Карти за градския транспорт-бебета и деца до 7год.

• 28 899
  • 236
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Като е за застраховката да издават безплатни билети на децата с напечатана сума 0 лв. на место в автобуса, както мисля че е за междуградски пътувания. Нещо да пречи?

направо си представям, как трябва да прекося цял пълен рейс, за да си взема заветното билетче от шофьора, чакайки с дете на ръце пред предната врата, докато спре и ми обърне внимание. Или с количка, още по-зле. За разходите по отпечатване на такива, да не говорим.

Блу - може би защото здравеопазването за деца е безплатно..знам ли...

viola2003 - не знам, по мое мнение за едно дете се грижат предимно и основно родителите, другите по изключение... единствено неудобство с прехвърлянето на картата виждам ако един човек го води на градина, а друг го взима... може би пък ще може да се издаде в няколко екземляра newsm78

# 31
Е, в София би могло да се вземат и от пунктовете за билети, в другите градове има кондуктори, които така или иначе обикалят от пътник на пътник и продажбата на билети става на място, а не предварително (също и за маршрутките на място).
А тия от селата и околните градчета как да се снабдят своевременно с карти?

Последна редакция: сб, 29 сеп 2012, 22:30 от Arizona

# 32
  • Fort Worth, TX
Като е за застраховката да издават безплатни билети на децата с напечатана сума 0 лв. на место в автобуса, както мисля че е за междуградски пътувания. Нещо да пречи?

направо си представям, как трябва да прекося цял пълен рейс, за да си взема заветното билетче от шофьора, чакайки с дете на ръце пред предната врата, докато спре и ми обърне внимание. Или с количка, още по-зле. За разходите по отпечатване на такива, да не говорим.

Блу - може би защото здравеопазването за деца е безплатно..знам ли...

viola2003 - не знам, по мое мнение за едно дете се грижат предимно и основно родителите, другите по изключение... единствено неудобство с прехвърлянето на картата виждам ако един човек го води на градина, а друг го взима... може би пък ще може да се издаде в няколко екземляра newsm78
В София като цяло градския транспорт е супер неудобен за майки с колички.Рейсовете, които ползвам щом сме в Сф са 102, 88 , 94.Всичките рейсове са стари с по 3 стъпала и желязна дръжка в средата.Задължително някой трябва да помогне иначе не мога да влезна в рейса.В Пловдив, обаче е друга работа.Нови рейсове, които са ниски.Има си специални места за количките.Самите рейсове имат някакви приспособления , които като се вкарат в действие накланят рейса. Той става още по-нисък и не е нужно никой да хваща количката при качване и слизане.Рейсовете са с климатици , а и има кондуктори, които минават и таксуват.Лятото климите работиха във всички рейсове, които съм ползвала.Дори бяха прекалено силни, щото направо ме втрисаше.Лично за мен транспорта е много по-добре организиран от този в Сф.

# 33
Аз бях безкрайно учудена като си бях онзи ден в Пловдив и специално проверих кога ще мине рейсът на спирката, за да не чакам много, и рейсът взе, че дойде точно на секундата  Shocked В София съм свикнала на сравнително точен транспорт, но за Пловдив не очаквах  Blush

# 34
  • Fort Worth, TX
Аз бях безкрайно учудена като си бях онзи ден в Пловдив и специално проверих кога ще мине рейсът на спирката, за да не чакам много, и рейсът взе, че дойде точно на секундата  Shocked В София съм свикнала на сравнително точен транспорт, но за Пловдив не очаквах  Blush
Транспорта е много редовен.Аз съм в Смирненски.Линии като 12 са на всеки 5-6 мин.За Тракия минават нон-стоп маршутки и рейсове.Малко по нередовно е 26, но аз и рядко го ползвам.От другата страна ми е Пещерско и там минават също една камара рейсове.Изобщо доволна съм от транспорта и ще му изкарам карта , без да се замисля.В Плд ми е кеф да го ползвам.Малкия също се кефи да се вози в рейсовете.

# 35
  • София
Аз съм с количка триколка, с големи гуми, за да вървя по разбитите улици /понеже тротоарите в квартала са заети с коли и дори щях да бъда прегазена/. В повечето автобуси, с или без помощ, не мога да вляза, а тези ниските са препълнени и нямам никакъв шанс да се побера с детето. Вариантът е да поръчвам огромно такси, или да вървя пеш до метрото...Мисълта ми е, че е невъзможно да купувам/взимам билет за детето в автобусите, понеже реално не мога да ги ползвам. Но картите са пълна смешка, застраховка- друг път, сигурно някой е спечелил конкурс за печатането им.

# 36
Е, в София могат да се вземат и от пунктовете за билети

Къде го прочете това?

# 37
Е, в София могат да се вземат и от пунктовете за билети

Къде го прочете това?
Кое?
Попитах какво пречи да има билети с цена 0 лв. за децата под 7.
Говоря хипотетично, ако се въведат "нулеви" билети с цел застраховка (каквато била целта на картите) да могат да се вземат от същите места, откъдето се купуват нормалните билети по 1 лв.

# 38

налага ми се да ползвам градски транспорт не повече от 10 пъти годишно, от които съм с дъщеря ми не повече от 3-4... бих предпочела да ѝ купя билет, вместо да трябва да изваждам карта на нейно име.
Peaceпоредната глупост

# 39
Това безумие нали трябва да важи за цялата страна? Не се отнася само за Пловдив и София?
Днес питах една кондукторка в Бс и ми каза, че не трябвало да вадя карта за детето. Тя ли не знае, аз ли нещо не схващам newsm78

# 40
  • София
И за Русе четох.
За Бургас виждам това http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:gEeeuypjkeQ … ;client=firefox-a
 За София виждам инфо тук http://inews.bg/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F … 327_i.224917.html

но не и официално на сайта и по наредбите....

# 41
Мерси Angel_Dust, явно и самите контрольори още не знаят, че трябва да искат карти на децата под 7г....

# 42
Аз не разбрах, в Пловдив къде се вадят и кога е крайният срок?

# 43
  • Fort Worth, TX
Бюрото на бул.М.Луиза под блока.От 1 ноември почват да таксуват, ако детето няма карта.Октомври ни е гратисен.Като чета май само в Плд са ни емнали яко.

# 44
Бюрото на бул.М.Луиза под блока.От 1 ноември почват да таксуват, ако детето няма карта.Октомври ни е гратисен.Като чета май само в Плд са ни емнали яко.

Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт