Карти за градския транспорт-бебета и деца до 7год.

• 28 931
  • 236
  •   1
Отговори
# 195
  • България, Русе
Май всяка община и всеки частен превозвач ще си интерпретира наредбата, както на него му скимне. Значи уж децата има право на безплатен превоз до 7г., а на моя позната и искаха пари за билет.
Уж има нулеви билети, ама в Русе май няма....
Уж всяка година нова карта, ама на някои хора им ги издават за всичките години докато навърши детето 7г.
Просто нямам думи, иде ми да пиша на Господари на ефира. Simple Smile

# 196

Не е лоша тази идея...  Rolling Eyes

# 197
  • София
Май всяка община и всеки частен превозвач ще си интерпретира наредбата, както на него му скимне. Значи уж децата има право на безплатен превоз до 7г., а на моя позната и искаха пари за билет.
Уж има нулеви билети, ама в Русе май няма....
Уж всяка година нова карта, ама на някои хора им ги издават за всичките години докато навърши детето 7г.

Да, аз, както може да се предположи от сагата ми с тия бебешки карти, се "сприятелих" с лелките в едно бюро на ЦГМ (ГТ-Сф). Та, сега са им наредили да спрат издаването на такива карти, защото не знаели какво да пишат, по-точно каква валидност - 1 или 7 години. Тия техните шефове ще излязат големи "сладури", май и едни указания не са си направили труда да напишат...  ooooh!

# 198
Господарите знаят за праблема, явно не са решили да нправят репортажа. Но то си е направо смехотворно вече. Още не ми е било зор дя пътувам с градския транспорт, та не знам как е е без карта.

# 199
  • София
Доколкото разбирам, няма нужда да вадя такава карта за дъщеря ми.
Тя и без това се качва два пъти месечно в градски транспорт.

Не мога да се начудя как ги измислят тези глупости. Confused

# 200
  • София
Картата е пълна измислица, да дадем малко пари на подходящата фирма.

Как ще определяш инвестиция по еднократно закупен документ, без възможност за отчитане, колко и дали въобще се ползва?

# 201
В автобусите на фирма "Алекс ОК" във Велико Търново са разлепени листове, на които пише, че децата пътуват с карти, които може да се извадят в офис на фирмата, но и че ако детето няма такава карта, трябва да плати билет.  Някой да има представа на какво основание би могло да се иска такова плащане? В текста на постановлението не става дума за такова нещо.

# 202
  • София

Как ще определяш инвестиция по еднократно закупен документ, без възможност за отчитане, колко и дали въобще се ползва?

Не закупен, а издаден  Wink  Peace

# 203
  • София
В автобусите на фирма "Алекс ОК" във Велико Търново са разлепени листове, на които пише, че децата пътуват с карти, които може да се извадят в офис на фирмата, но и че ако детето няма такава карта, трябва да плати билет.  Някой да има представа на какво основание би могло да се иска такова плащане? В текста на постановлението не става дума за такова нещо.

На основание текста в наредбата на МТИТС по въпроса - че пътникът пътува с/у съответния превозен документ (цитирам по памет)  Peace

# 204
  • София

Не закупен, а издаден  Wink  Peace
Добре де издаден. Но това пак не променя същността на въпроса ми.  Peace

# 205

Идеята е, че това е застраховка за детето в случай на ПТП.
Както билетчето или картата са наша застраховка в случай на инцидент.

Не съм извадила карта на моето дете, което е на 5 и половина години.
Ползваме метрополитен 2 пъти седмично.

# 206
  • София
Т.е. досега децата не са ползвали застраховка в случай на ПТП?
Въпросът ми е продиктуван от това, че някои оправдаха въвеждането на тези карти с цел, Общината да си направи сметка за субсидиите които отпуска, на база издадените документи. Но това въобще не е показател за честотата на пътуванията.

# 207
Т.е. досега децата не са ползвали застраховка в случай на ПТП?

Така се оказва.

# 208
  • София
И аз направих карта на сина си и миналата седмица ни провери контрола, която въобще не му я изиска. Не знам защо беше нужна въобще, но както и да е, дето се вика "за всеки случай".

# 209
sise_to , какво искат за издаване на такава карта? Имам дъщеря на 2 години и ми дава зор да се возим по трамваите, пък като знам контролите какви са проклети, не ми се рискува..

Общи условия

Активация на акаунт