АФКЕЙ ~164~ И най-дългото пътешествие започва с първата крачка.

• 23 474
  • 726
  •   1
Отговори
# 120
Знам ,че моето мнение едва ли е най-обективното , но ще си го изкажа.
Подчертавам МОЕТО мнение.
Гледайки филма си мисля ,че по-голямата вина за всичко имаше Фериха.
Моите мотиви:
1 .Всичко започна с лъжа , но опознавайки Емир , докато имаше връзка с него , трябваше да се изправи и да му каже истината.
2. Цялото това сближаване с Левент, докато бяха скарани с Емир , съвсем го изкара от обувките
3. Истерии , хвърляне на чинии , ножът , опита за отравяне с лекарства , пожар (56 епизод).
4. Нелепото й заминаване , защото решила ,че той предпочел работата , нетипично за нея не отиде да се развика в дискотеката , а реши да си хване пътя с друг мъж , без никакво обяснение.
5. Завръщането й изпълнено с жажда за отмъщение? И за какво???
6. Разбраха за недоразумението и тя веднага "Много е късно" ....
7. Изключително ме издразни , как сковано стоеше , когато Левент я целуна , вместо да го отблъсне и да му набие 1 шамар.
8.  Простодушието спрямо Джансу. Щеше да я отрови , тя после се връща и започва бизнес с нея , и то против Емир..
9. Много тъпо беше изречението " Ами аз ако бях легнала с Левент за една нощ".
10. В повечето случаи му прощаваше , чак когато беше в болница пострадал за пореден път.
11. Вбесих се , когато Мехмет биеше Емир , а тя дори не се опита да ги разтърве..
Не отричам и вината на Емир , но той все се мъкнеше след нея , все опитваше да поговори с нея , а тя само  го обвиняваше.

Според мен с Джан нещата ще стоят по друг начин. Тръпката няма да е същата , но отношенията между тях ще бъдат различни. Няма да са изтъкани от обвинения и глупави караници. Нямам търпение да видя развитието.
Емир няма да се влюби веднага в нея то е ясно , ще мине време , но виждайки упора и приятел в нейно лице ще започне да изпитва чувства.
Филма би ни показал ,че нищо не свършва със смъртта и че живота продължава и не може да  бъдеш в депресия до безкрай или да умреш.
Прекалено е млад , а Фериха няма да се върне , той трябва да продължи живота си и да създаде семейство.

Не ангажирам никого с мнението си. !!!
ПОВЕЧЕ ОТ СЪГЛАСНА СЪМ  Peace Peace Peace
Най-сетне някой който да е на моето мнение  Hug Hug

# 121
Моля,няма за какво и аз да помогна с каквото мога.Това го знам,защото живея в такъв район и имам познати които са ми казвали за тази им традиция.

С това Ви пожелавам лека нощ.И пишете,много ви се радвам като Ви чета,толкова мнения,толкова цветове и краски.При мен всичко в момента е една голяма пустош и празнина.Душата ми е тишинаме и ред не мога да напиша,затова ще Ви чета.
Марго,какво е това да не си посмяла,още не сме започнали истинското обсъждане.Аз още не съм се включила с моето перо,а ти ще бягаш.До юни месец времето е пред нас.Харесвам постовете ти и не искам да се лишавам от тях.
Лека нощ.

# 122
# 123
  • Toronto
Гледайки филма си мисля ,че по-голямата вина за всичко имаше Фериха.
-----------------------------------------
Не ангажирам никого с мнението си. !!!

Ясно, че не ангажираш, споделяме си.
Аз абсолютно не съм съгласна обаче. Да, Фериха може да беше избухлива, може да си имаше много кусури, но си имаше и много качества. Фериха се намираше между два свята, между които трябваше да балансира, нейният живот беше достатъчно тежък за разлика от този на Емир, в чисто битов план да кажем. Тя трябваше да се съобразява с кого ли не и с какво ли не. И винаги поставяше себе си на последно място. Тя имаше семейство, което обичаше и което я обичаше въпреки всички грешки, които направиха към нея, кога от простотия, кога от начин на мислене и т.н. Емир горкия си беше сам, независимо, че има живи родители. За него Фериха беше всичко, както той неведнъж беше казвал. И той я обичаше такава, каквато беше. Ако помниш дори беше казал на Корай - да събори къщата върху главата ми ако иска, само да е тук! И в последната серия пак - "Да беше влязла, да беше изпотрошила всичко, да беше ми поискала сметка..." По памет цитирам. Любовта е странно нещо, не се вписва в никакви норми. Не се поддава на умозаключения и разсъждения. Те просто се обичаха до лудост, независимо от всичките им кусури, независимо от всичките им караници. Пак ще цитирам Емир от 62-ри епизод: "В най-лошите ни дни, в най-големите ни разправии, какво се е променило вътре в нас?". И смъртта няма да угаси тази любов... ми се иска да вярвам.

