Лечение на плексит

• 89 103
  • 15
  •   1
Отговори
Направих плексит. Започнах лечение с Диклофенак дуо и Неуробекс. Обаче получих странични реакции като гадене, болки в стомаха и червата, замайване, виене на свят, сърцебиене. Направо ходя като дрогирана! След лечението ми се схава другото рамо и ръка. ЛЛ изписа Дексофен инжекции. Днес сложих първата, но четох че страничните ефекти са същите като на Диклофенак (от една група са).
Споделете с какво сте лекували плексит и от какво сте имали ефект.

# 1
  • софия
На мен ми помогна масаж,но от опитен рехабилитатор.Когато пиеш противовъзпалителни се взима нещо и за  стомаха-езомепразол напр. Инжекциите също дразнят стом.лигавица.Провери си и кр.налягане.Аз след прием на Диклофенак го повиших.От това беше сърцебиенето и замайването,но може би го пих по-дълго та затова.

# 2
  • BG
Диклофенакът има кофти ефекти, едно от които е болки в корема и диария.

Можеш да замениш с Афламил, Наклофен дуо, Мовалис тб, Мелбек, Дексофен тб

Всички може да дразнят стомаха. Пий 1/2 час преди това Омепразол, Фамотидин, Ранитидин, Фамултран

Ампули - Мовалис, Наклофен, Дексофен, Фелоран, Алмирал

Витамини -  Неуробекс, Милгама

Мазила - Диклак, Волтарен, Фенистил - извинете, от бързането е - Фастум гел

Последна редакция: вт, 02 окт 2012, 16:03 от Benisima

# 3
  • Страната на чудесата
За овладяване на острата фаза-изброените вече препарати, а след това физиотерапия поне веднъж годишно. Плекситът няма лечение, това е хронично състояние, въпросът е да не  се допуска обостряне.

# 4
Благодаря на всички отговорили!
Има ли друга група лекарства за овладяване на болката и възпалението, освен НСПВС? Освен че ми дразнят стомаха и червата от тях получавам световъртеж, замайване, прилошаване, сънливост, посдуване и парене на ходилата.

# 5
  • BG
Благодаря на всички отговорили!
Има ли друга група лекарства за овладяване на болката и възпалението, освен НСПВС? Освен че ми дразнят стомаха и червата от тях получавам световъртеж, замайване, прилошаване, сънливост, посдуване и парене на ходилата.

Пробвай с течен аналгин, Хексалгин, но не вярвам да има особен ефект. Виж кръвното, ако е ОК, вземи Бетасерк за световъртежа.

# 6
Benisima, от течния аналгин съм супер доволна - отпуска за 30 минути и държи около 24 часа, но не лекува възпалението. Сега съм си забъркала една рецепта със счукан аналгин и аспирин в спирт за мазане.

# 7
  • софия
Moже да опиташ и Ибопрофен-напр.Нурофен.Действието му е по-слабо,но и страничните ефекти не са такива.Опитай и мазила,новия Алгасан интеензив гел и Волтарен гел.

# 8
Зимата бях със страхотни болки. Помогнаха ми прахчета ФЛАМЕКСИн,но не помня от 10 или 20 мг бяха. Два пъти дневно,след хранене да не дразни стомаха. Бързо оздравяване!

# 9
  • BG
Benisima, от течния аналгин съм супер доволна - отпуска за 30 минути и държи около 24 часа, но не лекува възпалението. Сега съм си забъркала една рецепта със счукан аналгин и аспирин в спирт за мазане.

Знам, че не лекува, но няма какво друго да ти предложа.

И Ибупрофен, и Фламексин са НСПВС. Малко ме съмнява тези реакции при теб да са изцяло от лекарствата. Да не би да имаш шипове на врата, снимка на прешлените правена ли ти е?

# 10
Кои реакции да не са само от лекарствата? Страничните на НСПВС ли? Ако затова питаш след като спра НСПВС замайването, сънливостта и др. изчезват след 24 часа.
Не знам имам ли шипове, но знам как се случи сковаността в ръката - изпотена ме лъхна студен вятър и на другата сутрин се събудих скована.

# 11
  • BG
Кои реакции да не са само от лекарствата? Страничните на НСПВС ли? Ако затова питаш след като спра НСПВС замайването, сънливостта и др. изчезват след 24 часа.
Не знам имам ли шипове, но знам как се случи сковаността в ръката - изпотена ме лъхна студен вятър и на другата сутрин се събудих скована.

Да, за тях питам, нали тях обсъждаме. Ами явно си е от лекарствата, което е кофти, защото трудно им се намира заместител. Явно си твърде чувствителна към тях. Толкова много пациенти виждам, но никой с чак толкова реакции от тези лекарства, в повечето случаи - болки в стомаха. Затова гадаех за друг източник.

# 12
Може ли да ми кажете Габаневрал само за болката ли го изписват или и за възпалението?

# 13
Преди доста години след едно яко измръзване се сподобих с такава красота.
Лекарства принципно почти не ползвам, лична политика. За много силна болка съм си позволявала аналгин. С плексита, обаче, не помня да съм вземала, може и да съм, но нямам спомен.
Лично аз се влияя изключително добре от затопляне на мястото и раздвижване- упражнения или плуване, но в топъл басейн. Обостря се, когато хвана някой вирус, понякога не се обажда с години. Винаги топля и раздвижвам, масаж и нищо друго.

# 14
Първият причинител на плексита е позите в които спите или се излежавате да гледате телевизия.
След това се активира от доста неща като студено, натоварвания в ръцете или някое движение от ежедневието.
Най-бързият лек е да си намерите друа поза за сън. Вероятно в момента спите на страни и се превъртане леко по лице.
Ако намерите правилна позиция ще усетите резултат до три дни.
По гръб с ниска възглавница е най-добре, но се свиква трудно да се спи така. 
Ако спите на страни пробвайте със средно висока възглавница и да не се превъртате по лице!  Получава се извиване на врата силно на зад и притискане на нервите, особено ако матракът ви е мек, с мемори пяна или стар и вдлъбнат.
А ако се излягате на дивана и се подпирате на една ръка за дълго време ви съветвам да промените и това.
Успех на всички.

Общи условия

Активация на акаунт