Януарските деца радват се на есента (43)

• 32 569
  • 754
  •   1
Отговори
# 210
Момичета, благодаря ви! Hug

Люба, успех на Лия с адаптирането на ясла! Hug

Прясно мляко - чисто не съм давала, само в юфка, кремове.

Исках да питам давали ли сте пържено? Аз давах два пъти омлет, който много се хареса, но той не е пържен обилно в мазнина. Но сега имам предвид дали мога да дам боб на яхния, който е запържен? newsm78

Тути, браво на Нелката! Heart Eyes

Мама Зайка Hug бързо оздравяване на всички ви! Дано Мишето се размине.... Praynig

Имуностимуланти съм давала на каката. Ефект не видях. Мислех да давам някакви на Сами, ама май ще се откажа. Във ФБ четох сега статия по темата, даже си я сложих на стената.

Буби приятно моренце! Късмет е имала баба ти! Слава Богу! Hug Дано няма поражения по апартамента!

Приятна вечер на всички!  bouquet

# 211
мелона, чисто прясно мляко не давам, защото не съм се сетила, аз самата не обичам, но иначе в нещо прясно мляко давам от повече от половин година редовно.

емили, давам и пържено. примерно палачинки дара обожава, но пържено месо не бих й дала. омлети яде, но ги пържа без мазнина. абе гледам да се съобразявам без да прекалявам общо взето.

тути, не я насилвам, просто исках да я захраня с мед, за да не даде реакция, ако случайно го хапне в нещо готово. ама като не иска - не иска.

и сега да ви се оплача това с неяденето вече започва да добива застрашителни размери и аз пак започвам да губя контрол. дара не само, че не яде сума ти неща, но вече дори не иска да опита ядене. днес има 4 яденета и дори не иска да ги вкуси. аз толкова се вбесих, че я оставих да реве сама. сега съм решила да не й давам да яде да видим докога ще изкара, просто не ми издържат нервите. последно е яла в 9 ч. подозирам, че бабите й са я научили като не й се яде нещо да го замества със солети и зрънчо, което мен хич не ме кефи, да не кажа, че ме вбесява.

# 212
Мартин пък днес не спря да яде. При него проблема, освен голямата проклетия, която го е хванала, е че твърде много свикна с нашата храна и сега не иска да яде храната от детската кухня. А аз нямам намерение всеки ден да стоя на котлона, за да има манджа за него.

Прясно мляко давам от няколко месеца. Страшно го харесва. Сутринта например яде овесени ядки в прясно мляко, после пи прясно мляко с мед, сега след като рева като магаре 1 час, каза "мляко", дадох му бутилката с топлото прясно мляко, изпи го и заспа като пич. Дори се чудя защо продължавам да купувам АМ-а

Елч, дано ти да имаш повече успех с целта от мен. Напоследък все започвам от "утре" Laughing Добре, че си създадох навика да тренирам всеки ден, че досега да ми е излязла зурличка и извита опашчица.
Ти звучиш ведро Hug Само така

# 213
Дара също е от неядящите напоследък,тоест яде,но не и манджи.Мушка основно сухи храни-принцеси,пица,баница...В чудо съм се видяла...Готвено не поглежда.
Прясно мляко давам от доста време,пържено също.Мед още не е опитвала,както и ядки.
Зайче,дано на бебчо му се размине!
Бубе,спокойктвие и силна храна на морето!

