Брюксел 2

• 64 868
  • 608
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Ние бяхме в този хотел http://www.parkinn.com/hotel-brussels и го резервирах през booking.Намира се непосредствено срещу гарата,но във вътрешен двор на комплекс от офис сгради.Не е шумно,а място е доста удобно.Излизаш от хотела и директно влизаш в гарата,където минава метрото, минават трамваите, можеш да си хванеш влак,а от другия край на гарата са шатълите.Центърът казаха от рецепцията,че е на 20 минути пеша,но ние не сме ходили пеш и не мога да да го потвърдя,но надали ще ни заблудят.

# 196
Veka, благодаря!. Погледнах го, хареса ми, но има останали само бизнес стаи /и то 2.../. Не са много евтини, но е приемливо. Единственото, което не мога да видя от снимките - прозорците отварят ли се по някакъв начин? Може би с плъзгане, защото не видях дръжки. От друга страна, била съм във високи хотели, и там, от съображения за сигурност, прозорците не се отваряха. Действа ми много клаустрофобично, затова питам.

# 197
  • София
Ние бяхме на третия етаж и прозореца се отваряше не с плъзгане. Peace

# 198
  • в града на вечния купон
Ако хотела е в центъра  означава  ли  че няма как да  се  придвижим  за полета на връщане  newsm78

# 199
Аз точно за това писах/питах по-горе - разбрах, че трябва да се търси хотел в близост до трамвайни линии 3 и 4, които пътуват до гара Миди /съответно за шатъла до летището/. Гледах и разписанието им, но не съм на 100 % сигурна, че съм разбрала правилно от "моята" спирка в колко часа точно минават... Освен това, четейки сайта за Брюксел кард, видях, че пише, че публичния транспорт работи от 6 ч. сутринта... Доста се обърках, защото не искам в 5 ч. сутринта да се разхождам 1 км. до гарата... Та затова сега съм с 2 резервации за хотел - едната на около км. от гарата, а другата - за хотел срещу гарата - и разлика от 150 евро в повече за 2-та резервация... За тази разлика бих могла и такси да си взема до летището... Не знам защо в темата се пише, че с такситата е трудно newsm78 Е, имам още 2 месеца, дано открия повече информация  из нета, за да реша какво да правя...

# 200
  • Луната
П.П. В сайта за Брюксел кард пише, че публичния транспорт започва работа в 6 ч. сутринта, и всъщност това ме притесни. Полетът ни е в 8.15, делничен ден.

Спирките на трамваи 3 и 4 са обозначени със знака на метро М и са под земята (за мен те са си метро). Първите трамваи тръгват в 5 часа делничен ден. На  въпросната спирка Anneessens, която е най-близо до хотел Бедфорд е в 5.24 часа трамвай № 3 и се хваща спокойно шатъла в 6.00 часа
Ето тук е разписанието на Трамвай 3. Гледа се посока Чърчил. Спирка Anneessens (5.24 е първата кола и в празнични и делнични дни). Стига се до Миди за около 4 минути.
Ето разписанието на Трамвай № 4. Първият трамвай минава през сп. Anneessens и в делничен и празничен ден в 5.35 посока STALLE

Последна редакция: нд, 24 май 2015, 01:07 от Woman^In^White

# 201
Woman in White, благодаря!. Аз бях намерила и маршрута и разписанието на трамвай 3, видях първоначалния час на тръгване, както и кога ще бъде на нашата спирка - затова и букнахме Бедфорд... Но, както писах - в сайта за Brussels card пишеше, че публичния транспорт започва от 6 ч. сутринта.... и малко се паникьосах Shocked

Сега пък ще се чудя кой от 2-та хотела да избера - Бедфорд или Parkinn by Radison - за него нямаше нормални стаи, а само бизнес, и разликата между двата в ценово изражение си е 150 евро... Това като го "разпилея" на миди и бира..., направо си е грехота Sunglasses Е, имам време до август да събирам впечатления и препоръки, а пък може да излезне случайно някой дискаунт за по-луксозен хотел по линията на 3-та, хаха Laughing

# 202
Аз точно за това писах/питах по-горе - разбрах, че трябва да се търси хотел в близост до трамвайни линии 3 и 4, които пътуват до гара Миди /съответно за шатъла до летището/. Гледах и разписанието им, но не съм на 100 % сигурна, че съм разбрала правилно от "моята" спирка в колко часа точно минават... Освен това, четейки сайта за Брюксел кард, видях, че пише, че публичния транспорт работи от 6 ч. сутринта... Доста се обърках, защото не искам в 5 ч. сутринта да се разхождам 1 км. до гарата... Та затова сега съм с 2 резервации за хотел - едната на около км. от гарата, а другата - за хотел срещу гарата - и разлика от 150 евро в повече за 2-та резервация... За тази разлика бих могла и такси да си взема до летището... Не знам защо в темата се пише, че с такситата е трудно newsm78 Е, имам още 2 месеца, дано открия повече информация  из нета, за да реша какво да правя...
Защо да е трудно??? От хотела на рецепция си поръчваш от предната вечер да ти поръчат такси и нямаш никакъв проблем. При мен от сградата на Борсата до летището ми излезе около 40 евро и то в далеч п0 пиков час. Ти в 5 часа  ще стигнеш за доста по кратко време и съответно за по-малко пари. Можеш да пратиш един имейл на хотела и да попиташ предлагат ли тази услуга, но мисля, че повечето няма да ти откажат.

