Защо пишете "някоЙ хора"?

• 47 357
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 210
Не фърфи ли променливото 'я'? Thinking

Моля ви са, ш'са гътна, какъв крайшник?

Фас, бе, Елице. Като пушиш, пушиш, и остава фас. Крайшник, демек.

# 211
  • Насред хаоса

А по отношение на 'крайщник' – според Нов правописен речник е 'крайШник'.

Ега и правописния речник!  ooooh! *Краиша* ли казваме или *краища*?
Не фърфи ли променливото 'я'? Thinking

Моля ви са, ш'са гътна, какъв крайшник?

Фас, бе, Елице. Като пушиш, пушиш, и остава фас. Крайшник, демек.
Joy

# 212
  • София
Трещи, бъзикаш ли се? Thinking

Чета сега за тия "кафяви", ама не на хартиен носител, та им нямам вяра много. Обаче някой ако ме е подвел да се мъча с тия кафеви... не помня кой - мамицата му.

# 213
Имаще едни кафяви цигари. Тънки. Слим за знаещите. 

# 214
И на хартиен и на електронен все са кафяви. Само на Вики от Мастило са ѝ кафЕви очите.

# 215
  • България-Швейцария
Как да няма на хартиен носител, погледнете си гърба на личните карти.
Или по някаква случайност всички до една сте синеоки тук Laughing

# 216
  • София
Трещ, в друга тема се коментират неадекватните хуморески, недей да демонстрираш тук. Crossing Arms

Ау, тая досадна песен.
Не, не ми беше тя извор на знанието.

# 217
Оказва се, че обръщаме повече внимание на английския и често го знаем по-добре, поне по отношение на правилата. Ако знаем правилото на английски, се опитваме да го прехвърлим върху българския, ако не – просто си пишем това, което ни е най-лесно.

Stop Хич и да не я зачекваме тази тема с перфектното владеене на английския език и правилата му, моля, че става Ептен страховито  Stop

Чувам, че напоследък "преподават" езика хора, които са със средно образование или изкарани курсове, като сложим и неповторимото ни самочувствие на много умни и схватливи, Peace of Pizza и Grilled Old Man from Bansko отдавна не са просто каламбури  Naughty

Та да се съсредоточим върху българския, викам.

# 218
Записвам се с друго култово-оцъствах.  Laughing

# 219
Оказва се, че обръщаме повече внимание на английския и често го знаем по-добре, поне по отношение на правилата. Ако знаем правилото на английски, се опитваме да го прехвърлим върху българския, ако не – просто си пишем това, което ни е най-лесно.

Stop Хич и да не я зачекваме тази тема с перфектното владеене на английския език и правилата му, моля, че става Ептен страховито  Stop

Чувам, че напоследък "преподават" езика хора, които са със средно образование или изкарани курсове, като сложим и неповторимото ни самочувствие на много умни и схватливи, Peace of Pizza и Grilled Old Man from Bansko отдавна не са просто каламбури  Naughty

Та да се съсредоточим върху българския, викам.

Викаш среднистите няма как да знаят чужд език на ниво за преподаване? 

# 220
  • София
Да не забравяме деЦка.

# 221
Трещи, бъзикаш ли се? Thinking

Чета сега за тия "кафяви", ама не на хартиен носител, та им нямам вяра много. Обаче някой ако ме е подвел да се мъча с тия кафеви... не помня кой - мамицата му.
Я-то в случая е непроменливо, а не променливо.  Mr. Green  Затова е кафяви, а не кафеви. Както е поляни, люляци и просяци.

# 222
Да ви кажа с правописа сам много зле, но специално тази фраза не си позволявам да я изписвам така.

# 223
Да ви кажа с правописа сам много зле, но специално тази фраза не си позволявам да я изписвам така.
Мхм. Пише се " съм". Коя фраза?

# 224
Викаш среднистите няма как да знаят чужд език на ниво за преподаване? 

Не викам, защото е форум, и няма кой да ме чуе.
Но го твърдя, да. Ниво езикова гимназия и ниво филология са ... различни.

Общи условия

Активация на акаунт