Карти за градския транспорт-бебета и деца до 7год.

• 28 886
  • 236
  •   1
Отговори
Деца до 7-годишна възраст, включително и бебета, ще се таксуват с билет от един лев след 1 ноември, ако дотогава техните родители не са им извадили поименни карти за градския транспорт.
http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2012/02/09/1763293_decata_p … _putuvat_s_karti/
Не знам но на мен ми се струва поредната тъпотия.Ако я забравим- глоба,ако бебето порасне и не прилича на снимката, нова ли ще вадим,да си плащаме глобата или какво и акт за раждане да носим?
Докато някой претендиращи за дискриминация дори и билет не дупчат,да не говорим за всички други привилегии,ром да си в милата ни родина.
Утре ако искат и GPS да им сложим или карта памет,или чип и да им плащаме данък като на кучета че и те пишкат по градинките

Последна редакция: пт, 28 сеп 2012, 17:00 от Мил@

# 1
Бихте ли дали по-сериозен и достоверен източник, от тази статия във вестник, при това - от февруари месец???

# 2
Картата за градският транспорт наистина е безплатна за деца до 7г и е валидна 1г Peace

WinkНаправената в Постановление №66 на МС промяна, въвежда изискване за наличието на превозен документ за безплатно пътуване на децата до седем годишна възраст, с което се осигурява задължителната застраховка. Wink

# 3
  • София
Картата за градският транспорт наистина е безплатна за деца до 7г и е валидна 1г Peace

WinkНаправената в Постановление №66 на МС промяна, въвежда изискване за наличието на превозен документ за безплатно пътуване на децата до седем годишна възраст, с което се осигурява задължителната застраховка. Wink
Kаква застраховка...като изключим метрото, нашата количка не влиза в никой автобус. Пък и не познавам никой с билетче/карта, пострадал при возене, да се е възползвал от застраховката...освен ако не му се занимава с адвокати и съдилища.

# 4
Значи, аз понеже нямам кола, раждам бебето, прибираме се вкъщи и на другия ден ходя да му вадя карта със снимка ли, за да мога да се мотам из града с него newsm78 Ми то след 2 месеца няма да е такова маймунче, каквото е било на 5 дни на снимката Crazy Thinking

# 5
Грамотни хора сте, боравите с интернет, а и информацията отдавна е публична и достъпна - хайде разтърсете се малко, да видим:

- какви са указанията на транспортния министър по Постановлението (Заключителни разпоредби: (Доп. - ДВ, бр. 104 от 2011 г.) Параграф единствен. Изпълнението на това постановление се възлага на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията, който дава указания по прилагането му)[/i];
- как е залегнало прилагането на тези указания в решенията на Общинския съвет;
- каква информация се дава от СКГТ по въпроса, какви срокове са заложени;
- каква информация се дава от центъра по градска мобилност...

С факти да говорим, не с предположения, слухове и журналистически интерпретации  Peace

# 6
  • София
Значи, аз понеже нямам кола, раждам бебето, прибираме се вкъщи и на другия ден ходя да му вадя карта със снимка ли, за да мога да се мотам из града с него newsm78 Ми то след 2 месеца няма да е такова маймунче, каквото е било на 5 дни на снимката Crazy Thinking

Ползваш такси...аз така правя.

# 7
   За София - след Нова година. Ще свикнем, какво толкова, отиваш и му изваждаш карта на детето един път в годината.
 Аз само не разбрах, трябва да се носи и показва при поискване, или да се валидира newsm78

# 8
Поредната простотия!
Снощи в новините на БТВ даваха опашките за тези карти в Пловдив. Мисля, че от 01.10 влизат в сила тези карти newsm78
Не се заслушах внимателно, защото мнооого рядко ползвам ГТ

# 9
  • Fort Worth, TX
Бихте ли дали по-сериозен и достоверен източник, от тази статия във вестник, при това - от февруари месец???
Сериозно е и си е самата истина.В Пловдив това влиза в сила от 1 ноември.Дават ни 1 месец гратисен период.Обаче от ноември няма ли карта, няма безплатно возене.Аз ще ходя да го снимам другата седмица, че често се возим на рейс.

# 10

налага ми се да ползвам градски транспорт не повече от 10 пъти годишно, от които съм с дъщеря ми не повече от 3-4... бих предпочела да ѝ купя билет, вместо да трябва да изваждам карта на нейно име.

# 11
Аз искам да питам нещо за билетът, който бил застраховка. На всяко качване в маршрутка ми се дава билет, аз го пускам в чантата и по някое време изхвърлям всички събрани билети заедно. Ако стане инцидент и пострадам, как мога да докажа, че някой от тези билети наистина ми е даден по време на това конкретно пътуване, а не на кое да е друго?

# 12
  • Pb
Аз искам да питам нещо за билетът, който бил застраховка. На всяко качване в маршрутка ми се дава билет, аз го пускам в чантата и по някое време изхвърлям всички събрани билети заедно. Ако стане инцидент и пострадам, как мога да докажа, че някой от тези билети наистина ми е даден по време на това конкретно пътуване, а не на кое да е друго?

Билетът ти има сериен номер, който се сверява с този от кочана при шофьора/ кондуктора.  

За Пловдив:
Добрата новина е, че има отделно гише за картите за малки деца и ваденето ставаше бързо (поне днес). Друг е въпроса, че никой не ти казва това и аз си почаках 1 час на общата опашка, докато се усетя...

# 13
  • Fort Worth, TX

Билетът ти има сериен номер, който се сверява с този от кочана при шофьора/ кондуктора.  

За Пловдив:
Добрата новина е, че има отделно гише за картите за малки деца и ваденето ставаше бързо (поне днес). Друг е въпроса, че никой не ти казва това и аз си почаках 1 час на общата опашка, докато се усетя...

О това е супер.А имш ЛИ ПРЕДстава дали аз трябва лично да отида или могА да изпратя някой от синовете ми да я свърши тази работа?

# 14
  • София
Това само за някои градове ли важи, за София нищо подобно не виждам, чета тук http://www.sofiatraffic.bg/media/uploads/147_22_03_2012_coc.pdf или ако някой може да ми каже, точно за кой чл. става дума?
Виждам за ученици, но за по-малки деца не.
Детето ми, след като средата на ноември става на 7 трябва ли в началото на месеца да му вадя една карта, пък в средата вече редовна, струва ми се леко глупаво или просто в началото на месеца следва да му извадя редовна карта за ноември?

Общи условия

Активация на акаунт