14-то Тортено предизвикателство

• 20 754
  • 402
  •   1
Отговори
# 225
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Последните две минути за да коментирам Нанчето  Hug

Не можах да дочкама сутринта обяснението, та затова сега

Много ми харесва тортата ти! Много. Никак не ме дразнят пропорциите. Много е елегантно и изчистено и мноооого в мой стил.
Аз бих понамацала с нещо примерно телесно или бежово по шкафа из ъглите, ама аз това само си го предствям - не го постигам.  ooooh!
Освен това бих замазала малко крайчетата на молдовите мотиви, за да се сливат по-добре към повърхността на шкафа.

И мен ще ми е много интересно да напишеш по-подробно за "стъклото"  Hug

# 226
  • Тракийка в Софийското равно поле....
И такааа:

Днес обсъждаме тортите на
Guffy http://www.flickr.com/photos/40173474@N06/sets/72157631910473099/
и
Дитсън http://www.flickr.com/photos/40173474@N06/sets/72157631911107130/

# 227
Добро утро.направих си кафенце и...
Ето и второто ми предложение.

Не знам точно какво е ,но ме грабна изведнъж.Видях формата и сякаш си я представих направена от торта.Вече бях почти готова със първата  и тази картинка се загнезди във мен и не излизаше.
Реших че ще я направя дори и само за да се пробвам,и тогава отложихме срока на предизвикателството и аз подскочих от радост.
Вече имах възможност да опитам,и започнах да мисля как да го изпълня.Колкото и да мислех,реших че със блатове няма да успея да направя високата тънка част дето се закрепва дръжката.И стигнах до заключението че ще е със смес като за сладък салам или кейк попс.
Сместа е от бисквити,натрошен блат,масло,стафиди,орехи, кондензирано мляко и разтопен шоколад и малко бейлис.
Въпреки че го направих доста стегнато имах проблеми, лесно постигнах формата която исках но при поставянето да стегне не успя да задържи точната форма.Постоянно се смъкваше а аз го повдигах и подпирах.Втората трудност беше да измисля как да направя крилата/поне си мисля че са крила/Оставих да изсъхнат скроени парчета ,но не се получи защото не бях оцелила точната форма и не ми хареса.Тогава прибягнах до варианта които съм ви показала.Третият проблем беше дръжката,нямах нищо подходящо на което да съхне и стана неравна и грозна.Със рисуването не съм се справила и вие го виждате.Просто не успях,дали защото не подбрах подходящите цветове или защото докато рисувах се наводнихме и мозъка ми блокира но се изложих.Ами това е,има още много хляб да изям на тортеният фронт и пак няма да съм като вас,но поне се опитвам  .Но колкото и перипетии да имаше се радвам че опитах,и сега нещата вече са ми малко по ясни за такива форми.За мен е голям напредък като се има във предвид че бягам като дявол от тамян от 3Д формите.
ето и разрезче

