Препоръчайте фирма за входна врата от София

• 4 812
  • 5
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте!

Ще споделите ли от кои фирми сте доволни/недоволни за изработката на входна врата?
Искаме вратата да е здрава, сигурна, шумо и топло изолираща. Днес пообиколих магазините, но разлики във предлагането не виждам голямо, пък цените доста варират, затова ми се иска да получа изпитано мнение. Също ще се радвам на съвети за какво да внимаваме при избора на врата.

Можете да ми пишете и на лични съобщения.
Благодаря!

# 1
Привет, не си казала в какъв ценови диапазон да бъде вратата, но ще дам някои насоки.
Крилото трябва да е с два метални листа (въпреки, че и един би бил достатъчен - надали някой ще  тръгне да реже ламарината с електрожен, за да влезе по този начин в жилището), около 6-7 см дебело - това са тези модели, които позволяват да се вгради сигурна брава. Задължително заключването да е с патрон (а не касова брава) с високо ниво на сигурност (Mul-T-Lock, Abloy, Atra или нещо от този клас) и да има по един шип, управляван от бравата, който да заключва горе в касата и долу ниско в касата от страната на бравата (девиатор). Тези брави по принцип вървят с бронировка на патрона от външната страна. Не е добре да има шип в пода, защото дупката се пълни с камъчета, кал... и може да пречи на движението на шипа, което пък да окаже натиск върху бравата и тя да се повреди. Хубаво е да има вграден автоматичен праг - пада при затваряне на крилото и обира луфта, които е под вратата до пода. Пантите е добре да са на лагери, с възможност за реглаж - след време може да се наложи да се регулира позицията на крилото (поради слягане на конструкция, ако е нова кооперация, земетресение, силно тряскане...). Ако пантите не са с реглаж се разпилват отворите на бравата или се подлагат пръстенчета, което не е професионално или трябва да си "повдигаш и придърпваш вратата" при отваряне  Laughing. За удобство може да се сложи резе за ограничаване на отварянето (като вградена верига), което позволява да погледнеш кой е отвън, открехвайки малко вратата. Гумени уплътнения на касата, ако има и на крилото е по-добре.
Ако искаш вече за по- висока сигурност може да се сложи 2ра брава или една брава с 2 взаимозависими ключалки или комбинация с електроника (карти, чипове, имобилайзери...). В такъв случай се поинтересувай на ток или батерии работи електрониката, какво се случва, ако спре тока, изхаби се батерията... Покритието на вратата - фурнир, ламинат, фолио е въпрос на избор (няма отношение към сигурността).
Можеш да погледнеш вратите на Ергон, Солид 55, Ванком.
На бул. Витоша в частта кв. Иван Вазов има много магазини за врати от среден и висок клас - ще можеш да разгледаш повече на куп.
В района на кръстовището бул. Ботев и ул. Симеон и от там по Симеон към пазара също има струпване на магазини - там има и от по-нисък клас врати.
Дано съм била полезна.

# 2
  • София
Беше ми даже много полезна   bouquet

Ще споделя с половинката съветите и ако имаме въпроси ще пиша. Решили сме да отделим не повече от 1000 лева за врата, надявам се да са достатъчно за среден клас, че и за висок. Не искаме електроника, фолиото, а и външния вид на вратата не са ни от първостепенно значение.
Ще се разходим до магазините в Иван Вазов.

# 3
  • София
Била съм  клиен два пъти на " DIERRE".-италианска фирма. Препоръчвам ги. Много добри външни врати, тежка, с по четири шипа от двете страни, но не и в пода.  От вътрешната страна има и резе много елегантно направено. Цветове - по желание на клиента от венге през череша до бяло. От вън може да бъде и гладка, а и с леки вдлъбнатини в дървото. Масив са. Имат и шпионка /така ли се нарича?/, тя си е с вратата вградена.  Офиса се намира на ул. "Люб.Каравелов", вероятно имат и сайд. Много е , някак си ...леко отваряне, меко, а едновременно тежка. Елегантна е. Аз съм много доволна.
 Това което прочетох за тях е, че са и сигурни. Блиндирана е.

Последна редакция: пт, 28 сеп 2012, 23:57 от ma14

# 4
Dierre наистина са много добри врати!
Продават ги и Ванком, които работят директно с италианците, а на Любен Каравелов работят през гръцкото представителство на Dierre. Но за врата Dierre трябват доста повече от 1000лв.  Confused. Което не пречи да ги погледнеш. Ако решиш да си купиш Dierre всяка платена стотинка ще си заслужава.

# 5
Ако не сте взели вече, виж в Ар Деко ООД. Нашата е от тях и сме много доволни.По размер се прави и с каквата брава и патрон си избереш.Това, което съм запомнила е, че касовите се отварят и за това сме с патронна брава. Успех! Ето и сайта им  www.ardeco-bg.com

Общи условия

Активация на акаунт