Карти за градския транспорт-бебета и деца до 7год.

• 28 918
  • 236
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Идеята е, че това е застраховка за детето в случай на ПТП.
Както билетчето или картата са наша застраховка в случай на инцидент.
Т.е. досега децата не са ползвали застраховка в случай на ПТП?

Така се оказва.
Не точно, до сега  билетчето/карта на придружителя се е явявал застраховка и на детето.

Мама и бебе - вероятно само снимка ще искат... за ученика ми искаха само снимка и удостоверение, че е ученик, което при вас няма нужда.. та остава снимката.
При все, че е на 7 и половина  никой не му проверява неговата карта, т.е. той си я тика на контролите щастлив, че си има иначе го подминават... не знам на по-малките  дали изобщо някой им търси карти и билети, щом на малките ученици не искат.

# 211
  • София
mama_i_bebe, искат твоя лична карта, акт за раждане на детето, снимка може и после да сложиш, но може и да носиш за всеки случай. Някоя мноооого малка снимчица обаче трябва да е  Wink

# 212
да не искат специална снимка за документ? Сигурно ще искат и акта за раждане

# 213
  • София
Издаването на превозните документи за деца до 7-годишна възраст става безвъзмездно – на родителя се предоставя картата, върху която трябва да се залепи снимка на детето. Единственото условие е при вземането на такава карта от бюрото, да се представи оригинал или  копие на акт за раждане, тъй като според нормативните изисквания е необходимо вписването му в регистър на издадените карти.
http://www.sofiatraffic.bg/bg/news/738/zapochna-izdavaneto-na-karti-za

# 214
Идеята е, че това е застраховка за детето в случай на ПТП.
Както билетчето или картата са наша застраховка в случай на инцидент.
Т.е. досега децата не са ползвали застраховка в случай на ПТП?

Така се оказва.
Имаше някаква наредба,която задължава всеки превозвач да плати застраховка за всяко място в превозното средство.Тя не е отменяна.
Също има родители,които застраховат децата си по собствена преценка и то сериозна застраховка.
Това с тези карти някак се явява в тези случаи трета поредна застраховка за едно и също нещо.
Малко  някак не са домислили,че с налагането на тази ''задължителност'' влизат в противоречие с някои гарантирани в конституцията права.
Абе поредната боза сътворени от неинформирани хора седнали да пишат наредби.

# 215
Blagodarq za otgovora Simple Smile

# 216
  • София
На бебето и на мене картата не ми я искат (той си се вози и в количката), а каката - на 7 г., и тя сама си я подава, не знам дали иначе ще се присетят...

# 217
 Embarassed  Колкото и тъпо да звучи, ама чак сега разбрах! Това е пълна малоумщина! #2gunfire
 И кво ако не покажа карта на бебока или на 4 годишният батко, ще ме глобят или ще ме свалят от трамвая!?!  Българийоооооо, затова те напускат всички....

# 218
  • София
Embarassed  Колкото и тъпо да звучи, ама чак сега разбрах! Това е пълна малоумщина! #2gunfire
 И кво ако не покажа карта на бебока или на 4 годишният батко, ще ме глобят или ще ме свалят от трамвая!?!  Българийоооооо, затова те напускат всички....
Какви са тези крайни изказвания?! Картата за деца се вади еднократно, до навървшване на 7 год. на детето и е вид застраховка. И не, няма да те глобят или свалят от трамвая, така че споко, не напускай страната.  Stop

пп: Поправи името на малкия си син.  Peace

# 219
  • До морето :)
В Бургас картите не са задължителни. Желателно е по-големите деца да имат, един вид като доказателство, че нямат още 7 години.

# 220
  • Burgas, Bulgaria
Извадих карта на бебето и на баткото , работа за 2 минути , искат Акт за раждане и личната карта на майката , снимка не ....
Не виждам какво толкова се възмущават някои , това са правилата ,на който не му харесват ,да не ползва градския транспорт .....
Това е за Бургас !

# 221
В Бургас картите не са задължителни. Желателно е по-големите деца да имат, един вид като доказателство, че нямат още 7 години.
Никъде картите не са задължителни. Ама лично видях в Бургас как майка, която не беше извадила карта плати билет за дете на около 4-5г
sise_to не се вади еднократно карта за дете под 7г. Важи 1г от датата на издаване

# 222
  • София
sise_to не се вади еднократно карта за дете под 7г. Важи 1г от датата на издаване
Напротив, излишно питах не на едно място и отговорът беше, че тази карта важи до навършване на 7 год. на детето. То и на самата карта си пише де. Това за София.  Peace

# 223
  • До морето :)
То и аз плащах, докато една кондукторка не ме погледна странно и не ми каза: "Я си прибирай парите, те картите още не са задължителни!"
И сега като ми искат им казвам: "Ама то задължително ли е вече?!" и те хъкат-мъката "Ама то... хайде, още е малко..." Където мине номерът...

# 224
  • София
За Сф се чудеха дали да важи 1 г. или до навършване на 7 г., даже бяха прекратили временно издаването. Радвам се, че са взели по-правилното реш.  Peace На нашето бебе е една от първите карти (по-точно първата, издадена в бюрото на ст. В. Левски) и също на нея пише, че важи до 2019 г. Досега не са ми я искали, вкл. и днес - имаше проверка вътре в самото метро, макар че нямаше проблем да я покажа.

Общи условия

Активация на акаунт