Отговори
# 390
Ordinary world, iva_83, честити бебчета. Да са ви живи и здрави и много да ви радват.
Момичета, разказите за нормалното раждане наистина ми действат обнадеждаващо. Дано и при мен  истинските напъни, за да излезе бебка, не продължат повече от 30-тина минути.
Blasphemy, стискам ти палци и на двете ръце всичко да мине бързо и безпроблемно.
Аз днес бях на запис на тонове, които са добри, но все още май няма изгледи да раждам, а така ми се иска вече всичко да приключи. Разбрахме се с доки да отида пак в  петък да ме провери за ракритие, че нали тогава ми е все пак и термина. Да видим как ще действаме в случай, че сме все още 2в1.
Лека вечер на всички и утре дано да има още такива хубави новини!

# 391
Amorevole много ти благодаря за изчерпателния отговор.  Hug И по време на бременността съм пила няколко пъти Парацетамол, но ефект нямам никакъв от него, много ми е слаб. В крайна сметка обаче, реших и Нимезил да не пия. Вместо това поспах 3 часа и сега вече съм по-добре  Simple Smile Просто при мен проблема е, че имам мигрена и като започне да ме боли главата, минава само с нещо по-силничко, но явно сега проблема е бил и в преумората, щом със съня ми поотмина  Simple Smile Още веднъж много благодаря за отговора и със сигурност ще направя една консултация с педиатърката, какво мога да пия за главоболието  Hug

Poli BK следващия път (дано да не е скоро), като ме заболи главата, задължително ще пробвам със Саридон, много ти благодаря за информацията  Hug

Честито на новите майчета! Да са ви живи и здрави бебоците  Hug

# 392
Честито на новите попълнения в бебешките редички - да са здрави, щастливи  и безгрижни   bouquet

За свалените килограми - общо за бременността бях качила 13 кг. В болницата оставих 6, след прибирането в къщи махнах още 4, без каквито и да било ограничения в храненето. Т.ч. остават съвсем малко и ще ги докарам до тези от преди да забременея. Но, имам още 6-7 от преди това, та общо трябва да свалям допълнителни 10, за да си дойда в нормалните граници. Коремчето ми е като бременна в 4-5 м, но не ми пречи  Laughing Предния път се прибра напълно около месец и половина след раждането. Сега, предполагам, че пак ще е така. Важното е до пролетта да съм в старата си форма, че ако трябва за пореден път да си сменям гардероба  ooooh! Whistling

Това, което се сещам да споделя е, че момичетата, които са секцио, не е желателно да ползват стягащо бельо, поддържащи колани и прочее поне до 3м., да не правят коремни преси и т.н.

Утре сме на преглед при доки. Ще я регистрираме щерката и ще видим дали и колко е качила малката Смехи. Вече мога да се похваля, че имаме график за хранене. Нощно време цока към 22.30-23ч., после в 3-3.30 и следващото е към 6-7 сутринта, та мама си се наспива като пич  Laughing Whistling (моля тези, които не могат да спят, да не ме линчуват  Embarassed). През деня хапва към 10-10.30, после към 12.30-13ч., следващото е към 16-16.30, след това към 20.

# 393
  • София
Здравейте и от мен отново. С малкия голям мъж Адриан сме си в къщи от събота и се опознаваме. Усещането е приказно. Щастлива съм, че го кърмя изцяло, но има нещо, което ме притеснява и тук минавам в червено защото имам нужда от консултация:

Малкия си хапва доста лакомо през около 3 часа. Искаше ми се да запазя режима от болницата, но малко се пообърка и сега май му давам като си поиска. Проблемът ми е, че не успява да се оригне и започна да повръща. Четох, че не всички бебета се оригват, но той повръща доста от изяденото и се притеснявам какво му остава в стомахчето. Той е голямо бебе (изписаха го 4200 кг) ака и пишка редовно, което до някъде ме успокоява, но все пак не знам колко е редно да повръща. Моля за съвет дали това което повръща е просто храната, която му е в повече или....?

Успех на всички родили и такива в очакване. Да ви успокоя, аз родих секцио и всичко мина повече от идеално. Болка съм усетила за около 30 мин първата нощ в реанимацията, но се направих на герой и не си поисках аналгетик Simple Smile Иначе вече съм съвсем във форма по отношение на движенията. Виж за външния вид бая време ще трябва да мине защото бях с огомен корем и вече два пъти ми пожелаха леко раждане Simple Smile но пък може би още известно време ще ми отстъпват място в градския транспорт ако пътувам  Laughing

# 394
  • София
Това, което се сещам да споделя е, че момичетата, които са секцио, не е желателно да ползват стягащо бельо, поддържащи колани и прочее поне до 3м., да не правят коремни преси и т.н.

Първо да ти благодаря, че някак си в аванс с постове отговаряш на въпросите, които ме вълнуват (тамън се канех да питам дали е нормално за няма и седмица от изписването да съм смъкнала 3кг или кантарът ми се е сбъгясал и хоп разбрах, че явно си е в реда на нещата), а после да попитам - това от цитата защо е така? Не са ми давали подобни указания лекарите, а и смятам, че коланът ми понася доста добре... Инак за натоварването в коремната област четох, че с упражнения и носене на по-тежко от бебето може да се почва след края на втория месец.

# 395
Здравейте,
аз се бях записала в началото, но не съм писала, само четях.
Сега се включвам отново. Термина ми е 28.10, но ще раждам живот и здраве следващата седмица планирано секцио в Токуда. Въпреки, че ми е за втори път ми е много притеснено.
Успех на всички и честито на майките, които бебета вече са се появили.

# 396
chovecheto, и моят термин е 28ми, аз също съм планирана за другата седмица. Снощи обаче за пръв път имах няколко неболезнени, но неприятни контракции,  и болки тип "менструални", които се разнасяха към гърба ми и сякаш ми затрудняваха дишането. Дано си устискам до определената дата.

Milenita, не знам точно защо не е разрешено стягащо бельо и упражнения при първите месеци след секцио - вероятно има общо с това, че матката и подкожните тъкани са рязани и не бива да се притискат, за да не се изпорти някоя клампа и да тръгне вътрешен кръвоизлив (само предполагам, не съм сигурна, че това е обяснението). Мен обаче след първото секцио изрично ме предупредиха да не нося колани за стягане и да не правя упражнения поне 6 месеца. Както и да не вдигам нищо по-тежко от бебето.  

# 397
Ето ме и мен! На 16.10 в 16.20 ч се появи Кирил.Тежи 3900 гр. и е 52 см.Наложи се спешно секцио,та ще остана повече в болницата.Целувам ви

# 398
Браво, blsphemy! Много попътен вятър в живота на малкото ти голямо момче! И още едно прекрасно име в пъстрата палитра на нашите октомврийчета. Дано не си се измъчила много, щом се е стигнало до спешно секцио. Сега гледай бързо да се възстановиш и се възползвай от времето в болницата - вкъщи става по-сложно.

# 399
Малкия си хапва доста лакомо през около 3 часа. Искаше ми се да запазя режима от болницата, но малко се пообърка и сега май му давам като си поиска. Проблемът ми е, че не успява да се оригне и започна да повръща. Четох, че не всички бебета се оригват, но той повръща доста от изяденото и се притеснявам какво му остава в стомахчето. Той е голямо бебе (изписаха го 4200 кг) ака и пишка редовно, което до някъде ме успокоява, но все пак не знам колко е редно да повръща. Моля за съвет дали това което повръща е просто храната, която му е в повече или....?

Simonap, честит ти Адриан! Да е здрав и много да те радва!  bouquet

Действително, не всички бебета се оригват, голям процент кърмени бебета нямат нужда да се оригват, ако не са поели много въздух, докато сучат и по-скоро не е притеснително, че не успяват всеки път да се оригнат. Тъй като при сукането от гърда се образува вакуум, то кърмено бебе е доста по-малко вероятно да поеме много въздух, за разлика от храненото с шише.
Повръщането е често срещано при бебетата и обикновено (но не винаги) е нормално. Повечето новородени понякога повръщат, тъй като тяхната храносмилателна система е незряла и затова е по-лесно стомашното съдържимо да се върне обратно в хранопровода (тръбата, свързваща устата със стомаха).
Бебетата често повръщат, когато поемат прекалено много мляко прекалено бързо. Това може да се получи и ако бебето е прегладняло и се опитва твърде бързо да се насучи; ако гърдите на майката са препълнени или струята на млякото е твърде силна. Количеството повърнато обикновено изглежда много повече, отколкото всъщност е. Ако бебето се разсейва лесно и пуска гърдата или е нервно на гърдата, то би могло да погълне въздух и да повръща по-често.

Ще се опитам да ти спомена за някои идеи, които са помогнали при други майки.