# 228
Здравейте момичета,
Дойде ред и аз да си представя моята торта. Първо да се извиня за ужасните снимки, но моя фотоапарат с който са направени 3-те подготвителни снимки го прецаках лятото в пещерата „Снежанка”.  Оказа се, че е бил изложен дълго на влага и ремонта му струва колкото да си вземеш нов. За това 3-те снимки са такива бледи, но толкова може да изкара като качество. Тук е времето да благодаря на Танчето, която си поигра с моите снимки, за да имат този вид. Иначе снимките на готовата торта са с друг фотоапарат, но са правени вечер, та за това и те не са хубави. Обещавам за следващото предизвикателство да се представя с по-хубави снимки.
Сега да ви кажа, че изобщо не бях решила да участвам в предизвикателството, т.к. имах важен ангажимент на 20-ти изискващ цялото ми внимание и съсредоточаване. Но като мина напрежението реших, че имам малко нужда от релакс, като спретна някоя торта а защо не и да се предизвикам. И така за няма и ден реших да участвам и имах 3 дена да реализирам идеята си.  Понеже до сега не съм моделирала реших, че ще правя нещо с оризон, да пробвам как се работи с него, пък и по голямо предизвикателство от това няма накъде. Исках да направя бонсай, но покрай него да има и нещо друго, ровейки се из нета попаднах на статия, която показваше и обясняваше за специален кът, ниша в японските домове има – токонома (който се интересува може да прочете една статия – http://www.raboteshtomomiche.com/article.php?id=tokonoma-v-turse … ta-harmoniya-1575 ), в която се подреждат различни предмети. Потърсих информация в нета и реших, че ще правя бонсай и свещник, за да се съобразя с темата на предизвикателството. И така в петък вечерта запретнах ръце и направих ствола и клоните на дървото. Събота и неделя срязах близо 300 иглички и падна едно лепене по клоните. Накрая цялото беше в подпори, че игличките взеха да натежават, но слава богу за понеделник вечер беше изсъхнало ( да си призная и до сега не е мръднало). Игличките, който се виждат покрая на клоните са леко триъгълни в основата, защото ми трябваше да залепнат на по-голяма площ, иначе падаха. Накрая, когато всичко по него беше готово само леко дъстнах бодличките отгоре с кафяв дъст а самите тях с тъмно зелен цвят. Между другото направих и свещника, който няма хубава кръгла форма ама не рискувах повече да го оформям, т.к. не искаше и не искаше да съхне за 3 дена. Може и да е заради черната боя, но самото тесто ми лепнеше и стоеше меко, за това реших да не рискувам повече и да го оставя в този вид. Мотива по него, ми хареса от един друг свещник и го рисувах буквално в последния момент. Не съм доволна от резултата, но време да трия и почвам отново нямах – явно толкова си мога. Само направих с молд бамбукови пръчици, който да са постелка под него и бях готова и с тази част. 
Последва едно мерене на дървото и по него да пресмятам саксията в която да стой, после масата и така стигнах до размера на подложката. Накрая виждате резултата, че подложката се оказа малка за цялата композиция. А самата тя е облепена с това фолио, което е за мебели, т.к. хем нямах време а и се притеснявах, че фондана, който имам няма да ми стигне, ако я облека цялата.  Междувременно си разпечатах калиграфия от нета и си направих свитъка и стената. Така в неделя следобед  започнах да правя тортата, която е с падишпанови блатове и крем от маскарпоне, сладкарска сметана, заквасена сметана, крем оле ванилия и нарязани парченца праскови. Стана наистина вкусна комбинация.  Бях направила торта да е масата върху която стой саксията с бонсай и самата саксия. Имаше и 4 крака за масата, но в понеделник моя син ги помислил за пастички и решил, че щом са 4 бр. има 2 за него и 2 за кака му и си похапнал неговите. Като се прибрах от работа бях „приятно” изненадана от тяхната липса ама сина ми ме гледаше така доволно, че как да му се скарам. Просто реших, че моята маса ще е без крака, време да правя нови нямаше, т.к. очаквах всеки момент да дойдат гостите носещи техния фотоапарат.. Подмамих ги, че ще има торта, така, че трябваше да я финализирам та да я похапнем след вечерята а между другото приготвих и самата вечеря. Дойде ред да правя снимките и вадя всичко от хладилника за да сглобявам цялата композиция и да ви кажа масата, т.к. беше от шоколадово тесто не беше мръднала, но саксията беше леко поддала цялата дясна стена. Отделно фондана беше така кондерзирал, че като пипнех лепнеше и можеше после да ми снемат от него идеални пръстови отпечатъци. Сглобявайки я върху тортата и намествайки крачетата под нея леко падна от бисквитите по фондана, но нямаше как да ги махна, че направо залепваха, за това не рискувах да ги махам и ги оставих така. Накрая сложих свещника и една франджипани, за разкош и направихме снимки. Едва по-късно на снимките видях, че са се разместили бамбуковите пръчици под свещника ама така става, като не се сетих да ги привържа.
Май, се олях с коментара ама това са моите премеждия с тортата. Очаквам да ме критикувате подобаващо!
Прекрасен ден на всички и много поводи за усмивка!  Hug Hug Hug

# 229
Gufi,поздравления за това  че въпреки краткото време със което си разполагала си се решила да участваш.
Изчаках обясненето ти защото не исках да объркам нещо,аз до последно не разбрах че това е свещник оприличавах го на чаша.Бонзая ми харесва,но ми се струва че ако пръста беше във малко по тъмен нюанс на кафявото щеше да е по-добре .Така някак ми се сливат нещата и трудно се забелязва къде свършва едното и почва другото.Подложката също е във почти същият нюанс и не контрастира със тортата.Замисъла ми харесва много,а как си имала нерви за всичките иглички дето си залепила не знам.Цветето също ми харесва ,дава много приятно и нежно усещане на композицията.Според мен си се справила страхотно.Има някои дребни неща по изпълнението,но предвид краткото време опита ти е по вече от успешен.

# 230
Дистан, да ти кажа много ми харесва твоята торта. Мисля, че беше февруали месец когато попаднах на един руски сайт  пълен с такива прелести. Няма да ти кажа, че тогава всичко ми хареса, но и аз миг не си представях тези чашки, чинийки и вази направени от захарно тесто. Няма да ти казвам как подскочих като видях чашките на МаринаД за великденския базар, направо се влюбих в тях и ако бях с София със сигурност бих дала повече пари за едно такова бижу. А сега като видях твоята торта и не можах да й се нагледам. Кажи как ти даде сърце да срежещ точно тази торта! Сърцето ме заболя, като видях парчетата. Явно си имала доста перипетий покрай нея, на резултата е страхотен. Харесва ми това как се преляла цвета от синьо към зелено и рисуването на места. Изобщо справила си се с 3Д тортата!

Нанче, вчера малко телеграфно коментирах твоята тортичка, ама на работа време нямах за повече. Да ти кажа, че тортата ти излъчва собствено обаяние и чар а самото изпълнение в бяло я прави допълнително нежна и изящна като бижу. Не знам дали ако беше друг цвят щеше да има такъв ефект върху сетивата, за това да ти кажа, че бялото ми харесва много. Благагодаря, че пусна линк за използвания молд си ползвала и ако не съм много нахална ще поясниш малко повече за това захарно тесто с белтък, да не става дума за Гъм пейст или е нещо друго, сподели рецептата, може и на лични.

# 231
Gufi,поздравления за това  че въпреки краткото време със което си разполагала си се решила да участваш.
Изчаках обясненето ти защото не исках да объркам нещо,аз до последно не разбрах че това е свещник оприличавах го на чаша.Бонзая ми харесва,но ми се струва че ако пръста беше във малко по тъмен нюанс на кафявото щеше да е по-добре .Така някак ми се сливат нещата и трудно се забелязва къде свършва едното и почва другото.Подложката също е във почти същият нюанс и не контрастира със тортата.Замисъла ми харесва много,а как си имала нерви за всичките иглички дето си залепила не знам.Цветето също ми харесва ,дава много приятно и нежно усещане на композицията.Според мен си се справила страхотно.Има някои дребни неща по изпълнението,но предвид краткото време опита ти е по вече от успешен.

Дистан, свещника може и за чаша да се вземе, направо  импровизация за всеки по картинка  Wink, мислех да сложа и пламък ама като четах в този кът свещи се не палят, за това така го оставих.
Сега да ти кажа за "пръстта", както се сещаш са натрошени бисквити и аз забелязвам, че се слива с дървото ама като забаравих "мъха" в една кутия така става. Имаш идея да слажо мъх по камъните и дървото, даже експериментирах с различни отпечатъци да стане вид на мъх. Е, догодих го, с космите на четката за зъби   Embarassed. Направипх доста килимчета и ги затворих в една кутия да не изсъхват и да мога лесно да покрия с тях камъните и основата на дървото ама в бързината (а и чашката бяло вино си каза думата) накрая ги забравих, та така остана.
Благодаря за обективния коментар  Hug

# 232
  • Norge
Гуфи,  Hug
Още веднъж честито кръщене! За мен представянето ти е една приятна изненада. И не, няма да съм излишно и повърхностно ласкава, напротив! Разбира се, че има дреболии, за които да се захване човек, има мънички неща, които със сигурност можеш да направиш по-точно и по-гладко...всеки има такива неща. Което обаче ме грабна още от пръв поглед, това е чистият, стилен начин, по който си решила проекта си. Дали повлияна от ориенталската изисканост, дали защото твоят стил е такъв, но презентацията на тортата ти е много изискана. Харесва ми балансът между строгостта на синьото и на ограничения брой елементи, поставени на фона на това топло, греещо ръждиво.
Панелът с йероглифи! Колкото и да съм раздвоена относно идеята за стени изобщо ( и аз самата съм ползвала), в твоя случай това буквално прави тортата, нищо не би било същото без него, гениално решение!

Сигурно все пак би ти било интересно да чуеш по-конкретно за “малките дреболии“. Ще спомена тъкмо панела. На мястото на контакта му с подложката има едно разминаване от, да кажем, сантиметър. Това краде от красотата на композицията и се възприема като неточност. Три сантиметра разлика би било вид виждане на автора, но когато разминаването е само маргинално, е най-добре него да го няма и двете линии/ъгълчета да съвпадат.

