Отговори
# 270
Честито на мамите гушнали бебчета, през последните дни!  bouquet Да са ви живи и здрави дечицата, а вие бързо да се възстрановявате!
 Аз също все още съм си в очакване. След фалшивата тревога преди седмица и идеята да предизвикваме, от която окончателно се отказах, последните дни е абсолютно затишие и няма никакви изгледи за предстоящото голямо събитие Simple Smile Та и аз се записвам в редиците на чакащите до последно. Чак почвам да си мисля, че не само ще си дочакам датата ами може и да пренося  Laughing Ама каквото такова. Няма за къде да бързам. Само дето последноте дни започна да ми става адски тежко и ставането, и лягането и спането...Само допреди две седмици се чувствах отлично, а сега съм като разглобена, но не остана Simple Smile Във вторник съм на ЖК и лекарят сигурно ще се изненада доста, че той все си мислише, че по-рано ще родя Simple Smile  За контракциите - макар да ми е за втори път и аз съм малко като в небрано лозе, все се притеснявам да не изпусна момента. Ама за сега и подготвителни нямам кой знае какви. Даже се чудя дали да не отскоча утре други ден до Пловдив, което си е на час път в едната посока...Ама леко се притеснявам...Не че не мога да си взема багажа и направлението и ако се наложи да родя там, по-скоро, че после, ще трябва нашите да идват да ме виждат там няколко дни...или пък да не идват до изписването newsm78.В този ред на мисли, някой правил ли е по-дълги пътувания последните седмици и как са му се отразили?

# 271
Здравейте, момичета!!!

Честито на новите мамчета, да са ви живи и здрави бебоците, да растат с усмивки и много да ви радват!!!  newsm51

Ние за съжаление все още се чакаме, с 4 дни вече я преносвам бебка, а нямам нито контракции, нито болки някакви, само дето корема ми е толкова ниско, че имам чувството, че ще го загубя някъде по път. Разхождам се, качвам се по стълбите, ама после само краката ме приболват малко. А това напрежение от близки и роднини с тяхното "Е айде де!" направо ме побърква, ще взема да си изключа телефона да знам, че поне на мен ще ми е спокойно. Иначе лекарката от ЖК си ми слуша тонове всеки ден, само събота и неделя няма как, но вчера ходих в ТК и ми ги записаха (много беше внимателна акушерката, цялата процедура при преносването ми обясни), днес мисля пак там да отида, пък в понеделник пак при моята си лекарка.
Снощи мъжът ми ме пита "Какво ти се прави?", а аз му викам: "Ражда ми се!"  smile3532 , та се посмяхме хубавичко.
Много съм се шашнала, ама няма какво повече да направя. Стискайте палци да не се стига до предизвикване и следващия път да се включа с вести за раждането.

# 272
  • София
Аз май пипнах от грипа на мъжа ми. Започна да ме наболва гърлото, появи се лека хрема, изпотявам се без да ми е топло.  Cry
Уж в петък ми изписаха някакъв имуномодулатор, пих Инфлуцид, но явно не подействаха... Дали мога да пия по-ударни дози витамин Ц, имате ли идея?

# 273
  • София
Честито на всички нови мами   bouquet Много са тези дни и сигурно ще забравя някоя, ако тръгна да изброявам. Да са ви живи и здрави дечицата, много да ви радват и да имат много късмет в живота!

При мен още няма никакво развитие, може би имам малко повечко контракции последните 2-3 дни, ама ни тапа, ни болки, ни нищо, също съм от неродилите, дето до последно ще си пишем тук  Mr. Green Е, имам все пак още 3 дни до термин и се надявам да не се стига до предизвикано раждане.

Лорини, страхотен разказ, благодаря  Hug

Милинка, аз вече го преборих грипа, но пръсках Биопарокс в гърлото и носа, че много зле беше положението. С високи дози витамин Ц, по-скоро недей да рискуваш без да се консултираш с лекар, ускорява кръвосъсирването и не знам доколко е безвредно, но без да прекаляваш, особено ако ядеш лимони, а не на таблетки, не би трябвало да е проблем.

# 274
Здравейте,
Три дни нямах интернет и щях да се побъркам. И аз съм си две в едно - то щом оня ден, като падах по деретата не родих и не получих нито една контракция, явно няма да е толкова скоро. Е, датата утре ще я знам със сигурност, въпросът е, че беба няма да тръгне сама.
Честито на новите майчета! Да са им живи и здрави дечицата!
Честит Петковден! Нека Света Петка ни закриля.

