Брюксел 2

• 64 581
  • 608
  •   1
Отговори
# 90
Прекрасно е, че темата за Белгия има толкова посещения, много познати никове срещам тук. Бях в Брюксел и Брюж септември 2011.
Спомням си, че летяхме с България Еър в понеделник рано сутринта и обратния полет беше петък 19 вечерта. Имахме 5 дни.
След като кацнахме на летището в Брюксел, директно продължихме към Брюж. Не знам защо се споменава пътуване от 15-20 минутки, ние пътувахме около час и половина.
Прекрасен е Брюж. Просто приказно красив. Имахме 2 нощувки там. Напълно достатъчни са, историческия център е малък.
Качихме се на кулата с 366 стъпала. Особено накрая беше толкова вита тази стълба и много трудно разминаването.
Църквата на Христовата кръв е с безплатен вход. Вътре се намира стъкленица с Христовата кръв. Може да я пипнете.
Църквата Дева Мария със статуята на Микеланджело имаше 2 входа. От безплатния не можеше да се види статуята. По спомени платения беше около 6-8 евро. Много е красива Мадоната с Младенеца.
Разходихме се също с лодка по каналите, много е приятно.
На всяка крачка има магазини за шоколад и дантела. Гофретите на мен ми харесват. И от пържените картофки хапнахме.
В Брюксел освен Главния площад и Пикаещото момченце, ходихме до Place du Grand Sablon, много е красиво и стават страхотни снимки от парка на фона на църквата. Посетихме и Атомиума и Парка Мини Европа. Интересни са. Дори Мини Европа ме изненада много приятно.
Страхотна атмосфера има в Белгия. Красива архитектура, толкова вкусни изкушения, места за шопинг...всичко. Ще си прегледам снимките и ако се сетя още нещо, ще пиша.

# 91
veka Пробвай този. На много удобно място е. Не е много скъп, но не е и нещо луксозно. Закуската е много добра.
http://www.booking.com/hotel/be/matignon.bg.html

# 92
  • София
veka Пробвай този. На много удобно място е. Не е много скъп, но не е и нещо луксозно. Закуската е много добра.
http://www.booking.com/hotel/be/matignon.bg.html

Много благодаря   bouquet,но няма места за дните,които ми трябват.Тотално се отчаях, намерила съм разни неща,но не са това,което искам и за първи път ми се случва.Проверих да не е Великден при тях - не е.Великден е на 5 април,а ние ще пътуваме края на април.Вече си мисля и аз да разделя спането на Брюж и Брюксел,макар да не ми се искаше.

# 93
  • пак на Рив Гош
Я да се запиша в темата... Не че предвиждам ходене до Белгия, но не се знае какво ще ми дойде на акъла до края на годината  Mr. Green

И да не е само запис, ето едно хубаво място за бързо хапване на крак: http://www.exki.be/en-be/home
Пробвала съм ги в Брюксел, Гент и Антверпен, но сигурно има и в други градове (май видях един и в Брюж)

И още един глас да не се пропуска Гент  Heart Eyes  Wink

# 94
veka, с какво летите и от колко часа? Ако полетът ви е сутрешен, нищо не ви пречи директно да пътувате за Брюж, никакво време не губите. Брюксел е красив град, но Брюж е приказка и си заслужава поне една нощувка.
Роца, като ти виждам ника и се присещам да се запиша в любимата тема за Париж. бтв, имаме семейни познати, които летят до Париж и от там с влак до Брюксел. Казаха, че им излиза много по-евтино, отколкото да летят до Брюксел. Спомням си, че когато ние летяхме, платихме много голяма сума за България Еър тогава.

# 95
  • София
И аз след теб Роца....
Biancaneve.
Прекрасен разказ, върнах се години назад. Все едно аз съм го писала.
Аз ще ти припомня снимките...

Една разходка до Waterloo, трябва да се види...

Нашия приятел в униформа...

Струва си и всичко останало...

# 96
  • София
Сега погледнах в детайли и видях,че на 22-23 април в Брюксел има всякакви прояви,включително и на Европейската комисия и твърде вероятно с това си обяснявам липсата на места по хотелите или двойната цена на нощувките за тези две вечери спрямо останалите.
Благодаря на всички ви за предложенията и съветите!  bouquet

# 97
Bled, все едно са моите снимки, да. Много набързо разказа този път, иначе знаеш, че съм много обяснителна.
Прекрасни спомени имам от Белгия. Много се радвам, че толкова хора ще я посетят. Имам чувството, че  българите я пренебрегваме като дестинация. Когато за първи път казах, че отивам в Брюж имаше толкова обяснения къде се намира и защо точно там искам. Повечето пътуващи в самолета отиваха по работа, ние на разходка.
Ето няколко мои снимки, макар никога да не качвам в нета.  От Брюксел:
Саблон

Това е вътре в Атомиума със случайни посетители в кадър:

ето го и моето облечено момченце

Не знам коя да избера от Брюж, толкова са много...

# 98
  • Sofia
Дайте и някой хотел от личен опит в Брюж  Simple Smile
Аз харесвам всички и не мога да избера  Simple Smile

# 99
Veka може би не е лошо да отделиш една-две нощувки на Брюж. От него също за по малко от 20 мин. можете да отидете в Гент. Т.е. можеш да го използваш за база за разглеждане на Брюж и Гент, а за Брюксел да оставиш само остатъка. Така може да ти е по лесно с хотела в Брюксел.

Аз снимки няма да пускам Mr. Green. Твърде много са и е излишно да пускаме цели чаршафи. По добре по същество с впечатленията. Доста впечатляващи са снимките от интериора на кралския дворец и пазара в Брюж извън общо показваните.
Ватерло не е нищо съществено. При наличието на 1000 пъти по интересни неща и ограничено време.

# 100
  • Варна
Доста близо да Брюж е Кноке , намерете начин да го посетите , няма да сгрешите.Със сигурност е по интересно от Ватерлоо.

# 101
  • пак на Рив Гош
Ние миналата година решихме да не нощуваме в Брюксел, а избрахме за отправна точка Гент и пътувахме оттам до Брюксел, Брюж, Остенде (бяхме за 3 дни).

Biancaneve, наистина понякога може и да излезе по-евтино придвижването до Париж и после с влака. Ако резервираш отрано или по не толкова пикови часове, може да попаднеш на добри цени. А после за 1ч20 мин си почти в центъра на Брюксел Simple Smile.

# 102
  • София
Biancaneve.
Прекрасни снимки, пускай ги спокойно.
На мен ще ми трябват години да сортирам нашите, почти съм се отказала.

Роца
Много често нощуваме в околности, на път за някое пристанище.
И най вече заради колата.

noshtna_ptica
Права си, че в района има прекрасни хотели.
И не знам късмет или не, но винаги намираме страхотни промоции на хубави хотели.
Не обичам да ги пускам вече, но ето само два от нашите...
Брюж
Брюксел
Лъскави са, но сме били в тях на цени като за три звезди.
Другите повече са в околности/заради колата/ Waterloo, Антверпен, Кноке, Гент, ако ти трябват кажи.

veka
Страхотно изкарване ти желая...
Ако Амстердам ти е далеч, то отиването до Антверпен е много лесно и бързо...
Waterloo също, аз робувам на историята и не пропускам такива места...

Последна редакция: чт, 12 фев 2015, 09:04 от Bled

# 103
Ние миналата година решихме да не нощуваме в Брюксел, а избрахме за отправна точка Гент и пътувахме оттам до Брюксел, Брюж, Остенде (бяхме за 3 дни).

Да, Гент също е вариант за отправна точка, но аз лично дълбоко съжалих, че не усетих вечерен и нощен Брюж.

Ватерло е хълмче насред поле с паметник на лъв и нищо повече. Може да му се отдаде значение за 5 минути, само ако сте с кола пътьом от Шарлероа до Брюксел. Друго време не заслужава. Хиляди пъти повече си заслужава Антверпен и примерно къщата на Рубенс (не работи в понеделник) или музея на корабоплаването в замъка Хет Стийн. Сградата на гарата е архитектурен шедьовър по мое скромно мнение.

# 104
  • София

Да, Гент също е вариант за отправна точка, но аз лично дълбоко съжалих, че не усетих вечерен и нощен Брюж. 

Благодаря ви,момичета още веднъж!  bouquet  Мисля,че вече съм се ориентирала за първите две нощувки за Гент,а следващите за Брюксел!Разгледах старите теми, прочетох прекрасни неща, видях красиви снимки и вече мечтая  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт