Брюксел 2

• 64 862
  • 608
  •   1
Отговори
# 210
  • Луната
Всички в различна степен са на кратко разстояние от Централна гара.
Най-близко до Гран Плас е последния апартамент. За мен бяха безопасни местата, макар, че около района на гарата и Борсата видяхме бездомници.
В близост са и повечето забележителности.
С линии на метрото 1 и 5 се прави връзка с линия 6 на метрото, която ходи до Атомиума и Мини Европа. Това са най-отдалечените забележителности в Брюксел.
Централна гара в Брюксел е малка. Има само 6 коловоза. Докато Миди има около 20 коловоза на 2 нива и е голяма гара. Оттам мисля, че тръгват и всички международни влакове. А между централна гара и Миди има влакове на 3-4 мин. и се стига за 4 мин.
Ако имате някакви неясноти на информацията на гарата, а и на самите гишета служителите ще ви помогнат.
Може и да им пишете предварително на имейл и със сигурност ще ви отговорят дали влака за Париж минава и спира на Централната гара Peace

# 211
  • София
Woman^In^White, благодаря!  Hug

# 212
Аз пак с въпросче - при наемане на студио, апартамент, обикновено се иска депозит за евентуални щети, който се връща при напускане. А каква е практиката, ако трябва да тръгна в 5 ч. сутринта? Ще ми го върнат вечерта, или?

# 213
  • Sofia
Наемала съм апартамент и без депозит, и то точно в Брюксел.  Peace
Наемала съм апартаменти с депозит в други градове, но въпреки условието за депозит - нищо не са ми вземали. Не пречи да питаш собствениците, със сигурност ще ти отговорят.

# 214
След седмица ще мина през Брюксел транзитно и смятам да го разгледам колкото мога.
От летището ще взема влака до централната гара и каквото успея. Я кажете някоя малко известна и хубава марка шоколади.

# 215
Защо да е трудно??? От хотела на рецепция си поръчваш от предната вечер да ти поръчат такси и нямаш никакъв проблем. При мен от сградата на Борсата до летището ми излезе около 40 евро и то в далеч п0 пиков час.

Струва ми се,че имаш предвид летището в Брюксел,а не Шарлероа, защото е абсурдно да са ти взели 40 евро за около 60 км!?

jfjallen,ние също пътувахме с полета от Шарлероа в 8,15 ч.Отидохме при бусчетата за летището към 6,15 ч., към 6,30 ч. се събрахме 8 човека и тръгнахме.Шофьорът /арабин/ караше като Фитипалди и пристигнахме към 7,15 ч. на самото летище и имахме достатъчно много време да пием кафе,да хапнем кроасани, да се помотаем из безмитния магазин и т.н.
Да, имам предвид летището в Брюксел.

# 216
След направената калкулация билети за 45 евро двупосочно на човек едва ли ще намеря с редовна авиокомпания.
Наистина е впечатляващо. Когато аз съм проверявала, цените на Уиз (с чекиран багаж) бяха съвсем малко по-ниски от тези на редовната. Вярно, че става дума за периоди, в които на всички българи в Белгия им се приисква да пътуват за България.

# 217
  • София
След седмица ще мина през Брюксел транзитно и смятам да го разгледам колкото мога.
От летището ще взема влака до централната гара и каквото успея. Я кажете някоя малко известна и хубава марка шоколади.

Това,което на мен най-много ми хареса от шоколадите е Godiva.Дори тези дни си отворих един черен с морска сол  Heart Eyes.Шоколадовите бонбоните на NEUHAUS са прекрасни.

Последна редакция: пн, 25 май 2015, 11:19 от veka

# 218
  • пак на Рив Гош
Я кажете някоя малко известна и хубава марка шоколади.
За мен - Neuhaus (макар, че те не биха минали за малко известна марка  Laughing) и Pierre Marcolini са от най-добрите. Което, обаче, се отразява и на цената им...

# 219
Малко по-прозаичен въпрос относно градския транспорт. Разгледах сайта, видове билети/карти, цени.

Единичен билет е на цена 2,10/2,50 евро, в зависимост от къде купува. Това, предполагам е хартиен билет с магнитна лента и важи за метро, трамваи, бусове? Валидира се при качване, или при влизане в метро? Предполагам, ако купувам от машина мога да купя 10 билета наведнъж?

Дневна карта - 7,50 евро - тук ми е по-ясно - за един ден, за всички линини. Нали?