# 214
А,Рали, това с неяденето на ДК и искането само от наште манджи ми е много добре познато Laughing Ама и аз не се давам Mr. Green 1. Храни го преди да сложиш каквото и да било на масата за Вас /особено вечер когато всички сме в къщи няма друго спасение освен това - аз на Буба давам нейната супа от ДК към 19.30 и след това всичко останало Peace/ 2. За да не ми виси през цялото време по време на храна до мен като някое гладно цигане,слагам я на една малка масичка с нейното столче, до нашата маса и си й слагам в чинийка по мъничко от това което хапваме и ние - така хем тя доволна и спокойна че е като нас Wink, хем и аз ям Hug Flutter

Зая - дано малкото Зайче го изкара леко вируса Praynig Hug

# 215
Рая пък след бебешкото неядене, сега си яде всичко. И прясно мляко пием с литри, и мед, и орехи, и кашу и много плодове, а манджи каквото мама сготви. И кисели краставици по 4-5  Mr. Green за закуска. Имуностимуланти и витамини и аз не съм взимала и на нея не давам. Още си кашля сутрин по 1 час, но не ме притеснява, защото чувам че са само храчки и се дави. Иначе вчера цял ден сме изкарали в басейна. Не ми се мисли зимата какви занимания ще измисляме като се стъмнява в 5. Вчера докато чистих е нарисувала целият балкон с пастели, моливи и химикали...сега се чудя откъде да започна.
Бубе - честито дипломиране и да си ги ползвате по предназначение дипломите. ММ и той има диплома от същия университет, но и един ден не е работил това.

# 216
на мен пък не ми тежи да готвя всеки ден. така или иначе го правя за нас, дара яде почти всичко, което и ние. тя така и не прояде детската кухня, ама аз и не настоявах, не ми е зор.

# 217
Ехо.Приветос.
Вико яде мед от по-рано.Но нередовно.като го боли гърло му правя чай с мед,но това от отдавна не се е случвало.Докато Стела не тръгва на градина докато не си изпие чая.Голяма е фръцла. Flutter
Мен ме е грабнала работата "яко"(мн.употребявана дума сред младежта) И не смогвам много да ся вясна тук.Без малко да пропусна че Буби ще идва.Буби,делниците са ми доста заети,но след 17.30 ме забират от работа и ходим в близкия до училището парк, или в кафето на площада.Ако решиш се обади,ще се радвам да се видим!
Елч,разбирам те. Вико почти се научи да яде и да пикае в гърне,обаче тези упражнения не се повтарят при баба му и всеки ден се забавя процесът на научаване.

# 218
  • София
Добър вечер!

Днес Бобо стана на 7 години  Heart Eyes Отпразнувахме РД в училище, имаше торта и свещички, песни и танци.

Еления, винаги много се радвам като видя лилавия шрифт  Hug Разбирам те защо по-рядко се включваш - днес изкарах само час сред 26 първокласника и се почувствах като изцедена  Laughing

Бубе, честито дипломиране!

Ади е в период на хубаво похапване, но пък за сметка на това е много нервна, подозирам, че са я започнали последните 4 кътника, защото нон стоп е с пръсти в устата.

Мама Зайка, бързо оздравяване на всички!

Емили, Ади е опитвала пържени картофи и пържени яйца.

Имуностимуланти няма да давам на Ади. На Бобо взех да попие десетина дена рибено масло и съм в чуденка дали и на Ади да давам.

Люба, дано на Лия й хареса утре на яслата!

bouquet

Последна редакция: вт, 16 окт 2012, 22:52 от Зън

# 219
Здрасти!
Мляко давам отдавна,мед не съм.Пържено също давам-обожава кюфтета,картофки,даже и цаца намаза наскоро.Иначе манджите си ги запържвам,а тя си яде от тях.Даже в момента имам боб яхния-яде като невидяла,много обича и леща яхния.
Имуностимуланти не давам,като е болна само вит.Ц.
Всички болни да оздравяват,малки и големи.
Имаше още...
малко офф и мрън
Скрит текст:
вчера ходих на АГ за цитонамазка-каза че имам и някакво възпаление нагоре,като ми взе матерал прокървих.Докато се прибера до вкъщи и бях омазана вече.Звънях й,но никой не ми вдигна.Днес вече няма нищо.Да се шашкам ли?

