козметиката на ТАЛОДЕРМА

• 62 728
  • 435
  •   1
Отговори
# 150
И аз да попитам нещо за майка ми - конкретно за Веси.
Има суха кожа и вече от няколко години пръстите на ръцете и се лющят непрекъснато, а последната година стана кошмар след като от най-малкият допир с вода пръстите се пукат , а ако е ползвала и някакво миещо вещество - се пукат до кръв. Тя е на 49години. Положението с петите и е същото - те са вечно спукани с много дълбоки пукнатини. Предимно работи с ръкавици, но всеки знае че къща не се върти с ръкавици.
Моля те препоръчай ми нещо и за ръцете и за краката ,ако имате.
Да попитам и още нещо - преди няколко дни прочетох за някакъв крем ЕСЦИПИАЛ - ПРОТЕКТ, не знам на коя фирма е и още не съм го купила, но пишеше че образува тънък филм в/у ръката и стои като ръкавица но не се усеща и водата се стича като по восък. Може и ваш да е този крем незнам ,но ако нее дали би помогнал за нейния случай в някаква степен. Тя дооооооооооооста често използва вода.
Много ще съм ти благодарна ,ако ми отговориш.

# 151
И аз да попитам нещо за майка ми - конкретно за Веси.
Има суха кожа и вече от няколко години пръстите на ръцете и се лющят непрекъснато, а последната година стана кошмар след като от най-малкият допир с вода пръстите се пукат , а ако е ползвала и някакво миещо вещество - се пукат до кръв. Тя е на 49години. Положението с петите и е същото - те са вечно спукани с много дълбоки пукнатини. Предимно работи с ръкавици, но всеки знае че къща не се върти с ръкавици.
Моля те препоръчай ми нещо и за ръцете и за краката ,ако имате.
Да попитам и още нещо - преди няколко дни прочетох за някакъв крем ЕСЦИПИАЛ - ПРОТЕКТ, не знам на коя фирма е и още не съм го купила, но пишеше че образува тънък филм в/у ръката и стои като ръкавица но не се усеща и водата се стича като по восък. Може и ваш да е този крем незнам ,но ако нее дали би помогнал за нейния случай в някаква степен. Тя дооооооооооооста често използва вода.
Много ще съм ти благодарна ,ако ми отговориш.

Здравей!
Това звучи доста неприятно за нея  Rolling Eyes
Консултирала ли се е с дерматолог?
Този крем не е наш. Той е водна ръкавица! Има силикони, които предпазват. Не зная колко струва.
Сега ще ти предложа няколко неща, които да използва едновременно - но всичките са наши.
Екодерм В-1 - водозащитен. прави филм върху кожата, който е водоустойчив. Докато мие ръцете са предпазени, но ако се избърше в хавлията например, слоят се отстранява механично и трябва пак да се намаже. Ръцете си да маже с ЕУДЕРМОЛ 8 - за много суха кожа, а петите - също може. А може и да си вземе Крема за крака, който също е с висок % на Уреята, но има и други регенериращи съставки. Някой по-горе остана доволен от ЕУДЕРМОЛ 8 при проблем с ръцете и много суха кожа така, че имаш база за сравнение на мнения Simple Smile
Мисля, че опитът с тези продукти ще ви излезе на доста достъпна цена  Wink, а и ЕУДЕРМОЛ е подчертано медицински продукт.
Опитай! Ще облекчи състоянието й!
Успех! Пиши пак!
Желая ви   bouquet кожа

# 152
Много благодаря за бързия отговор.

Мисля че се е консултирала с дерматолог още преди две години,   ползваше всякакви мазила и бяха все билкови, но уви явно не е случила.

Ще и направя подарък от тези ,за които ми писа, и ще пиша за ефекта.Сигурно ще е на лични, защото ще си ги получи най-рано след две-три седмици.

Дано да и помогнат.Благодаря отново.

# 153
Много благодаря за бързия отговор.

Мисля че се е консултирала с дерматолог още преди две години,   ползваше всякакви мазила и бяха все билкови, но уви явно не е случила.

Ще и направя подарък от тези ,за които ми писа, и ще пиша за ефекта.Сигурно ще е на лични, защото ще си ги получи най-рано след две-три седмици.

Дано да и помогнат.Благодаря отново.

Shocked Защо 2-3 седмици!?!?!?!?!?!?

# 154
Мили дами,
ще предложа на вниманието на всички Ви маска-"самоделка"  Mr. Green против акне. Става и за такива като нас, които са надмогнали пубертета, но не и някои от спецификите на кожата си. Маската едва започвам да я ползвам, но изглежда като ще да върши работа Wink
И така ....

2 кофички кисело мляко - изцедено!! (С млако Елена 2% е ок)
1 жълтък
2 ампули вит.А
1 с.л. камфорово масло
1 лимон - сока

40 дни се маже всяка вечер преди лягане като престоява 5-10 мин., отмива се и се слага съответния крем.
После се използва профилактично веднъж седмично  Naughty

Hug аз започнах.
Ако и вие се престрашите - пишете!

Желая Ви   bouquet кожа.

# 155
а малко хума, вашата е супер и когато не ме мързи, я бъркам само с мляко

# 156
а малко хума, вашата е супер и когато не ме мързи, я бъркам само с мляко

И аз тъй я забърквам, бубанке  Mr. Green
Обаче тази маска изглежда ... по-киселинна. А хумичката си е баш-алкална и като ги смесим може да стане някаква неутрализираща реакцийка и нали знаеш какво се отделя като смесиш киселина и основа - водааааа  Crazy
Аз измивам лицето с хума преди тази маска, че да не стават грешки Wink

# 157
да, беее!
не ми хрумна!
въпреки, че за косата се препоръчва хума+оцет

# 158
  • София
Аз си бъркам хумата с розова вода. Ама не разбрах, как така се отделя вода като се смеси хума с к.мляко. Обяснете по-подробно.  Embarassed

# 159
слагаш върху филия сух хляб 2 лъжици мляко и след 30на минути то е изцедено

# 160
  • София
Не! Имам предвид, какво означава това

И аз тъй я забърквам, бубанке Mr. Green
Обаче тази маска изглежда ... по-киселинна. А хумичката си е баш-алкална и като ги смесим може да стане някаква неутрализираща реакцийка и нали знаеш какво се отделя като смесиш киселина и основа - водааааа Crazy

# 161
Не! Имам предвид, какво означава това

И аз тъй я забърквам, бубанке Mr. Green
Обаче тази маска изглежда ... по-киселинна. А хумичката си е баш-алкална и като ги смесим може да стане някаква неутрализираща реакцийка и нали знаеш какво се отделя като смесиш киселина и основа - водааааа Crazy

Ами това е в контекста на конкретната маска. Понеже киселото мляко колкото повече престоява, толково повече се вкиселява, а вътре има и сок от лимон, то маската е подчератано кисела. Аз имам спомен, че като смесиш киселина и основа (хумата е алкална) и се получават сол и вода (например HCl (солна киселина) + NaOH (натриева основа) = NaCl + H2O - неутрализация) и в този смисъл, ако хумата (тя е алуминиев силикат) престои смесена с млякото и лимонената киселина наколко дни ми се струва, че може да стане реакция и маската 1-во да не си изпълни предназначението, 2-ро да започне да отделя вода. А в момента моята изглежда доста хомогенна и в хладилника се е стегнала и е ок в този си вид.  Hug
Туй то.
Не, че съм велик химик някакъв, но ми се струва, че е язък да се похаби около 250 мл маска-"самоделка", а Вит. А знаеш ли колко струва 5мл?  ooooh! - близо 3лв!  Crazy

Hug до скоро.

# 162
  • София
Ясно! Мерси! Разбрах  Hug
Но ако за момента се смеси мляко с хума без да престоява, не би трябвало да става тази реакция нали?

# 163
# 164
Веси, ще си ги получи след две-три седмици ,защото тогава ще ги купя и ще ги занеса - тя живеее на село и там едва ли има в една единствена аптека тези кремчета.

Общи условия

Активация на акаунт