Брюксел 2

• 64 845
  • 608
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Здравейте и ние с ММ сме планували пътуване до Белгия периода 12-15 юни за годишнина от сватбата ни.

Букнали сме хотел в Иксел, не знам защо точно там си избрахме, но ни се видя достатъчно близо до всичко, което ни интересуваше. Резервирали сме и шатъл.

Тези дни ще плануваме и самия престой. Ние малко сме по спонтанните решения и на момента май ще мислим къде точно да ходим.

Имам само няколко въпроса за напътствия:
Има ли смисъл да са взима Brussels Card? Като цяло единия ден искаме да обиколим повечко музеи, но нещо не мога да се ориентирам кои точно са включени и кои не. Има ли смилът да се добавя и hop on hop off автобуса към картата?

И един въпрос за шътала: Полетът ни навръщане е много рано сутринта - 8:15, в колко трябва да хванем шътала, за да сме навреме?

# 256
  • столицата
И аз да повторя въпроса за тоалетните.. Sunglasses

# 257
Та.....да попитам, как стои въпроса с обществените тоалетни в Белгия? Има държави, в които свободно може да се ползва тоалетната на някое заведение, дори и да не си негов клиент. Какво да правя ако детето поиска да ползва тоалетна....? Знаете, те по-трудно стискат, дори обикновено ми казват в последния момент, когато им е интересно  newsm78

За деца, не би трябвало да е проблем, освен може би на Grand Place; до Grand Place има безистен/шопинг-зона/ с платени тоалетни, на  "Rue de la Colline" се намира единият вход, непосредствено до Grand Place.

Тоалетните в музеите са безплатни. Можете например да се качите до кафетарията на музея на музикалните инструменти, на последния етаж се намира (достъпът до кафетарията е безплатен) и да ползвате безплатно тоалетните; тоалетните се намират един етаж по-долу. http://www.mim.be/en

или пък Музеят за Изящни изкуства http://www.fine-arts-museum.be/en

# 258
  • Луната
Тоалетни съм виждала и на гарите както и в някои метростанции (но мисля, че са платени). Видяхме и мъжки писоари зад Борсата (от страната на Гран Плас).  Laughing
Иначе на тази карта са показани обществените тоалетни в Брюксел.

# 259
  • София
Благодаря много за отговорите   bouquet

# 260
Билетите от Париж до Брюксел се купуват три месеца предварително, за да са на добра цена. А бихте ли ми казали за уикенд-билетите от Брюксел до Брюж нужно ли е да се купуват он-лайн или по-добре на място? И каква е цената им към момента? Доколкото разбрах те нямат фиксиран час, а си важат за уикенда. Правилно ли съм разбрала?

# 261
  • Луната
Билетите от Париж до Брюксел се купуват три месеца предварително, за да са на добра цена. А бихте ли ми казали за уикенд-билетите от Брюксел до Брюж нужно ли е да се купуват он-лайн или по-добре на място? И каква е цената им към момента? Доколкото разбрах те нямат фиксиран час, а си важат за уикенда. Правилно ли съм разбрала?

Няма смисъл и на място са 15.20 двупосочно. Дори закупени онлайн бях чела по форумите е имало проблем. Аз ги купих на място и си важаха за целия уикенд. При мен излезнахамалко по-скъпо защото имах прекъсване в Гент и тогава се купуват двупосочно Бруксел-Гент (10 евро) и Гент-Брюж (7.40 евро). Но цените са същите както и онлайн цените. Можете да ги видите тук

# 262
А, може ли за 1 ден да се видят Гент и Антверпен? Все още не съм разгледала внимателно какво от интересното за нас може да се види и в двата - ние обичаме къщи, църкви, площадчета - изобщо атмосфера. Мъжът ми не иска Антверпен, а аз се чудя цял ден в Гент няма ли да е много. Макар че, колко да е много - ако не се литнем рано сутринта, ако имаме хубав и дългичък обяд...  Sunglasses

# 263
  • София
А, може ли за 1 ден да се видят Гент и Антверпен? Все още не съм разгледала внимателно какво от интересното за нас може да се види и в двата - ние обичаме къщи, църкви, площадчета - изобщо атмосфера. Мъжът ми не иска Антверпен, а аз се чудя цял ден в Гент няма ли да е много. Макар че, колко да е много - ако не се литнем рано сутринта, ако имаме хубав и дългичък обяд...  Sunglasses

На мен Антверпен не ми беше кой знае колко интересен, докато Гент след Брюж за мен е най-хубавия белгийски град.Гент има дух, има атмосфера, да обиколиш пеш, да обиколиш с лодка,да седнеш на някое от заведенията около площадчето.Искам пак! Grinning

# 264
  • Sofia
Въпреки, че и на мен Гент ми хареса повече от Антверпен, дори и само къщата на Рубенс в Антверпен да видите - пак си заслужава този град!  Peace

# 265
  • София
Въпреки, че и на мен Гент ми хареса повече от Антверпен, дори и само къщата на Рубенс в Антверпен да видите - пак си заслужава този град!  Peace

То и само ж.п.гарата да видиш също си заслужава този Атверпен! Peace Hug

# 266
  • Варна
В Анверс е една от най хубавите зоологически градини - само там може да отиде 1 ден.

# 267
Благодаря на всички за мненията - и аз, от темата тук, разбрах за къщата на Рубенс и гарата Grinning Не знам защо, но не си падам по зоо-градини, аквариуми, терариуми и др. подобни Sunglasses

Но, от друга страна, точно лежерно размотаване в Гент май ще ни допадне повече... Имам още време, сега стягам куфарите за моренце през другата седмица, а и все още не съм си уточнила дните за Брюксел - по принцип имаме пълни 5 дни /ако не сменят часовете на полетите/, и плановете ми са 3 дни в Брюксел и по 1 ден за Бруж и Гент. Ще го мисля, макар че, независимо, че ще сме в началото на август, познат, който е живял 5 г. там, ми каза - и не си забравяй чадъра, хахах Laughing

# 268

Няма смисъл и на място са 15.20 двупосочно. Дори закупени онлайн бях чела по форумите е имало проблем. Аз ги купих на място и си важаха за целия уикенд. При мен излезнахамалко по-скъпо защото имах прекъсване в Гент и тогава се купуват двупосочно Бруксел-Гент (10 евро) и Гент-Брюж (7.40 евро). Но цените са същите както и онлайн цените. Можете да ги видите тук

Woman, много ти благодаря. И аз мислех на място да си взема. Влаковете са начесто от Брюксел към Брюж, така че все ще има билети. За Гент нямам време. Ще си го оставя с Антверпен за друг път.

# 269
  • Луната
Iki70 Билетът ти важи за всички влакове в посоката и е без час. Не се маркира никъде. Уекенд билета е за уикенда и ти преценяваш кога да пътуваш. Проверява ти го контрольор във влака. Имаше едни по-бързи влакове до Брюж - за около 1 час (има и за 2 ч и 20 мин). Така, че провери в сайта в колко часа са по-бързите влакове

Общи условия

Активация на акаунт