ТРЕТИ клас - първи срок - 2

• 47 861
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Иринка, абе то е и до моментно състояние. Какво е сгрешил?
Сбъркал е 8, 13, 16 и 17. И на 4-те е допуснал тъпи грешки.
Не е попълнил отг. на 14 и 20. Последната е елементарна, според мен.

# 586
  • Sofia
 Ваче , браво на Сашата  Hug. И аз не го харесвам този регламент с точки за непопълнен отговор, но никой не ни пита. Моят не е писал по судокуто и тази с Ч-то. Очаквах поне 15 верни задачи , но на едната сам си видя грешката , тази със стрелките. Другата , която е могъл да реши вярно беше тази с часовника , но е  прибързал , за къде ли - не знам  Crazy. На задачата с басейна е разсъждавал правилно , разделил е децата на 24 и 1, обаче не си е дочел условието и е заградил 24. Зо орела е сбъркал, но и нямаше как да я реши. Просто не е наясно с точките при мачовете. Лично аз не мога да асимилирам последната - 20 задача. Отговорът му е Г, но е грешен. Как ,обаче се стига до верният отговор- не ми стана ясно  Blush.

# 587
  • София
Ох, Саша пък на 5-та е борила целия 1 ноември и е попълнила 161 вместо 160  Twisted Evil 6-та не е решила, щото тия от типа чекмеджето така и не й ги обясних. Аз също не ги долюбвам, ама нямах време да порешаваме от тях. Часовника тя като го види го подминава директно, той  й е слабо място. Сбъркала е тази със стрелките, пропуснала е една посока. А на черновата е отбелязала 5 варианта, ама явно нещо я е смутило и е писала 4. Басейна и тя е писала 24. Дори спореше с мен, че логиката й е точна,а не е точно на обратно  Sunglasses. 13 и 14 е сгрешила, като не е схванала, че е судоку, ама  и аз трудно схванах, защото не са добре рачертани квадратчетата  Wink 15 не е решила, хем е супер лесна. За 16-та с Ч-то казах  Sunglasses Но с мечките й се е видяла супер лесна и спореше с едното момченце от класа, тя е вярна. За Орела също не е била много наясно какво значи равен мач. Отбелязала е 3:1 може би дори без логика заради цифрите. 20 беше писала нещо неясно по черновите.
Алисън тази задача се решава малко като детективските. Въпреки, че според мен не може да се каже точно на кое място кой охлюв е, т.е. не за всичките.

Абе работила е и е мислила активно по 16 задачи, което за мен е важно, защото тя е склонна да види, да реши, че не може и да отмине, както е направила с останалите 4  Wink

Браво на наборите, смятам, че са се справили добре за това състезание, което е трудно по принцип!  Hug

# 588
  • Русе
 Поздравления момичета на вашите математици. Ваче специални   bouquet за математичката, актриса.

Днес Светослав ме събуди с "Мамо,честит празник!". И си е така. Аз съм и в буквалния и в преносния смисъл Будителят в къщи. Така, че и на вас Будителки -   bouquet

Mam4е  Hug Дано, дано.

# 589
  • Sofia
Алисън тази задача се решава малко като детективските. Въпреки, че според мен не може да се каже точно на кое място кой охлюв е, т.е. не за всичките.
Ами точно де, не може ли верен отгвор да е и Д или С  newsm78?
 A m b e r ,  Hug. За пореден път твоето дете предизвиква моето възхищение   bouquet.

# 590
  • София
Ами точно де, не може ли верен отгвор да е и Д или С  newsm78?
 A m b e r ,  Hug. За пореден път твоето дете предизвиква моето възхищение   bouquet.
Светльо е много привързан към теб, Амбърче. Това го видях с очите си.  Hug
Дани, аз не съм гледала още задачите. Само мернах грешните. Тази с охлювите ми се видя лесна, защото според мен трябва да се реши частично, за да се стигне до охлюв, който със сигурност не е трети. Но Павел например каза, че не я е решавал, защото според него не била зададена правилно- трябвало да пише за кой охлюв можело да се твърди, че не е трети според дадените данни, защото иначе 4 не били трети и съответно нея е и решавал...
Не съм се задълбавала да се замисля дали е прав.

