Отговори
# 450
Добро утро:)

Тези китайските в алибаба същата конфигурация варират между 100-150USD само, че не знам колко излиза доставката ще проверя, голямо ровене пада.

radi4ka_me fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed стискам палци 

# 451
Charlene, честитоооооо  Hug
Да разкажеш как мина Wink Ти при Атанасова беше нали?
Фортуна, много мерси за инфото  Hug

# 452
Msvh, аз бях във вип 2, от 1 до 4, когато ни изписаха. Жалко, че не сме се засекли.

Charlene, тъкмо днес се сетих за теб и щях да ти пишв да те питам дали си изчакала Атанасова да се върне ама май не си. Важното е, че и двамата с малкия Орлин сте добре. Нека много да те радва. 
Честито newsm30

# 453
Добро утро и от мен.

Честито бебе на Charlene - много здраве, късмет и весели детски дни!

Аз напоследък спя сравнително добре, но по някое време към 5-6 сутринта бебето се разбужда и такива яки ритници раздава, че направо ме боли. После пак кротясва и отново заспивам. Но в 8 ч. трябва да ставаме да се оправяме за градината на баткото, а на мен тогава най-много ми се спи.
Мама Смехорана, дано си права и да мога да поспивам с дечурлигата. Синът ми хич не спеше през деня, дори като новородено, все се кокореше и ревеше, та не ми даваше възможност да спя с него. Навън като излезем, другите бебета веднага заспиват, а той мрънка да го нося изправен и да зяпа настрани и напред. Как пък веднъж не заспа и аз като човек да седна някъде да поприказвам с някого. Не и не - само въртяхме с количката из квартала да мирува и това е.  Затова пък на втория месец вече спеше между 23 ч. и 8 ч. сутринта без прекъсване, та тогава успях да понаваксам загубения сън. Сега чакаме момиченце, уж били по-кротки и по-лесно се гледали, ама знам ли - то всяко бебе си е индивидуалност.

Kickis, къде ще раждаш? Не се разстройвай толкова от условията. Те не са най-важното (макар че всеки би искал да се чувства приятно в комфортна атмосфера). Най-важното е отношението на персонала - като няма много родилки, дано поне да ти обърнат достатъчно внимание.

Аз след малко ще ходя да си взимам предоперативните изследвания. Дано са готови и да са добри, също и разни направления трябва да ми дадат - за тонове утре и за прием в болницата другата седмица. Вече всички близки ме тормозят с въпроса - кога е датата. Аз пък не им я казвам с точност, че да не си изпреварим късмета, дето има една дума.

# 454
Здравейте, имам въпрос към ЛЛЛ: Колко е нормално да изяжда бебка? В момента е на 16 дни и изяжда между 45 и 65 гр. на хранене (това го установих от електронния катнар, който си купих специално за тази цел, но не знам до колко този метод показва реално грамажа - тегля я преди и след ядене). За наддаването, днес сутринта я притеглих 2920 гр. Тя се рози 2600 гр., а на изписването след 5 дни беше 2470 гр. Нормално ли наддава за кърмаче?

Също така искам да попитам, влияе ли повече поглъщането на въздух при храненето, при положение, че я храня със селиконови зърна, защото моите не са изскочили достатъчно навън и тя не може да ги засмуче. Това, че кърмя със селиконови зърна по някакъв начин указва ли влияние върху самия процес на кърмене или е същото, както и без тях?

Предварително благодаря за отговора  Hug Hug Hug

# 455
Msvh, аз бях във вип 2, от 1 до 4, когато ни изписаха. Жалко, че не сме се засекли.
Честито newsm30

Еее, жалко наистина!  Sad Ние с мъжа ми бяхме във ВИП 5. Него може да си го засякла по коридорите, защото винаги го пращах на някъде милия. Той е доста високо момче със зелени очи и коса подстригана първи номер Simple Smile

# 456
  • София
За хълцането - моите и двете хълцаха често и продължително и в и извън корема. Беболина нали е по-дребничка (изписаха ни 2690гр) и ми става жал, като я гледам как цялата подскача, но явно си е свикнало и не се впечатлява - продължава да си дремуца и спи, докато хълца.

