Отговори
# 435
С каката имахме такъм проблем - имаше някакъв термин, за това че връща доста мляко след хранене, но се оправи с времето. Спомням си, че се хранехме с някакво специално сухо мляко, за такива проблеми, което се сгъстява в коремчето на бебето newsm78, ама трябва да помисля и да се сетя какво беше ...

# 436
Честито за новите бебчета в темичката ни - да радват родителите си, да са щастливи и здрави    bouquet

Milenita - аз докато стигна да ти отговоря, Поли вече го е направила  Embarassed Hug Освен споменатото от нея имаше нещо свързано със самата мускулатура, но пусто не помня какво точно (както ти писа, старост не радост)  Whistling Laughing Ако говориш с доки, моля те сподели какво ти е казал, че да си опресня инфото  Hug

За обличането на бебчето по време на разходка - взимам я с това, с което е в къщи, слагам шапчица и завивам с одеяло. Дори понякога махам шапката. Вчера и днес духаше повечко, та въпреки протестите, не съм я сваляла.

За количката няма да давам съвет, т.к. сега сме с такава за породени (каката отказва да върви повече от 5 мин  ooooh!) Дано намерите най-удобните за себе си и бебчетата.

Поли, защо да не можеш да полягваш после? Я ме питай мен - всеки ден на обед съм в хоризонталната заедно с щерките  Laughing

# 437
  • София
Честито и на ginger.bs и ianaika  bouquet  bouquet  bouquet

svetla81, Jane Slalom намалената няма кош за новородено..накрая ще си поръчам от alibaba.

Ако си от София, точно jane slalom pro я има в магазин Дундьо срещу Шейново за 660 лева.

# 438
Ох, аз днес съм доста ранобудна:)
Един ден не мога да стана, друг не мога да спя.........
чакам си с нетърпение подаръка и вече губя търпение.
Всички залози от приятели се оказаха грешни, бебка е с характер и не ще да излиза:)
Най-вече се притеснявам, че е много голяма и не знам как ще се справя Thinking
Във вторник бях на преглед и докторът също като че ли се притесни -
била около 3,800, почна да ми мери таза, пък акушерски, пък ултразвук -
явно и на него не му е спокойно колко ще стане до като излезе hahaha

На Радичка гледам, че никой не и е отговорил вчера, нищо чудно днес да ни съобщи някоя хубава новина  Joy

За количката много обсъждахме вече - аз много си харесвам моята, но е от чужбина.
От тези, които се продават тук, вече зависи кой колко пари може да задели.
Това, което разбрах, че е важно при избора: да се въртят предните колела, бебешкото кошче да може да гледа към мама, да не е много тежка и да влиза в асансьора hahaha
Който не си е избрал, най добре да отиде в някой голям магазин и да си избере на място - например Вис Виталис или Хиполенд.

# 439
Добро утро,

Момичета, аз вчера ходих на запис на тоновете в родилното при лекарката, която ще ме изражда. Много депресиращо ми стана от обстановката. Слава Богу, че нямаше раждащи, а само една жена в предродилна зала, където ми правиха записите. Но тя дори и контракции като че ли нямаше. Но обстановката е доста отблъскваща. Това явно ме поразстрои и цяла нощ не можах да спя. Въртене, ритане на бебчето и така. Освен това док. каза, че ако пренося ще почака 7-8 дни Shocked и тогава ще решават как да действат. УЖАС! Аз вече чувствам треска от предстоящите събития, а тя толкова време след това... Иначе тоновете бяха в норма, дори лека контракция регистрира, но аз такива си имам от известно време редовно.

Относно бельото за след раждане аз си взех еднократни гащи за след раждане на Canpol - 5 на брой са в опаковката и също не съм ги отваряла за да видя дали ще ми станат. Но за сигурност съм приготвила и 3 чифта памучни бикини.

Днес ще се позанимавам повече с пране и след което се надявам да подремна малко, че хем се чувствам изморена от цялото това среднощно будуване, хем пак не ми се спи. Бременна му работа.

Хубав ден ви желая!

# 440
svetla81 ползвах на същата фирма, същият размер - аз аз съм доста едра- проблем нямаше даже са доста широки, но  с ластика няма проблем.
Ние вчера бяхме за първи ден навън-въпреки вятъра и днес нямам търпение пак да излезем, че почнах да се чувствам като в затвор вече.
Малкият и тази нощ ми разказа играта -ставаше на всеки 2-3 часа, подозирам че имаме и колики вече че доста се напъва да пръцка и докато не успее е много кисел.  Joy Дано почне да поспива повече, че майка му е много изтощена от това нощно будуване  Tired
Лохии има моменти нямам никакви цял ден, но после се появяват и наваксвам Simple Smile

# 441
Честито на новите мами - да са им живи и здрави бебчетата, а на тях - бързо възстановяване!  Hug
Аз ползвах еднократни гащи - купих ги от dm и си взех р-р M (станаха ми без проблем - те са с ластик около крака и в кръста, дълбоки са, широки) , сменях превръзката върху тях без проблем ( тя се отлепя без да ги разкъсва) и по един чифт ползвах дневно, материята е тип нетъкан текстил (мисля че така се води). Ползвах превръзки (урологични май се водят - приличат на дебела дамска превръзка с крилца). Ползвах ги часовете преди да родя, че ми изтичаха по малко водите и първите два дни след като родих, после ползвах нощни превръзки.
За колана след раждането - купих си го от "Пакостник" като си поръчах р-р M, но ми изпратили XS - е, намърдах се в него, но първия ден закопчах копчетата през едно (този колан ползвам от 6 ден след раждането, а от първия ден си сложих ластични гащи р-р M, сега си ги сменям).
За хълцането на бебка - хълца си - понякога след хранене понякога по-късно - давам малко водичка, поглаждам гръбчето.
Вчера духаше вятър при нас и не можахме да излезем (излизахме с колата на пазар  Grinning), дано днес да е по-хубаво времето и да се разходим пеша с количката.

# 442
Не родих, болките са постоянни от снощи и пак казвам 4е са менструални .... , преди ме болеше по-друг начин, а сега все едно ми е дошло ..... и мами за тапата - абе на мен ми пада от месец и повече всеки ден, на всяко ходено по малка нужда вадя от тези слузести жили ... имам чувството че вече махнах 1 кило ...... е гати и тапищито!!!

Лек ден и много усмивки, аз дове4ера съм на запис в болницата и докище реши какво да ме прави Simple Smile

Hug Hug Hug

# 443
Здравейте момичета!
Честито на новите мами и сладките им бебчета  Hug
Аз си взех от една позната количка Пег Перего, Пилко 3 , 2-ра употреба. Вчера я взехме, дано да е ОК и съм доволна, обаче няма чанта ( скъсала се). Някой да има идея откъде мога да си купя? Rolling Eyes
Иначе вчера вече официално приключих с работата  ooooh! Grinning. Тоя път голям ентусиазъм от мен, голямо нещо, сега се чудя какво да правя Simple Smile В петък трябва да си взема документите за болницата и чакаме.
И малко офтипик Simple Smile : някой да знае кога са т.нар. бели и черни скорпиони ( зодиакално). Едни ми казват,ч е октомври били черните скорпиони, други края на ноември, да сте по-запознати случайно?
Радичка, стискай зъби, май скоро ще е. намества се детето, че да ти е по-лесно после  Heart Eyes

# 444
Здравейте мами ! Честито на вече родилите!
Аз също съм с новина . На 12ти се роди нашето момченце Орлин. Вчера беше изписването и вече сме вкъщи . Роди се 4010гр. 52см. в 13 : 35 нормално, в Майчин дом - Варна. Успях да го закърмя чак на  2рия ден ,но мисля че нещата се получават. Все пак имам въпрос към ЛЛЛ или някой консултант.

Нашето бебе е  на кърма, давам му много рядко глюкоза. Смятам че имам кърма тъй като след кърмене пак се отделя. Но вечерно време не знам дали заради коликите, е много неспокоен или не се наяжда и иска постоянно да суче, събужда се най- късно след час и е видимо гладен/ тъй като изглежда че коликите са минали/ възможно ли е да има проблем с къменето който не забелязвам или това е нормално за новородените? Има ли опасност да го прехранвам тък като нямам реална представа колко изсуква? Защото се е случвало да го кърмя и час...

# 445

Аз си взех от една позната количка Пег Перего, Пилко 3 , 2-ра употреба. Вчера я взехме, дано да е ОК и съм доволна, обаче няма чанта ( скъсала се). Някой да има идея откъде мога да си купя? Rolling Eyes

Ето сайта на Пег Перего - аз оттам поръчах нашата количка. Виж в аксесоари - имат чанти.
Дано си доволна от количката. Аз съм възхитена от нашата.  Peace

http://www.vitodesimone.com/content/category/12/52/90/

# 446
Добро утро момичета, честито и на Charlene, да ти е жив и здрав младежа  smile3504 и браво на теб голямо, отгледано бебче!   bouquet

http://kasida.bg/phil-teds-bebeshka-kolichka-smart-2v1-s-kosh-za … erso-48-6378.html

това е моята количка, която ми е от приятелка, но е много удобна, функционална и лека преди всичко

отдолу на страницата, вляво има бебешки аксесоари и само чанти за колички, може да погледнеш там! даже виждам има някои на промоция в момента. Успех!

# 447
  • София
Charlene, честит младеж! Той наистина отгледан се е родил, завидно тегло. Simple Smile Да расте здрав и много силен!
Fortuna, за колко време дойде поръчката от този сайт? Говорих с колеги на мъжа ми да купя количка от София в началото на декември, а те след празниците да ми я докарат. Тук са скъпи и Пег Перегото (без бебешкия кош), което си харесах, беше над 1000 лв. Та мисля да се възползвам от офертата, но ще имам в София само 4-5 дни, заради което и питам.

# 448
Милинка, не помня точно, но бързо дойде поръчката - може би на следващия или по-следващия ден (аз направих поръчката по телефона).

# 449
Честито на новородилите мами, здрави бебета и щастливо детство!
Ние вчера направихме един месец, много бързо минава времето. Нали на 40 ден на детето се ходи на църква, прави  се питка, идват на гости само жени, на масата се слагат само сладки и т.н. Та искам да ви питам, знаете ли дали трябва точно на деня, когато се навършват тези 40 дни, или събота, или неделя??? Да се подготвя за другата седмица Wink.

Общи условия

Активация на акаунт