Доктор Куин - Лечителката по Нова

• 4 944
  • 13
  •   1
Отговори
  • На изток от Ада

Не знам дали знаете , но от 10 септември по Нова телевизия са започнмнали да дават един мой много любим сериал , а именно Доктор Куин - Лечителката . Дават го от 15 ч. понеделник - петък , а се повтаря от 4 до 5 сутринта . Гледате ли го ? Аз вчера разбрах случайно  и реших да направя тема някои ако не знае да разбере и да си обсъждаме сериите , ако има и други желаещи фенове.

Последна редакция: ср, 10 окт 2012, 19:54 от Mamma

# 1
  • в омагьосващият свят на изкуството, киното и вечната любов
Мерси за темичката, nasito8988.   bouquet   Аз започнах да го следя сериала от самото му начало, имам само няколко изтървани епизода, защото в 15:00 гледам друг сериал, но повече предпочитам да гледам д-р Майк.  Wink

Последна редакция: пн, 08 окт 2012, 23:12 от David_Charvet

# 2
  • София
И аз го следя вече за не знам кой път, един от най-най-любимите ми е.

# 3
                                                          ДЖЕЙН СИЙМУР

Джейн Сиймур е американска актриса, родена на 15-ти февруари 1951 год., която е най-добре позната на зрителите с ролята си на д-р Майк в серила "Д-р Куин, лечителката", както и с участието си във филми като "Живей и умри" (1973) от филмите за Джеймс Бонд, "Американското семейство Робинзон" (1998), "Спомен в сърцето ми" (1999), "Робство: Животът на Фани Кембъл" (2000) и други.

Скрит текст:
Първият филм на Джейн Сиймур е "Oh! What A Lovely War!"/ "O! Каква прекрасна война!" (1969), в който тя няма никаква реплика. След снимките, режисьорът Ричард Атънбъро си казва: "Мисля, че тя ще стане звезда", и й предлага договор. През 1970-та година, Джейн изиграва първата си главна роля във военната драма "The Only Way" / "Единствен начин". Тя играе ролята на Лилиан Щайн, еврейка търсеща подслон от нацистките преследвания. През 1973 год. тя получава първата си голяма телевизионна роля като Ема Кaлън в успешния сериал от 70-те години "Line Onedin Line". През това време тя се появява в главната женска роля на Прима в двете части телевизионния минисериал "Frankenstein: The True Story" / "Франкенщайн: Истинската история". Тя също се появява като Памела Плаудън, любовницата на Уинстън Чърчил във филма "Young Winston" / "Младият Уинстън", режисиран от нейния откривател Ричард Атънбъро.

През 1973 год., Сиймур постига световна слава с ролята си като момиче на Джеймс Бонд във филма за Бонд "Live and Let Die" / "Живей и умри". След това се класира на 10-то място в списъка "Топ 10 на Момичтата на Бонд".  През 1975 год., на Джейн Сиймур е поверена ролята на принцеса Фара във филма "Sinbad and the Eye of The Tiger" / "Синбад и Окото на Тигъра",

който е третата част от трилогията на Рей Харихаузен за филмите за Синбад. Филмът не е издаден, докато не е завършена анимацията със същата тематика, за това филмът бил завършени през 1977 год.. През 1978 г. тя се появи като Серина във филма "Battlestar Galactica" / "Бойна звезда Галактика", а по-късно и в първите два епизода на телевизионната поредица, която последва.

През 1980 год., Сиймур се завръща на големия екран с комедията "Oh, Heavenly Dog" / "О, Небесното куче", където играе с Чеви Чейс и като Eлиса MакKeнa в романтичната фантазия "Somewhere in Time opposite Christopher Reeve" / "Някъде във времето срещу Кристофър Рийв". През 1981 год. тя се появява в телевизионния филм "Eden" / "Рай", въз основа на романа на Джон Стайнбек. С ролята си на главния антагонист Кати Еймс, тя спечели "Златен глобус". През 1982 год. тя се появява в "The Scarlet Pimpernel" / "Аленото огнивче" с Антъни Андрюс и Иън МакКелън. През 1984 год., Сиймур се появява гола във филма "Lassiter" / "Ласитър", с участието на Том Селек. През 1987 год., Сиймур се снима за списание "Playboy", въпреки че тя всъщност не се снима разсъблечена.

