Да преправим старите мебели с любов - 17 тема

• 91 404
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
За грунд се ползва самата боя, леко разредена.

# 436
  • Варна
Да споделя още нещо от плануваните промени.Свалих всичките вратички от кухненските шакфове,част от лаковото покритие падна с безмилостното третиране с обезмаслител,после шкурка и след дълго търсене в малкия град, открих акрилна боя само в магазин на Милеси.Нещо да кажете за качеството и? Още не съм започнала с тях, разбрах от продавача, че трябва да нанеса и специален грунд преди самата акрилна боя...Вашето мнение?Ще съм ви особено задължена за всякакви отзиви,защото съпругът ме обяви за луда и сега е борба да се докажа,че ще стане красиво .Хубав ден от мен Simple Smile
Аз съм изключително доволна от Милеси, ползвала съм грунд и безцветен мат лак на водна основа. Бързо съхне, не мирише, нанася се много лесно и не остава на четки, не жълтее след това...

# 437
Doris,Янтра,благодаря ви-ще действам Simple Smile

# 438
Здравейте момичета, извинявате че така нахлувам в темата - но да ви попитам - някой да знае добър тапицер в софия и има ли такива, които предлагат и транспорт? Иначе ми е интересна темата - записвам се да следя Simple Smile  Hug

# 439
Хайде и аз да излея мъката си Laughing, така или иначе цяла зима само планове ще кроя, та поне да използвам времето да избистря някои екзистенциални концепции Laughing
Имам едно метално легло, много старо, доскоро беше на тавана в кооперацията, все му треперех, че някой ще го отмъкне за скрап, та преди месец го прибрах на село в къщата (сега като се замисля, и от там може да го отмъкнат  Thinking),
та това легло, аз много, ама много харесвам, харесвам го като отделна мебел, но някак си, ама никак не ми се връзва в една цялостна интериорна обстановка. Много ми се искаше да го съхраня в оригиналния му вид, но колкото повече го мисля, толкова по-невъзможно ми се струва това. Та започвам да се питам дали ще е голямо кощунство да го боядисам бяло, примерно newsm78 В противен случай, май ще трябва да си го държа като музеен експонат или да обособя стая с подходящата атмосфера, в която би било на мястото си. Какво мислите вие по въпроса, как бихте постъпили с това легло, ако е ваше:
таблите
сглобено

# 440
Хайде и аз да излея мъката си Laughing, така или иначе цяла зима само планове ще кроя, та поне да използвам времето да избистря някои екзистенциални концепции Laughing
Имам едно метално легло, много старо, доскоро беше на тавана в кооперацията, все му треперех, че някой ще го отмъкне за скрап, та преди месец го прибрах на село в къщата (сега като се замисля, и от там може да го отмъкнат  Thinking),
та това легло, аз много, ама много харесвам, харесвам го като отделна мебел, но някакси, ама никак не ми се връзва в една цялостна интериорна обстановка. Много ми се искаше да го съхраня в оригиналния му вид, но колкото повече го мисля, толкова по-невъзможно ми се струва това. Та започвам да се питам дали ще е голямо кощунство да го боядисам бяло, примерно newsm78 В противен случай, май ще трябва да си го държа като музеен експонат или да обособя стая с подходящата атмосфера, в която би било на мястото си. Какво мислите вие по въпроса, как бихте постъпили с това легло, ако е ваше:
таблите
сглобено

Направо си е кощунство да се боядиса бяло. Аз бих го оставила така, с много възглавници на него и памучна покривка. Защо мислиш, че няма да се вързва? Какво плануваш за къщата? Сложи му матрак и в някой спалня.

# 441
Не го пипай! Не виждам добре, но по-скоро бих махната тези златни орнаменти отгоре и бих го ползвала като диван-лежанка с много възглавници. Какво е помещението?

# 442
Много е хубаво леглото, Ема, много, не го боядисвай  Peace

Така ми се иска да намеря някакво старо метално легло с табли за стаята на детето.

# 443

Ай, не пип!!! С бронза, с картинките, със зеленото - ей тъй, както си е, не виждам причина да не се впише в каквато и да е обстановка. И за спалня става, и за хол, и за вестибюл/антре/фоайе... Не знам като каква точно е цялостната ти концепция за интериора на вилата ти, но си мисля, че винаги и навсякъде една такава вещ би била чуден акцент, ако е зарината с подходящ текстил.

# 444
  • Пловдив
Стените бели, пода дървен, пльосваш леглото и организираш текстила в стаята спрямо неговите цветове.

# 445
# 446
Дъбов под, сива към графитена стена зад него.

# 447
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
И аз съм за "недей бара леглото". Прекрасно е!
Ето по идеята на Янтра http://modern-interior-design.net/wp-content/uploads/2012/04/dor … torio_verde_1.jpg
Ето тук има много интериори в зелено. В доста от тях леглото би се вписало чудесно http://theenchantedhome.blogspot.com/2011/03/green-with-envy.html
Сложено на "клюкарско" място - http://3.bp.blogspot.com/-AYUnVdXH4CU/TVndoFC_7zI/AAAAAAAADJw/e7 … to+david+tsay.jpg

Последна редакция: ср, 31 окт 2012, 16:11 от profesorkata_1

# 448
Точно този нюанс на зеленото е толкова универсален и лесно съчетаем (с почти всички цветове), че няма да имаш никакво оправдание, ако го боядисаш Wink

# 449
  • София
И аз мисля че е кощунство да го разваляш леглото.

Общи условия

Активация на акаунт