Коледа 2012

  • 88 277
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
  • София
  • Мнения: 6 598
Записвам се да ви следя   bouquet И за да не е гол запис,моля някой да ми каже за красиви коледни сладки освен формички за сладки(елхичка,дядо коледа,снежен човек) какво друго ми е нужно,за да декорирам сладките?
Например тези - http://www.picvalley.net/u/1222/1750702356.JPG - с какво и как е направен белия кант?

Белият кант е роял айсинг (белтъчна глазура). За декорация си вземи ядливи украси - топчета и всякакви други цветни нещица, в Кауфланд преди имаше щанд за такива, не знам дали още има.

И да покажа моите неща от по-предната Коледа, от миналата не съм качила много снимки Sad
http://cattym.multiply.com/photos/album/10/10

# 196
  • Fort Worth, TX
  • Мнения: 2 119
Записвам се да ви следя   bouquet И за да не е гол запис,моля някой да ми каже за красиви коледни сладки освен формички за сладки(елхичка,дядо коледа,снежен човек) какво друго ми е нужно,за да декорирам сладките?
Например тези - http://www.picvalley.net/u/1222/1750702356.JPG - с какво и как е направен белия кант?

Белият кант е роял айсинг (белтъчна глазура). За декорация си вземи ядливи украси - топчета и всякакви други цветни нещица, в Кауфланд преди имаше щанд за такива, не знам дали още има.

И да покажа моите неща от по-предната Коледа, от миналата не съм качила много снимки Sad
http://cattym.multiply.com/photos/album/10/10
Супер са!Дано и аз успея някога да сътворя такива красоти.

# 197
  • Мнения: 240
Супер ИЗГлеждат!може ли малко по-голям размер на снимките, за да се насладим както трябва на произведенията?

Ето направо линк към албума - http://wafi.snimka.bg/?album;aid=706765;pid=28714508  Wink

# 198
  • у дома
  • Мнения: 7 947
Супер ИЗГлеждат!може ли малко по-голям размер на снимките, за да се насладим както трябва на произведенията?

Ето направо линк към албума - http://wafi.snimka.bg/?album;aid=706765;pid=28714508  Wink
Всичко е прекрасно   bouquet
Мен ме интересува това http://wafi.snimka.bg/cooking/koleda.706765.28714514 какво е и ако може рецепта  Praynig

# 199
  • Мнения: 224
Супер ИЗГлеждат!може ли малко по-голям размер на снимките, за да се насладим както трябва на произведенията?

Ето направо линк към албума - http://wafi.snimka.bg/?album;aid=706765;pid=28714508  Wink
Всичко е прекрасно   bouquet
Мен ме интересува това http://wafi.snimka.bg/cooking/koleda.706765.28714514 какво е и ако може рецепта  Praynig

И аз се присъединявам към искането за рецептата  Praynig/на мен ми прилича на сълзици/

# 200
  • Мнения: 98
wafi, видях ,че си правила от китайските курабийки ( сладки ) можеш ли  да споделиш по коя рецепта са и някакви напътствия за праенето им ?

# 201
  • Мнения: 1 262
Супер ИЗГлеждат!може ли малко по-голям размер на снимките, за да се насладим както трябва на произведенията?

Ето направо линк към албума - http://wafi.snimka.bg/?album;aid=706765;pid=28714508  Wink
А аз искам рецептата на кекса с звездичките отгоре и панделката  Praynig изглежда много вкусен

# 202
  • София
  • Мнения: 5 728
Момичета, имам нужда от малко напътствия. До сега на Коледа правим много меденки и други сладки с децата, но отгоре украсяваме все с боички за рисуване от Метро. Понеже каката вече е по-голяма много ми се иска да пробвам и нещо по-различно - има страхотни идеи тук за меденки, които отгоре имат залепен оцветен фондан /мисля, че така се казва  Embarassed/, но пък в много теми четох, че вкусът му не е нищо особено. Та съм се замислила това покритие отгоре може ли да се направи от марципан, от този на калъпите и този марципан дали може да се оцветява и ако може с какво?
много въпроси, простете невежеството ми, ама моята девойка от сега се е заобяснявала какви чудеса иска да прави за Коледа.  Hug
 Иначе в списъка ми за тази година са:
АКК на Джемма - безгрешен всяка година   bouquet
Дрезденския щолен - също уникален, аз двойна доза направих миналата година в крайна сметка и до Нова година беше свършил,
Меденките, медените къщички и рохличките също са задължителни, сега започвам да си харесвам и други неща, които да направим.
А какви красоти сътворявате всички, страхотни сте момичета!!!   Heart Eyes

# 203
  • София
  • Мнения: 1 478
Здравейте,

момичета имам нужда от помощ. Търся рецепта за тесто, от което може да се правят кошнички (по-големи, в които да подредя сладки). Преди време правих такива, но не си намирам рецептата. Така съм я скрила от себе си, че няма намиране.
Моля, споделете ако имате такава  Praynig

  bouquet

# 204
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Ако кошничката няма да се яде можеш да ползваш обикновено тесто от вода и брашно. Иначе ако се яде козуначено или медено тесто. Аз правя такава кутийка за сладките:




Може да се направят ажурни стените и да се направи дръжка, за да стане на кошница.
Ето идея за оформяне на много симпатична кошничка:



# 205
  • Fort Worth, TX
  • Мнения: 2 119
Джема , теб съм те признала.Браво.Кутиите са великолепни.  bouquet  bouquet

# 206
  • Fort Worth, TX
  • Мнения: 2 119
Супер ИЗГлеждат!може ли малко по-голям размер на снимките, за да се насладим както трябва на произведенията?

Ето направо линк към албума - http://wafi.snimka.bg/?album;aid=706765;pid=28714508  Wink
А аз искам рецептата на кекса с звездичките отгоре и панделката  Praynig изглежда много вкусен
И аз се нареждам за кекса.  bouquet

# 207
  • Мнения: 240
svetlaem, МоРсКа СиРеНа тези сладки са "Сълзица" и се правят изключително лесно.

"Сълзица"

Бутер тесто
Захар

Бутер тестото се размразява на стайна температура. Разточва се и се поръсва обилно със захар, като се притиска с точилката за да се задържи за тестото. Обръща се и се ръси и от другата страна. Навива се на хлабаво руло и се прибира в камерата за да стегне и да може да се реже. Когато вече е стегнало се нарязва на кръгчета с остър нож с дебелина около 5 мм. