Отговори
# 405
Здравейте и от мен мами! Нещо не се наспах добре тази нощ и съм като замаяна сега....
Честити бебчета на новите мамчета  newsm07 живи и здрави и много щастливи!

БЕЙБИ ВЕСТ

На 11.10. мама ianaika роди със секцио бебе Борислава - 4100, и дълго 52 см.  newsm10

Последна редакция: ср, 17 окт 2012, 15:41 от късметче

# 406
Amorevole Благодаря, за бързия отговор! Забелязала съм че нормално се нахранва, стига му и ще я караме на кърма мисля до 6-тия месец но зависи. Не се задавя в определена поза а на моменти и само се задавя, само понякога си изцапва устничките с мляко. Послушах те, смених позата, поизправих го и сега се задавя по-рядко и най-вероятно както казахте е силна струя.
Добре сме, днес свърших малко работа докато спеше, едно голямо руло стефани направих Габриела и татко и го награбиха набързо. Преди половин час заспа отново и сега баща му е в спалнята при него за да го наглежда. Към 4-5 ако е топло навън и не вали ще го взема с мен да вземем Габи от градина. Heart Eyes

Внимание, докато пишехте, в темата бе публикуван нов отговор.
Ради мила, не се отчайвай стискам палци всичко да е на ред, нормално да родиш и на финала здраво и пухкаво бебе. Късмет!  Hug Hug Hug

# 407
Аз пък не смея ни да се разхождам, ни нещо по-активно да правя вкъщи - все ме е страх да не се разбързаме преди определената дата. Спешно секцио не ми се ще, особено заради вероятността да не се занимават със спинална упойка в разместените ми прешлени и директно да си ме приспят, което за мен е изключително неблагоприятно с оглед тежките ми събуждания от пълна упойка и това, че няма да "присъствам" на голямото събитие. Но в крайна сметка, каквото-такова. Важното е краят да е добър.
Водя и прибирам малкия от детска - тя е на 2 минути от нас, ама се катеря по едно баирче, което е доста стръмно. И днес измих основно банята. Това ми е цялото движение. Иначе из къщи пооправям по малко някои дреболии, но с голямо чистене и шетане нямам сили и желание да се занимавам. Нашите идват в събота, като вляза в болницата да се развихрят. А и останаха едни декоративни лайстни, които още не са сложени на новата дограма.

Radincheto, не знам дали можем да те съветваме - това е работа на лекаря ти. Ако имаш възможност, потърси второ мнение. В крайна сметка, ако се стигне до операция, няма нищо страшно - толкова момичета вече минаха през това и никоя нищо толкова страшно и ужасяващо не е написала. Най-важното е да си спокойна, за да мине всичко по най-добрият според обстоятелствата начин. На твое място не бих се разстройвала толкова, при положение че бебето е добре.

# 408
Здравейте мами честито на всички и спокойствие за предстоящите родилки  Hug Включвам се рядко но ви чета редовно, моя термин е 26.10 в Окръжна, нормално надявам се.Следя с интерес разказите за раждания независимо какви, вдъхват ми спокойствие, Благодаря ви  bouquet

Искам да ви попитам на каква количка сте се спрели? Понеже аз още не мога да реша.
Успех и слънчев ден на всички  1stroller

# 409
  • София
Поли, благодаря за отговора за коланите. Помня, че и предния път носих (ма, не помня откога - пуста старост-нерадост  ooooh!) и съм някак с усещането, че ми помага да се прибере тумбакът...

И без т'ва вчера имах не особено приятно изживяване с тез мои прословути лохии (след два дни отсъствие се върнаха буквално "със страшна сила", че и с болки, което ме навежда на мисълта, че може и да е имало някво запушване), та ще взема да звънна на доки за успокоение да каже дали и това е нормално и да питам за колана.

Честито на новите мами и бебоци - от здраве и късмет да не се отърват!