За сметка на това обаче ми допада съчетаването на двете бамбукови подложки, точно така изглеждата “истинските“ неща. Леката небрежност при тях предава точно ръчната им изработка от натурални материали и композицията лежи много естествено на мястото си. (Разбрах, че се тревожиш за някои неравности тук, а ето, на мен точно това много ми допадна Simple Smile))))
Вложила си старание при работата, първо си изработила нещата в съответния цвят и отгоре си придала дълбочина с допълнително оцветяване, намерила си начини за придаване форма на дървото, поздравявам те за желанието и старанието!
Все така и все с радост и нататък!

Всъщност опитвам се, макар и не винаги да успявам, да напиша част от мнението си преди да съм прочела разясненията, това е вид предизвикателство към самата мен. Интересно ми е какво виждам аз без да знам и как се променят нещата след като вече съм научила.
Е, тук определено нещата се промениха!
Дойде подробността с апарата, обясняваща некачествените снимки. И да, не бях се досетила за цялата огромна игра по игличките на дървото!!!

Гуфи, респект за всеотдайността, с която се заемаш за нещата, просто е възхитително колко много даваш от себе си, думите ти, толкова много на брой, описват всичко.
Дит е споменала за почвата, но ето, че и това си има обяснение. Затова пък камъкът много ми харесва.
Мисля си (крачетата!!!!!!!!  Joy     ): дали не би могла набързо да изрежеш пареченца от...нещо?...ролка от хартия, свещ или друго нещо подръчно, което набързо да облечеш в кавяво и да сглобиш тортата така? Със сигурност, отчаяна от катастрофалния факт с изченалите крачета, ти е било твърде стресирано за да мислиш за алтернативни решения. Обаче! Радвай се, я какъв апетит има дечко;  Mr. Green да му мислят мамите със злоядите деца! Joy
В твоя случай описанието обогати представата ми за участието ти, отправям ти още веднъж хубави пожелания.   bouquet

Дитсан, Hug
 избрала си една изключително кокетна и красива вещ, която да претвориш, но в сладък вариант. Ако тя не е нещо, което пристства физически в дома ти, поздрав за наблюдателността. Взирала си се за да разучиш характерните детайли и да ги пресъздадеш от захар.

Харесва ми съчетанието на двата цвята, така, както си ги обединила във фондана за покриване. Признавам си, че никога не съм правила това и ми беше интересно да видя. В този случай това е точно на мястото си!

Според мен формата на фигурта е и семпла, и изискваща умения, за да се постигне. Ти определено имаш необходимите умения. Истински добре оформено и подговено за обличане във фондан “тяло“.
В оригиналната фигура центърът на тежестта е леко изместен напред, което създава илюзия за онази характерна поза на тази птица при разперване на опашката. При теб тялото е по-центрирано и спокойно, вероятно си счела, че това е по-удачно решение когато става дума за сладко произведение. (Да, след като прочетох описанието ти, разбрах, че точно така е и било.)

Ще си призная, че бих искала да видя дръжката една идея по-дългичка и елегантна, за да се яви тя като изящна корона над цялата самовлюбеност на това пернАто създание, но имам разбиране за техническите трудности при изпълненито на подобна задачка. Абсолютно имам разбиране и за недостига на време, отнасям се с респект към желанието ти да отделиш дори от минутите за почивка, за да зарадваш и себе си, и нас с поредната захарна творба. За което - само благодарност! И поздрав!

След прочитане на обяснението ти разбирам, че съм се захванала с неща, които ти вече си споменала  в разказа си.  Embarassed Колебая се дали да ги залича от коментара си.
Не, ще ги оставя. Ще се опитам обаче да си помисля какво наистина може да направи човек, за да добие тази форма на птицата по възможно най-подходящ начин. Сигурно може да се направи примерно спомагателен макет от стиропор, но наистина, тук не става дума за експонати в Бирмингам, толкова много труд просто не си струва.

Много обичам когато в самата тема влязат снимки, обичам да ги гледам тук, сред текста и се радвам, че ти илюстрира разказа си с тях. Хубаво ми беше да разгледам участието ти и да прочета за него!
Благодарност за вкусния разрез!  Hug Heart Eyes

# 233
  • София
Дитс, това паунче-кана е наистина много привлекателно. Не знам къде си го срещнала, но се радвам, че си имала време да се пробваш, защото ако човек дълго бяга от нещо (в случая 3д торти), все някой ден е хубаво да се обърне рязко и да го погледне в очите. Мисля, че с формата си се справила много добре, веряотно това може да се издялка  и от торта с маслен блат и крем, но сладкият салам е свършил добра работа (а колко апетитни резенчета си поднесла  Hug). Цветовете и общият тон си ги нацелила. Може би липсата на гланц отдалечава от оригиналния вид. Дръжката също мисля, че е добре извита. Единствено при съпоставката ми се набива на очи разликата в кройката на..."крилете", както и липсата на изтънявате на ръба на чучурката. Чудесно участие, нетипично за теб, но много интересно!