# 591
  • Sofia
 Не знам, определено ме хвърли в размисъл тази задача. Съжалявам, че толкова оспамих темата .
 Редактирам се да добавя , че големият реши задачата. Според мен задачата би била трудна и за много 4-токласници.

Последна редакция: чт, 01 ное 2012, 21:00 от Ali_sun

# 592
  • София
Не знам, определено ме хвърли в размисъл тази задача. Съжалявам, че толкова оспамих темата .
 Редактирам се да добавя , че големият реши задачата. Според мен задачата би била трудна и за много 4-токласници.
Станахме 2 спамърки.  Mr. Green
Всъщност, идеята е не дали може да се реши - явно може. А дали е формулирана правилно...

# 593
  • софия
  Има ли ги някъде качени задачите?

Последна редакция: чт, 01 ное 2012, 23:22 от gabelas17

# 594
  • София
.. аз сега седнах наново на чиста глава да видя какви глупости съм писала  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Ето моето решение... Не виждан нещо да не е коректно, но на мен таз задача ми е от гадните.

С е пристигнал непосредствено след D, значи ако приемем, че отляво надясно ги подрежваме от най-бързия към най-бавния DC е трърда комбинация. Между тях няма друг охлюв.
От второто условие... В е бил по-бавен от Е, но с по-добър резултат от А. Тяхната комбинация е ЕВА. Обаче не значи, че са непосредсвтено един след друг. Значи започваме да вмъкваме постоянните DC между тях и като изчерпаме всички комбинации ще видим коя буква не е на 3 място

DCEBA
EDCBA
EBDCA
EBADC

Оттук следва, че В никога не може да се падне на 3 място.

# 595
# 596
  • София
И аз да рапортувам за състезанието:

6 грешни
2 непопълнени
По предварителни сметки чакаме към 90 точки, да видим какво ще се окаже. Simple Smile

# 597
  • Sofia

DCEBA
EDCBA
EBDCA
EBADC

Оттук следва, че В никога не може да се падне на 3 място.
Така е , трябва да има думичката НИКОГА. Не , че моичкият би я решил, но сигурно доста деца щяха да се справвят по-добре. Иначе батко му я обясни точно така , Ваче , и Алекс я разбра.
 Много се радвам, че повечето дечица не са залагали на много непопълнени отговори. Това говори , че децата наистина ги влече математиката и са се борили докрай  Laughing.

# 598
  • Чикаго / София
Няколко дни нямах време да пиша в темата и сега не мога да смогна с изчитането.

Чиби добре си се завърнала сред нас!

Амбер и аз го харесвам Хелоуин, а и децата се забавляват наистина много. При нас беше много весело и приятно и в училище, и вечерта по улиците.

Браво на математиците за желанието да се явят на състезанието и за положените усилия!

Ние за сега нямаме опит с чужд език и не мога да се изкажа. Чакам първо да напреднат с българския и английския и тогава ще вкарвам нов език, че и сега им е достатъчно трудно. Тук думите не ги карат да ги пишат по много пъти. Например им дават 10-15 думи за седмицата, на които трябва да научат спелинга. Всеки ден им се дават различни упражнения с тези думи за домашно. Аз отделно ги карам да ги напишат по 10 или 5 пъти в зависимост от думата и трудността й. В петък правят тест на тези думи. Но те учат и правилата на изписване и изговаряне и им е по-лесно да налучкат как се пише дума, която не знаят. Например кога се пише ck, sh, ch, беззвучното "e" на края на думата и пр.

И на нас тук ни се очертават 4 дни ваканция. Вторник е деня на изборите и няма да се учи, а понеделник учителите са на някакво обучение и пак няма да се учи. Ще си починем и понаспим добре с децата.

# 599
  • София
Сашето има 75 точки на черноризеца. Като гледам четвъртокласниците и те нямат много по-високи резултати от третокласниците, което е озадачаващо за мен  Wink

Алисън, и аз на това се радвам, че е решавала много. Тя всъщност само у дома ми къса нервите. Когато се яви на състезание се прадя доста по-добре, отколкото у дома. А пък ако задачите са интересни, още повече се нахъсва  Wink

Общи условия

Активация на акаунт