Лидл ::18::

  • 85 711
  • 748
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 3 154
Давам ти я абсолютно импровизирано, аз дълго време не се престрашавах да направя чийзкейк, звучеше много сложно, но явно само си звучеше  Peace

....

Обаче сега звучи като най-вкусните 10 000 калории   Laughing

Вчера взехме от "италианската промоция"  сос 4 сирена - довечера ще се пробва,
артишок - отворих го снощи - туршийка си е - не е зле, ама киселите краставички по си ми харесват,   горгонзола
балсамова редукция - взех два вида и опитах едната - много ми хареса.

И да предупредя - разочарована съм от тази  шпатула, снощи реших да обърна един омлет и щом опря в тигана предния ѝ ръб се разтопи Confused. Ще се пробвам да им я върна - то за какъв дявол ми е и какво и е термоустойчивото, ако не може да се обърна омлет или палачинка?  Shocked  Имам една и от кауфланд - и тя същата, но поне беше доста по-евтина
 

# 721
  • София
  • Мнения: 46 883
то пише до 200 градуса все пак.

# 722
  • Мнения: 22 867
............ и за мортаделата с чушки в събота.Мерси

Вкусна е, но нещо състава и не ми хареса и спрях да я купувам. Peace

# 723
  • Мнения: 2 871
Добре че споделихте за ботушите, че и аз мислех да ги погледна утре.

Опитахме хвалените от вас сирене и кашкавал на Мизия милк Търговище и наистина ни харесаха. Гушанската боза със захар също е много хубава. Благодаря на тези, които споделиха за тях.

# 724
  • Мнения: 3 154
то пише до 200 градуса все пак.

Да прочетох го, пише още да не се оставя за по-дълго в тигани и пр.
Е, нямам представа колко градуса може да е било в тигана,  но котлона не е бил на 6 ...  все пак.  Wink а  аз едва го докоснах и се размириса  - а и ако не става за това - за какво друго би могло да се използва,  newsm78, че то за сервиране на студени продукти си имам достатъчно прибори. Както и да е - не ми върши работа. Взехме още една - за мачкане на картофи - нея ще си я задържа, колкото и горещ да е един сварен картоф, надали ще причини такива щети Peace

# 725
  • Мнения: 1 564
Аз взех от корите за лазаня:но  не мога да разбера дали се варят предварително? Ще съм ви благодарна ако някой ми помогне!

# 726
  • София
  • Мнения: 2 102

И да предупредя - разочарована съм от тази  шпатула, снощи реших да обърна един омлет и щом опря в тигана предния ѝ ръб се разтопи Confused. Ще се пробвам да им я върна - то за какъв дявол ми е и какво и е термоустойчивото, ако не може да се обърна омлет или палачинка?  Shocked  Имам една и от кауфланд - и тя същата, но поне беше доста по-евтина
 

В описанието й пише, че е термоустойчива до
макс. 200 °C. Да не би котлонът ти е да е бил
по-силен?

# 727
  • Мнения: 5 383
Banshee добре, че каза - на мен тези прибори не ми харесаха като ги видях на живо вчера, така и не купих.
От италианската седмица взех гризини, дори малкия ги одобри - хубави са. Сос Тоскана и канелоните ще се готвят другата седмица. Въодушевихте ме и купих точените кори да правя баница.
Нямаше от стъклените форми за печене нито един вид  Rolling Eyes .
Кашкавала на Galereux наистина е страхотен.

# 728
  • Мнения: 3 154

И да предупредя - разочарована съм от тази  шпатула, снощи реших да обърна един омлет и щом опря в тигана предния ѝ ръб се разтопи Confused. Ще се пробвам да им я върна - то за какъв дявол ми е и какво и е термоустойчивото, ако не може да се обърна омлет или палачинка?  Shocked  Имам една и от кауфланд - и тя същата, но поне беше доста по-евтина
 

В описанието й пише, че е термоустойчива до
макс. 200 °C. Да не би котлонът ти е да е бил
по-силен?
Писах пак малко по-нагоре - според мен едва ли е бил (температурата на пържене обикновено е 150-190 гр.). ОК - стига съм ви занимавала с тая шпатула -  ще опитам да я върна, ако не я вземат - здраве да е  Laughing
Който я вземе, да внимава и мери температурата преди да бърка  Wink

бтв. Тиганът и той е от Лидл - виж от тях съм много доволна. Накупували сме няколко размера - с капак, без капак - да има Simple Smile.

# 729
  • София
  • Мнения: 46 883
да, тиганите са им хубави... тежки доста, но добри Simple Smile

# 730
  • Мнения: 18 807
Аз взех от корите за лазаня:но  не мога да разбера дали се варят предварително? Ще съм ви благодарна ако някой ми помогне!

Аз не ги варя, заливам с по- рядък бешамел, иначе е голяма играчка  Mr. Green
Предпочитам обаче българските, замразени, те са ми най- вкусни Peace

# 731
  • Мнения: 18 807
да, тиганите са им хубави... тежки доста, но добри Simple Smile

Аз предпочетох  на Кауфланд този път, тази седмица са на промоция, от 10 до 13 лв според размера, керамични, невероятни са  Peaceмият се чудесно, нищо не залепва, минах изцяло на керамика аз  Heart Eyes

# 732
  • София
  • Мнения: 46 883
ние няколко пъти сме купували подобни кори и винаги остават твърди ако не са поне малко варени(бланширани поне), в крайна сметка се отказахме да си правим домашна лазаня...

# 733
  • Мнения: 18 807
ние няколко пъти сме купували подобни кори и винаги остават твърди ако не са поне малко варени(бланширани поне), в крайна сметка се отказахме да си правим домашна лазаня...

Опитай с тези, лявата опаковка:
http://pastasilva.com/Kori_lasagne.html
С тях няма гаф  Peace

# 734
  • Мнения: 6 217
ние няколко пъти сме купували подобни кори и винаги остават твърди ако не са поне малко варени(бланширани поне), в крайна сметка се отказахме да си правим домашна лазаня...

Опитай с тези, лявата опаковка:
http://pastasilva.com/Kori_lasagne.html
С тях няма гаф  Peace
Дам  Peace

Общи условия

Активация на акаунт