Карти за градския транспорт-бебета и деца до 7год.

• 28 936
  • 236
  •   1
Отговори
# 15
dobre de,nemoje li s biletche?nepremenno li karta?

# 16
  • София
Може, но зависи колко често се возите. Когато детето ползва често транспорт, по-изгодно е да му извадиш безплатна карта Wink

# 17

...но само ако му извадиш карта има право на безплатно пътуване, иначе - не!

# 18
  • Fort Worth, TX
Може, може.Обаче защо да им плащам като ми се полага безплатна карта.Ние в месеца  се возим поне 10 пъти.Няма да им дам 10 лв за тези возения.Има деца които пътуват всеки ден.

# 19
  • София
Щом споменават застраховки, значи всичко е да се налеят малко парички към определени застрахователи.

# 20
Може, може.Обаче защо да им плащам като ми се полага безплатна карта.Ние в месеца  се возим поне 10 пъти.Няма да им дам 10 лв за тези возения.Има деца които пътуват всеки ден.
Po princip bi trqbvalo za decata da e bezplatno spoded men!

# 21
No otkade se izvajda i dali izob6to e "bezplatna"?

# 22
  • София
По принцип до ден днешен беше Simple Smile Но ето казват, че вече ще е безплатно, само ако има карта, иначе ще го таксуват, като всеки останал пътник, с билет от 1 лв.
От което аз разбирам, че поне може би глоба чак за нередовен пътник няма да им налагат?
За ваденето предполагам от пунктовете, където се вадят всички останали абонаментни карти.
И все пак мисля, за София не важи, поне аз не виждам в сайта  подобно нещо.

# 23
  • Fort Worth, TX
Po princip bi trqbvalo za decata da e bezplatno spoded men!
Картата е безплатана.Плащаш си само снимките.Обаче, ако нямаш такава карта при пътуване ще те таксуват 2 лв -1 за теб и 1 за бебето-детето.Не знам кой умник го измисли това?В Пловдив влиза в сила от 1-ви ноември.В София не знам кога.

# 24
  • Пловдив
За София казаха по ТВ- от януари догодина.
 Благодаря на елхичка за полезната информация за Пловдив!

# 25
http://www.moreto.net/novini.php?n=186932&p=3
Тук прочетох по-рано поредната глупост. Първоначално си помислих, че е шега дори. Уж варненски новинарски сайт, но за Варна не се споменава откога ще е  ooooh!  Ми не ми се вади карта за детето, дори да е веднъж годишно и безплатно, дори да не чакаме по опашките... Така или иначе детето е с възрастен, чийто билет е застраховка и за двамата.

# 26
Дааа, съгласна! И да видим после как баби и майки ще представят 7, 8, 9 че дори 10 годишните си деца като "Аааа, то моето е малко, чак след 2 месеца ще навърши седем!"  Mr. Green  Whistling

п.с. щом картата е безплатна и осигурява дори и минимално обезпечение при злополука - защо да не се извади?

# 27

п.с. щом картата е безплатна и осигурява дори и минимално обезпечение при злополука - защо да не се извади?

Моето дете е на видима възраст под 7 години Laughing. Това, че тези карти ще осигурят обезпечение при злополука, значи ли, че сега бебета и деца се возят незастраховани и ако е така, защо е допуснато?

# 28
Хайде да направим сметка когато детето е малко, колко карти му трябват.
Гледат го баба, дядо, свекър, свекърва, баща, майка, брат, сестра.

Дотук преброих осем човека.
Значи една карта на едно бебе/дете/ трябва да се прехвърля между осем човека.
И тази карта трябва, за да се качи детенце за една спирка от бабата, за да стигне до парка или до детската градина т.е ежедневна разходка.
Значи майката сутрин връчва картата на бабата, вечер си я взима и така всеки ден си прехвърлят документацията.Или бабата за да разходи внучето до зоопарка примерно трябва да е въоръжена с "паспорт"/карта/ на детето.

# 29
Като е за застраховката да издават безплатни билети на децата с напечатана сума 0 лв. на место в автобуса, както мисля че е за междуградски пътувания. Нещо да пречи?

Общи условия

Активация на акаунт