и пак си помисли дали не ги харесваш.

... и ти проговори на руски

hahaha hahaha hahaha

# 311
  • Mars Hotel
Е сега що кълнеш така? Crossing Arms

# 312
  • КиТ
Бебе, да ми шепне норвежец, пък ако ще на конгоански Mr. Green

Знаем те тебе  hahaha hahaha hahaha

# 313
  • Ænima/Albuquerque
Сарк, а нали знаеш, че България не е София?? И нали знаеш, че Класическата и НПМГ са също критерий, а там се учи руски? Глупаво е да се надпираме така- в много училища не се учи руски, в също толкова много се учи.

Като България не е София, защо всички идват тук?
И не се надпираме, говорим за задължителния руски. Аз казвам, че в две от елитните училища в София руския не беше задължителен. Учехме английски и немски.

# 314
Никъде не видях "задължителен" Peace. Иначе да, не е задължителен. Всъщност аз задължителен език съм нямала. В гимназията задължителен уж беше немския- но всъщност пак беше по избор (като кандидатстваш, си избираш къде все пак). Вторият език беше задължителен, но си избирахме между три варианта, така че пак беше по избор.

Общи условия

Активация на акаунт