# 410
Здравейте мами честито на всички и спокойствие за предстоящите родилки  Hug Включвам се рядко но ви чета редовно, моя термин е 26.10 в Окръжна, нормално надявам се.Следя с интерес разказите за раждания независимо какви, вдъхват ми спокойствие, Благодаря ви  bouquet

Искам да ви попитам на каква количка сте се спрели? Понеже аз още не мога да реша.
Успех и слънчев ден на всички  1stroller
Аз още като се записах в темата дадох линк на количката но той беше грешен и не се отваряше. Такава ни е количката- http://kasida.bg/peg-perego-bebeshka-kolichka-3v1-pliko-switch-e … don-45-13900.html Много ми е удобна, не знам колко пари ще отделиш но те съветвам да не се стискаш. Аз избрах по-скъпа защото създава по-голям комфорт и за бебето и за майката а и изглеждат много добре. Peace

# 411
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ОБЕБИЛИ СЕ Simple Smile  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet ДА СЪМ ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБЕТАТА И МНОГО ДА ГИ РАДВАТ Simple Smile !!! аз може и да не пиша често,но ви чета с удоволствие Simple Smile .Та да се похваля и аз,днес бях на запис на тоновете ,но бебка се бонтуваше през цялото време и нищо не можеше да се разбере,докито нищо не ми каза,дано всичко е наред Simple Smile А и да се оплача вечер се въртя и много трудно заспивам,вече искам да раждам че то понякога не се издържа  Grinning .Преди час имах много остри болки ниско долу ,та нищо чудно и днес да е деня....въпреки че термина ми е на 30.10  Grinning това е от мен !!!

# 412
blasphemy, честито! Да ти е жив и здрав малкия юнак и винаги много да ви радва! Леко възстановяване!  Hug
Честито и на другите мами! Да сте живи и здрави!  Hug
По темите, които сте обсъждали:
аз "оставих" в болницата 9кг. През цялата бременност наддадох 15 кг. Та сега съм +6 от преди бременността. Но мисля, че до пролетта ще вляза във форма (по принцип бързо свалям килограми).
Аз родих естествено и нося колан за стягане на корема (почти се прибра - изглеждам като малко дебела в областта на корема).
Количка купихме на Пег Перего. Вчера излизахме на разходка - много е удобна и сме много доволни от избора си.
За разходка облякох Катрин в камизолка, ританки, цяло костюмче (тънко, памучно), завих я с пелена, сложих и памучна шапка, за което тя протестираше, та само на темето и` стоеше. Разходихме се час и половина, най-напред плака, защото я събудих докато я обличам, но бързо заспа и спа през цялото време.

Благодаря за отговора Amorevole!  Hug Наистина като я държа по-изправена няма проблем.
Късмет на всички!  Hug

# 413
Относно повръщането след хранене и при нас го има този проблем. Доника също се оригва доста рядко и за това си мисля, че после повръща. Също така много често се случва и да започне за хълца след ядене за около 15-20 мин. Мисля си, че това също е в реда на нещата и пак се дължи на факта, че не се е оригнала... така ли е?  newsm78 Иначе не знам дали има значение за това колко въздух поема, но аз я храня със селиконови зърна, защото моите не са изскочили достатъчно навън и тя не може да ги засмуче. Има ли нещо по-специфично при кърменето със селиконовите зърна, което е важно да знам?

А иначе според мен си се храни много добре, защото за 15 дни е качила близо 500 гр. Роди се 2600 гр., изписаха ни 2470 гр. , а днес я притеглих и вече е 2960 гр. Това нормално качване ли е или да не би пък много да я прехранвам  newsm78

# 414
blasphemy ей това е бързо раждане, ти до обяд май беше във форума:) Честита радост!:) Да ти е жив и здрав малкия сладур!:)

Честито и на останалите ни нови мами!:)

Radincheto, няма страшно:) Наистина, че най-добър съвет може да ти даде твоя лекар, но защо те е страх от това секцио не знам, едно излизане от упойка и някакво раздвижване и туй то, важното е варианта да е най-добрия за бебето и теб:) Спокойно Hug

Аз количка не мога да избера и това е. Искам да има кош за новородено, да е триколка с помпащи големи гуми, предната гума да се върти, задните да може да се застопоряват и да е в свежи цветове и не повече от 600лв. ама не, трябва да са над 1000лв. тия...толкова ли много искам, голяма мафия са тези производители...

# 415
Здравейте и от мен,  момичета-майчета  Grinning.

При нас нека се похваля, нещата с кърмата вече  са стабилни. Сменихме и позата и зърната не ме болят, обаче моята дребосъчка се наяжда набързо и после ме дъвче по половин час и зърната пак мисе разраняват. И сега цедя и давам. Хем виждам колко яде, хем не се тревожа допълнително и да ми спре кърмата, както беше тръгнало в началото.