# 124
# 125
  • в подножието на планината

Аз абсолютно не съм съгласна обаче. Да, Фериха може да беше избухлива, може да си имаше много кусури, но си имаше и много качества. Фериха се намираше между два свята, между които трябваше да балансира, нейният живот беше достатъчно тежък за разлика от този на Емир, в чисто битов план да кажем. Тя трябваше да се съобразява с кого ли не и с какво ли не. И винаги поставяше себе си на последно място. Тя имаше семейство, което обичаше и което я обичаше въпреки всички грешки, които направиха към нея, кога от простотия, кога от начин на мислене и т.н. Емир горкия си беше сам, независимо, че има живи родители. За него Фериха беше всичко, както той неведнъж беше казвал. И той я обичаше такава, каквато беше. Ако помниш дори беше казал на Корай - да събори къщата върху главата ми ако иска, само да е тук! И в последната серия пак - "Да беше влязла, да беше изпотрошила всичко, да беше ми поискала сметка..." По памет цитирам. Любовта е странно нещо, не се вписва в никакви норми. Не се поддава на умозаключения и разсъждения. Те просто се обичаха до лудост, независимо от всичките им кусури, независимо от всичките им караници. Пак ще цитирам Емир от 62-ри епизод: "В най-лошите ни дни, в най-големите ни разправии, какво се е променило вътре в нас?". И смъртта няма да угаси тази любов... ми се иска да вярвам.

+ 1

# 126
# 127
това клипче го обожавам...и песента  Heart Eyes

# 128
# 129
# 130
# 131
# 132
# 133
# 134
Тереза, здравей.
Относно така поставените от теб точки, аз искам да кажа нещо по някои.
На първо място лъжите на Фериха. Не знам дали сте обърнали внимание, но съвсем в началото Фериха не изрече повече от лъжите. Останалите оставаха с грешни впечатления, а тя не ги поправяше - например, когато помислиха, че е дъщеря на Санем и Халдун. Фериха искаше да успее, имаше мечти, които така и не реализира докрай. Не е имала умисъл да отиде в университета, да срещне Емир и да започне да лъже. Да, влюби се в него, живя в непрестанно притеснение, ако истината излезе наяве, но веднъж изречена лъжата вече става начин на живот. Едната лъжа води до другата и така до безкрайност. Как трябваше да му каже истината? "Хей Емир, аз не съм богата, нямам финансово положение и семейство по вашите критерии, брат ми открадна колата и катастрофира". Казва ли се нещо такова, особено като предполагаш какви ще са последствията.
Не я оправдавам, имаше възможност, но в крайна сметка, искаше да си позволи да изживее нещо различно. Цял живот е била подтискана от баща си и да не забравяме комплексарката Джансу. Във връзка с Джансу, кога Фериха обърна по-голямо внимание на Емир? Точно, когато Лара беше казала на Джансу, че е видяла Емир и Фериха да пият кафе, като ответната реакция бе невъзпитан смях в присъствието на Фериха.
Сближаването с Левент от една страна беше правилно, от друга не. Правилно беше, защото Левент беше опора и приятел за Фериха. Някой със здрав разум, който можеше да и даде разумен съвет и да я накара да се почувства като човек, а не само като портиерска дъщеря, лъжкиня, измамница и т.н. В онези трудни времена Левент наистина и помогна много. Разбирам и ревността на Емир, но и той трябваше да прояви разбиране предвид миналото си, предвид Руя и всичко, което се натресе върху Фериха.
Нелепото заминаване на Фериха, честно казано не беше толкова нелепо. Колко пъти оставаше сама, колко пъти Емир ходеше да спасява Едже, да се бие с Явуз? В този период той все намираше време за другите, а нея оставяше сама. Да не говорим натрупването покрай Руя и отражението, което даде върху Фериха. Точно затова става дума - натрупване. Търпението на човек не е безгранично. Даде м възможност да избира, не дочака да привърши изречението си, за да разбере цялостния му смисъл, но за нея това беше, защото вече в себе си беше изградила убеждение какъв ще е отговора на Емир. Какво означава, че е заминала с някакъв си мъж? Ако в онзи момент пред нея не се беше появил Левент, какво щеше да направи? Да се скрие пак в общежитията ли или да отиде на село при майка си? Тук отново Левент, въпреки неговите си мотиви - любовта, която изпитваше към нея, и подаде ръка. Показателно беше, че за три години не се възползва от положението, а едва накрая, когато осъзна, че Фериха му се изплъзва се опита да я задържи.. Целуна я, но след всичко, което е направил за нея, от възпитание, признателност и все пак някакви приятелски, добри чувства, трябваше ли да му бие шамар? Това ли според теб е правилната реакция в такъв случай, при положение, че не я нагрубил или наранил?
Отмъщението, за което копнееше беше плод на всичко натрупано и насложено през годините. Основите му бяха положени не от нея, а от поведението на околните, които я пренебрегваха и подценяваха затова, че не произхожда от богато семейство. Естествено, не се спестяваха натякванията по този въпрос. Относно бизнеса с Джансу, не видях простодушие. Самата Фериха и каза, когато Джансу се възпротиви на затварянето на Найт, че броя на акциите им с Левент са по-големи отколкото нейния. Така че, тук грешката си беше за Джансу. Фериха и Левент я изиграха и това стана не заради предоверяването на Фериха, а затова на Джансу.
Съгласна съм иначе за хвърлянето на чаши и изобщо нелепото поведение, когато бяха заключени в апартамента.
За всичко обаче не е правилно да се вини само един човек. Също така, за провала на връзката им съм по-склонна да обвиня всички останали, които се месиха, отколкото двамата с Емир.
Общо взето при тях се получи така, че наистина много се обичаха, това е безспорен факт, но рядко се засичаха на едно положение. Бягаха, гониха се, отблъскваха се, после се намираха и задържаха, но все така се разминаваха.

Общи условия

Активация на акаунт