Отговори
# 300
  • София
Привет от мен!

begbie, не знам дали е започнало, но подкрепям мнението, че честите позивни за малка нужда могат да са причинени от по-силно притискане на пикочния мехур от бебо. На мен последните дни ми се случваше внезапно силово да се изпотя (без външна причина), както и продължително да ме болят слабините, но аз го броях към подготвителните симптоми.

Въпрос към родилите мами:

Скрит текст:
От вчера лохиите ми спряха, никви ги няма, нито капка - а в книгата ми за бременни пише, че, ако това се случи толкова рано (девети ден) е тревожен симптом, налагащ незабавна консултация с лекар. Исках да попитам дали на друга се е случвало или дали сте срещали нещо по въпроса, че в нета нищо не открих? Предварително благодаря за отговора!

# 301
Здравейте, още сме 2в1  с болки и с контракции.Остават ми още малко до 17.10,на преглед не ми се ходи ще си почакам няколко дена, иначе си ме рита много кога спи не мога да го разбира все  е в движение.Лека и успешна седмица на всички
В новия каталог на хиполенд има интересни неща http://katalogpromocii.com/hipoland-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0% … %D0%B8-2012%D0%B3
Честити нови бебоци.

# 302
Добро утро, момичета!!! Нека тази седмица ни донесе много нови бебчета  Wink
begbie, и при мен се случи нещо подобно снощи. Даже да си призная, че малко се паникьосах, т.к. и аз бях чувала, че при започване на родовия процес по-скоро не те  кара да ходиш сто пъти по малка нужда. Еми, явно ще си чакаме и ще си търпим болежките Simple Smile
 късметче и на мен ми харесва датата 15-ти  Grinning
bubabo, честито и тук. Радвам се, че раждането е минало лекичко и ще чакаме разказче, разбира се  Wink
Лорини, в болница Токуда съм решила да раждам, като засега съм доволна от лекарката си. Надявам се силно, че и след самото раждане ще мога само хвалебствия да напиша.

# 303
Аз съм така от 2-3 дена с пишкането, ама...бебо си е вътре  Laughing
Пак ми беше много лошо през нощта. Вчера като че ли имах някакви контракции, обаче...не мога да кажа, че бяха особено болезнени. По-скоро неприятно чувство от стягането на корема, но поне преди това го е нямало. Чудя се възможно ли е да не ми падне коремът и да родя? Ако бебо примерно е по-високо??? Според мен грам не пада пък и според другите.

# 304
Благодаря момичета за отговорите. Позимъчих се малко снощи, защото юнака беше решил,ч е майка му не трябва да ляга на лява страна  Simple Smile, но пък сутринта като станах почувствах внезапна болка и сякаш се "падна" надолу - след това легнах пак наляво ( упорита) и вече нямаше проблем. Явно се е предвижил надолу, но това не му пречи да продължава да ме рита с крачето в ребрата Simple Smile)
Отсега му се каня:"Само да излезеш!!" А като излезе съм сигурна,ч  е от мен ще остане само едно петно, размекнато от радост и кеефф. Heart Eyes Blush

# 305
  • София
И аз не усещам нищо да ми е спаднало по-надолу, но пък беба като се разрита понякога, така ми притиска пикочния мехур, че направо едва успявам да стигна до тоалетната. И все още нямам някакви особени контракции, нито пък кой знае какви болки, имам като слаба менструална понякога, ама всъщност знам ли, взех да се притеснявам, че каквото съм добиче, носещо на болка, хич няма и да се впечатля и да обърна внимание като започне нещо малко по-сериозно. Обаче от сравнително скоро бебка е усвоила една гадост, ръчка ми някакъв нерв, от който ми се схваща и изтръпва кръстът от едната страна, сгъвката на крака и малко по крака надолу по бедрото. Дано да реши скоро да излиза, че всеки ден на запис хич не ми се ходи, но май прегледът за разкритие утре няма да ми се размине.

# 306
http://www.moetodete.bg/zdravni-saveti/kakvo-tryabva-da-znaesh-za-lohiite.html

http://az-jenata.bg/article/1879/Lohii-i-tzikal-sled-razhdaneto/

Milenita, от това което четох не видях да  е голям проблем това, че са спрели, да не би да са станали много светли и затова да не ги забелязваш? newsm78

# 307
Milenita и аз от вчера нямам лохии но не съм се замисляла дали е нормално. Със сигурност предният път почти до 40 ден след раждането имах лохии. Сега ме караш да се замисля  newsm78

# 308
radi4ka_me ти си герой:) моя трети е в петък #Puppy dog

begbie и аз малко като теб, тази нощ в 5.33 или беше болезнена контракция или силна болка в пикочния мехур, събудих се, посетих 00, ослушах се и съм заспала, към 9 нещо се събудих с дискомфорт и се ослушвах дали рита, станах и като се почнаха едни болки в бъбрека и гърба, половин час дишах и се разхождах около спалнята, ама ми мина:) при мен забелязвам някакви газове, иначе пиш е на всеки 3-4 часа от месец и нещо насам:)

# 309
  • София
Рали, и аз бях предния път до 45-ия ден и като прочетох, че спирането преди трета седмица налага консултация с лекар (а нищо друго не намерих), се притесних. късметче и Рали, благодаря ви за отговорите. Инфото от линковете го знам, но даже белезникави следи няма... някак изведнъж спря. Ще се чуя с доки след 14ч, че тогава е на кабинет.

# 310
Рали, и аз бях предния път до 45-ия ден и като прочетох, че спирането преди трета седмица налага консултация с лекар (а нищо друго не намерих), се притесних. късметче и Рали, благодаря ви за отговорите. Инфото от линковете го знам, но даже белезникави следи няма... някак изведнъж спря. Ще се чуя с доки след 14ч, че тогава е на кабинет.

После напиши какво ти е казал.
Днес голямо затишие, все още нямаме бейби вест. Хайде момичета чакаме добрите новини
Тази нощ моята госпожица ме остави да поспя малко, даже пропусна едното хранене, заради което аз имах предостатъчно кърма, чак остана и бях супер щастлива. Успях да изкарам цели 60 мл., което за мен е много. Моят син по повод кърменето ми казва, че съм крава понеже давам мляко но моето мляко било друго.    Laughing Относно колко яде моята госпожица аз имам специален кантар още от баткото и си я тегля преди и след ядене и тогава установих, че тя много малко суче даже понякога и грам не изяла а видимо уж суче. Но най много е изсмуквала 30мл. и заради това се цедя и ако не мога да извадя 40мл. я дохранвам с адаптирано мляко. Сега съм си купила Aptamil, до колкото знам може би е най доброто на пазара, доста е скъпо но предният път когато дохранвах Веско с NAN на нестле се запече страхотно по 5 или 6 дена не ходеше до тоалетната.

# 311
Здравейте,
Най-после минах прословутата комисия за определяне на дата. Първо ми записваха тонове - добри са и нямам контракции. После ме привикаха в една стая, където трима доктори и една сестра едновременно започнаха да ми обясняват разни неща и да ме питат други. Направо се ошашавих и им викам - вижте, всички говорите едновременно и нищо не мога да разбера. Хайде, моля ви един по един, да не объркам после нещо. А те се смеят - сестрата ми вика, че съм била хубава като кукличка и щели да се грижат за мен като за тяхно дете. От цялата работа стана ясно, че ще трябва да устискам и тази седмица. Секциото ще е другата седмица, което си е вече в 40 г.с. Дано бебето да си порасне хубаво и да е над заветните 3 килца. Аз ще гледам да полежавам повече, за да няма изненади. Относно административната част - преди влизането в болницата трябва да си направя предоперативните изследвания и да набавя някои документи (направление за прием за раждане, уверение кой поема разходите и т.н.). Ще ме приемат от предния ден. Казаха да нося възможно най-малко неща и нощница. Доколкото разбрах за самата операция ще ми дадат да облека тяхна, но искат да си имам и моя. Бърбориха и разни други неща, ама не можах всичко да схвана. При това положение най-вероятно родителите ми ще дойдат този уикенд да помагат на мъжа ми за баткото докато съм в болницата. Ще го измислим в движение точно как ще се нагласят нещата.
С други думи, и аз ще съм от последните октомврийки, нищо, че секциото е планово.

За масажа на слъзното каналче - леко с показалеца разтривате нослето от страната на очното кладенче с кръгови движения и движения нагоре-надолу. Правите това няколко пъти дневно. Слагайте и капчиците, които са предписани от лекаря. Ако проблемът е в каналчето - ще изчезне спонтанно, когато успеете да го отпушите с масажчето (може да отнеме известно веме). Ако има инфекция, капките трябва да помогнат. Ако каналът е запушен, но въпреки масажите не се отпуши, тогава след няколко месеца се прави сондаж. Но смятам, че в повечето случаи нещата се оправят само с лекарство и масаж. Можете да почиствате очичките с тампон с преварена вода няколко пъти дневно. А мисля, че ако го правите със сребърна вода, ефектът ще е по-добър. Кърмата може да помогне при по-леки възпаления, но ако има инфекция - без лекарства няма да се размине. За съжаление по нашите родилни отделения постоянно върлуват разни по-леки вътреболнични инфекции, които нямат тежки последици и не се считат за особен проблем. Но в резултат на тях бебчетата се изписват с разни такива дребни проблеми - хъркащо носле, гурелчета в очичките, някой и друг обрив.

Чайчето от дюли като лек срещу хемороиди не го бях чувала. Ако пак видя зор, ще пробвам. Напоследък само чайове пия и май почна да ми харесва. Инак, мога да кажа, че моят домашен крем от естствени масла имаше неочаквано добър за мен ефект и вече нямам никакви болки, а и кръвоносният съд започна да се прибира. Имайте предвид, че толкова беше налят с кръв, че се притеснявах да не се пукне, а сега е като калциран.

За лохиите не знам - с първото раждане си ги имах доста дълго, макар че не бяха кой знае колко обилни. Може спирането да е нещо временно и след ден-два пак да се появят. Помня, че съм имала периоди с повече течение и такива с по-малко, на прили и отливи. Но пък ако се тревожите, най-добре звъннете на лекарите си.

# 312
Здравейте и от мен! Днес ми е 2-ри ден преносване, но пък сутринта бях на запис и тоновете на бебка са добре. В четвъртък пак ще ходя и ще видим какво ще се разберем с АГ-то. Иначе акушерката ми каза в петък с багажа да съм в патология да ме наблюдават, ама аз си мисля направо да се уговаряме за предизвикване или каквото там ще е...
Честито на скоро станалите мамчета!
А корема ми как се е нацепил, сърби ме, едни червени ленти..ужас #Crazy
Слънчев ден на всички!

# 313
Поли, само да ти спомена, че дюлите - на компот или на чай имат запичащ ефект, а при хемороиди не съм сигурна, че се цели такъв резултат. Консултирай се отново, но знам, че се прави чайче от дюли като имаш разстройство.  newsm78

# 314
А, късметче, аз въобще нямам намерение сега да правя чай от дюли. За момента проблемът е решен, така че няма да експериментирам.

Общи условия

Активация на акаунт