Снощи приятелят ми запали цигара и за да не ме дразни отвори прозореца, за да излиза навън пушека. Преди една седмица щях да посегна към тютюна и да си свия цигара, само защото той е запалил. Вчера дори и не се замислух, просто си казах: "Аз не пуша вече" и си продължих спокойно със задълженията.

Изобщо отказването от цигарите ме навежда на разсъждения и си давам сметка защо съм пушила, естествено без да откривам топлата вода:
1. Сутрин с кафето - поне 2 цигари. "Причина" - за да мога да отида до тоалетната.
2. След работа на обяд - "подарък" за края на работния ден.
3. През целия ден причините са десетки: след ядене; с чаша бира; докато играя на компютърна игра; докато гледам филм; докато чета книга; докато уча...

4. При разговор с някого, когато се чудя какво да правя с ръцете си (може би се дължи на липса на самоувереност).
5. Последна цигара преди сън.
А да не говорим за десетките цигари изпушвани само вечер, ако сме на събиране, и как всички пуфтим в стаята като хипнотизирани.
Сега не ти ли се струват адски глупави всичките тези измислени причини? Забелязваш ли, че имаш повече свободно време? Обядваш спокойно без да бързаш и почти да не дъвчеш храната си, за да ти останат 10 мин. от почивката за една цигара

Аз си ходя до тоалетната без абсолютно никакви проблеми
То по тази логика непушачите как ходят? Колата ми не смърди на пепелник понеже сутрин пушех по 2 цигари докато стигна до работа, защото парвата ми почивка е в 10:30. Със сядането на бюрото в 9 единствената ми мисъл беше кога ли ще стане 10:30, за да изляза и буквално да "изсмуча" 2 бързи цигари.
При мен най-лошото беше, че при всяка цигара получавах ужасно сърцебиене и много ме стягаха
гърдите. Вечер ми изтръпваха купрето и безименния пръст на дясната ръка и на последно много се изплаших, когато една нощ сънувах, че съм болна от рак не белия дроб. Беше в такава фаза, че нямаше значение дали ще спра да пуша или не. Наистина много се изплаших и вече не мога да си представя да сложа тези "ла*на" в устата си пък даже и пари да давам за това....
Успех на всички

Наистина не схващам значението й...на мен това не би ми заместило цигарата, или всичко, или нищо..на този принцип съм аз 
Много добре се чувствам вече, тръгнах и на народни танци, зумба си правя вкъщи, само мускулната треска ме мори днес.