Гуфи, добре дошла в Предизвикателството и от мен!
Като четях подробното ти описание се сетих как първите издания почти всички така трепетно си споделяхме емоциите - много е ценно и приятно!
Толкова много иглички и лепене!!! Браво за ентусиазма! Аз не разбирам от японска стилистика и традиции, но пръстта трябва ли да е с цвета на ствола на дървото? Защото, ако не е изискване при бонзая, е можело малко да тонираш едното или другото за да изпъкне малко повече самото дърво, да се вкара малко динамика в картинката, а оттам и интрига за погледа.
Свещта е прекрасна - гледам заврънтулките, които си рисувала, на места ръчичката ти е била като на професионален декоратор на керамика! Аз толкова на брой сходни движения не мога да направя с моите ръце - ведна ръце и мисъл хукват към асиметрията и се получава това, което се получава:))))
Всъщност, ако трябва за нещо градивно и добронамерено да се захвана, то е само повече тониране (допускам, че може и снимките да се унищожили това, което си направила). Браво за решението да участваш и за самото участие!

# 234
Guffi, радвам се, че се включи с участие в Предизвикателството!
Относно тортата. Харесва ми идеята ти и това, че си пресъздала една цяла композиция, като си помислила дори и за фона. Аз също много държа на това и винаги обработвам снимките си с Фотошоп, за да насложа фон, който според мен да подхожда на тортата. Бонсая се е получил добре, камъка е много достоверен. Бамбуковите пръчици са чудесна идея, свещника и цветето са хубави. Сега и за забележките, които смятам да не ти спестявам. Използвала си Шоколадово тесто, а то смесено с малко ММ става много приятно за работа и с него можеше по-добре да оформиш масата. Ръбовете не са добре подчертани и оформени. Не знам колко опит имаш, да не те обидя, но ако имаш някакви въпроси с удоволствие ще ти помогна да отработиш тези малки неточности за по-добро и прецизно оформяне. Поздравления за труда, който си положила,  като цяло се е получила една добра торта!

Диди, като знам колко ти е натоварено ежедневието, направо ти се кефя на ентусиазма, да се захванеш и с втора торта! Ама пък и снимката е толкова красива, че как да не ти се прииска да направиш каната във вид на торта! Като цяло на мен тортата ми харесва, максимално добре си се доближила до оригинала, макар на места да  ми е малко целулитена /може и от снимките да изглежда така/. Това което определено не ми харесва е, че хем си решила да покриеш подложката, хем не си го направила добре. На места лъскавото направо прозира, а вълнообразната линия на подложката ти се губи. Перата са много хубаво изрисувани и тортата е много приятна, поздравления!

# 235
Нелко, защо си толкова деликатна и ласкава спрямо моето творение. Дай малко критика, че току виж взема да ти повярвам и реша, че имам талант за тази работа. Да ти кажа при цялото ми старание за направата на тортата, все пак това за мен е забавление. А иначе почти всяка торта ми е свързана с някоя весела случка, тук ако почна с Ванчето можем цяла поредица да издадем. Сега сериозно за краката на масата, никога пусто не съм ги „виждала” да са кръгли, т.е като цилиндър. Няма да ти казвам, че другия ден като отворих един шкаф вкъщи и видях бисквитите „Закуска” щях да се изям от яд  ooooh!. Ако се бях сетила по-рано нямаше и пасти на сина си да правя  Simple Smile а директно тях щях да ползвам, ама от къде да се тя, де! Относно снимането, толкова си мога и наистина сложих стената малко по-нагоре да се виждат йероглифите, че бонсая ги закриваше. Ама да си призная докато не ми написа за разминаването не го бях забелязала. Точно доказателство на поговорката – „Различни очи, различно виждат”. Благодаря ти още веднъж за коментара!  Hug

Димитрина, много благодаря за коментара  Hug. Много си права за сливането на ствола на бонсая с т.н. „пръст”. Ясно е, че бисквитките няма как да променя цветово, значи трябваше да дорисувам дръвчето. Да ама като не мога да оцветявам? Имам кафяв цвят дъст ама се препокрива точно с цвета на кората, т.е. няма да изпъква  Thinking. Не рискувах с черен цвят, защото не исках да влоша нещата. Относно рисуването, да ти кажа ми харесва да си такава различна, оригинална и нестандартна и да ти кажа, че ако ти пуснеш нещо така изрисувано не бих повярвала, че е твое. Но може да ме изненадаш, като, се предизвикаш с някоя подобна рисунка на ваза например.

