Отговори
# 360
Здравейте мами  Hug
Честито на всички обебили се мамчета!!!Да са живи и здрави малките съкровища и да радват мама и тати!

И аз си гушкам вече моето съкровище: Малкият Панайот се роди на 11.10, 3650 и 50 см. Раждането беше нормално, продължи 8 часа,нямам никакви разкъсвания или наранявания и от вчера съм вече съвсем фит.
Стискам палци на всички, които са още в очакване!!!

# 361
Връщам се от болницата, към 13 часа ще ида пак Simple Smile
Със сигурност ще се ражда днес, само както каза лекарката - дали ще е след малко, или през деня, или вечерта, ще видим. С контракции съм, болезненички са си, че и става все по-зле и имам 3 см разкритие Simple Smile
Нямам търпение. Гледам оптимистично да вярвам, че все ще я изтърпя някак болката и всичко ще мине като миг. Стискайте палци Hug

farfalla, накрая аз ще родя на 16ти Grinning

# 362
Бейби вест и от мен!!!

На 9.10. в 8:50ч се роди малката ми дъщеря Калина - 49см , 2850 гр. Нормално раждане. Мина бързо и леко. За час и половина бяхме готови. Постъпих в родилно с 5 см разкритие, контракции на 5 мин и изтекли води, които за съжаление бяха зелени. Предишния ден бях постъпила  в патологията със съмнение за спукан мехур, понеже водите ми изтичаха по-малко, а не на веднъж. Доста ми коства да убедя диокторите , че не си въобразявам и че това , което се изтича не ми е тапата. Носех и превръзка за тест, но те упорито си мислеха , че се панирам и преувеличавам. Връщаха ме 2 пъти от спешния АГ. Накрая с доста упорство от моя страна и помощта на моя близка акушерка от болницата ме приеха в Патология със СЪМНЕНИЕ за спукан мехур. Е, не грешах. Следобеда вече беше ясно, че мехура ми е пукнат високо и води изтичат, но при контракция или при по-силно напрежение на корема.
 Контракциите ми започнаха към 22,00часа на 8,10, и към 6,30 на сутринта вече казах на акушерките, че смятам да раждам и няма да издържа до визитацията за прегледа. Те ми се изсмяха и казаха, че така бързо не се ражда. Еми, не издържах - изкараха си оперативката около мен на магарето, докато слушаха тонове и ми правеха клизма едновременно!!!
Постояхме до вчера в болницата , заради инфекция на малката от водите - беше нагълтала от тях и беше 6 дни на антибиотик. И жълтеницата я понесе по тежко, но от вчера сме си у дома , кърмим се успешно за сега и сме много щастливи.
 Честито на всикчки останали, които вече гушкат съкровищата си. Не съм чела назад по разбираеми причини, а на другите желая леко и безболезнено раждане като моето. Ще пиша пиша пак , когато бебка ми позволи!!!

# 363
blasphemy, спокойствие миличка... сега като мисля и направо настръхвам от емоция.
Бъди колкото може спокойна, мисли си хубави неща, а момента като настъпи ще изсънуваш един сън и после няма да ти се вярва, че вече всичко е свършило и си станала мама на едно съвършено мекичко същество  Hug

# 364
  • София
Честито на всички майчета, сдобили се с рожби! Много здрави, силни и усмихнати бебоци! Simple Smile
blasphemy, явно днес ще е Денят, пожелавам ти леко и безболезнено раждане!
Аз се тръшнах съвсем болна, снощи бях с 38 градуса температура и кръвно 150/100, което предполагам, че беше заради температурата. От днес влизам в 39 седмица и се надявам да се вдигна на крака до няколко дни, че времето наближава. Днес съм по-добре, температура под 36 градуса (странно Thinking), продължавам с Биопарокса и хомеопатията, дано все нещо от лекарствата да даде резултат. Кръвното също се нормализира, че снощи се попритесних (обикновено съм с ниско).

# 365
Добро утро майчета! Честито на новородилите от мен желая им хубави и здрави бебета!   bouquet
Аз и тази нощ ядец  Laughing, но акушерката ми каза, че като паднела тапата до 72 часа раждаш, та за статистиката не знам дано да е вярно!  Laughing
Хубав и слънчев ден!

# 366
  • София
Здравейте, с бебе Михаела ни изписаха на 10.10, но чак сега имам време да се разпиша. Добре сме, каката не се отлепя от бебето само и виси на главата и иска да я гушка. Връщам се назад да изчета какво сте писали. Поздрави и честито на родилите мамчета. Много да Ви радват бебешоците.

# 367
Здравейте майчета, как сте?Някои недоспали от болки и контракции, други от кърмене на бебечета:))
Ние вече сме на месец и малко отгоре.Днес ходихме и на първата консултация:))За отчет вече сме 4800 и 57см.Наддали сме 1350 и сме пораснали с 5 см:))Няма да си кривя душата ящен си е малкия мъж:))

Честито на новите мами, които си гушкат малките съкровища:)

И леко раждане на тези, които днес са се запътили към родилното:))

beboranа123 от къде този захарен памук?Дояде ми се:))

Въпрос към ЛЛЛ или Lorini: аз имам същия проблем като beborana и съм сигурна, че проблемът е от силната струя кърма.Също така сме си и лакоми и от отва също се давим понякога. Може ли да споделиш какво друго трябва да се прави при силна струя кърма, освен по-изправената поза при кърмене? Благодаря предварително

