Коледа 2012

• 88 507
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Привет на всички! Точно се чудех дали вече има такава тема, а то даже и 19 страници сте изписали! Връщам се да чета, а междувременно, извинявам се за глупавия въпрос, но какво точно е това?   Blush

# 286
Благодаря ви!   bouquet

Джемма,
има две страхотни формички на играчки за елха в кукибуки, за съжаление в момента не са налични, но ги дебна. Wink

Да попитам, някой правил ли е по-различна от стандартната коледна къща? Ще се радвам на снимки.
Мисля да пробвам нещо във викториантски стил, само да намеря подходящ модел и размери. Из разни англ. сайтове продават готови проекти, но още събирам смелост, че е голям залък и не съм сигурна, дали ще се справя. Rolling Eyes

# 287
  • Балчик

Джемма,
има две страхотни формички на играчки за елха в кукибуки, за съжаление в момента не са налични, но ги дебна. Wink

Кои са те? Аз имам този комплект:

# 288
Твоите са чудесни! Иначе аз имам предвид тази и тази

# 289
  • Балчик
Да, и тези са много хубави. Peace Ах, като видя такива формички и направо не мога да остана равнодушна. Много обичам формички за сладки. Laughing

Тескома имат формички, които лесно може да се докарат и с подръчни материали, интересна 3 Д камбанка:

# 290
Hope, благодаря ти за информацията!    bouquet Тази вечер си купих от формичките за сладки от Lidl - много са хубави, а и ламарината не е тънка и качеството на изработка е много добро.  Peace

# 291
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Ох, ужасни сте!  Crazy Mr. Green

Имам от тоя комплект почти всичко, срам ме е да преброя колко формички имам у нас, но............ сега ще вървя и до Лидъл, то пък............. как да ги изпусне човек  Rolling Eyes Sunglasses

# 292

Джемма, тези формички за кабанката къде могат да бъдат открити (и купени, разбира се)? Simple Smile

# 293
ТанчеJoy
ако ще ходиш, би ли погледнала, моля те, до комплекта с резци трябва да има и един шприц за сладки от този вид, но по-обикновен. Чудя се, дали е хубав, не съм ползвала такъв и ще се радвам на мнения.   bouquet

Джемма,
чудесна камбанка, много идейна. Трябва да се опитам да сглобя такава с наличните резци.

# 294
_Hope_, аз съм правила 3 вида .една , които е с 2 стаи различни височини и една издадена стаичка и навес.по-напред съм постнала снимки от миналата година, та там я има. иначе миналата година събрах доста линкове с различни шаблони за МЕдени коледни къщички. а имам и шаблони за Парижката света богородица,но след бая години ще се пробвам да я спретна ...... доста части има ....

Вчера гледах как се прави кутийка от целувчена глазура, та ми хрумна ,че по същия начин може да стане и къщичка.... доста лесно и интересно ми се видя ....

А кога според вас кога е най-ранната дата да замеся медено тесто и да го оставя в хладилника , ако искам да пека меденките около 20-ти декември.искам да е по-рано замесено, че декември ще съм живот и здраве в 8-ми- 9-ти  месец  и не знам с какви сили ще разползагам за месене ....

# 295
  • Русе

Джемма, тези формички за кабанката къде могат да бъдат открити (и купени, разбира се)? Simple Smile

Джема е писала, но аз разглеждайки миналогодишната тема открих това, може да ти е полезно.

http://www.domakinia.com/2011/novini/sladki

И аз й бях хвърлила око на тая камбанка и съм си я запазила като картинка, но ще видим дали ще я направя.

# 296
  • гр.София
 _Hope_ страхотни неща видях, направо уникални  Hug сигурна съм, че и другата къщичка няма да ти се опъне  Laughing
Аз пък да ви се оплача, мин.година си купих тези резци от Лидл, но нали съм новак в сладко правенето, се чудех за какво са ми толкова еднакви формички за сладки с различни размери  Mr. Green и хванах та ги подарих половината  Crazy а то какви красоти ставали като на Джема камбанката примерно, може ли да съм толкова зле, но ще се поправям, благодаря Ви, че ви има за има от кои да черпя красиви идеи   bouquet

# 297
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Хоупче, ще погледна! За какво ще ги ползваш?

Аз имам шприц точно от Лидъл и никак не е лош, но ползвам реално само пошове с накрайниците. Мнооого по-удобно ми е!

# 298
Танче,
благодаря! Hug
 Ето такива шприц сладки. С пош и накрайник могат да се получат само розички май.  newsm78 А тази щприц преса има метални накрайници с доста различни форми. Четох, обаче, че били много капризни и, ако тестото не е с подходящата консистенция, трудно се отделят от пресата и се обезформят. Никога не съм ползвала такова чудо, затова и не мога да преценя, дали това, което има в Лидл е подходящо.
Наскоро си взех този комплект за декорация на мъфини , не съм го ползвала още, но предполагам с единия накрайник могат да се шприцоват сладки-розички.

Деси,
благодаря! Hug Формичките никога не са излишни.  Wink Аз трупам, като катерица, май е време вече да запретна ръкави за предколедни проби.  Laughing

velma,
чудесна е къщата, благодаря, че сподели!  bouquet Има линк на същия макет в началната страница и мисля да го пробвам. Би ли споделила нещо за тази кутийка от целувчена глазура? За тестото не мога да помогна.

verano azul,
радвам се, че са ти харесали. Wink

Последна редакция: пт, 19 окт 2012, 13:43 от _Hope_

# 299
  • Бургас
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,4467.msg167486.html#msg167486
Тези елхички точно с шприцът за сладки на лидл ги правих,но с другите форми нещо не ми се получи  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт