Отговори
# 420
  • София
Честито и на мама ianaika   bouquet Борислава да расте много здравичка, умна и красива!

Тук съм си още  Sad  Ходих пак на разходка, ама въпреки разходките, днес нещо нямам ни една контракция. Купих си и чай от малинови листа, вече два изпих, но и от него също няма ефект. А на всичкото отгоре сега пък майка ми е хванала гадния грип и докторът й е забранил да гушка бебчета поне до неделя, та и тя ме ядосва, тържествува ми по телефона, че преносвам.

Милинка, за размерите и на мен ми е напълно непонятно в кой ще успея да се натъпча след раждането  Laughing А най-забавно ще е ако не ми станат еднократните гащи за родилното  Joy Нали са уж стерилни и не смея да ги разопаковам за да пробвам дали въобще ми стават.

roxy_, за количка с тези критерии виж quinny speedi, в БГ май все в разни убити цветове се предлага, но принципно я има и в по-свежи, гледала съм я и на живо, много е хубава, но ние пък държахме да е с 4 колела. Сетих се и за още една хубава триколка с прилична цена - Jane Slalom.

И едно въпросче към вече родилите мами, бебчетата ви хълцат ли често? То по-скоро е въпросче към тези, чиито бебчета са хълцали доста в коремите, понеже все още я усещам да хълца по около 2 пъти на ден и ми е интересно дали и след като се роди ще продължи да е така.

# 421
25 градуса беше днес тук, във Варна, но имаше доста силен вятър. Аз не посмях да го изведа. Сега утихна, та се надявам утре да се поразходим.

Светле, моят син изключително рядко хълцаше в корема ми, но сега почти след всяко ядене си хълца. ако му дам да хапне още малко, спира по-бързо, отколкото от само себе си.

Вчера през деня малкия почти не е спал, не можем го приспа с часове, днес пък само спи и не може да се събуди. Тепърва има да яде още един път преди къпането и преди вечерното кърмене, което кой знае кога ще е.

# 422
svetla81, това за еднократните гащи за родилното и аз много го мислих. Но ще взема да пробвам един чифт тези дни, че и без това да ми завещание от приятелка, на която така и не ги ползва точно поради тази причина  Laughing (не успя да се вмъкне в тях).
Иначе и аз днес бях доста време на разходка, но нищо засега. Ще взема да си купя и аз утре чай от малинови листа. Поне е чай и не вреди да се пробва.

# 423
Привет мацки. Hug Hug Hug
Ей ме на на хоризонта.Благодаря за поздравите относно раждането на дъщеричката ми Симона. Hug Hug Hug
Вече сме си в къщи и се опитваме да влезнем в ритъм и да съжителстваме без проблем Laughing Laughing Laughing
Много ми е странно всичко,не мога да повярвам още какво се е случило и малко ме тресе от време на време следродилна депресия,че нещо без причина си поплаквам Cry Cry Cry
Дано тези депресивни чувства не траят дълго. ooooh! Praynig Praynig
Иначе раждах секцио и се възтановявам още.Не мога да кажа,кое раждане е по-леко.........първото бе нормално,сегашното оперативно.........с една дума болките си ги има и при двете и възтановяването при мен беше еднакво и след двете раждания.Преди имах вътрешни и външни шевове след епизотомия,сега операция...........същото ми е,трудно се изкашлям,трудно се хиля и преди бе така,но няма значение вече,важното е да сме живи и здрави. Hug
Стискам палчета на предстоящите родилки за бързо раждане и здрави бебоци.

# 424
  • София
Проблема с гащите за родилноното го реших йезуитски - взех си еднократни, но за всеки случай си взех и 3 чифта черни памучни бикини, в случай, че не мога да се натъпча в другите.  Mr. Green
Все пак не мога да ходя по без гащи и така реших този въпрос. Но така и не успях да намеря тези превръзки за след раждане. Когато не ми трябваха, ги виждах под път и над път, сега - нищо. Намерих някакви, водеха се урологични, но не посмях от тях да взема...Сигурно и те вече са се свършили.
Та съм взела някакъв Always нощен, супер, хипер абсорбиращ, дано да свърши работа. Това ми е за болницата.
Мисля после в тия гащи за след раждането да се тъпча, пък ако успея... Ако не, ще ходя за нови. Аз и за изписването мисля да приготвя едни "бременни" панталони, съмнявам се, че рязко ще се вталя и ще се вцедя в старите си дънки.
До сега чистих къщата - прахосмукачка, под, сега събирам сили за чиниите. Нещо се поуморих, най-вече от залягането под спалнята, докато прахосмучех и мих.

# 425
ginger.bs

днес в 10:20ч е родила дъщеря си Кристиана, 3800, 53см,нормално раждане

# 426
Здравейте ,момичета Simple Smile
Честито на всички мами и успех на бъдещите мами Simple Smile  Hug
Не съм влизала във форума отдавна, връщам се да ви чета, че  имам милион и един въпроси  Grinning

# 427
  • София
Честито на ginger.bs и ianaika! Радост, здраве и късмет за малките дребосъци!    bouquet

# 428
Честито и на ginger.bs и ianaika  bouquet  bouquet  bouquet

svetla81, Jane Slalom намалената няма кош за новородено..накрая ще си поръчам от alibaba.com някаква китайска..

милинка и аз използвах същия подход с гащите:)

Вие за следродилна депресия говорите, мен ме тресе предродилната:)Вече забравих какво е да не си бременна..и това безкрайно чакане хех

# 429
  • Пловдив
Здравейте и от мен момичета wavey!

Честито на всички новородили  мами smile3525!Да са живи и здрави мъничетата...много щастие и радост да носят в семействата си...а на мамите бързо възстановяване Hug

Много ме радва, че вече се включват повече родили мами...като споделят за своите бебчета - хранене, обличане, режими , напасване и пр. много се успокоявам, защото времето след като родя ми е по-голям страх отколкото самото раждане  Confused

Добре дошли на новите момичета Hug...някой питаше за количка newsm78...Ние днес си я взехме Heart Eyes..ето тази:http://kasida.bg/romeybaby-bebeshka-kolichka-2-v-1-bs800-beigebr … wn-532-13611.html.Мога само да кажа , че е много стабилна, сравнително лека и маневрена...а и като дизайн мисля , че е супер...а за тези пари определено не можахме да намерим по-добра Naughty

Аз въобще не съм се замисляла за стягащо бельо newsm78...Сигурно в последствие ще реша и взема ако има нужда Thinking

# 430
  • София
Честито и на мама ginger.bs   bouquet

roxy_, да, извинявам се, само quinny-то съм я виждала на живо, на тази на jane само ми изскачаха реклами, но наистина във варианта и с кош за новородено и кола (на Jane е комбиниран и се трнсформира и за двете) е вече на доста неприятна цена  Confused

А и аз съм натъпкала в багажа и 3 чифта обикновени гащи за всеки случай  Mr. Green, ама не са от най-евтините, а и си ги харесвам и не искам да стават съвсем за боклука, дано да ми станат еднократните, взех си L размер на Tigex и съдейки по написаните размери отпред, даже би трябвало да са ми големи, ама знам ли какво има вътре  Laughing

# 431
Мами имам менструални болки на около 10 минути нали това не са предродилни болки? Търпими са, не са силни

# 432
Честито на новите мами! Да са ви живи и здрави бебечетата! Бързо да се възстановявате вие!  bouquet
  Аз както щях да раждам по-рано според мен и двата лекаря,които ме наблюдават, така до сега си чакам Simple Smile И вече имам чувството,че и ще пренося Simple Smile Ама важното е да мине всичко нормално. Определно последните две седмици ми стана мнооого тежко. Принципно съм бързачка и все на някъде тичам, ама сега правя двеста метра и трябва да почина. Чувствам се като баба...като се заседя малко повече в определена поза и се схващам, а за отоците по краката и ръцете да не говорим...но не остана.
  Аз ползвам количка Victoria New  на Cangaroo от баткото. Не е най-доброто, но ще всърши работа.

# 433
Честито бебче на мама ginger.bs! Да е живо и здраво, хубаво момиченце! Heart Eyes

Светле, и моята девойка много рита и хълца по 2-3 пъти на ден, ама дали ще е така и после не съм се замисляла.

timide, все едно говориш за мен, аз също съм много активна и бърза, работих до последно, сега се чувствам като парцал и само ми се лежи и почива, спя по 2-3 пъти на ден за по 30 минути, много особено...
Отивам да се боричкам с тати и каката, че си правят купон в другата стая ... може и да тръгна да раждам  Laughing
Оп, Купонът дойде при мен  Laughing

# 434
Две нови бебчета си имаме - да са живи и здравички!
Това с хълцането при  сина ми беше постоянно състояние. До 5-6 месец постоянно ми връщаше и по малко млекце след хранене, после се оправи напълно. В редки случаи това повръщане може да е признак на гастроезофагиален рефлукс, но това се диагностицира на по-късен етап. При възрастта на нашите бебета, по-скоро е нормално да повръщат по малко и да си хълцукат.

Ние пък ще сме с Даяна Ню - и аз смятам, че ще свърши работа, макар да не е върхът на сладоледа. Така не ми се дават пари за вещи, които ще се ползват сравнително кратко. Моите родители трябваше да ми донесат тук една от наличните кошари, но решили, че трябва навсякъде да имаме и купили още една. Вече станаха три и се чудя какво ще ги правя след една-две години. Трябва да продавам или подарявам.

Бельото за болницата с какво смятате да го цапате, че да не може да се ползва след това? В крайна сметка лохиите са кръв и телесни течности, перат се, не е по-различно от това да си изцапате гащите при цикъл. Пък и ще имате превръзка, няма да се омазвате да ушите, я. Аз си купих три-четири чифта по-дълбоки гащи, да не ме прерязват точно през операцията. Ще ги ползвам докато ми се поприбере коремчето и после ще ги подаря на бабчето, тя много ще им се зарадва.

И мен само към лежане ме тегли. Не е възможно с малко дете, но като спи той, аз си лягам с него и така. След няколко дни няма да я има и тази възможност, затова сега използвам всяка минута.

Общи условия

Активация на акаунт