Милинка, изяж ударно два-три лимона, може и със захар ако са ти много кисели, както и Светла те е посъветвала. И пийни парацетамол поне три пъти дневно. Слагай си капки за нос, ако има нужда, не се мъчи излишно. На мен също Биопарокса добре ми действа, но не знам дали имаш на разположение. Може да смучеш и нещо за гърлото.

Моето малкото и то днес пак се разсополиви и разкиха, а утре трябва да е на градина, че аз пък рано сутринта съм на болницата. Ей, като капнат пет капки дъжд и веднага се разболява - влагата от бебе  още никак не му понася, а цяла зима това ни чака.  И все по земята се въргаля като някое магаре - обличам, обличам, ама то може ли да го навлека с целия му гардероб?!  Витамини му давам, но не би - текат си тези сополи и това е.

# 275
Аз имам въпрос към консултантите по кърмене
Моят син има млечница. Има ли някакъв начин да я излекуваме без лекарства? От какво се получава, след като сме само на кърма? В болницата е бил хранен с АМ, докато ми го дадат на втория ден. Педиатърката му изписа Фунгостатин - по 1мл във всяка бузка, след ядене. Но той обикновено след кърмене заспива и не знам как ще му го давам. А и много много не искам, освен ако наистина няма друг вариант. И не е ли необходимо да се лекувам и аз или е достатъчно само той?

И още нещо - едното му оченце е с гурелчета. Капя кърма и почиствам с преварена водичка. Но колко често мога да му слагам кърмата? Педиатърката каза 1-2 пъти на ден, но ми се вижда много малко   Thinking

Предварително благодаря!

И да се оплача, че съм болна от както ни изписаха - кашлям ужасно и имам хрема  Sad  Толкова ми е криво. Големият ми син и той по същия начин. Аз ходя с маска из къщи, ама него не мога да го накарам да си сложи. Пием разни илачи, но ужасно се притеснявам за бебето. Страх ме е да не се зарази и то и просто не знам какво ще правя в такъв случай. Ще се гръмна просто. От къде ни дойде точно сега на главата това нещо   Tired   Sad

# 276
  • София
Благодаря ви за съветите! Преди малко тъкмо купих лимони от магазина. Погледнах за Биопарокс, има го. Това е някакъв аерозол и отделно спрей за нос, така ли?
Обикновено Инфлуцидът ми действаше, но тоя път слабичък се оказа. Изписаха ми и тоя имуномодулатор, в БГ не е познат, но и той не помогна, сигурно късно го почнах. Мъжът ми се изнесе да спи в хола, за да не ме зарази, гледахме всякакви мерки да предприемем, но не стана. Чудя се дали има смисъл и Осцилококцинум да пия?

Дион, доколкото знам, докато бебето се кърми, е силно устойчиво на вируси. Не е толкова крехко, колкото ти се струва. Все пак, ако има как, накарай големия да сложи маска или поне да не се навърта много около бебето.

# 277
Май имам малко време за разказче....  
Скрит текст:
На 9-ти вечерта, след 10-ина дни с контракции от време на време, най-накрая станаха регулярни. Започнаха около обяд, а станаха регулярни на 20 мин  около 8 вечерта. Опитах се да поспя докато зачестят, но  не ми мина номера.  В 3:10  станаха на 6-7 мин и разбутах възлюбения да става.  Laughing      В болницата ме приеха, поизчаках да пристигне ангажирания доктор и минах преглед за разкритие - 3 см с изгладена шийка.   Направиха ми клизма ( просто звучи зле, не е  толкова неприятно) и ме качиха в предродилно отделение. Където започна купона - 4 естествено раждащи, 2 от тях в паника , една лежи и плаче и аз се разхождам по коридора със слушалки и АC/DC. Препоръчвам на раждалите за първи път да си вземат слушалките на телефона с тях.
      Докторът ме проверяваше  докато разкритието стана 5 см , което беше чак към 7 сутринта. Тогава започна и голямото шоу - здрави контракции без  увеличаване на разкритието. Не можех вече да  се разхождам, затова си стоях права до леглото, така ги понасях по-леко.  За съжаление започнаха напъни  при 6 см разкритие и се наложи  да ми бият ударна доза окситоцин . Набързо ме прекараха в родилна зала, направиха ми епизиотомия, и след  нищожно кратко време ми показаха моето  извънземно бяло, омазано човече, което ревеше с пълно гърло. Студентите, които наблюдаваха отстрани се шегуваха, че дори не съм се изпотила  при раждането ,а сега щом малката заплаче и аз плача.  Two Hearts Сложиха я на гърдите ми и това бяха най-дългите 2 минути в живота ми, най-ценните и най-смислените Two Hearts
      Има неща, които все още не мога да осмисля и да преразкажа. Въпроса е в това, че след тези 2мин забравих всички болки и притеснения от вечерта, сякаш са се случили на друг  човек.

