Брюксел 2

• 64 830
  • 608
  •   2
Отговори
# 285
veka   Благодаря! Да разбирам, че няма срок на ползване, така ли?

# 286
  • София
veka   Благодаря! Да разбирам, че няма срок на ползване, така ли?

Доколкото си спомням е 24 часа. Peace

# 287
Нощна птица, благодаря!

Тъй като сега гледам да направя еднодневното ни пътуване до Брюж, появиха ми се следните въпроси

Музеят на Мемлинг - интересен ли е
Музеят на изящните изкуства /при положение, че ще посетиме някои в Брюксел/
Кметството - четох набързо, че е най-старото в Белгия, стенописи, тавани....

Все пак един ден си е един ден, иска ми се повече да се разхождаме, корабче по канала, но от друга страна - ако нещо наистина си заслужава, да не го пропуснем.

Музеят на изящните изкуства, който си заслужава, е този в Брюксел. В Брюж са интересни фасадите, както и някои църкви (според мен бледнеят в сравнение с тези в Антверпен), както и градската кула (Белфор/Белфроа). На кметството хвърли едно око. Разходка по канала не съм правила, но ми се струва емоционално, защото се минава дори под някои къщи.....

# 288
Аз днес букнах билетите за шатъла от и до летището. На връщане трябва ли предварително някъде да се валидира билета /както е в Рим/, защото не ми се иска да отида в 5 ч. сутринта и да се окаже, че няма места в съответния бус и да чакам за следващия?

За кое летище става въпрос? Ако е за Брюкселското, нищо не се валидира предварително. Така или иначе в тези автобуси пускат за качване само от първата врата и от и до летището (да не би да се качи гратис някой евро-чиновник). Билет се купува от автомат, а не от шофьора, защото е с 2 евро по-скъп. Автобусите са на често. Винаги на спирката е чакал автобус, май само веднъж чаках 5-7 минути.

# 289
Jfjallen,

и трите места, които си изброила си струват посещението, но един ден за Брюж с посещение на музеи е недостатъчен. Посетете кметството, не отнема много време (ако няма дълги опашки, но в сезона обикновено има за съжаление).

Освен музеят за изящни изкуства в Брюксел, музеите в Антверпен (тече няколко годишен ремонт и колекциите са разместени), Брюж и Гент си заслужават посещението, но е необходимо време.

Фламандска колекция:   http://www.vlaamsekunstcollectie.be/home.aspx 

# 290
Благодаря на всички за мненията!

Снощи разгледах някои от информативните сайтове, които намерих тук, а и в нета. За Брюж горе-долу ми стана ясна програмата и ще наблегнем повече на "външно" наблюдение, корабче, разходка по улички, магазинчета за дантели и шоколад, лежерно хапване на открито...  Sunglasses Един ден си е за нищо, за съжаление, но все пак се надявам да усетим атмосферата на града донякъде....

Бастет, летим с Уиз до Шарлероа и затова питах за шатъла на връщане, за който букнах билети - трябва да хванем този в 5.30 ч. най-късно и се притеснявам един вид за запазване на място, защото, ако е пълен за този час, трябва да чакаме следващия, а полетът е в 8 ч.

Сега започвам да разглеждам Гент и Антверпен и, ако се наложи, пак ще питам Sunglasses

# 291
Благодаря на всички за мненията!

Снощи разгледах някои от информативните сайтове, които намерих тук, а и в нета. За Брюж горе-долу ми стана ясна програмата и ще наблегнем повече на "външно" наблюдение, корабче, разходка по улички, магазинчета за дантели и шоколад, лежерно хапване на открито...  Sunglasses Един ден си е за нищо, за съжаление, но все пак се надявам да усетим атмосферата на града донякъде....

Бастет, летим с Уиз до Шарлероа и затова питах за шатъла на връщане, за който букнах билети - трябва да хванем този в 5.30 ч. най-късно и се притеснявам един вид за запазване на място, защото, ако е пълен за този час, трябва да чакаме следващия, а полетът е в 8 ч.

