Брюксел 2

• 63 142
  • 603
  •   1
Отговори
# 60
Да ви се оплача, направих голям гаф! Направих резервация в букинг  веднага след като купих билетите. Тройна стая до Пикаещото момченце, 5 нощувки, 950лв. Видях, че ако намеря нещо по-изгодно мога да анулирам резервацията. Снощи, алчното ми пътешественическо око продължи да търси оферти и откри една изгодна, близо до гара Норд, такава, която не може да бъде канселирана. Смело отмених старата резервация, букнах новата и аха да се зарадвам и.... Греда! След като бях въвела всички данни от картата, след като се съгласих, че резервацията не може да бъде анулирана и парите възстановени, дадох потвърди и в следващия момент имах резервация за периода от 21-ви до 26-ти ФЕВРУАРИ, вместо за МАРТ! Супер много се шашнах, защото изрично пишеше, че не могат да се правят промени, парите ще бъдат изтеглени, ако не отидем и общо взето направо се шашнах! Първо се обадих днес в хотела, казаха ми да звънна след един час, на следващото позвъняване ми казаха да се свържа с booking.com, свързах се с тях, те пък не успяха да се свържат с хотела и в крайна сметка в 6 часа вече пак звъннах на номера за обслужване на клиенти на booking.com. След всички перипети и разговори най-накрая промениха датата на резервация, стаята ще ни е по-скъпа със 100евро за този период, ама поне всичко се нареди. Разказвам ви го не само защото цял ден се съсипах от притеснение(снощи съпругът ми ме скъса от майтапи, как нямало да ме пуснат в Брюксел, щото съм излъгала хотела, как съм щяла да стоя на терминала на летището в Брюксел и да си пусна да гледам "Терминалът" с Том Ханкс да се науча как да оцелея:))), а и за да ви кажа, че екипът на booking беше много отзивчив, любезен и доста бързо оправиха МОЯТА грешка. Така че да знаете, дано не ви се налага, но може да разчитате на съдействие от тяхна страна.
Хубава вечер Simple Smile))

Последна редакция: ср, 04 фев 2015, 23:08 от Azi_86

# 61
Ето го и обещаният ресторант, в който има всичко за хапване на прилични цени и където порциите са огромни, както  се вижда от снимката.  http://www.belgiumwaffle.com/home.en.html

fatalina, не виждам цени в сайта, а заведението е интригуващо.
Моля, дай някакви ориентировъчни цени.

По спомен порция само със салата и пържени картофки около 8  - 9 евро, тези с наденичка - зависи разбира се от броя на наденичките - около 10 - 12 евро, бира от 2 - 4 - 5 евро, т. е. дали е малка, дали е наливна или бутилирана и разбира се какъв вид е. Но аз не обичам бира, така че не мога да коментирам коя ми е допаднала.  За сравнение един среден дюнер на улицита е около 3 - 3.50 евро. В други ресторанти пък само салата и то доста по-малка на грамаж е около 5 - 6 евро.
А като видях на теб къде ще ти бъде апартамента, точно това заведение ще ти е на път.

# 62
Nedinka, аз за това и в моя пост казах, че това е от познатите за нас/ мен вериги. Peace
А тази Delhaize е някакъв специализиран магазин или супермаркет с по-качествени стоки. Би ли споделила какво можем да си купим от там, което го няма в Бг, например някоя марка шоколад, която да не е съвсем масовка, но и не е нещо бутиково .
Ти би ли се включила с препоръки на заведения от личен опит

Delhaize е просто супермаркет. По принцип в супермаркетите има стоки с марката на магазина и стоки от известни марки, например има мляко на Данон, но има мляко и с марката Делез или Карфур в съответния магазин. Именно при тези т.нар. собствени продукти за мен лично Делез са по-добри. Освен това в техните магазини няма дрехи, телевизори, обувки и бебешки колички, както е в Карфур и са много по-подредени и съответно по-приятни от Карфур (поне аз така мисля). Магазин на Делез има на площада с операта в центъра. Има една марка шоколад Galler - май не са лоши и в Делез ги няма, а предполагам и в Карфур. Като цяло трудно можеш да изненадаш - прекалено сме се глобализирали Simple Smile

За заведения не мога много да помогна, не съм капацитет - знам няколко не лоши, но те обикновено са из брюкселските квартали, надали вършат работа. Миди съм яла в Chez Leon - там поне няма да се отровиш.

За шоколада - или купувате от някой магазин за шоколад бонбони, които се купуват на килограм, или от някой супер купувате шоколад. Близо до Гранд плас има един магазин на Кот д'ор (същата фирма, която прави Милка, Своге и LZ) - не съм влизала там, но предполагам, че цените са по-високи, отколкото в супера. Та ако ще купувате такова нещо, по-добре в супермаркета. От бонбоните на кило най-скъпи са Neuhaus и Godiva, такива купувам само за ценители Simple Smile))))) За останалите Corné Port Royal, Leonidas, Belgique Gourmande и каквото има около Гранд плас. В магазините за сувенири има едни кутии с бонбони, които ми е интересно от къде ги доставят - в супера няма такива.

# 63
Nedinka
  bouquet
Благодаря за отделеното време!

# 64
Чакайте, че съм объркала нещо. Марката Галер я има в Делез (поне в кварталния, от който аз пазарувам). Би трябвало и в Карфур да я има. В горния си пост съм написала точно обратното - моя грешка, сори!

# 65

Ето го и обещаният ресторант, в който има всичко за хапване на прилични цени и където порциите са огромни, както  се вижда от снимката.  http://www.belgiumwaffle.com/home.en.html

да там гофретите са наистина супер,като вкус и размери .Но точно срещу него има друго заведение,на два етажа,където прочутите им наденички са страхотни,а порциите огромни.
Брюксел е един от малкото градове ,където храната много ми харесава,миди и картофки,наденички и картофки,гофретки с течен шоколад,и естествено шоколадовите им изпълнения.Нищо,че картофите ги пържат по два пъти и то в мас,те и затова са толкова хубави.
Опитах и в Париж мидите в Шез Леон  -няма сравнение!Белгийските са недостижими.

# 66
  • Sofia
Пролетта приближава и темата се оживи  Grinning
Замириса на гофрети и шоколади  Grinning
Благодарности за информацията!   bouquet

Момичета, какво сте планували за разглеждане?
Ние за ден и половина - само Мини Европа, катедрали и "външни" забележителности с много мотане по улици и площади. Май за музеи няма да има време, ако времето е хубаво. Ако вали - тръгваме по музеи.

Последна редакция: чт, 05 фев 2015, 21:29 от noshtna_ptica

# 67
Картинната им галерия - до кралския дворец се намира, ако обичате картини. Има страшно много Рубенс, както и Йеронимус Бош и Брьогел баща и син.

# 68
Ние ще сме горе долу един ден в Брюксел /един следобед+ на другия ден до около 16часа/ и не сме придвидили музеи, а повечко разходки + миди, пържени картофи, бира и гофрети, но не заедно  Simple Smile. Задължително ще видим Централния площад и пикаещите момче и момиче, както през деня, така и осветени, Атомиумът-отвън и вечер, отвън-кралската библиотека+парка отпред, кралския дворец, съдебната палата и ако остане време района на Европарламента. Колебая се за катедралата Basilica of the Sacred Heart -заради гледката от върха, Porte de Halle, Place du petite sablon.

Как ви се вижда? Изпускам ли нещо интересно

# 69
Ние ще сме горе долу един ден в Брюксел /един следобед+ на другия ден до около 16часа/ и не сме придвидили музеи, а повечко разходки + миди, пържени картофи, бира и гофрети, но не заедно  Simple Smile. Задължително ще видим Централния площад и пикаещите момче и момиче, както през деня, така и осветени, Атомиумът-отвън и вечер, отвън-кралската библиотека+парка отпред, кралския дворец, съдебната палата и ако остане време района на Европарламента. Колебая се за катедралата Basilica of the Sacred Heart -заради гледката от върха, Porte de Halle, Place du petite sablon.

Струва ми се, че ти е доста амбициозна програмата и едва ли за времето, което планираш ще успееш да разгледаш всичките тези места. Тези около Гран Плас - да, но и Атомиума и Европарламента, т. е по-далечните не съм сигурна че ще успееш. Много ще ти бъде изтощително и на бегом и няма да можеш да се насладиш на престоя си така. Остави си нещо и за следващ път!!!  bouquet

# 70
fatalina
Благодаря за предложението. Аз разбрах, че тези два обекта са отдалечени от останалите и мислех, че за Атомиума да хванем привечер някакъв транспорт и само да го погледаме отвън, защото казват, че е красиво осветен. За Европарламента мислех преди да тръгнем следобед към гарите ако остане време.
Иначе навсякъде пише, че в центъра нещата са близо и лесно ще се видят наведнъж, но има ли нещо друго в центъра, което съм пропуснала в програмата

# 71
Ние ще сме горе долу един ден в Брюксел /един следобед+ на другия ден до около 16часа/ и не сме придвидили музеи, а повечко разходки + миди, пържени картофи, бира и гофрети, но не заедно  Simple Smile. Задължително ще видим Централния площад и пикаещите момче и момиче, както през деня, така и осветени, Атомиумът-отвън и вечер, отвън-кралската библиотека+парка отпред, кралския дворец, съдебната палата и ако остане време района на Европарламента. Колебая се за катедралата Basilica of the Sacred Heart -заради гледката от върха, Porte de Halle, Place du petite sablon.

И аз мисля, че до Атомиума няма да стигнете. Да ти кажа и ние не отидохме. Разходете се пред двореца(ние успяхме да влезем, имаше ден на отворените врати), в парка, Place du petite Sablon(много хубаво паркче), Grand Sablon. Базиликата също е далече от централните места. Пикаещото момиченце е в една забутана уличка до Чез Леон.

# 72
zhorchy Ето тази катедрала е сравнително близо в район на Гран Плас и е много красива.http://www.bghelp.net/forums/content.php?446-%CA%E0%F2%E5%E4%F0% … C3%F3%E4%F3%EB%E0

# 73
Благодаря ви!
fatalina тази катедрала Св. Михаил и Гудула ми е в програмата, но съм я забравила по-горе  Simple Smile

# 74
  • Sofia
И на мен ми е в програмата, близо до нея ни е апартаментът.
ТЪрсих, но не открих в сайта на катедралата ще има ли концерти на орган.
Открих нещо друго, но не ми е ясно какво е - културно или религиозно мероприятие?
http://www.cathedralisbruxellensis.be/en/messes-festives-spring-2015

Общи условия

Активация на акаунт