Карти за градския транспорт-бебета и деца до 7год.

• 28 899
  • 236
  •   1
Отговори
# 45
Радвам се,че в момента живея в град,в който няма градски транспорт.

А за продажбата на билети в автобусите ... като знам и шофьорите колко ги продават, предпочитам да си взема карта.

# 46
Каква е тази безумица? Кому е нужно, това го няма в нито една друга държава, навсякъде "застаховката" на детето е към билета на родителя/придружителя. От къде на къде КГТ ще имат личните данни на детето ми, за да може то да ползва правото си за безплатно пътуване? Ами ако съм гост от друг град или чужденец? Няма ли една (примерно) английска майка в България да бъде повече от възмутена ако я накарт да купува билетче за детето ѝ?! Няма ли кой да направи нещо за тази безумна наредба, за да бъде отменена?!

# 47
Ами аз лично няма да се възползвам от тези карти.Когато се наложи да ползваме СКГТ, така или иначе на едното дете дупча билет, голямо е, ще продупча още един.Не мисля да се занимавам с простотии, да се редя на опашки, да снимам децата за пореден път-то не са бележници, лични карти и какво ли не, сега и това.Ц.Без мен. Thinking

# 48

да, по-лесно ще е просто да купим билет, но пък не е често! това ще означава, че една част от децата ще имат право на безплатно пътуване, а една друга част - не...

# 49
Наистина звучи безумно това изискване. Задължителната застраховка на пътниците в градския транспорт е просто причина, и както каза някой по-горе, сигурно фирма Х е спечелила конкурс за издаването на тези карти. Според ТК, за лица до 14-годишна възраст не се изплащат обезщетения за "смърт", а само за трайна и временна загуба на трудоспобност. И това, за всички видове застраховки злополука. И със сигурност, по пътническите застраховки се плащат обезщетения (както и по всички други застраховки), без да е необходимо да плащате за адвокати и т.н. Дано на никого не се налага да се възползва от тази застраховка!

# 50

да, по-лесно ще е просто да купим билет, но пък не е често! това ще означава, че една част от децата ще имат право на безплатно пътуване, а една друга част - не...

Това не е вярно.Ти право си имаш.Извади му карта.Аз не искам да се занимавам просто.Ще му платя билет еднократно и това е.

# 51

добре, но ако не искам да му извадя карта по някакви причини? или ако по някакви други причини нямам възможност да му извадя въпросната карта никога? или ако в някакъв конкретен случай се наложи детето ми да пътува с градски транспорт, а не съм му извадила все още карта? във всички тези случаи, значи, детето няма да може да използва правото си на безплатно пътуване.

# 52
Да.Ти ще си го лишила, с неискането/неможенето да извадиш карта.Но имаш право на Избор.Ти правиш този избор.Сега, това, че не можеш днес, сега и веднага да извадиш карта е едно, не ми казвай, че Винаги няма да имаш възможност.Ако искаш безплатно-намираш Някога време-отиваш и вадиш.Мен ме мързи, не ми се занимава за една година време.В нея година, като се наложи да пътува детето-ще дупча билет и готово.Да изхарча 5 лв за годината.
Виж, ако ти имаш да взимаш пари от майчинство, и тези пари се дават лично на гише, а не по карта-и ти не отидеш да си ги вземеш?или дори да са по карта-не отидеш до банкомат да си ги изтеглиш?Кой от какво ще те е лишил точно?

# 53
  • Fort Worth, TX

Като не искаш карта ще плащаш като поп.Аз си ползвам транспорта в Плд и ще  му вадя карта.Не искам да плащам по 1 лев.За Сф също ще трябва да му изкарам такава, макар че по-рядко се возим на рейс.То ако взема да му плащам и на него билетите в двете посоки по-добре да ползвам  такси.

# 54
Според мен не трябва да се примирявате толковаесно. В цял свят децата пътуват безплатно и без карти, само тука такава простотия. Трябва да се протестира!

# 55
  • София
Щом като причината е застраховки, нека да кажат
1. Каква сума ще получат застрахователите за всяка издадена карта и от чий бюджет точно ще се вземе сумата и кои застрахователи ще я получат.
2. Какви ще бъдат обезщетенията за пострадалите деца?
3. Няма ли да е по-изгодно вместо да се наливат едни пари в застрахвателите и да ги чакаме след това те да изплатят някакви обезщетения, държавата да поеме тези обезщетения?

# 56
Ще си позволя аз да отговоря на въпросите на miss piggy.
1. Сумата (застрахователната премия), която получават застрахователите по такъв вид застраховка е нищожна. Плаща се от бюджета на превозвача.
2. Задължителната застрахователна сума е 20 000 лв. Не може да е по-малко, може да е повече.
3. По силата на какво трябва държавата да се отежнява с такива разходи? За да плаща държавата трябва да задели бюджет за такива плащания, за който парите трябва да дойдат от някъде. Ясно е от къде - данъци. Същия е казуса и с обезщетенията при последното земетресение. Имуществените застраховки са доброволни - ако искаш ги правиш. Има продукти, които изобщо не са скъпи. А, тази по темата е задължителна, наложена с наредба.                     

# 57
Две хипотетични ситуации.

1.Сутрин аз водя детето на градина с градския транспорт.
Вечер баща и я взема от градината.
Къде стои картата през деня?

2. Не съм извадила карта, не съм разбрала по някаква причина че трябва, примерно.
Качвам се с детето на трамвая, идва контрола, давам си моята карта, но за детето нямам карта или билет. Започва се една разправия, щото те контрольорите нормални разговори не водят, защото на тях за застраховката не им пука, а за глобата която евентуално ще измъкнат. Тогава детето става свидетел на цялата тази тъпотия.

Предлагам да си приемат там закончето, детето да се застрахова с билета или картата на родителя или там който го придружава.

Супер тъпотия.

# 58
Първата ти хипотетична ситуация заслужава особено внимание.Съвсем резонен е там въпроса как ще е...
Втората ти ситуация си е по твоя причина-да си разбрала.Предполагам кампания има/ще има.Караници с контрольори пък-моля без...

# 59
  • софия
Току-що от Център за градска мобилност ме "успокоиха", че имало мноооого време до 1 ноември, а и СОС не бил гласувал промените в Наредбата за движение с МГТ. Отговорих й, че времето при тяхната организация е крайно недостатъчно Mr. Green, но ме `фана неподготвена за Наредбата. Не съм сигурна дали беше права, че ви прочетох по диагонал. Утре ще се задълбоча.
Обачееееееее, те не ме познават мен. Ще се обадя в общината да попитам зам.-кмета, който отговаря за транспорта Mr. Green, но преди това ще прочета какво пише в ПМС 66.

Общи условия

Активация на акаунт