Отговори
# 375
Бейби вести:

Ordinary world в 13:30 е родила нормално дъщеря си Елина с тегло 2850г...

# 376
Аз съм така от 2-3 дена с пишкането, ама...бебо си е вътре  Laughing
Пак ми беше много лошо през нощта. Вчера като че ли имах някакви контракции, обаче...не мога да кажа, че бяха особено болезнени. По-скоро неприятно чувство от стягането на корема, но поне преди това го е нямало. Чудя се възможно ли е да не ми падне коремът и да родя? Ако бебо примерно е по-високо??? Според мен грам не пада пък и според другите.

На мен не  ми "падна" корема. Дори и в болницата беше високо.  Simple Smile

# 377
На мен също не ми е паднал корема,а термина ми е в четвъртък,преди два дни на бельото ми имаше слузесто нещо като белтък,но нямаше нито розови нито кървави нишки,дали е било тапата не мога да си го обясня. Бебо си шава много,много ми се втвърдява корема в горната част,но не е болезнено.Днес съм на преглед в 19 часа,до сега не са ми правили преглед за разкритие,днес може и да ми направят.
Иначе времето минава,а бебо не иска да излиза за сега!Вечер си спа като къпана с изключение на обръщането ,което вече е малко по трудно!

# 378
Бейби вести:

bouquet  Честита дъщеря да е жива и здрава и много да ви радва,а на мама бързо възстановяване !  bouquet

# 379
Честити нови бебчета! Да са ни живи и здрави!
Прави ми впечатление, че всички носят толкова прекрасни имена.
Аз днес отметнах предоперативните изследвания. В четвъртък трябва да са готови, тогава ще си взема и всичките видове направления. Интересувах се за педиатър. Явно ще трябва да ходим в педиатричната клиника - там щели да следят здравословното състояние на бебето. Не ми е много ясно, но сигурно ще ми се изясни.
Успех на раждащите. Много е вълнуващо.

# 380
А да, все се каня да питам родилите мами -  как им е коремчето сега и колко кг оставиха в болницата?

Аз родих със секцио и въпреки легендите, че със секцио корема се прибира по-бавно, при мен вече почти го няма! Остана ми съвсем, съвсем малко, като сланинка, но то може би си е от качените килограми и чисто сърце мога да кажа, че 2 седмици след секциото, корема ми си се прибра и изглежда като преди да забременея Simple Smile Но той така или иначе не ми и беше станал много голям, а и да се изфукам не ми излезна нито една стрия Simple Smile За килограмите, веднага след като се върнах от болницата се притеглих и бях надолу само 4 кг. и даже се ядосах. Но след 2-3 дни разликата вече беше 8 кг. Аз общо бях качила 13-14 кг. и може да се каже, че половината вече ги няма. Сега гледам, че съм качила 1 кг. и се чудя от къде, защото с това кърмене храните ми са ограничени до минимум и уж не ям много, но може би е защото нямам никакви движения. Така, че в крайна сметка след 2 седмици от раждането съм -7 кг. Simple Smile

Аз да ви се похваля, днес ставаме на 2 седмици и преди малко се върнахме от първата ни разходка. Май обаче много я навлякох милата. Сложих и боди с къс ръкав, отгоре една мнооого тънка блузка, чорапки, ританки и якенце, а в количката я завих с юрганче... а на вън е такава жега!!!  #Crazy Вие как обличате вашите бебчета за разходка?

Днес чакам да ни пристигне кантар за бебка, но аз я измерих вече на електронния в къщи. Въпреки, че не е толкова точен - до 5 гр., като бебешкия - се надявам да е верен. Изкара я 2900гр. Тя се роди 2600 гр., а ни изписаха 2470 гр. и ако наистина е показал вярно, значи за две седмици е качила 430 гр. ... не знам дали не е много, но мисля, че е добре, защото знам, че малките бебета после наддават по-бързо. Все пак ще видим и на бебешкия кантар, като дойде, колко ще я покаже Simple Smile

Честито на родилите мамчета! Да са ви живи и здрави бебчетата и по-малко да плачкат  smile3525 smile3525 smile3525

# 381
  • Пловдив
Честито на новородилите мамчета...да са живи и здрави бебоците и много щастие и радост да носят на мама и тати!

Blasphemy, дано всичко да мине много леко, бързо и безболезнено Praynig.

Благодаря на родилите мами за разказите за раждането Hug!

Аз днес бях на преглед Confused...който преглед се състоя в едноминутно гледане на ехографа...всичко  нормално...леко намалели води, които подсказвали, че момента наближава...и това е Tired.Това ми бил последен преглед...ако пренося - на 3-тия ден да отида при нея....Понякога се чудя претупва ли ме...или наистина няма нищо тревожно newsm78...Не  ми е правила преглед за разкритие нито веднъж...не ми е слушала тонове...за запис и дума не е ставало...Не, че изгарям от желание...аз и оплаквания нямам...ама знам ли?Като ви чета за вашите прегледи и се замислям да не пропуска нещо важно?

# 382
Въпрос към ЛЛЛ: аз имам същия проблем като beborana, но си мисля, че проблемът е от силната струя кърма - обикновено Катрин се задавя към средата/края на кърменето. Може ли да споделиш какво друго трябва да се прави при силна струя кърма, освен по-изправената поза при кърмене? Тя не повръща мляко (съвсем малко потича от ъгълчето на устата). Благодаря!  Hug

Въпрос към ЛЛЛ или Lorini: аз имам същия проблем като beborana и съм сигурна, че проблемът е от силната струя кърма.Също така сме си и лакоми и от отва също се давим понякога. Може ли да споделиш какво друго трябва да се прави при силна струя кърма, освен по-изправената поза при кърмене? Благодаря предварително

Fortuna, zvezdi4ka, надявам се нямате против да ви отговоря в един общ отговор. Flutter

Изтичането на мялкото на струйка, давенето, връщането, газовете, по-честото оригване, лакомото поглъщане и после дърпането от гърдата може да са сигнали, че бебето вероятно е затруднено да се справи с твърде силната струя потичащо мляко. Стискането на зърното с венци може би е неговият начин да „спре” струята, за да не го дави, а газове и колики –  реакция на повече погълнат въздух при това забързано и „нервно” сукане.
Обичайно, действия и в двете посоки – да се опитат някои идеи, които да „отслабят” постепенно силния рефлекс на потичане (като се запази адекватното производство на кърма) и да се помогне на бебето да се справя по-успешно и лесно със силната струя, дават добри резултати. Възможно е да отнеме известно време, докато има подобрение и се напаснат мама и бебе, но с малко повече търпение и упорство, обикновено се постига желаният ефект.
В битката срещу силната струя може да се използва за силен съюзник ... гравитацията Mr. Green. Ако мислите, че това би паснало при вас, може да опитате да се кърмите в поза, в която вашето тяло е по-облегнато назад (както споменах и на Беборана) - може и полулегнали, с комфорно подложени на кръста, гърба и врата възглавници, а бебето да е удобно полегнало върху гърдите ви с тяло към вашето. Тази поза е позната като "биологична”,, „полегнала”, „безгрижна”. При нея тялото на бебето има добър контакт с тялото на майката, не е необходимо майката да е приведена, тялото ѝ да се напрагя, за да го държи на ръце, а само при необходимост да го придържа с едната ръка (като другата ръка може да остане свободна за приятно занимание – четене на книга, сърфиране в Интернет Wink, дори безопасна дрямка и т.н.), докато бебето си похапва или спи. Освен изброените „удобства” на тази поза, при нея и  гравитацията работи в посока, която би спомогнала млякото да не потича така силно и да дави бебето. Ако при вас тази поза не е удобна, може да опитате и други пози - такива, в които главата и гърлото на бебето да се падат над нивото на зърното на майчина гръд - например, ако се кърмите в поза „люлка”, просто да повдигнете бебето, да е по-изправено – така, че главичката му да се пада на нивото на гърдата ви и да се облегнете леко назад, докато намерите удобната за вас позиция. Аналогично може да се повдигне бебето и в поза „футболна топка”. Може да е улеснение, ако бебето се постави на гърдата, докато майката е седнала и после да се отпусне в по-полегнала поза, като придържа бебето нежно, но плътно, за да остане нна гърдата. Някои майки откриват, че кърменето легнали (майка и бебе легнали на леглото, странично, с тяло един към друг), също е удобна – би могла да е удачна и при силна струя, и при приспиване, и при съвместен сън. За по-добро позициониране и удобство, може да се подложи зад гръбчето на бебето сгъната пеленка/одеалце/хавлия, за да го поддържа по-добре.
Би могло да облекчи, ако бебето се оригва след кърмене и се подържи известно време изправено. Zvezdi4ka, споменаваш, че Лъчезар суче по-лакомо – в такъв случай, по-честото кърмене, още при първи признаци на глад, също може да е удачно (бебето да не е твърде прегладняло и изнервено, за да се нахвърля лакомо на гърдата). Обичайните признаци на глад са: махане с ръчички, отваряне на устенцата и примляскване, въртене на главичката, сумтене и др. – сигурно вече чудесно ги разпознавате. Peace Също така, ако се предложи гърда на детето, докато е все още сънено, то би могло да суче по-спокойно и по-ефективно.
Някои майки усещат кога потича силната струя - като боцкане и гъделичкане в гърдите им или улавят промяната в поведението на бебето и изваждат бързо, но нежно гърдата от устичката му (с пръст в ъгълчето на устните, за да се наруши вакуума). Ако има спонтанно потичане, може да се изчака, докато струйката спре (с подложена кърпа или съдче), или гърдата да се притисне отпред (откъм зърното) с длан за няколко секунди и след това кърменето отново да продължи.
В случай, че никоя от споменатите идеи не помага, може преди кърмене да се изцежда леко (но съвсем малко – колкото да отслабне силната струя) и тогава да се даде на бебето да суче (прекомерно изцеждане би могло да стимулира допълнително производсвото на кърма, а това от своя страна да действа в посока усилване на струята - затова е уместно, ако се избере да се изцежда, да е наистина само до облекчаване).
Друг вариант е, докато се нормализират нещата, на бебето да се дава да суче от една и съща гърда при няколко последователни кърмения (като се внимава другата - „неизсуканата” гърда да не се препълни твърде; при дискомфорт – да се изцеди леко, до облекчаване на напрежението и при нужда да се сложи студен компрес). По този начин, от една страна, бебето вероятно ще успява да „изпразва” по-добре едната гърда и да изсуква от цялата гама мляко от нея, а от друга – би спомогнало за плавно урегулиране на образуването на кърма, ако има свръхпроизводство.

При всеки тандем майка-бебе различни техники се оказват ефективни, надявам се, че вие ще успеете да откриете коя идея сработва при вас и постепенно ще се напаснете и ще можете да се наслаждавате на приятно и безпроблемно кърмене. Hug

# 383
  • София
Бейби вести:

Ха, че изненада! Вчера се тюхкаше, че трябвало да се запише при ноемврийките, а така рязко роди.  Mr. Green
Честита бебка, много здрава, красива и усмихната!

Nadya81, ти само дето вкъщи не си родила.  Laughing Аз с особен интерес следя разказите за естествените раждания, че нали и мен ме гласят за такова, пък шубето голям страх.  Mr. Green Искам и аз така, не ща да се мъча с часове. Simple Smile

# 384
  • на Русе
Здравейте, аз не съм писала в темата, но се включвам, за да се похваля за новия член на нашето семейство  Blush Ето и моя разказ за раждането:
Скрит текст:
Трябваше да родя с термин 22.10. моето момченце, но по медицински причини ми определиха дата за секцио две седмици преди това. Вечерта на 09.10 ме приеха в болницата с леки контракции и веднага ме приготвиха за операцията. Измъчих сестрите, докато ми вземат кръв и ми сложат абокат, даже извикаха анестезиолога да помага  Mr. Green Вкараха ме в операционната зала, сложиха ми упойката, този път без проблеми и започна операцията. Анестезиологът ме попита какъв пол е бебето. Гордо отвърнах - мъж. След известно време чух и дългоочаквания плач, акушерката се засуетя и видях как пренасят едно малко бяло същество. Поизбърсаха го малко и го увиха в одеалце. Акушерката ми го показа и каза:
- Честито! Момиченце е, след малко ще ви кажем ръст и тегло.
За малко да скоча от леглото.
- Как момиченце?!
Разповиха го, за да ми докажат, че си имам дъщеричка. Разплаках се и вече не ме интересуваше нищо. Мислех си как ще кажа на таткото, как ще реагира баткото, как нямам нито една дрешка, подходяща за момиченце ... Чух само как се бъзикаха с опериращия доктор /той ми следеше и бременността/.
Така се появи бебе Цветелина, 3450кг и 50см. Баткото разпрявя на всички, че доктора е излъгал и бебето е момиче.  hahaha Горкият, очакваше бебето да има буба и да си играят заедно, а се оказа, че няма буба и даже не може да хване играчката, която му подава.
Вече сме си вкъщи. За съжаление имаме трудности с кърменето. В болницата ми се разраниха много зърната, чак до кръв и сега се изцеждам и давам кърмата с биберон, а ако кръв, я изхвърлям и се дохранваме с АМ. 

# 385
Ordinary world, честита дъщеричка, да ти е жива и здрава, да те радва и слуша много   bouquet

jadika, аз също бях на последен преглед днес, понеже сме с един и същ термин, даже моята аГ ме пита какво правя там. А аз казвам ами вие ме извикахте да дойда днес newsm78. Премери ми корема, каза че отговаря на 40 седмица, както и крачето, главичката отговаряла на 38 и 3, но вече трудно се мерело, понеже е заело поза за излизане. Каза още, че плацентата вече има показания също за предстоящо раждане и верникса бил повече, т.е. - всеки момент. Каза повече да не ходя, само ако пренося - всеки ден да ходя на тонове и след 7 дни влизам в болница....
Силно се надявам да не стигам до там Grinning

# 386
Здравейте, имам въпрос към ЛЛЛ: Днес много ме боли главата. Изчаках да ми мине, но не става. Преди 2 часа пих Парацетамол (знам, че може при кърмене), но не ми мина. Мога ли, при положение, че кърмя, да изпия и един Нимезил (от него със сигурност ми минава главата). Ще навреди ли много на бебка? Предварително благодаря за отговора  Hug

# 387
Здравейте, имам въпрос към ЛЛЛ: Днес много ме боли главата. Изчаках да ми мине, но не става. Преди 2 часа пих Парацетамол (знам, че може при кърмене), но не ми мина. Мога ли, при положение, че кърмя, да изпия и един Нимезил (от него със сигурност ми минава главата). Ще навреди ли много на бебка? Предварително благодаря за отговора  Hug

Mvsh, действително, се счита, че Парацетамолът е съвместим с кърменето, тъй като само малки количества се излъчват в кърмата. Преди пила ли си Парацетамол, ако да – кога си усещала облекчение?

Що се отнася до лекарства и кърмене, най-удачно е преди употребата им да се направи консултация с лекар и да се обсъдят с него възможните рискове. Конкретно за Нимезил, има доста оскъдна информация. В справочника за съвместимост на лекарства и кърмене на д-р Томас Хейл "Medications and Mothers Milk" 2010 г. не е упоменат.
Според e-lactancia (сайт за лекарства и влиянието им върху майчината кърма, създаден от Педиатричния екип към испанската болница Marina Alta, Denia - Alicante, Испания), nimesulide (активната съставка на Нимезил), е с ниво на риск 1 - умерено безопасно, възможен е слаб риск, да се следи (най-ниското ниво на риск в този сайт е 0). Времето, в което концентрацията му в плазмата на майката е най-висока, е около 2,8ч. след приема на съответната доза. Т1/2 (т.е. периодът на полуразпад) му е 4,7ч. (това означава, че за посоченото време, се изчиства около половината му съдържание от организма, а изцяло се изчиства за около 5 периода на полуразпад).

В тази статия има информация за някои медикаменти, но тя е от общоинформационен характер и не може да замени посещението при лекар.

Дали ако опиташ и нещо алтернативно, няма да облекчи? Thinking Освежаващ душ, вана, малко чист въздух (дори и на двора и на терасата), повече течности, да полегнеш, да помолиш за масаж? Сега как си, няма ли някакво подобрение?

Пожелавам ти бързо да отмине пиши как си! fingerscrossed

# 388
Здравейте момичета, честито на всички нови мами!
Да се похваля и аз Simple Smile На 13.10 в 14.05 родих естествено Михаил. Роди се 3300 и 51 см. Вече сме си вкъщи и дори се изкъпахме за първи път  Heart Eyes
Как мина самото раждане: На 13ти към 00:30 започнах да чувствам нещо... Беше някаква болка в кръста и леко в корема, вероятно така наречените менструални болки, но т.к моя цикъл е мечта никога не бях усещала подобно нещо. Реших, че каквото и да е може да почака до сутринта и си легнах. Към 5 сутринта болките започнаха да се засилват и аз реших, че това вече са контракции. Влезнах в банята да се подготвя за болницата и започнах да марширувам вкъщи за да се разсейвам и да не бързам за болницата. В 9 часа изведох кучетата на разходка и за 30 мин обиколихме квартала  Mr. Green а след това седнах и си пийнах малко кафенце. Беше ме обзело едно спокойствие все едно съм родила 10 деца  Laughing В 10:30 тръгнах към болницата и в 11 бях в приемен кабинет с почети 5 см разкритие и запазен мехур. Приеха ме и казаха да се обадя на лекаря си. Направиха ми обичайната процедура (която не беше чак толкова неприятна) и ме качиха в предродилна зала. Сложиха ме на запис на тоновете и след 10тина минути се появи моя лекар. Спука ми мехура и започна една неприятна процедура по правене на разкритие, защото тоновете не бяха много добри. Караха ме в промеждутъка да се разхождам, което беше голямо облекчение. В 13:20 ми включиха и системата и ме приковаха на леглото, а около 13:45 ме прехвърлиха в родилна зала. За там не ми се иска да разказвам, защото трябваше да напъвам без да имам пълно разкритие и ми направиха епизиотомия, но резултата се появи точно в 14:05, така че всичко приключи добре. Хиляди благодарности на акушерките които помагаха и на д-р Трифонов  Hug Дадоха ми да си гушна бебето за няколко минути още в родилна зала, а след 2 часа ни събраха в стаята и от тогава не сме се разделяли  Heart Eyes
Стана ми малко дълъг поста, но преди да отида да раждам, нямаше много разкази за естествено раждане. Дано да съм полезна за тези на които предстои Simple Smile
Хубава вечер на всички!

# 389
mvsh, пробвай със Саридон - основната съставка е отново парацетамол, но съдържа също и малко кофеин. След първото ми раждане ми го даваха в болницата по три пъти дневно, което значи, че е безопасен за бебето. На мен лично ми помага повече при болка от обикновения парацетамол.

Ива, честит Михаил! Много здраве, късмет в живота и щастие на цялото семейство! 

Общи условия

Активация на акаунт