-   Да му предлагаш гърдата при първи признаци на глад (неспокойно въртене, ръмжащи звуци, поднасяне на ръцете към устата, „търсене” с отворена уста). Ако ранните признаци за глад се пропуснат и бебето започне да плаче от глад, то често вече е твърде нетърпеливо, за засуче добре и спокойно и може да го прави по-настървено и лакомо.
-   Да му предлагаш по-често гърда - всеки път, когато загатва, че иска да яде, или да бъде буден, ако прави твърде големи паузи за сън (доколкото разбирам, ти опитваш да правиш точно това и да не спазваш точно определен режим). Тези малки, но по-чести хранения биха улеснили смилането на храната. Може да му предлагаш гърдата не само, когато е гладен, а и за успокоение, тъй като това сучене вероятно  намалява раздразнението му;
-   Да го кърмиш, когато е по-сънен и спокоен (много майки  са забелязали, че бебета им тогава сучат по-спокойно и не така лакомо);
-   За да намалиш евентуалното поглъщане на повече въздух, е желателно да внимаваш той добре да обхваща и засуква гърдата - да прави добър вакуум и да не се нагълтва с въздух (ако усетиш, че не е засукал добре, нежно го отдели от гърдата, като мушнеш пръст в ъгъла на устичката му и отново да му дадеш да захапе по-добре);
- Ако предполагаш, че е силна струя го дави, може да погледнеш какво писах вчера на Фортуна и Звездичка за справяне със силната струя;
- Ако при едно кърмене му предлагаш и двете гърди, би могла да го изчакаш да си завърши храненето от едната гърда, преди да му предложиш другата. Прекъсването на активното сукане, за да се сменят гърдите, както и скорото и често сменяне на гърдите също могат да предизвикат повръщане;
- няколко майки в една друга тема споделиха, че по-лесно успяват да оригнат бебето, ако то е с гръб към тях;
-   Може да видиш, дали ако не повдигнеш матрачето му на около 30 градуса (подлага се нещо под матрачето, откъм главичката), няма да има ефект;
- При някои бебета помага да се подържат повечко изправени, или да полежат на лявата страна или по корем, НО - слагането на бебето по корем да е само, когато е будно и някой е до него, за да го наблюдава, а не да се оставя самичко да спи по корем;
- Желателно е да се избягва притискането на стомахчето на бебето, да се внимава пеленките (памперса)  или дрешките му да не твърде стегнати около коремчето му, при смяната им може да опивате да завъртате бебето настрана, вместо да повдигате краката към корема. В това видео чудесно е обяснено и показано как може да се смени памперса, без да се притиска коремчето на бебето.
- Много полезна информация за причините за повръщане при бебето и за това какво би помогнало за справяне с него можеш да намериш и в тази статия – Повръщане и рефлукс при кърмено бебе.

-   Само информативно Wink - според някои специалисти, прекомерната употреба на кофеин би могла да има  негативно въздействие по отношение на повръщането – може да опиташ да го намалиш от менюто си, в случай, че приемаш по-големи количества.

Ако Адриан не повръща на фонтан или твърде големи количества, качва добре на тегло и е доволен през повечето време – то тогава по-скоро това повръщане е обичайно за неговата възраст и не е притеснително. Ако все пак нещо тревожи, би могла да се консултираш и с педиатъра. Peace

Надявам се нещо от идеите и от статия да помогне и при вас, пиши как сте. Hug

# 400
Ето ме и мен! На 16.10 в 16.20 ч се появи Кирил.Тежи 3900 гр. и е 52 см.Наложи се спешно секцио,та ще остана повече в болницата.Целувам ви

blasphemy, Накрая ти ми открадна датата  Joy
 hahaha hahaha hahaha
Ние още сме си 2 в 1 Simple Smile
Жалко, че не се уцелихме в МД Sad

Много се радвам за теб, дано не си се измъчила много с това секцио Hug
Честит ти мъж Кирил, да е жив и здрав, много да слушка и много да папка!
Ще чакаме по-натам новини и снимки!
smile3525 smile3525 smile3525

Честито и на всички останали мамчета!
Всички бебенца да са живички и здравички и много да ви радват!
  bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: ср, 17 окт 2012, 12:45 от farfalla

# 401
  • София
Честито на Ordinary world, iva_83 и blasphemy   bouquet Да са ви живи и здрави бебчетата и много да ви радват!

Благородно завиждам на вече родилите мами  Simple Smile, цяла сутрин обикалям пеша квартала и пак няма и помен от контракции. Снощи имах за около 2 часа менструални болки ниско долу и към кръста, бях се обнадеждила ама отминаха, ще се преносваме явно  Sad

# 402
blasphemy, честит син! Да ти е жив и здрав, много да му се радвате с таткото. Въпреки спешното секцио се надявам и двамата да сте добре и възможно най-скоро да се приберете вкъщи.

chovecheto, привет. И аз съм в Токуда, но съм с малко по-ранен термин (20-ти) и засега си чакам нормално да родя. Така че има малка вероятност и да се засечем  Wink

Poli BK и при мен снощи за първи път ми се случи да усетя такива "менструални" болки, които чак ме караха да не мога да си поема въздух на моменти. А коремчето такава форма беше приело, че чак си мислех да се снимам  Laughing

# 403
  • София
Честито и от мен на iva_83 и blasphemy!   bouquet Много радост и здраве на малките дребосъци!
Светле, продължавай с разходките, ти си образец за спокойна бъдеща мама. Laughing     

# 404
  bouquetЗдравейте и от мен!
Аз вчера бях на преглед и останах много неприятно изненадана . Първо ме пуснаха да видят как са тоновете на бебето,при което всичко е в нормите,но контракции няма установени,доки ме попита кога ми е термина и аз и обясних ,че е на 18.При което тя ми каза ,ще правим вагинален преглед да видим защо не ти пада корема.И установи че главичката на бебето е много на високо и възкликна "Ооо,това за нормално раждане просто абсурд" - легнах да ме види на видиозон какво пречи на бебо и ми каза ,че пъпната му връв е около вратлето и тя му пречи да се смъкне надолу,а също така и ръчичката му е на главата и тя също пречи.
Тръгнах си много разстроена,без никакво разкритие,без никакви контракции и с малка надежда за нормално раждане!
Какво ще ме посъветвате,че ми е доста притеснено? smile3518

Общи условия

Активация на акаунт