Така, сега и едно голямо Честито на новите майки,  много да ви радват дребосъците. Аз лично чак не мога да повярвам,  че тази малка красота в кошарата беше в корема ми преди две седмици.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

За килограмите аз бях +20, 6 свалих до изпиването. Сега не съм се теглила още, но има поне още пет надолу според мен. Ще се сваля т, здраве да е. Коланът на мен ми помага, освен сланинките,корема почти се е прибрал. Лохии още си имам, но почти незабележими вече.

Ние вече 3 пъти бяхме на разходка. Дани беше с боди, ританки, чорапки, горна блузка и една по-   дебелапелена.

И ние понякога се оригваме, хълцаме и връщаме млекце. Понякога повечко, друг път по-малко. Зависи колко лакома е била. Малко по-малко съм стресната сега. Първата седмица се побърках. Единия ден адски колики бяха, газове. След това пък яде много и ми повърна два пъти на фонтан. Откачих  Crazy. После ми прави номерца, криви се и не иска да спи. Абе няма скука  Shocked
Но пък е толкова хубаво, много мнооооого....

Mvsh, ние се засякохме май ама не те видях по коридорите. Аз бях редовна  Laughing.

Забравих да споделя , че откакто не ям ядки и не пия сокове, както ни посъветваха в болницата, коремчето ни е по - добре и коликте по-малко.

Оставям ви, че май ще се будим вече и ще трябва да се яде  baby_neutral

# 416
Mvsh, ние се засякохме май ама не те видях по коридорите. Аз бях редовна  Laughing.

Така ли, хич не съм разбрала аз  Rolling Eyes Ние бяхме във Варна от 02 до 06, но във ВИП стая, а аз много, много не съм ходила по коридорите, че вървях на буквата Г и предпочитах да си правя разходки само из стаята  Laughing Само веднъж излезнах по коридора в деня преди изписването и то даже точно тогава имаше свиждане и гледахме и другите бебчовци през прозорчето Simple Smile

# 417
  • София
mvsh, при нас ритуалът обикновено е оригване (макар и не винаги, както и при дригите, да се оригва), последващо от няколко минути хълцук, така че не вярвам да хълца, понеже не се е оригнало  Peace

# 418
Да се включа в някой от  обсъжданите теми, за който си спомням. Относно стягащото бельо моят доктор ми каза че няма проблем да нося от сега. Което доста ме изненада но аз му имам доверие и така днес нахлузих  Laughing един чифт стягащ колан, хич не ми  е удобно и да видим до кога ще издържа.
Ох темата за количките доста е дъфчем по едно време така че всеки си има свой приоритети при избирането и купуването на количка. Само за протокола аз съм с Peg Perego, но моята количка е имам от първото дете и се надявам да издържи още три години Simple Smile.
Още нещо щях да пиша  newsm78 и ми се изпари от главата.
Днес си направихме дълга разходка и доста вървях и сега ме боли доста операцията май се претоварих. Не бях вървяла толкова отдаван понеже последният месец и половина от бременността ми беше много тежко и не съм вървяла много. И който ме видя, каза че съм била луда да изкарвам толкова малко бебе и че времето не било подходящо. Аз съм била родилка и можело треска да ме хване и т.н. Само ме развеселиха с изказванията си .

Ох щях да забравя да поздравя новите мами и да им пожелая бързо възстановяване и едни здрави и пухкави бебчета.

# 419
  • София
PalicaЗащо да не е подходящо времето за разходки навън, гледах, че в БГ е над 20 градуса?
Radincheto, за раждането слушай докторите, каквото кажат те...
Аз си купих някакво стягащо бельо за след раждането, но идея нямам дали ще се вцедя в него. Уж гледах указанията за номер, ама като се опитах да го обуя, изобщо не влезнах... Мъжа ми се смееше, че си пишело, че е за след раждане, но аз съм се опитвала упорито да се натъпча в него преди това.  Laughing Имам съмнения, че няма да ми стане, ама да видим.
Светлето къде изчезна? Щеше да се разхожда из квартала, да не е отишла към болницата вече?  Thinking
И какво стана с Деси, роди, но не се е разписвала в темичката...
Днес при нас идваха да оправят парното, че радиаторите не бяха обезвъздушени. Сега се затоплиха и ми е интересно до колко градуса ще се вдигне температурата. Дано зимата да е топло, че сме на последен етаж и се притеснявам как ще е за бебето.

Общи условия

Активация на акаунт