Брюксел 2

• 64 740
  • 608
  •   1
Отговори
# 360
Благодаря ти.

# 361
  • На черешатааа
 positivevibes   bouquet благодаря. С местния транспорт ще съм. Реално ще имам 1 свободен ден, през другото време служебни ангажименти.  Търговската и централна част близо ли е? И има ли  какво да се пазарува/ тоест  нещо изгодно  Crazy

# 362
  • София
gold laydi,

От Gare du Midi може да вземеш метро 2 или 6 в посока Elisabeth и да слезеш на станция Botanique/Kruidtuin.
Google я дава на 180м. от хотела - а и така, като гледам на картата, не би трябвало да е далече.
https://www.google.bg/maps/dir/Botanique/Hotel+Bloom!/@50.8537624,4.3678441,17z/data=!4m13!4m12!1m5!1m1!1s0x47c3c3795ec76c13:0x47280fa075b958bd!2m2!1d4.3656474!2d50.8536311!1m5!1m1!1s0x0:0xd0f57b16a819e4a8!2m2!1d4.366588!2d50.855177?hl=en

Ние стигнахме по същия начин до нашия апартамент, но слязохме на предната станция - Madou.

Предполагам, че си попадала на този сайт, но го давам, за всеки случай - http://www.stib-mivb.be/irj/go/km/docs/resource/Plan_tiny/index-en.html
Може да видиш какъв друг транспорт може да ползваш от и до хотела.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2015, 13:37 от Vivi

# 363
Vivi, ние ще пристигнем от Париж на Gare du Midi някъде следобяд. Нашите приятели ще ни чакат на Централната гара на Брюксел привечер, защото тя е в центъра и през деня са на работа. Аз си мислех дали да не вземем трамвай 3 или 4 и да слезем в центъра и да се поразходим малко в града, да добием малко впечатления, но като се разходих виртуално видях едни малки улички, които предполагам все водят към Grand place. Предполагам, че няма опасност да се загубим.

# 364
  • София
Vivi, ние ще пристигнем от Париж на Gare du Midi някъде следобяд. Нашите приятели ще ни чакат на Централната гара на Брюксел привечер, защото тя е в центъра и през деня са на работа. Аз си мислех дали да не вземем трамвай 3 или 4 и да слезем в центъра и да се поразходим малко в града, да добием малко впечатления, но като се разходих виртуално видях едни малки улички, които предполагам все водят към Grand place. Предполагам, че няма опасност да се загубим.

Iki70, аз много лесно се справих с транспорта в Брюксел без да съм чела нищо предварително,а само с картата,която ми дадоха от хотела.
С трамвай 3 и 4 можеш да слезеш в центъра, спирката ако не се лъжа е Bourse и си на 200-300 метра от Grand Place, уличките са малки,но като видиш пътникопотока и без карта ще се окажеш на точното място. Peace

# 365
Veka, и аз така си го представям. А от Grand place до централната гара не е далече нали?

# 366
  • Луната
Veka, и аз така си го представям. А от Grand place до централната гара не е далече нали?

Не е далеч.
Трамваи 3 и 4 са под земята и са нещо като метро. Даже си пише Метро на станциите от които се хващат.

# 367

Не е далеч.
Трамваи 3 и 4 са под земята и са нещо като метро. Даже си пише Метро на станциите от които се хващат.

Е, това не ми харесва, че са под земята. Именно затова си мислех с трамвай, за да гледаме малко. Мерси Woman^In^White. В такъв случай дали ще сме с трамвай или с метро е без значение. Приятелите ни са с кола, живеещи в Брюксел и са ни подготвили панорамна вечерна обиколка на града, а на другия ден да отидем и до Брюж. Замисъла е добър, дано времето да е хубаво.

# 368
  • София
Iki70, извинявай. Цитирала съм твоя пост погрешка.
Всъщност, исках да отговоря ня въпроса на gold laydi.

# 369
  • София

Не е далеч.

Е, това не ми харесва, че са под земята. Именно затова си мислех с трамвай, за да гледаме малко. Мерси Woman^In^White. В такъв случай дали ще сме с трамвай или с метро е без значение. Приятелите ни са с кола, живеещи в Брюксел и са ни подготвили панорамна вечерна обиколка на града, а на другия ден да отидем и до Брюж. Замисъла е добър, дано времето да е хубаво.

Ами то в тази част на Брюксел на едно място спират метрото, трамваите и влака. Peace
Между другото ние се возихме на връщане от Атомиума с трамвай № 3 и преди да влезе под земята, в частта около Кралския дворец и след него, бяха едни от най-чистите,подредени и красиви квартали на Брюксел.Малко преди да влезе под земята минава през мюсюлмански квартал, все едно си в Турция - хич не ми хареса.

# 370
  • На черешатааа
Vivi благодаря. От картата , което гледах виждам че гара Норд е доста близко и мога от там до хотела пеш. След това, ще имаме транспорт служебно, а свободния ден мислех отново пеш, защото  от  четения из нета главната търговска улица е Nieuwstraatэ newsm78. Гугъл ми я дава на 10-15 мин пеш или 1на спирка с метрото. Основните забележителности съм ги видяла в предно посещение и сега искам да се  помотам по магазините. Приемам  и други идеи за шопингуване  Crazy

# 371
В момента няма намаления, същите парцаляци ги има и у нас.....Преди 10 дни бях в Брюксел. Какво търсиш? Шоколади има под път и над път.

# 372
  • На черешатааа
Нищо конкретно не търся. Ако нещо ми хване окото. Шоколадите е ясно  Flutter . И още 1но питане. На летището може ли свободно да ходиш от терминал А в Б или не  newsm78

# 373
  • в града на вечния купон
опитвам се да си извадя карта със забележителностите от нета, но не успях да намеря подробна-моля, ако някой си е правил да ми пусне.

Извадих някои основни неща, които да видим:
1/ Големият площад на Брюксел;

2/ Сградата на Общината;

3/ Къщата на Краля;

4/ Къщите на гилдиите;

5/ Кралският парк в Брюксел;

6/ Кралският дворец в Брюксел;

7/ Кралският площад;

8/ Районът Саблон;

9/ Съдебната палата;

10/ Паркът “Чинкуантенаре” в Брюксел;

11/ Кралската резиденция с китайската къща и японската кула;

12/ Изложбеният парк Хейзъл и Атомиум;

13/ Фигурата на пикаещото момченце;

14/ Катедралата “Свети Михаил и Свети Гудула”;

15/ Базиликата на Свещеното сърце;

16/ Църквата “Свети Николас”;

17/ Църквата “Дева Мария от Саблон”;

18/ Църквата “Нотр Дам” в Лакен;

19/ Паркът “Мини Европа”;

# 374
  • София
Това е карта, която правих преди да заминем, с някакви чертички за маршрути, които не се случиха точно така. Simple Smile Правена е изключително за лична употреба и няма претенции за изчерпателност и точност.
Тук-там за някои забележителности съм вадила и информация.

https://www.google.com/maps/d/edit?mid=zLF59dmgLpgA.ke-OIVVFEXPw&usp=sharing

Не успяхме да видим всичко,защото имахме ден и половина на разположение.

Общи условия

Активация на акаунт