За количката - това е нашата http://www.dundio.com/Bebeshki-kolichki/Mutsy/EVO/Mutsy-EVO-White-2-v-1-2012.html - ние я взехме от шоурума на вносителя (Ивентас) за 794лв (но без летния кош, него ще купим пролетта) и от трите ни разходки досега съм изключително доволна, а аз по принцип съм "манаджийка", т.е. най-лесно намирам кусури на всичко  Mr. Green

Да ви питам - намерилили сте си дрехи за кърмачки и откъде?

Поли, и аз много мислих дали ще се оправдае приказката, че момиченцата по-лесно се гледат и засега е така (да чукна на дърво), макар Беболина още да е с жълтеница и това вероятно да допринася да е по сънлива/спяща. Но в сравнение с онова шило батко й, който не ме оставяше да спра на едно място при разходките и изобщо не знаех какво е да седнеш на пейка или в кафене, а пък нощем взе да спи от от 23 до 6 чак след първата година, та в сравнение с тоз вагърец, сестра му е най-спокойното същественце на света.

И от мен поредното честито, много здраве и радост на новите бебоци и мамите им!

# 457
Ivality аз с баткото на 40-тия ден ходихме в църквата за така наречената "чиста молитва" а в първата събота след това направих питката, че то през седмицата всички са на работа.

# 458
Честити бебоци на всички нови мами - да са живи и здрави и много послушни!

Мамите, които имат бебчета вече - по колко спят вашите бебчета? Моето бебе вече 2-3 дни има пъти между храненията, в които не заспива по 1 час и започвам да се притеснявам това дали не е признак за нещо?

# 459
Poli BK, аз съм от Шумен и тук ще си раждам. Но понеже се впечатлявам от всяко нещо, явно за това така ми е повлияло посещението. Отношението на доки е много добро. Мила и внимателна е и отговаря на всичките ми въпроси, за това се надявам, че ще и така и в точният момент. Благодаря за подкрепата.

# 460
Мацки да се похваля и тук, докато малкия разбойник не се е събудил.
Родихме се естествено в МД-София на 08.10.2012 в 12 без малко по обяд. Разбойникът е голям - 3900, 52 см. Кръстихме го Дамян. Публикувала съм снимка във фейса.
Родих без упойки, но не стана без стимуланти, че имах проблем с шийката на матката, която се оказа, че била прчина и за кървенето по време на бременността. Шиха ме 1 час, но факт - след по-малко от седмица си сядам на д-то.
Успех на бременеещите майчета. Бързо и леко раждане.
Отивам да се храниме Simple Smile

# 461
  • София
Честито на мама Charlene   bouquet Да ви е жив и здрав и да се радвате на много бебшки усмивки!

Благодаря за отговорите  Hug И на мен ми става жал като хълца в коремчето, милата, цялата се тресе.

Mimi_leo, благодаря, че сподели за размера  Hug И аз не съм дребна, висока съм и съм с широк ханш и се бях притеснила да не са много тесни и L, особено с обяснението на пакета "Подходящи за млади майки"  Joy, еми и от най-младите не съм.

Milenita, аз съм хвърлила око на блузките на БубаМара, ама чакам да пусне малко по-зимни, ей тук можеш да ги видиш:
https://www.facebook.com/boobamara.fb

При мен май се започва  Grinning, падна ми тапата, мислех че с 1 см. разкритие трябва да е паднала без да съм се усетила, ама не е така, сутринта си изтече хубавичко една леко кървениста слуз, появиха се и някакви контракции. Засега не са много регулярни, но все пак ги има и лека-полека си събирам багжа  в сака, след малко ще влеза и да се изкъпя и обезкосмя хубавичко и се надявам най-късно утре да имам с какво да се похваля  Grinning

# 462
  • София
Хехехе, Светле, току-що им писах на мейла, че искам и от по-тънките, ако има останали, да си поръчам за вкъщи.

Стискаме палци, успех и леко раждане!

# 463

Мамите, които имат бебчета вече - по колко спят вашите бебчета? Моето бебе вече 2-3 дни има пъти между храненията, в които не заспива по 1 час и започвам да се притеснявам това дали не е признак за нещо?

Моята от няколко дни понамести някакъв режим - спи по 3 часа, два- три пъти будува по час - час и половина. Снощи се събуди в 00.30 ч. насука се за 15-20минути и заспа, после се събуди в 03.30ч. - сука малко (10мин.), сменихме памперса, пак сука 10-15мин. и заспа в 04.45 като през това време се кокори, сука залъгалката, плака, малко попяхме. Сутринта се събуди в 07.30ч. - сука 15 мин. (теглих я контролно на ел. везна и беше изсукала 40гр.), после спа до 10.30ч. ( михме дупето, сменяхме памперс, сука 15мин. - 100гр от едната гърда, будува, после поиска пак да суче и от другата гърда изсука 40гр., будува още малко и заспа в 12.00ч.) Сега очаквам (ако е като вчера) да се събуди около 15.00ч., да се нахрани и да заспи бързо, след което около 17.30 - 18.00ч да будува повече и около 21.30 да я къпем.
По принцип всяко дете си е различно. Каката будуваше повече и беше по-неспокойна сякаш (беше голямо шило, но само в къщи, на разходките заспиваше почти веднага). Не се притеснявай, бебчето ще прекарва все по-дълго време будно. Докато е будно ще му пееш песнички, ще четеш приказки, може и вестник или списание на глас (то не разбира какво му четеш, но се успокоята от майчиния глас). На Катрин и` харесва музиката на Моцарт и заспива много бързо.  Grinning Може да пробваш да пускаш класическа музика на бебчето.

Светле, стискам ти палци!  Hug

# 464
... Все пак имам въпрос към ЛЛЛ или някой консултант.
Нашето бебе е  на кърма, давам му много рядко глюкоза. Смятам че имам кърма тъй като след кърмене пак се отделя. Но вечерно време не знам дали заради коликите, е много неспокоен или не се наяжда и иска постоянно да суче, събужда се най- късно след час и е видимо гладен/ тъй като изглежда че коликите са минали/ възможно ли е да има проблем с къменето който не забелязвам или това е нормално за новородените? Има ли опасност да го прехранвам тък като нямам реална представа колко изсуква? Защото се е случвало да го кърмя и час...

Charlene, добре дошли у дома, здрав и щастлив да ти расте Орлин!  bouquet

Радвам се, че нещата при вас се получват, дано и занапред е така. Peace За да мога да отговоря по-адекватно, би ли споделила – по колко кърмения приблизтелно имате на денонощие; по колко наакани и напишкани памперса сменяте; колко пъти и какво количество глюкоза даваш (за какво и до кога ви препоръчаха да я давате), Орлин приема ли още нещо (вода, добавки и тн.)?

Това зачестяване на сукането вечер, което си забелязала, е доста обичайно за много бебета в първите няколко месеца след раждането, но понякога може да е изморително или тревожно за майките и обикновено води до притеснения дали всичко с детето е наред, дали поема достатъчно кърма, дали майката откликва правилно на нуждите му и т.н.. Някои специалисти наричат това поведение «Cluster feeding” (а също и „bunch feeding”). Много майки споделят, че вечер (обичайно, между 5-6 и 10ч.), бебетата им стават доста по-неспокойни, започват да искат да сучат много начесто, дори им се струва, че сливат няколко кърмения едно след друго. Това поведение е съвсем нормално и обичайно не е сигнал, че кърмата на майката не достига като цяло, или че е необходимо дохранване. 
Специалистите отдават тази вечерна „нервност” на бебетата на няколко фактора. Едно от често срещаните обяснения е свързано с майката - че към края на деня количеството на млякото би могло да намалява поради естественото движение на хормоните през деня и натрупаната умора. Според професор Питър Хартман (специалист по лактация The University of Western Australia), обаче, сред жените, които той е изследвал, не е наблюдавал спад на количеството на кърмата вечер. Дори и да се допусне, че има някакво намаляване на количестовто, съдържанието на мазнини в кърмата вечер обикновено е по-високо (особено ако се позволи на бебето то да „контролира” и да суче както и колкото пожелае), така че в количеството на калориите, които бебето приема като цяло, не би следвало да има съществена разлика. В тази връзка, не намаляващо количество мляко вечер, а по-скоро по-слаба струя и по-бавен рефлекс на потичане биха могли да предизвикват това вечерно неспокойствие и нервност на бебетата, докато сучат.
От друга страна, за това поведение се търси причина у самите бебета и се обяснява с все още недоразвитата им на тази възраст нервна система, с натрупването на емоции и впечатления през деня. Като друга причина се посочва, че с това често сукане бебето дава заявка на тялото на мама да произведе повече кърма, за да се засити добре и да се подготви за по-дългия нощен сън (някои майки го определят като «маратон» от често сукане, с доста дрямки между суканията и понякога имат чувството, че бебето постоянно им е на гърдите в рамките на няколко часа, като слива няколко кърмения) .
Някои дори считат, че бебетата „помнят” от периода, когато са били в утробата, че майките им са били по-активни по това време на денонощието. А други намират връзка с това, че вечер у дома може да се прибира някой от домакинството, към който бебето да реагира по определен начин.
Вероятно нито едно от тези обяснения не дава точен и цялостен отговор защо много бебета проявяват такава нервност вечер и искат да сучат често, Thinking но се счита, че около 3-4 месец това постепенно отшумява. Разбира се, това не са някакви стриктни разписания, в които определено поведение се появява и отминава на точно определена възраст - при различните бебета може да продължи различно, но добрата новина е, че „Това също отминава”. Grinning

Някои майки споделят, че се справят с подобни периоди, като:
-   кърмят „кожа-до-кожа”;
-   позволяват на бебето да суче когато и колкото пожелае;
-   опитват различни пози;
-   кърмят с компресия на гърдата (когато бебето спре да суче така, че да гълта мляко, обхващаш гърдата с палец отгоре, а другите пръсти отдолу, на известно разстояние от ареолата и притискаш, но не така, че да боли; обичайно бебето, започва наново да гълта мляко, а когато спре, отпускаш ръката и ти), eто и видео. Компресията стимулира рефлекса на потичане. Тя поддържа притока на мляко и така бебето получава не само повече мляко, но и мляко с по-високо съдържание на мазнини (т.нар. „задно мляко”) и респективно би могло да го засити за по-дълго време. След като го изчакаш да „изпразни” добре гърдата (като може няколко пъти да прилагаш компресия, докато и с компресия вече не преглъща ефективно), може да го вдигнеш да оригне или да и смениш пеленките, и да му предложиш и втората гърда (докато кърмиш от едната гърда, в другата вече се е образувало някакво количество мляко). Ако все още е гладен, ще продължи да суче, а ако не е – най-вероятно ще ти откаже.
-   кърмят в затъмнена, тиха стая;
-   носят бебето в слинг (така то се успокоява от близостта на мама, а тя може да върши нещо друго, докато го носи, дори и да го кърми в слинга);
-   пускат бял шум, ако усетят, че бебето е неспокойно (някои майки споделят, че кърмят на „бял шум” и така успяват да задържат бебето по-дълго да суче на гърдата) – от прахосмукачка, аспиратор, сушоар и т.н.; или пускат запис на такъв – има туктук и тук) или казат „шшшшш” на/зад ушенцето на бебето, ако в момента нямат възможност да пуснат бял шум;
-   правят масаж, който успокоява бебето, особено ако го мъчат и колики; за облекчаване на коликите също слагат нещо топло на коремчето (например торбичка със затоплени черешови костилки,, затоплена пеленка и др.), танцуват, гушнати с бебетата, люшкат ги и им говорят или им пеят; носят ги в поза „тигър на клон” (има снимка на тази поза в статията за масажа), повиват ги (не бабешкото повиване за изправяне на крачетата, а само прибиране на ръчичките плътно до тялото на детенцето и ограничаване на неговите движения);
-   помощ от таткото или друг член на домакинството Mr. Green – те да погушкат и поносят бебето;
-   при някои помага разходка на вън с количката, ако времето го позволява, или возене в кола ...

Ако прецениш, че е смислено за теб, можеш да опиташ нещо от изброеното, а ако при вас проработи и нещо друго - ще се радвам да го споделиш, за да е полезно и за други майки. Hug

Дали има опасност от прехранване при кърмено бебе? По-скоро не Grinning – като суче от гърдата, бебето може самó да контролира колко да поеме. Едно кърмене на новородено да продължава доста дълго, е нещо съвсем обичайно – все пак то е още съвсем мъничко, тепърва се учи на всичко, включително и да суче, бързо се изморява и има нужда от почивка, дрямка, преди да продължи. Само до преди дни е било в корема на мама, където е получавало всичко постоянно и наготово, а сега е нужно да положи и физически труд Mr. Green, за да си го получи. Също така, има нужда да усеща тялото, топлината, аромата, звуците на мама. Heart Eyes Бебетата се развиват много динамично, укрепват физически и усвояват нови умения и обичайно постепенно започват за все по-кратко време да се насучат и да бързат да опознават Големия свят. Wink

Надявам се да откриеш нещо полезно за вас в написаното, ако имаш и други въпроси – насреща сме. Peace

Общи условия

Активация на акаунт