Руми, радвам се, че не ми спестяваш това което сама си знам и виждам. Очаквах коментар за масата  Wink. Цялата е от шоколадово тесто а на тортата нарочно не сложих отстрани стени от платка (вижда се на разреза), защото исках да е заоблена отгоре. Реших, че ръб има на саксията, за това исках да няма на масата, нали все пак всичко трябва да е в хармония и така „виждах” картината в главата си. Ще съм ти много благодарна ако ми пишеш на лични какво и къде мога да подобря. Благодаря ти за коментара!  Hug

# 236
Честно казано момичета,не очаквах въобще да ви впечатли пробният ми опит на туй нЯщо.Истината е че във първата хвърлих много труд и ентусиазъм а тук просто се пробвах.
Нелка,не присъства във дома ми просто цъфна на екрана ми докато си ровех/там има и мнооого други идеи които съм си запазила за по нататък/А за сливането на цветовете на самото тесто,аз лично отдавна импровизирам със този начин.Ако не се лъжа за пръв път го видях на Ванчето във блога,а по късно го направих на една пола.Тук и самото тесто ми изигра малко лоша шега,защото е от стари парчета оцветено тесто и беше доста твърдо и трудно за обработка.И аз установих че тялото е по издърпано напред но така и не успях да го подпра във тая поза за да стегне.Съжалявам че не снимах първият вариант на дръжката,беше доста по-голяма и прекрасно извита/бях я подпряла със една мини надуваема топка/но при ваденето на топката/която не пожела да спъхне достъчно/успях да я счупя и затова я съкратих.
Дими,абсолютно права си за гланца точно това липсва сега като се замисля.Но аз все още не съм работила със тези спрейове и хич не ми е ясно кога и какво мога да използвам.Но ако бях покрила боята със хубав блясък визията щеше да е друга.Опитах се да изтъня чучура но тестото както обясних беше старо боядисано и много сухо при опитите ми да изтъня започна да се пука и аз го оставих така.
Румка,подложката я направих предварително дори преди да почна туй чудо.При поставянето на шарките явно съм натиснала по силно и съм пробила до долу,като изсъхна/да не кажа пресъхна/това прозиране се появи но нямах време да го променям.
А целулита не е от снимката.Просто докато съм работила по нея тя е омекнала и без да премисля тоя факт реших да дозагладя още и си вкарах пръстите,натиснах по силно и стана така.Не се и опитах да го оправя да не я доразвале.Със две думи бързане и недоосмисляне на нещата.
Гуфи,благодаря.

# 237
  • Vaudreuil Canada
Гуфи поздравления за участието. Много интересна идея си избрала. Изпълнението е много добро според мен. Най-големите недостатъци за мен са липсата на фондан по подложката, еднаквия цвят на дървото и пръстта и несързамерното спрямо дървото цвете до свещника. Всичко останало е много добро. Изненада ме с лепенето на иглички - значи първо има вариант да нарежеш една лента от страни и да я навиеш на руло - демек да не е всяка игличка една по една рязана, или другия вариант да ги шприцоваш било с уредче било през цедка било през изтисквачка за чесън .. Имам и въпрос - има ли тел в дървото?

Дитсън - много добре си се справила. И формата и цветовете. Наистина само дръжката малко куца но всичко останало е много добре. Поздравления и за подложката - харесва ми как си я комбинирала.
А парчето от другата торта що е тук  newsm78

# 238
По погрешка Hug Blush

# 239
Цялата е от шоколадово тесто а на тортата нарочно не сложих отстрани стени от платка (вижда се на разреза), защото исках да е заоблена отгоре. Реших, че ръб има на саксията, за това исках да няма на масата, нали все пак всичко трябва да е в хармония и така „виждах” картината в главата си.
Аз понеже си представях, че масата трябва да е с добре очертани ръбове, затова написах коментар относно това. Разбрах вече каква е идеята ти, но все пак ще ти пиша как аз виждам нещата. Hug

Общи условия

Активация на акаунт