Готова съм за следващото такова преживяване!    Честито на всички други родили мами!

# 278
ShySun, тези студенти на принципа "на чужд гръб и сто тояги са малко", а? Инак наистина си струва всичко, което преживяваме за децата си. Това май са единствените смислени болки, похабени нерви, будни нощи, които си заслужават.

Милинка, точно Биопароксът е спрей, който се пръска едновременно в носа и гърлото (има два накрайника), локален антибиотик. Много горчи, но има добър ефект, особено за гърлото.  За Осцилококцинума - на мен не ми помага по никакъв начин, аз не бих го вземала. Ако при теб е по-различно, пробвай.

# 279
Аз имам въпрос към консултантите по кърмене
Моят син има млечница. Има ли някакъв начин да я излекуваме без лекарства? От какво се получава, след като сме само на кърма? В болницата е бил хранен с АМ, докато ми го дадат на втория ден. Педиатърката му изписа Фунгостатин - по 1мл във всяка бузка, след ядене. Но той обикновено след кърмене заспива и не знам как ще му го давам. А и много много не искам, освен ако наистина няма друг вариант. И не е ли необходимо да се лекувам и аз или е достатъчно само той?

И още нещо - едното му оченце е с гурелчета. Капя кърма и почиствам с преварена водичка. Но колко често мога да му слагам кърмата? Педиатърката каза 1-2 пъти на ден, но ми се вижда много малко   Thinking

Предварително благодаря!

миличка, ако си приемала някакъв АБ, или си имала инфекция е силно вероятно млечницата да е от това...и да добре е и ти да се лекуваш, за да не стане така че той да се оправи и да се окажеш ти с гъбички...млченицата си е точно гъбички...не е от кърмата...за оченцата добре правиш...
а щом е след хранене просто му отвори устичката и с пипета му капни от капките...

# 280
lorini благодаря
Днес ни падна пъпчето  dance най-накрая. Вие какво смятате да правите с него. Аз все още пазя пъпа на баткото -сега вече са 2 та трябва да измисля нещо.  Laughing

# 281
  • София
Милинка, точно Биопароксът е спрей, който се пръска едновременно в носа и гърлото (има два накрайника), локален антибиотик. Много горчи, но има добър ефект, особено за гърлото.  За Осцилококцинума - на мен не ми помага по никакъв начин, аз не бих го вземала. Ако при теб е по-различно, пробвай.

Аз също не съм възторгната от него, но това имам в шкафчето. Имам и Хексорал разтвор, евентуално да го използвам за жабуркане.
Утре ще купя Биопарокс, досега не съм го ползвала. Мъжа ми го лекувам с Ремантадин, но за бременни не става. Искам да избегна етапа, в който да ме тръшне съвсем грипа, че само това ми трябва в момента.

# 282
Здравейте и честито на всички нови майчета:) Много здраве, щастие и късмет. На неродилите - успех и кураж. Няма страшно!

Имам въпрос към Лорини.

Малкият иска по цял ден да е на гърдите ми, това нормално ли е? Постоянно плаче през деня и само гърда го успокоява. Вечер прави по 5-6 часа сън. Пробужда се веднъж на нощ за хранене. Това ок ли е? или по добре да го будя?

Бебнцето ни се роди на 02.10. В родилното беше на адаптирано мляко, но откак сме си в нас от 5.10 сме само на кърма. Вече 8 дни, но едната ми гърда е все така напрегната и твърда и ме боли. Правя топли компреси и малко се облекчава, но все пак .. Simple Smile кога ще мине и дали ще се регулира? Боли ме и зърното на тази гърда... Като цяло много ми е мъчно кърменето - сълзи ми потичат от болка. Другата гърда е отпусната, не  енапрегната и не боли, но пък имам чувството че прави по малко мляко. Малкият не я предпочита, защото и зърното е малко по вдлъбнато Whistling Изобщо ми е трудничко... Лорини, мислиш ли че има как да облекча болката? Дали ще отмине скоро? С коя гърда е хубаво да започвам кърменето?

Благодаря предварително. Покрай грижата за малките бебчета е трудничко да се намира време за интерент... Лорини, от голяма помощ си на октомврийките. Кърменето за мен е сложна работа, за която трябва постоянна подкрепа... на крачка съм била от отказване да кърмя, заради болките.

