Да преправим старите мебели с любов - 17 тема

• 91 377
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
Нова, ние имаме такива врати....

Благодаря за съвета, а паркетният лак дали няма да скрие релефа? Полиоретанов ли имаш предвид?
Вкъщи сме с МДФ, същите са на пръв поглед, за 10 години не са мръднали, бяха от първите такива врати, един младеж ни ги прави, дойдоха си снежно бели и не са си сменили цвета, с полиоретанов лак бяха обработени, но пръскани, тънък слой.
За последната врата младежът вече се беше добре почерпил, та я беше изпръскал по-дебел слой и полиоретановият лак спука на 1-2 места, а и предполагам, че поради дебелината на покритието тази врата няма релеф. newsm78

# 496
  • густо майна Филибето
До скоро в Баумакс имаше в намаление чамови врати с каси, и плътни и с прозорци, за по 160лв, ние се "обзаведохме". И понеже сме на тема врати, стигнах до тук с един пуснат по-рано линк - приложение на стари врати :
http://dishfunctionaldesigns.blogspot.com/2012/01/salvaged-doors-repurposed.html

# 497
......И понеже сме на тема врати, стигнах до тук с един пуснат по-рано линк - приложение на стари врати :
http://dishfunctionaldesigns.blogspot.com/2012/01/salvaged-doors-repurposed.html

Ljuboznatelna, отиде ми денят с тоя блог!  bouquet

# 498
# 499
Здравейте,ще питам тук,че сте доста опитни.Сега съм полудяла по первази,но искам да не се хвърля на някаква хубава идея и да се ядосвам после.Та мисълта ми е за первазите.Первази покрай пода,между тавана и стените и покрай вратите.Та вратите и касите ни са дървесен цвят(май онова същото като на байбиби,само дето като питахме за да вземем още една ни казаха цена от 300 лв).Вързват се с пода,но повечето первази са едни хубави бели и се чудя как ще съчетая нещата.
Има ли вариант первази в бяло да се сложат само на тавана и пода.Струва ми се лоша идея.Възможно ли е да се сложат и покрай касите на вратата?Правили ли сте в къщи нещо подобно?
Как е най-добре?
Говоря за нещо такова:
http://www.houzz.com/photos/512787/Interior-doors-project-contem … y-interior-doors-

# 500
Eved, по принцип правилото е както при дрехите - да се съчетават аксесоарите помежду си, т. е. - первази, рамки на врати, рамки на прозорци да са в еднакъв цвят.
На този линк, който си дала май това не са допълнителни первази около вратите, а просто рамките им са в бяло.
Ако не ти се боядисват в бяло, може пък от материала, от който смяташ да правиш первазите да пробваш залепени върху рамките на вратите?

И да добавя нещо - като гледам цените в България, то и первазите сигурно ще са скъпи. Моите като ги гледах са просто едни летвички. Не е нещо специален профил. Просто може би да намерите достатъчно дълги летви и да ги боядисате в желан цвят. (Може да не е бяло точно, напоследък е модерно да са черни или дори цветни.) Може в такъв случай да си избирате и ширината.

http://1.bp.blogspot.com/-S7eJe74OXVM/TnFxPQeE7aI/AAAAAAAAAR0/2m … /black+trim+3.jpg

http://st.houzz.com/fimages/81844_1000-w394-h394-b0-p0--contempo … y-dining-room.jpg
http://24.media.tumblr.com/tumblr_lr5yxddOHB1qj7fa5o1_500.jpg

Последна редакция: сб, 03 ное 2012, 19:03 от Melany99

# 501
Moмичета, нов и то голям проблем. Мислех си, че ще намеря плот за бюро в Баухаус, но там плотовете се оказаха само до 60 см ширина, а на мен ми трябва 80. Някоя купувала ли е дъвен плот(само без чам) с приблизителни размери 80 на 120 см и евентуално да ме ориентирате за цени или да дадете съвет. Ще съм ви много благодарна!

# 502
До скоро в Баумакс имаше в намаление чамови врати с каси, и плътни и с прозорци, за по 160лв, ние се "обзаведохме". И понеже сме на тема врати, стигнах до тук с един пуснат по-рано линк - приложение на стари врати :

Понеже живея в район с по-стари (но пък аристократични  Wink ) къщи, съм се нагледала на такива врати, постоянно някой комшия изхвърля по някоя, ние сме метнали поне 3-4 от този тип  Embarassed, за щастие запазихме повечето и вкъщи имаме 6 бр., сега се сещам че една подобна от години лежи в съседния двор, та този блог е много вдъхновяващ, но вече нямам ненужна порта, с която да експериментирам  Crossing Arms

# 503
Аз затова не само, че не изхвърлям нищо дървено, дори и врати, ами дебна съседите, които си правят ремонт и прибирам в мазето. Врати и паркет най- вече. Планираме в близко бъдеще да живеем в къща, а до тогава трябва да съм набавила поне вратите Wink Някои са без каси, но пък касите се правят. Ако има останали, ще ги употребя за някоя идея от този блог. Паркет имам  вече за около 30 кв. Grinning

# 504
Melany,втория линк е много готин.Черни и бяли первази.
В началото на мисленето съм,но по-добре да не бързам.Благодаря ,имам върху какво да мисля.
До колкото разбирам си в САЩ.Разкажи моля те за тези американски мокети.До скоро си мислех,че няма начин да сложа мокет,но гледайки различни техни домове направо им завиждам.Особено с предстоящата зима.

# 505
  • В кошера...
Нова, ще проверя точно кой беше лака утре. Ние сме минали около 3-4 ръце бяло и една с лак и още имат релеф.
Евед, дървени подови первази и за врати има готови и можеш да ги боядисаш, има и МДФ готови боядисани. Друг е въпросът какви са цените. В Бургас ни искаха 9 лв. на метър за МДФ бял подов перваз 5 см висок. Трябваше да дадем 200 лв. за всекидневната. Има при нас и едни немски от много странна стериопорна смес, но по-твърди. Те бяха 6 лв. Ще ми е интересно да споделиш вашето решение, ако може и с цени. Преди да боядисаме вратите, первазите им бяха сиво-кафеви. Много ми харесваха и направо се чудех дали да не ги оставим.
Ние в крайна сметка купихме дюшаме 5 см. високо и дърводелеца ни направи мечтаните первази за смешна сума. Боята и слагането от нас.

# 506
СедеФка , аз не планирам никаква къща в скоро време, ама складирам разни дървении. За какво точно ще ги ползвам, един Господ знае, ама да се намират. Лошото е, че мястото започна да ми свършва.

Eved , не знам къде живееш, ама само като си помисля за мокет+София и ми се повръща. Не че косата ми ще спре да се скубе в САЩ примерно, защото най-основната ми борба с мокета беше да отделя моето космарлак от настилката. Когато покрих тази отврат с ламинат, направо ми просветна пред очите. Не съм голям фен на ламината, ама за бърз и нискобюджетен ремонт е перфектно решение. Но мисълта ми беше за мокета - за мен няма по-голяма отврат. Наситих му се в един апартамент, заварено положение, където беше някакъв супер специален, полаган машинно, бла, бла, бла... Изгоних и килими, и мокети. Някоя мъничка чергичка мога да преглътна, такава, която да се пере в пералнята /имам такова рошавко в банята/, ама на голяма площ не бих пльоснала никога повече нещо, което да не може да се осмуче за секунди с прахосмукачка и да не може да му се удари един бърз парцал.

Днес сдобих един супер измъчен трапезариен комплект /някаква клета маса с два стола и две табуретки/, занесох и холовата гарнитура в апартамента, който ще се дава под наем. Тия дни ще снимам настоящото положение с молба за идеи. Трябва хем да е атрактивно, хем да не навява на бъдещите наематели усещането, че апартаментът е обзаведен с боклуците, останали след разчистване на мазето. Ако е за мен, знам как да го направя, за да ми е комфортно, ама с окото на външен човек не мога да преценя.

# 507
Биби, в нашия блок има още празни мазета- давай насам, ще ти заключим 1-2 Heart Eyes

Девойки, искам съвет. Правихме ремонт на класната стая /някои от вас вече знаят/. Циклихме паркет, поръчвахме нови мебели за една цяла стена, нови плотове на чиновете т.н. Ооообачеее остана грозна част от стената над шкафовете на децата. Старите са били на вис. да речем 190см, пък сегашните са на 140см. Зад старите не са мазали последния път с латекс и сега свинщината се вижда, адски ме дразни, дължината е 3,30, а ширината 50см. Реших да опъна корк, на който тъкмо ще могат да си закачат разни рисунки, снимки, каквото искат. Чуденката ми е кое е по- удачното решение- на плочи или на тапет newsm78 На тапет ще трябва да купя цяло руло, което е 8м. дълго, от него ще използвам половината, ама пък по- лесно ще залепя от плочите, които трябва да снаждам, да дебна да няма фуга, а аз не съм много по фифкавите работи Crazy Плочите пък са малко по- дебели от тапета Rolling Eyes
Втората ми чуденка е дали да ги лепя директно за прашната и мръсна стена и да рискувам да се отлепи или да купя в някой строит. хипермаркет фазер, да го залепя за него и някой татко- ентусиаст да го бъцне с дюбелчета за стената newsm78

А някоя от вас иска ли да си разделим 8м. корков тапет /цената на ролката е 44лв/ Embarassed Embarassed

Последна редакция: нд, 04 ное 2012, 00:19 от СедеФка

# 508
Eved , baibibi - за мокета мога да кажа, че аз много го предпочитам. Blush Blush Blush

От типът седящи по земята сме. Blush
Отделно два пуфа сме скъсали за около 15-тина години.
В България бях сложила мокет върху паркет тъкмо по тази причина.

Тук мокети има всякакви, включително и от австралийска вълна (не знам защо се счита тази вълна за много ценна). С почистването нямам проблеми и ако можех навсякъде бих си сложила мокет. Сега имам плочки в антренцето (който е гледал в онази тема, където Българските домове не се състоя пусках снимки), ламинат в дневната и кухнята. Този ламинат много го мразя, но евтина алтернатива на дюшемето. Струва ми се, че много привлича прах.) Мокетът ми е в спалните и имам едно ниво като партер, където има още една дневна и кабинет.
Почистването - ами тук има едни машинки под наем, за около 30 долара на ден, които перат идеално. Моят мокет е светло сив и мислех, че много ще се цапа, но тази година го прахме, не беше чак толкова... Laughing
СедеФка , мокет защо си мислиш че по-лесно ще се сложи? newsm78
То и там е една трагедия с лепилата, с нагласянето. Плочите- поне с по-малка площ работиш.

Последна редакция: нд, 04 ное 2012, 00:38 от Melany99

# 509
Евед, дървени подови первази и за врати има готови и можеш да ги боядисаш, има и МДФ готови боядисани. Друг е въпросът какви са цените. В Бургас ни искаха 9 лв. на метър за МДФ бял подов перваз 5 см висок. Трябваше да дадем 200 лв. за всекидневната. Има при нас и едни немски от много странна стериопорна смес, но по-твърди. Те бяха 6 лв. Ще ми е интересно да споделиш вашето решение, ако може и с цени. Преди да боядисаме вратите, первазите им бяха сиво-кафеви. Много ми харесваха и направо се чудех дали да не ги оставим.
Ние в крайна сметка купихме дюшаме 5 см. високо и дърводелеца ни направи мечтаните первази за смешна сума. Боята и слагането от нас.
Като гледам какви събития ме чакат преди март няма да стане нищо,така че решението го чака дълго умуване.
За сега мисля само при тавана да сложа.Разбира се ще огледаме какво се предлага.Поне на пръв поглед има дървени профили(май така се наричат) около 2 метра дълги всеки за по2-3 лева.За хола ни трябва най-малко 25 метра.Само,че трябва да се прецени пасват ли ни или е компромисен вариант(аман от компромиси). А и трябва да се боядисат.Иначе мисля стиропорените вървят по 2-3-4  лева.
Вратите ни са ужасни.Гладки и обикновени.Не вярвам са изглеждат по-добре с боядисване.Кантовете се отлепят,а и бравите се разваляха(слава Богу за сега други слабости освен тях в жилището няма).ММ само ги поправя.В началото искахме да купим още една врата и се оказа,че струва 300 лева,а фирмата е софийска.Хубаво,че не стана,щяха да са пари на вятъра.

Eved , не знам къде живееш, ама само като си помисля за мокет+София и ми се повръща. Не че косата ми ще спре да се скубе в САЩ примерно, защото най-основната ми борба с мокета беше да отделя моето космарлак от настилката. Когато покрих тази отврат с ламинат, направо ми просветна пред очите. ........

Ламината се поддържа лесно,но мокета е по-приятен зимата.А и тези американските изглеждат 10 см дебели,светли и чисти.И не е в коридора балатума,а в спалнята мокет.Дори по стълбите имат мокет.Мечтая си как викам фирма 1-2 годишно за основно почистване,а през другото време с прахосмукачката.
Истината, е че съм живяла на мокет и веднъж като децата се развихрят няма почистване,ама мечтите са си мечти.В крайна сметка едва ли някога ще сложа,но познати са ми казвали,че в ЧУжбината е невъзможно да си изцапаш обувките ,толкова е чисто по улиците.И текат реки от мед с мляко.

Общи условия

Активация на акаунт