Лек и усмихнат ден на всички. Hug Hug Hug

# 368
Честито на родилите мамчета! Да са ви живи и здрави бебчетата!  Hug
blasphemy, спокойно, мила. Дишай, отпусни се, слушай какво ти казва екипа да правиш и всичко ще е наред. Стискам ти палци за леко раждане. Болката се забравя, а и това е най-сладката болка.  Hug

# 369
Здравейте на всички вече мами, раждащи и очакващи... Hug,
blasphemi на теб много спокойствие и леко раждане, скоро очакваме вести от теб.
Да честитя на всички мами, които тези дни са преживяли това велико събитие, нека растат здрави и щастливи малките бебчета newsm51.
Сега едва успях да прочета пропуснатото, не ми остава никакво време. Ходя като пияна, моето момче си обърна режима, спи през деня, а през нощта будува, и това направо ме смазва...  Sad. Иначе не пропускаме разходките, колкото и да съм изморена.
Миленита, аз онзи ден си почерпих душичката с шоколад, отделно вечерта ходих на рожден ден и там ядох  домашна торта гараш с много течен шоколад и на другия ден малкия беше с обрив, незнам дали от това или от топлото... но сега ще се въздържам от такива храни newsm78.

# 370
Честито за всички нови бебета октомврийчета, да растат здрави, умни и щастливи и много да радват мама и тате!:)

blasphemy  fingerscrossedСтискам палци, бъди спокойна и се приготви за най-чаканата среща!:)

На мен всички ми казват, че имали предчувствие, че ще родя тази седмица, да ама аз го нямам Grinning утре влизам и аз в 39г.с. Събудих се от болки в гърба пак, обаче се намазах с фастум гел и мина веднага:) Бебо май иска да е скорпионче..

# 371
Blasphemy, благородно ти завиждам, май и 2-те сме с един и същи термин 19-ти. Simple Smile Стискам ти палци и после да разкажеш как е минало най-очакваното събитие Simple Smile. Рокси, на мен това с предчувствията ми го казватр от 5-ти октомври..... да ама не раждам... Ще видим на 18-ти като ида на запис какво ще реши нашия лекар Simple Smile, а дано до тогава беба тръгне. Иначе аз съм си всяка ве4ер със силни контракции, даже плача от болка, но до сутринта отминават Thinking . Лек ден на всички .... хайде мами не остана..
А да, все се каня да питам родилите мами -  как им е коремчето сега и колко кг оставиха в болницата?

# 372
  • София
Честито на всички нови мами   bouquet Да са ви живи и здрави бебешорите!

Blasphemy, дано всичко да мине много леко и безболезнено  Hug

Милинка, бързо оздравяване  Hug Пий парацетамол за температурата и не се притеснявай, като ходих болна на запис, всичките акушерки се изредиха да ме успокояват, че сега, към края, вече съвсем не е опасно за бебчето.

Днес ми направиха прословутия преглед за разкритие,  не боля  Grinning Съвсееем лека, тъпа болка усещах, като при слабо болезнен цикъл и то само като ми разпъваше шийката, имам около 1 см. разкритие, един пръст влиза свободно, скъсена е на около 80% и е почти изгладена, прогнозите са, че надали ще се преносваме и до 2-3 дни максимум ще родя, а тоновете са перфектни  Grinning Снощи си имах някакви такива болчици, дори доста по-силни от на прегледа, ама не ме впечатлиха и пак спах като пън  Mr. Green

# 373
  • София
Светле, мерси за успокоението! Дано да не влияе на бебето, че баш накрая доста работи и лекарства се събраха.
На теб стискам палци, че събитието явно съвсем е наближило. Simple Smile

# 374
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
Здравейте и от мен! Вече два дни сме си вкъщи! Малкия Радослав е много добре, кърмим се успешно, което много ме радва, защото с баткото имах проблеми и 9 месеца се цедях.
Баткото все още свиква с мисълта за бебето. Иска много да помага на мама - носи памперс,кърпички, иска да обува чорапките на бебчо. Вечер се справяме добре - притеснявах се,че бати ще се буди, когато плаче бебето, но засега всичко е наред.
Ето и моя разказ за раждането:
Скрит текст:
Сутринта на 11.10 ходих на преглед и запис на тонове. Бях с 4 см. разкритие и доктора ми каза на 12.10 ще ме приемат и ще предизвикат раждане. Прибрахме се и към 13 ч. леко започна да ме наболява - мислех, че е от прегледа и много не обърнах внимание на болката. Достатъчно грижи имах с баткото, който пък беше болен. Към 14.30 ч. обаче болките станаха малко по-сериозни и вече на 7-8 мин. И така до към 16.45 ч. когато болките изведнъж станаха на 2 мин. Към 17.10 ч.тръгнахме за болницата, в 17.30 ч. ме приеха с 4 см. разкритие. В 18 ч. вече бях с 9 см.разкритие и в 18.25 ч. се роди нашия прекрасен син Радослав.

На всички, които все още чакат пожелавам бързо и безпроблемно раждане, още по-бързо възстановяване.

Blasphemy, дано всичко е леко и безпроблемно! Hug Hug Hug

Милинка, бързо да оздравяваш!

Честито на всички нови мамчета! Нека бебчетата ви да растат здрави и щастливи деца, обградени с много любов![/b]

Общи условия

Активация на акаунт