Следват тези карти /май пластики/, т.н. MOBIB, които важат за 5 или 10 пътувания. Предполагам, че могат да се използват в продължение на няколко дена, докато свършат пътуванията? Може ли една карта да се използва от 2-ма /както май е в Барселона/, или всеки си купува карта и си я ползва? На сайта за тези карти пише - "до 01.07.2015" - дали това означава, че след това ще имат нововъведения, или просто е срок за момента? Това последното в момента не ми е толкова важно Sunglasses

# 220
  • София
Съвсем прясна информация за картите за градксия транспорт - при закупуване на 10 билета получавате магнитна карта с чип, която струва 14 евро, след това си я презареждате на касата или на автоматите. Така един билет излиза 1,40 евро и е доста изгодно, може да се ползва в метро, трамвай и автобуси. Есента тази чип карта се доплащаше 2 евро, но вече няма хартиени билети от по 10 билета и всички са с чип карти(май от този месец, нещо такова ми обясниха).
Тази чип карта може да се ползва от колкото хора искате стига да я валидирате съответния брой пъти.

# 221
  • София
На Нойхаус(мисля) фабриката е Брюксел и имат аутлет към фабриката, където може да се прави безплатна дегустация. Освен това за 30 евро може да се закупи цяло кашонче от по 1кг с различни шоколадови бонбони от избраните от стената . Една кутия може да е с микс бонбони - 3 различни вида без да знаеш какви или да са от един вид в кутия, но избрани от теб. Като си помисля че цената им в БГ е безбожно скъпа. Обикновено 3ма човека вземат 3 кутии от един вид по свой избор и си ги разделят, те са с по 3 реда бонбони и се разделят перфектно на 3.
Иначе фабриката е някъде до Атомиума в този квартал, но къде точно не помня.

# 222
  • София
Да ви кажа че сестра ми откри таксиметрова компания която извозва от Шарлероа до Брюксел (до врата) за 20 евро на човек. Тя я ползва винаги като им се обажда предварително да си запази (кофтито е че като се возят няколко човека ги извозва всичките), но пък е удобно вместо да се лангъркаш с метрото от Миди до където живееш. Ние сега като ходихме си го поръчахме (бяхме 2ма възрастни и 2 деца) и за 50 евро ни закара до вратата на сестра ми. Бяха се погрижили дори да има детски седалки в колата. А колата беше прекрасна - луксозна, широка, чиста. Просто перфектно. Мога да питам сестра ми за телефон ако има интересуващи се.

# 223
Добре де, има ли някаква сметка да се пътува през Шарлероа? Всеки път, когато ми дойдат такива идеи, сравнявам цените и накрая взимам билет за редовния превозвач. Като включа разходите за пътуване до друг град и всички неудобства, ми се струва, че няма никаква изгода.

Моите билети бяха на 60 лв двупосочно. Шатълът в едната посока ми беше 5 евро, а обратно 10 евро, общо 15 евро. Летях втората половина на март месец, като билетитите закупих началото на януари. След направената калкулация билети за 45 евро двупосочно на човек едва ли ще намеря с редовна авиокомпания.

Нашият полет беше в 8.25 часа. Можеше да се хване и шатъла в 6.30, но беше малко рисковано.
Летището на Шарлероа е малко. Забавяне има около проверка на багажа, защото освен нашия полет има и други по това време.

За индивидуален трансфер до Шарлероа (а и не само) намерих това: http://www.charleroiexpress.com/transfer
Цената е 71 евро от Брюксел до Шарлероа за 4-ма души.
Къди ги намирате тези билети по 60 лв. двупосочен??? Аз колкото пъти се пробвам да потърся и тоза доста време напред, поне след 3 месеца все ми излиза цена поне от по 200 лв. на човек., че и нагоре. Освен това, ако едната дата ми е с много ниска цена на промоция, то за  връщане, за да хвана пак от по-нормалните цени трябва да съм с престой поне 4 - 5 нощувки. Ако искам за по-млако не става. Или няма полет или има, но цената е колкото на нормална авиокомпания. Говоря за пътуване София-Брюксел- София. Пробвала съм и с други дестинации, същото ми излиза.

# 224
  • София
Чак за 60лв двупосочен не знам, но ние пътувахме 2 възрастни + 2 деца за 550лв с всички такси + голям куфар с Уиз. Но при Уиз не винаги ранното букване е критериий за ниски цени, някой път ласт минит билетите са им съпер евтините, зависи си и от датите. Иначе е факт че ако е цената за отиване е ниска, то за връщане те удря в джоба, ние затова вместо 7дена останахме 10 за да хванем ниска цена и на връщане. Е не съжалявам готино беше и видяхме тоооолкова много неща, обиколихме цяла Белгия с влак, но когато си с малки деца наблягаш на други забележителности  hahaha hahaha
Ние например ходихме в Паири Даиза, както и в един сафари парк, в Акватопия в Антверпен и куп други интересни места предимно за малките, но и на големите ни беше интересно.

Общи условия

Активация на акаунт