Януарските деца радват се на есента (43)

• 32 393
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Честит имен ден на патерица на малките ни именници Мишо и Райчето! Heart Eyes Нека да са здрави, весели и засмяни!

И аз още не давам прясно мляко, давала съм само под формата на десерти, но сега и тях ги отказва. Мед също не давам.

Цвекло съм давала, сурово. не помня колиеството, но не съм го ограничавала. Правя две много приятни салатки - цвекло+по-кисели ябълки или цвекло+бяла ряпа+моркови.

От вчера Виктор е научил нова фраза и я повтаря непрекъснато с много смешна интонация, а тя е "Боже, Божеее!" Mr. Green

# 586
  • sofia
Момичета, Лия е с пневмония. Направо нямам думи.

Няма Т, кашля и е адски жизнена.

# 587
Благодаря на всички. Аз направих още по-хубава питка, но нямаше време да я снимам, защото всички отвориха усти и щяха да ме изядат. А Рая крещя през цялото време "пити...пити".
Прясно мляко давам много от отдавна - с мед, без мед, ама тя Райчето е кораво дете...досега да чукна на дърво ни алергии, ни обриви, нито температури.
Шарка и ние с ММ карахме по на 25 г. - беше ужасно.
На Лия и Марти - изпращаме много здраве.

# 588
Честит имен ден на патерица на Мишо и Райчето!

Кали отдавна яде мед, а всяка сутрин изпива по едно шише прясно мляко. За сега не е имало реакции, но и аз никога не съм ги давала в комбинация.

В яслата са мерили децата, Кали е 84см. и 11,800кг.

Лия и Марти бързо да се оправят.

Буби, Пепинка, почивайте си и се пазете, то дето се вика "не остана".

Хубав уйкенд на всички!

# 589
Мами от кога можеше да му давам ядки на малчо- забравила съм? Че днес каката си хареса бадеми и взехме та му дадох 3- 4 и на него. Схруска си ги с охота. Пращаме здраве на Марти и Лия. Хубава вечер от нас и спокойна нощ.

# 590
люба, бързо да оздравявате  Hug сигурно са ви изписали и аб

какорали и вие бързо да се оправяте Hug

ние също сме в отбора на болничките, съвсем лека хрема и Т, дано отмине бързо, а като си помисля, че скоро трябва да тръгне на ясла, лошо ми става...

момичета, благодаря ви за отговорите  Hug

лека вечер на всички!

катенце, видях те на балкона, как е работата, а Ади?

# 591
  • София
Адис, първите 2 дни я водихме двамата с мм до яслата, а днес само с баща си отиде. Резултатът е все един и същ - рев в началото Simple Smile.

Болничките бързо да оздравяват  Praynig. Ади също пусна сопола следобед  Confused, а и мен ме приболява гърлото.  Confused

Сестра ми изпрати подарък тротинетка за децата. Днес я получиха. Един час се караха и реваха кой да я кара, след това всеки я покара 5-10 мин., омръзна им и я захвърлиха, а мен още ме боли глава от мрънкането им  ooooh!

Приятен уикенд!

# 592
добър вечер мамитос  Heart Eyes

адис  Hug благодаря ти, че попита Simple Smile Добре сме вече, Ади беше болничък и 2 седмици беше при майка ми в Благоевград, но от тази седмица сме отново на ясла...беше отвикнал и сутрин плачка, но иначе лелите казват, че е много весел и жизнен. Сега като ходя на работа и го виждам за малко ми е толко миличък, а аз се чувствам всякаш по-пълноценна като родител....доста се бях поизнервила и поизморила сякаш....а иначе мойта работа си тече, седмиците ми минават супер бързо, чувствам се добре отново като работеща жена, а сега и ако ме повишат, ще се почуствам още по-добре  Praynig Peace
Ивайла ли е болничка? стискам палци бързо да се оправя и да не се усложнява....за съжаление тепърва предстои сезона на грипа.....

Любее  как така се разболя Лията? гуш и бързо да оздравявате!  Hug

Честит празник на патерички на Мишко и Рая и всички други празнуващи!

прясно мляко давам от година и 2-3 месеца....и все още заспиваме с шише прясно мляко

чай с мед много обичаме Simple Smile

ами наздраве с чашка червено винце и лека нощ Heart Eyes

# 593
 smile3555 Макар и на патерица, честит имен ден и на сладкото Райче!
Пък, хайде скоро и това ще е поздравът:

А, и на Заенка бях подготвила нещо, за вчерашния празник на Мишето, че по мое мнение тя е борбената! Благодарение на нейната издръжливост и търпение го има това сладко зайченце Мишо!
Ето, Дани, специално за теб:
и по една почерпка за зайчетата и за гостите (е след чевермето, де) Mr. Green

# 594
  • Пазарджик
Добро утро  Hug

е нямам пак късмет да пиша, дребната се събуди,по късно ще се пробвам пак

# 595
Добро утро и от мен, не ми остава време да пиша  ooooh! но поне чета

Люба, как сте, АБ дадоха ли й на Лия? Голяма параноя ме преследва така като чета за кашлица без Т, че Ел от както е на градина е нон-стоп така.

Мацки някакво Коледно парти за децата няма ли да организираме и после за нас  Mr. Green ще пиша в другата тема.

Мен ме е обзело коледното настроения, сега правя коледен град-календар за Ели и ми е едно хубаво, връщам се в моите детски години когато се готвехме за празниците  Heart Eyes

Искам да питам дава ли ли сте Умкалор? 

# 596
 Амнезия и Петър започна да прави същите номера с напикаването след като е седял на гърнето, обаче в яслата, понеже аз вкъщи въобще не го насилвам да сяда на гърне. Ако пожелае добре, ако не иска не го слагам. Но в яслата ги слагат всички и той взе да прави тоя номер. Само ще забавят процеса, ама няма какво да направя. И със свекърва ми не мога да се преборя по този въпрос. Сега не мога да сваря да пера напикани ясленски дрехи wash hang 1ironing

lyuba84, да се оправя бързо милото детенце. Ние навремето изкарахме нашата пневмония без грам температура и също много жизнени. Какво ви изписаха?

Ядем мед и мляко отдавна. Да чукна на дърво не сме имали проблеми.

Вал представям си Стаско колко е сладък с това "божеее".

Жоржи, какъв е този коледен град календар?

Петър продължава да си влачи сополите, от вчера има и леко разтройство. Снощи му пекох ябълки дюли, но не ги яде.
Поръчах си аспиратора за нос бейбивак. Я кажете, който има, от каква възраст ги ползвахте и продължавате ли да ги ползвате?

Последна редакция: сб, 10 ное 2012, 09:17 от dimara

# 597
Люба, как разбрахте, че е пневмония? Мона влачи една кашлица без температура от месец сигурно и се стреснах като ти прочетох поста. Други симптоми имаше ли освен кашлицата?

# 598
Бейби вака го ползвам от преди да навърши годинка.  В началото реве. Но след втория ден даже той иска да си държи маркуча. Иначе преди да издърпаме неговите сополи, първо той си го сглобява, нареждаме плюшените играчки и дърпаме и техните сополи, след това евентуално и моите Grinning и накрая неговите. И все пак ако мрънка, го хващам да не мърда и дърпам сополите насила Simple Smile
Между другото установих, че ако е вързан в количката или в столчето за кола, много по-лесно е да дам лекарствата сама, понеже "жертвата" няма къде да избяга Grinning

# 599
  • sofia
Момичета, пневмонията я хванаха на слушалка, има хрипове, а след това ми дадоха направление за снимка. На снимката се потвърди.

Лия изкара вируса с преграхналото гърло, Т 37.5. Имаше сополи, които на втория ден слезнаха и станаха сочна кашлица. На 3-4 ден всичко спря, водих я на лекар, чисти гърди и гърло. След 2 дни се почна отново сочна кашлица и така.

Лекарят ни предупреди, че вируса често минава в бронхит и пневмония. Иначе пихме Суметролим( Бисептол) с първите симптоми, за да няма усложнения, но...

Изписаха на Лия Зинат и Аеруспал( май).

Който има съмнения през два дни да води децата на слушалка.

Общи условия

Активация на акаунт