# 220
Зън, да ви е живо и здраво порасналото вече момче! да постига всичко с лекота и късмета да го съпътства във всички начинания!   bouquet
честит празник и на теб!   bouquet

Аз съм давала на мартин от звездичките на валмарк, дори тогава педиатърката ми каза че, е препоръчително т.к. той не ядеше риба, но беше малко по-голям, някъде към 3год.  Peace

рал, сама ли се храни буба? аз не смея да дам на Ивайла, скоро й изби 7-ия й зъб и още не може да дъвче, храната трябва да е на ситни пърченца иначе се дави...как ще тръгне на ясла незнам...

люба, успех днес  Hug

тутинка, не ми се искаше да повдигам темата за яслите, но навсякъде искат мокри кърпи, няма как да се мие всяко дете, а не съм сигурна дали има и условия за това. там всичко се случва много бавно, хранят се дълго време, след това, ако излизат, половин час само се обличат и обуват и т.н., затова не им се сърдете, все пак ако вкъщи ние гледаме по едно, там са 20 и повече.

Елч, благодаря ти, винаги ми е интересно мнението на вашия педиатър, дава хубави съвети. А, за храненето, ако можеш да не й даваш нищо м/у храненията ще е добре, а също избягвай и соковете, те малко или много оказват влияние на апетита. аз така започнах да процедирам с марти преди време, сега и с ивайла съм по-същия начин, въпреки че тя от липса на апетит не може да се оплаче. не се обвинявай, ако си изпускаш нервите, то си е нормално, дано прояде по-скоро  Hug

девойки, много хубав ден ви пожелавам и болничките бързо да оздравявт Hug

# 221
зън, да ти е живо и здраво порастналото момче! да е много щастлив и усмихнат!

бонболина, и на мен ми се е случвало да прокървя при взимане на цитонамазка, когато съм имала инфекция, но чак да се омажа не е било... звъни и днес да питаш дали е нормално.

адис, дара сокчета не е пила никога, пие само вода и то откакто захладня доста малко, но и аз съм решила всичко между храненията да се махне. не че е много, ама хапваше по няколко солети или малко ябълка или банан. сега съм решила да й давам плодовете като десерт, а другите тъпотии напълно да изчезнат. да видим дали ще имам успех.
иначе вчера в 18 ч. си отиде сама, седна си на стола и се нахрани с цялата купичка манджа, която аз предвидливо бях оставила там Simple Smile значи можело Wink

все забравям да ви питам - дара е 82,5 см. и 11 кг. гледах, че това е в нормите, просто на долната граница. а вашите мушмороци колко са големи?

# 222
 Hug

Зън - да ти е жив и здрав Бобо! Да слушка и да е добър ученик!  bouquet

Адис - яде сама в повечето случаи,но аз гледам след супата /която аз й давам Wink/ да й слагам по-сухи неща в чинийката - сиренце /обожава го Peace/, кашкавалче,нарязан на дребни парченца,краставичка,варено яйце /макар че с жълтъка пада мазане Crazy/, сега напоследък й давам и печена чушка /също нарязана на дребно/...., но тя има много зъби в устата и дъвче Peace /май само най-крайните кътници не са излезли newsm78/

Елч - Буба още няма 10 кг, а за височината си мисля че е някъде към 80 см /не съм я мерила с точност/

Hug

# 223
[
иначе вчера в 18 ч. си отиде сама, седна си на стола и се нахрани с цялата купичка манджа, която аз предвидливо бях оставила там Simple Smile значи можело Wink

Laughing ех, големи са мушмороци... Laughing

# 224
  • Пловдив
зън, да ти е жив и здрав рожденика!

все забравям да ви питам - дара е 82,5 см. и 11 кг. гледах, че това е в нормите, просто на долната граница. а вашите мушмороци колко са големи?
И моя младеж и толкова - 80 см и 11 кг - дребчо е  Mr. Green

Сам се храни, и на яслата е така.
Ако почна аз да му давам, ме бута и вика - Аш сам  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт