Отговори
# 465
Здравейте момичета!
Честито на новите мами и сладките им бебчета  Hug
Аз си взех от една позната количка Пег Перего, Пилко 3 , 2-ра употреба. Вчера я взехме, дано да е ОК и съм доволна, обаче няма чанта ( скъсала се). Някой да има идея откъде мога да си купя? Rolling Eyes
Иначе вчера вече официално приключих с работата  ooooh! Grinning. Тоя път голям ентусиазъм от мен, голямо нещо, сега се чудя какво да правя Simple Smile В петък трябва да си взема документите за болницата и чакаме.
И малко офтипик Simple Smile : някой да знае кога са т.нар. бели и черни скорпиони ( зодиакално). Едни ми казват,ч е октомври били черните скорпиони, други края на ноември, да сте по-запознати случайно?
Радичка, стискай зъби, май скоро ще е. намества се детето, че да ти е по-лесно после  Heart Eyes

Провери в Jumbo, имаха чанти за колички на нормални цени.

# 466
jjjenq, няма нищо странно детето да има периоди на бодърстване. То не може 24 часа само да спи и яде. Тези периоди сега са 2-3 ч. през деня, но ще започнат да се увеличават. През част от това време можеш активно да занимаваш бебчето - с песнички, музикална играчка, четене на глас. През другото просто го оставяш на безопасно място и щом не плаче, може ей така да си позяпа тавана. От втория месец може и в активна гимнастика да го слагаш - там е шарено, висят разни играчки и на много бебчета им харесва да мятат крачета и ръчички, като по този начин се заздравява и мускулатурата им. От втория месец нататък започват и масажчетата, които бебетата харесват. Моят син много се забавляваше с бебешките упражнения.

# 467
Здравейте, имам въпрос към ЛЛЛ: Колко е нормално да изяжда бебка? В момента е на 16 дни и изяжда между 45 и 65 гр. на хранене (това го установих от електронния катнар, който си купих специално за тази цел, но не знам до колко този метод показва реално грамажа - тегля я преди и след ядене). За наддаването, днес сутринта я притеглих 2920 гр. Тя се рози 2600 гр., а на изписването след 5 дни беше 2470 гр. Нормално ли наддава за кърмаче?

Също така искам да попитам, влияе ли повече поглъщането на въздух при храненето, при положение, че я храня със селиконови зърна, защото моите не са изскочили достатъчно навън и тя не може да ги засмуче. Това, че кърмя със селиконови зърна по някакъв начин указва ли влияние върху самия процес на кърмене или е същото, както и без тях?

Предварително благодаря за отговора  Hug Hug Hug

Mvsh, ще си позволя да цитирам една закачка – „Ако беше нужно да знаем колко изсуква бебето ни, Природата щеше да е създала гърдите ни прозрачни и разграфени.” Laughing

Няма точно определено количество кърма, което едно бебе трябва да изяжда на кърмене. От една страна, едно бебе (както и възрастен), не по всяко време на денонощието е еднакво гладно и жадно – един път ще се нахрани стабилно, друг път само ще „замези”, трети – ще си пийне. От друга страна – всеки човек има свои индивидуални енергийни потребности.

Стомахчето на новороденото е съвсем мъничко – на един ден, неговият максимален капацитет е едва 5-7мл (половин супена лъжичка!), на третия ден – около 22-27мл, а на една седмица – 45-60мл. Ако се посочват някакви цифри за това колко кърма поема бебето, то по-скоро е важно да се има предвид не еднократният прием, а какво количество поема общо на денонощие. Различните бебета приемат различно количество кърма; типичните граници на количеството прието мляко за денонощие през втората-третата седмица след раждането са около 600-800мл, а между 1 и 6 месеца – около 570-900 мл.  В статията От колко изцедена кърма се нуждае бебето ми има повече информация по тези въпроси.

Няколко дни след раждането, бебетата губят до 7-10% от теглото си и трябва да го възстяновят до 2 седмици след това. От написаното от теб виждам, че Доника не само е надминала рожденото си тегло, но и (ако тегленето е коректно), е наддала с повече от 300гр. над него (и 450гр над най-ниското). Счита се, че през първите 4 месеца средното наддаване е около 170гр. на седмица (като е приемливо за някои бебета да наддават 113-142 на седмица). Ето една статия за – средното наддаване при кърмени бебета. Според горенаписаното, Доника наддава съвсем добре. Peace

В някои случаи, кърменето със силиконови зърна би могло да оказва влияние за нещата, които питаш. Разбирам, че причината да ги използваш, са недостатъчно изпъкнали зърна. Всъщност, бебето суче не от зърното, а от ареолата – от зърното просто излиза млякото, затова кърмене с плоски, дори и с вдлъбнати зърна, е съвсем възможно. Освен това, има различни «техники», които могат да спомогнат за успешно кърмене и с не толкова изпъкнали зърна – много майки споделят, че са се справили. Ти опитвала ли си без силиконово зърно, получава ли се? Ако искаш, може да обсъдим някои идеи за премахването му. Hug

# 468
Мами, аз да се похваля - момента наближава - имам си болки на 6-7 минути..... след малко влизам за дущче и в 15 часа пак ще се чуя с доки да видим дали да тръгвам за болницата... та ще е днес или утре. Вероятно ще дрънна sms  на ЛОРИНИ стискайте палци и целувки

# 469
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ РОДИЛИ !!!   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet А аз си мислих че ще раждам вчера,но явно няма да е Laughing Laughing

# 470
Благодаря ви момичета !!!
Не ,не я изчаках Атанасова. Бях при Станева, доволна съм ,въпреки че се наложи малка интервенцийка, но нямаше как с такъв шкембеланчо, пък и аз нещо нямах напъни силни и не ми се получи напъването като хората . Иначе съм доволна от ваната за контракциите ,не съм ползвала никаква упойка, докато не се стигна до шевовете. Лошото беше че бебчо се беше нагълтал и се наложи кувиоз за 2 дни, но всичко вече е добре.
Атанасова дойде после да ме види Simple Smile Горе долу това е , успех на чакащите и на гледащите бебета също Wink

# 471
  • София
Фортуна, мерси за информацията!   bouquet
Светле, radi4ka_me, стискам палци за леко, бързо и безпроблемно раждане и на двете! Чакаме бейби вест и стискаме палци, късмет! Simple Smile
Малко прозвуча все едно изпращам партизани в гората.  Mr. Green

# 472
Amorevole отново много благодаря за изчерпателната информация  Hug Не съм сигурна, дали Доника приема по 600-800 мл. на ден, но щом си наддава нормално мисля, че няма от какво да се притеснявам  Simple Smile

Относно кърменето, аз в началото още в болницата й давах директно от гърдата, но засуква само за няколко секунди и после го пуска и като го пусне веднъж не иска да го захапе повече и започва да плаче и да се криви. Може би ще е добре преди всяко хранене, да пробвам първо да й давам моето зърно, а да не бързам да слагам селиконовото, вече ако не става тогава... не знам  newsm78

# 473
mvsh аз не съм консултант по кърмене, но с баткото имах твоя проблем- сега се справих и си сучем идеално  Grinning
Аз си мислех, че проблема е бил от вдлъбнатите ми зърна, но сега по скоро  мисля че е бил от комбинацията вдлъбнати зърна + твърди гърди (най-вече второто) в смисъл пробвай да изцедиш малко преди да подадеш гърдата, ако е твърда ореолата около зърното, по-трудно засукват. За зърната лесно се коригират, примерно като дръпнеш няколко пъти с помпата за кърма - зърното изфръква. Купих си и коректор за зърна (http://modernobebe.com/pompi-za-kurma/128--lansinoh-korektor-zarna-html.html), но моите вече малкият ги оправи и си стърчат  Laughing . И другото е като издърпаш зърното и омекотиш гърдата изчакай малкият/малката хубаво да огладнее и ще стане сигурна съм. Стискам палци.

# 474
Благодаря ви момичета !!!
Не ,не я изчаках Атанасова. Бях при Станева, доволна съм ,въпреки че се наложи малка интервенцийка, но нямаше как с такъв шкембеланчо, пък и аз нещо нямах напъни силни и не ми се получи напъването като хората . Иначе съм доволна от ваната за контракциите ,не съм ползвала никаква упойка, докато не се стигна до шевовете. Лошото беше че бебчо се беше нагълтал и се наложи кувиоз за 2 дни, но всичко вече е добре.
Атанасова дойде после да ме види Simple Smile Горе долу това е , успех на чакащите и на гледащите бебета също Wink
хмм заинтригува ме с тази вана за раждане, какво представлява?

# 475
Аз качих 17 кг при раждането, в болницата свалих 12.400.
Страхотна разходка си направихме днес с Боги и Габи. Не я заведох днес на градина да си почине детето. От 11 11 и половина бяхме навън и преди половин час се прибрахме. Боги не спеше през повечето време, много му беше хубаво усмихна ми се и само веднъж плака. Аз го обличам с ватирано боди-гащеризон дебели чорапки и шапка а отгоре едно или две одеала. Кака му щурееше и тя на воля, два пъти го кърмих навън втория път бяхме в едно заведение за бързо хранене. Simple Smile Утре Габриела на детска градина а Боги ще го гледа баща му, аз ще ходя да пазарувам заредили са детски якенца и ботушки за каката и ще избирам. И на него трябва да взема едно дебело яке и джинси но да видим дали ще намеря за такъв дребосъчко, най-вероятно в мола ще има. Rolling Eyes
Днес като излизахме му купих крем против подсичане на нивеа http://shop24.bg/detska-kozmetika/2152-krem-protiv-podsichane-be … 005808360413.html ползвах го преди с Габи и съм много доволна.
Много са уморени героите, Богомил още по пътя за вкъщи заспа в количката и сега го оставих там да спи да не го разбудя. Whistling
Как са бебоците?  Grinning

# 476
Mimi_leo много ти благодаря за информацията и куража, който ми вдъхна. И да се похваля, преди малко се разплака малката и аз взех да я кърмя и си викам я да пробвам без селиконовото зърно, защото тя беше много настоятелна и реших, че е много гладна. И още докато и подам гърдата си засука веднага, а и то като текна една кърма тя милата не може да смогне да яде. По едно време пусна и малко трудно захапа после, но пак успя. В началото не ме болеше изобщо, дори си беше приятно, но след около 5-6 минути, такава силна болка усетих, че направо започнах да викам! Много силно ме заболя  Sad Тук в къщи имам едно гелче Гермастан, ще пробвам да се мажа с него и дано да не ме боли толкова силно, че направо не знам! Но важното е, че стана и засука без селиконовото зърно  Simple Smile Със сигурност продължавам да опитвам и се надявам съвсем скоро да си се кърмим нормално с добро захапване и без болка  Hug

# 477
mvsh, само имай предвид, че Гармастана трябва да го отмиваш преди всяко кърмене  Peace 
Ще стане, разбира се, аз също съм ползвала силиконови протектори с първия си син, които много лесно махнахме после и продължихме да се кърмим без тях още доста дълго време.

# 478
Върнах се от болницата. Предоперативните ми изследвания са готови и ги взех. В общи линии са прилични, макар и не отлични. Но той и докторът каза, че при бременност леки отклонения в посока нагоре или надолу са нормални. Хемоглобинът ми се е понавдигнал - 117 е. Това, че напоследък имам повече апетит, явно е помогнало. Ще се оправи след раждането напълно.
Утре съм отново на запис на тонове, също трябва и носо-гърленият секрет да ми е готов, че без него не могат да ме приемат в родилното. Абе, имам до последно ходене напред-назад, а така ми се почива и ми се спи, че едва се влача.

Кога се родиха бебчетата, кога започнаха по разходки да ходят. Радвам ви се много, момичета. А като чета за кърменето, без да съм особен капацитет в тази област, мисля, че се справяте чудесно.

# 479
     Привет и от мен Hug Да се похваля и аз най- накрая след 7 дни преносване на 15.10 в 04.20 часа сутринта проплака нашата прекрасна Дария. Родих нормално с малко шевове, ама какво да се прави бяха нейзбежни Wink. С перфектни мерки 3.400 гр и 50 см. И никакви признаци на преносване. Grinning.  Вече сме си в къщи, кърмим се успешно и сме супер щастливи Peace. Да успокоя майките на който им престой нормално раждане , че се търпи. Боли, найстина много боли ама минава бързо LaughingАйде това е от мен, че много съм изтървала и едва ли ще имам време да прочета всичко. И разбира се честито на всички родили и прегърнали вече свойте слънца. Hug

Общи условия

Активация на акаунт