Сега започвам да разглеждам Гент и Антверпен и, ако се наложи, пак ще питам Sunglasses

За Шарлроа не зная - само един път от там съм се извозвала, но до летището с кола Embarassed......На жп-гарата в Брюж, а и на всяка друга (имам предвид и Гент и Антверпен) има информационно бюро, от където можеш да си вземеш безплатни карти на града, на които ги има обозначени главните забележителности. Служител в бюрото би ти направил и маршрут и да ти каже кое колко време отнема за придвижване пеша.

# 292
jfjallen

Освен темата, където има много интересни неща, ползвай и това:
http://www.cities-of-europe.com/belgium-common-information/,
където градовете са линкове и съответно изброените забележителнисти в тях също.

И аз правя програма сега

# 293
Исках да видя разписанието на влаковете до Брюж /по-късно ще гледам за Гент и Антверпен/. Като влезна в сайта на железниците, трябва да напиша името на гарата в Брюж. Пиша Сан Пиетро /някъде бях прочела, че това е името, но не съм сигурна/ и - нищо не ми излиза. Какво да направя, може и да бъркам с нещо.

# 294
  • пак на Рив Гош
Пробвай с Brugge или Brugge-Sint-Pieters  Peace. На мен ми излиза безпроблемно.

# 295
Пробвай с Brugge или Brugge-Sint-Pieters  Peace. На мен ми излиза безпроблемно.
Благодаря, излезе, явно нещо компа ми се е бил бъгнал.

Но, като сложих ден "събота" /и съответно датата/, ми излезе, че през юли и август, всяка събота може да има стачки, или други проблеми. Това за Брюж, не съм проверявала за другите дестинации. За ден "неделя" няма проблем /за сега/. Това за информация на пътуващите.

# 296
Всяка събота до края на август, част от машинистите, които са членове на един от синдикатите ще стачкуват.
Влаковете няма да се движат или ще бъдат нередовни и на големи интервали.

Само в Брюксел ли ще спите? Ако е така, в съботата разглеждайте в Брюксел, а в Брюж отидете друг ден.

# 297
Пак аз с въпросчета, този път за Антверпен.

От гарата трябва ли да се вземе някакъв публичен транспорт до "старата" част, и ако да - какъв, номер и т.н.?

По-назад беше писано нещо за някакви скулптури - 63 на брой, или нещо такова - къде точно се намира това място, име, някакъв ориентир?

Ако вземем корабче в Брюж, заслужава ли си същото и в Гент?

П.П. Намерих сайта за скулптурите, запазила съм го.

Последна редакция: нд, 19 юли 2015, 15:22 от jfjallen

# 298
  • София
Моля за съвет - какво да избера за придвижване от летище Шарлероа до Брюксел:
- ще летим с Уиз - техният трансфер - http://wizzairporttransfer.com/index.php - който ще струва 30 евро за трима души;
или
- този шатъл - http://www.brussels-city-shuttle.com/en#/ - който ще струва 42 евро за трима души.
Цената оставям извън коментар. Някой от двата начина има ли предимства или недостатъци пред другия? Имам предвид - комфорт на автобусите, лесно намиране на летището, място на спиране в Брюксел....

Има ли други шатъли, всъщност?

А-ха да резервирам и да платя Brussels city shuttle и се сетих, че не съм питала тук.  Mr. Green Да не взема да объркам нещо.....

Последна редакция: чт, 23 юли 2015, 00:29 от Vivi

# 299
Тя, темичката е позамряла, явно сезонът е такъв, но, това, което съм чела тук по отношение на трансфера е, че бусовете на Уиз спирали някак си по-отстрани, или по-далече, малко било трудно за намиране, нещо такова. Не беше коментирано относно комфорта на автобусите. Но, за 50-ина минути, с белгийски бусове, не би трябвало да има притеснения.

Ние пътуваме след 2 седмици и аз резервирах за сити-шатъла, без основателна причина, може би вероятността да се лутам и да търся автобус по летището, си каза своето.

Общи условия

Активация на акаунт