# 203
Fatalina, разбира се, че поръчването на такси не би трябвало да е трудно по принцип. Но, просто в темата прочетох, че било newsm78, та затова.... За мен това пътуване до Брюксел беше много спонтанно, без много предварителна информация кое, какво и как...  Sunglasses Тук намерих много полезна информация и организирането на програмата няма да ми е трудно. Единствено важното нещо е да се пристигне навреме за шатъла и съответно на летището Laughing

# 204
  • София
Защо да е трудно??? От хотела на рецепция си поръчваш от предната вечер да ти поръчат такси и нямаш никакъв проблем. При мен от сградата на Борсата до летището ми излезе около 40 евро и то в далеч п0 пиков час.

Струва ми се,че имаш предвид летището в Брюксел,а не Шарлероа, защото е абсурдно да са ти взели 40 евро за около 60 км!?

jfjallen,ние също пътувахме с полета от Шарлероа в 8,15 ч.Отидохме при бусчетата за летището към 6,15 ч., към 6,30 ч. се събрахме 8 човека и тръгнахме.Шофьорът /арабин/ караше като Фитипалди и пристигнахме към 7,15 ч. на самото летище и имахме достатъчно много време да пием кафе,да хапнем кроасани, да се помотаем из безмитния магазин и т.н.

Последна редакция: нд, 24 май 2015, 13:16 от veka

# 205
Добре де, има ли някаква сметка да се пътува през Шарлероа? Всеки път, когато ми дойдат такива идеи, сравнявам цените и накрая взимам билет за редовния превозвач. Като включа разходите за пътуване до друг град и всички неудобства, ми се струва, че няма никаква изгода.

# 206
Veka, това звучи обнадеждаващо... Дори и да вземем шатъла в 6 ч., а не бусчетата, би трябвало по разписание да сме в 7 ч. на летището - май ще имаме достатъчно време да се чекираме и да намерим гейта? Всъщност това ми е втория полет с Уиз, но от Рим имахме чекиран багаж, а сега сме със салонен. Трябва ли да се минава през някакъв деск, или само онлайн принтираната бордна карта е достатъчно да се покаже? Офф, мразя да се чувствам неориентирана, но винаги има първи път Sunglasses

# 207
Добре де, има ли някаква сметка да се пътува през Шарлероа? Всеки път, когато ми дойдат такива идеи, сравнявам цените и накрая взимам билет за редовния превозвач. Като включа разходите за пътуване до друг град и всички неудобства, ми се струва, че няма никаква изгода.

И аз вече си давам сметка, че евтиното си излиза скъпо, освен ако не купиш билети за 50-100 лв. При други цени, дори и да има дискаунт, той отива я за багаж, я за места с пространство, такси заради ранния час... За мен най-неприятно е притеснението...

Но, от друга страна пък, има някакъв чар в това - просто букваш билети, вижда ти се евтино, а след това, когато започваш да калкулираш всички разходи, си казваш - ако бях планирала предварително, сигурно щях да се откажа... Това са практичните размишления, другото е удоволствието от пътуването, виждането на нови места... В крайна сметка, всичко си има цена - по-висока, или по-ниска - както дойде Sunglasses

# 208
  • Луната

Моите билети бяха на 60 лв двупосочно. Шатълът в едната посока ми беше 5 евро, а обратно 10 евро, общо 15 евро. Летях втората половина на март месец, като билетитите закупих началото на януари. След направената калкулация билети за 45 евро двупосочно на човек едва ли ще намеря с редовна авиокомпания.

Нашият полет беше в 8.25 часа. Можеше да се хване и шатъла в 6.30, но беше малко рисковано.
Летището на Шарлероа е малко. Забавяне има около проверка на багажа, защото освен нашия полет има и други по това време.

За индивидуален трансфер до Шарлероа (а и не само) намерих това: http://www.charleroiexpress.com/transfer
Цената е 71 евро от Брюксел до Шарлероа за 4-ма души.

# 209
  • София
Момичета, моля за съвет относно района, към който съм се насочила за настаняване.

Гледам тези два апартамента, които са близо един до друг:
http://www.housetrip.com/en/rentals/85228?destination_id=160397& … o_date=2015-08-28
http://www.housetrip.com/en/rentals/142400?destination_id=160397 … 15-08-28#location

Евентуално - тези два, които също са близо един до друг:
http://www.housetrip.com/en/rentals/221806?destination_id=160397 … o_date=2015-08-28
http://www.housetrip.com/en/rentals/247737?destination_id=160397 … 15-08-28#location

Целта ми е близост до станции на метрото/трамвайни или автобусни спирки и до централната част на града.
Ще кацнем на летище Шарлероа, след това ще пътуваме с влак до Париж - доколкото разбирам - от гара Миди (?? така ли е??? Embarassed ).
Комуникативни ли са местата, към които съм се насочила, има ли удобен транспорт до забележителностите, които не са на пешеходно разстояние? Кварталите добри ли са?
Кой от четирите апартамента бихте избрали - от гледна точка на местоположение?

Общи условия

Активация на акаунт