п.с. Извинявайте ако има грешки, но набързо пиша докато бебко спинка

# 283
dion, аз нямам инфо за млечницата, освен, че знам, че не се получава от задържане на кърма в устата. Капи си му капките, все пак трябва да се отървете някак от тази гъба. Май трябва да следиш да не премине и към теб в гърдите, лекарите не те ли посъветваха с какво да се предпазиш или лекуваш? За оченцето, сигурна съм, че може и по-често да капеш кърма и почистването се правеше в определена посока (май от външния ъгъл на окото към вътрешния, ако не бъркам, за да не се запушва слъзното каналче, което всъщност може и да не е отпушено съвсем). Иначе за настинката, бъди спокойна - щом ти си болна, с кърменето нали предаваш антитела на бебето и по този начин е защитен.  Бързо да се оправяте!!! Hug
ShySun, голям купон е било при теб Simple Smile Благодаря за разказчето! И аз мисля да съм на същия етаж в същата болница, предния път и аз имах стажанти, но нямаше много други раждащи около мен, та се опитвам да се подготвя сега за истинско шоу като твоето. Дано мога и аз да се разхождам, че предния път от изтичането на водите се наложи 2 часа непрестанно да съм на легло за тонове, че положението беше сериозно. Но и хич не ми се ставаше доколкото си спомням.

# 284
Здравейте и честито на всички нови майчета:) Много здраве, щастие и късмет. На неродилите - успех и кураж. Няма страшно!

Имам въпрос към Лорини.

Малкият иска по цял ден да е на гърдите ми, това нормално ли е? Постоянно плаче през деня и само гърда го успокоява. Вечер прави по 5-6 часа сън. Пробужда се веднъж на нощ за хранене. Това ок ли е? или по добре да го будя?

Бебнцето ни се роди на 02.10. В родилното беше на адаптирано мляко, но откак сме си в нас от 5.10 сме само на кърма. Вече 8 дни, но едната ми гърда е все така напрегната и твърда и ме боли. Правя топли компреси и малко се облекчава, но все пак .. Simple Smile кога ще мине и дали ще се регулира? Боли ме и зърното на тази гърда... Като цяло много ми е мъчно кърменето - сълзи ми потичат от болка. Другата гърда е отпусната, не  енапрегната и не боли, но пък имам чувството че прави по малко мляко. Малкият не я предпочита, защото и зърното е малко по вдлъбнато Whistling Изобщо ми е трудничко... Лорини, мислиш ли че има как да облекча болката? Дали ще отмине скоро? С коя гърда е хубаво да започвам кърменето?

Благодаря предварително. Покрай грижата за малките бебчета е трудничко да се намира време за интерент... Лорини, от голяма помощ си на октомврийките. Кърменето за мен е сложна работа, за която трябва постоянна подкрепа... на крачка съм била от отказване да кърмя, заради болките.

п.с. Извинявайте ако има грешки, но набързо пиша докато бебко спинка

ако през деня суче често и  прави голяма нощна пауза, но пишка и ака добре...т.е. поне 3 наакани и 5-6 напишкани значи е ОК...колко се роди, колко е изписан...днес е 14, значи утре, други ден отидете на едно контролно мерене...но не колко ще изсуче от дадена гърда за дадено време, а колко е наддал...ПРЕПОРЪЧВАМ НА ВСИЧКИ...към 14 ден е добре да се види как наддава бебчето...до десетия ден трябва да си е върнало рожденното тегло...ако е роден 3300 и е спаднал до 3000 на десетия ден трябва да е минимум 3300 и да почне да наддава...
за теб лично виж как наддава...седенето по цял ден на гърда не е хубаво...но има бебета които са ревливи и това е начина да се успокоят...като цяло е добре да суче на час и половина-два до три...повече от три часа пауза за бебета до 6тата седмица не е добре...
за препълната гърда...топло преди кърмене-цедене, студено след...за да не се препълва...зелеви листа...начуква се зеле от хладилника, махат му се жилките и се слага на гърдата като компрес, за да държи студено...без да се слага на ареолата...
ако имаш помпа опитай с нея да изтеглиш зърното, което ти се вижда по-плоско...
надявам се да не изпусна нещо, ако съм изпуснала ме питай пак...
кажи къде живееш, ако искаш да намеря някой да ви види на място...консултациите са безплатни, консултантите ни са изключително мили и внимателни...и цици са виждали много...

кърменето се започва с тази гърда, която е по-пълна...пипаш и която е по-пълна даваш...

Общи условия

Активация на акаунт