През 1988 год., Сиймур се появява в главната женска роля в 12-та част на телевизионния мини сериал                         "War and Remembrance" / "Война и възпоменание", в който тя играе Натали Хенри, американска еврейка в капан в Европа по време на Втората световна война. Сериалът се основава на успешния роман от Хърман Уоук и е отбелязан като идеално изпълнение на графичното изображение на Холокоста. През 1989 год. по повод на 200-годишнината от Френската революция, Сиймур се появява в телевизионния филм "La révolution française" / "Френската революция", заснет на френски и на английски език. Сиймур се появява като обречената френска кралица Мария Антоанета, двете деца на актрисата Катрин и Шон, се появяват като децата на кралицата.

През 90-те години на миналия век, Джейн Сиймур печели популярност и бурни овации за ролята си на д-р Микаела "Майк" Куин в телевизионния сериал "Dr. Quin. Medicine Woman" / "Д-р Куин, лечителката" и нейните телевизионни продължения (1993 - 2001).

За работата си в сериала тя печели втора награда "Златен Глобус". Докато работи върху сериала "Д-р Куин, лечителката", тя се запознава с четвъртия си съпруг, актьора-режисьор Джеймс Кийч.

През 1998 год. Джейн Сиймур озвучава гласа на лейди Джулиана в приключенския анимационен филм на Warner Bros.    "The Magic Sword: Quest for Camelot" / "Вълшебният меч: Битката за Камелот",

същата година актрисата участва в приключенския филм на компанията Уолт Дисни "The New Swiss Family Robinson" / "Американското семейство Робинзон",

заедно със съпруга си Джеймс Кийч. Те и семейството им попадат на тропически остров след корабокрушение и се укриват там от Дейвид Карадайн и неговите пирати, които ги търсят, за да намерят златото, което е скрито на яхтата им.

През 1999 год. Джейн Сиймур играе във филма "A Memory in My Heart" / "Спомен в сърцето ми",

който е правен по действителен случай и разказва историята на жена, която е изгубила паметта си и се опитва да си я върне, както и децата си.

През 2000 година, Джейн Сиймур играе във филма "Enslavement: True Story of Fanny Kemble" /                  "Робство: Животът на Фани Кембъл",

където отново играе със съпругът си Джеймс Кийч и с братът на Дейвид Карадайн - Кийт Карадайн, за когото е омъжена и се бори с него за правата на робите, към които той се отнася като със животни.

През 2005 год. Джейн Сиймур участва във филма "Wedding Crashers" / "Ловци на шаферки".

ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ:

- актрисата има различен цвят на очите - едното е кафяво (дясното), а другото - светло синьо (лявото);
- снимала се е с дрехи за списание "Playboy";
- по време на снимките на филма "The New Swiss Family Robinson" / "Американското семейство Робинзон" (1998) се разболява от лептоспироза;
- Джейн Сиймур, освен актриса, е и художничка, при това рисува много добре и това е причината вече да не се снима във филми;

- запознава се със режисьора и актьора Джеймс Кийч по време на снимките на "Д-р Куин, лечителката" и са щастливо женени вече 20 години. Двамата имат близнаци на 16 години;
- От предишния си брак с Дейвид Флин, Джейн има дъщеря Катрин, която сега е на 30 години и 27-годишен син – Шон;

Последна редакция: ср, 10 окт 2012, 14:55 от David_Charvet

# 4
  • España (Плевен)
Позволих си да подновя темата..  Mr. Green Mr. Green  Много го харесвам този сериал. 

# 5
Кати,   bouquet

# 6
Гледам  го всеки ден от 15ч Simple Smile

# 7
  • София
И аз го гледам. Страшно ми е любим. Това беше последен сезон нали? На 6-тия сме вече? Sad

# 8
  • На изток от Ада
И аз го гледам. Страшно ми е любим. Това беше последен сезон нали? На 6-тия сме вече? Sad
да последен е 6 тия сезон , и има два филма

# 9
# 10
Една тъжна новина за Джейн Сиймур от днешния брой на в. "Тв Сага" Peace

# 11
  • София
Жалко, че свърши и по Нова. Харесвам Комисаря Рекс, но пък и д-р Куин ми липсва.   Grinning

# 12
Няма ли да има нов сезон на доктор куин ?

# 13
  • София
Не, това беше финалният 6-ти. Не са заснети повече.

Общи условия

Активация на акаунт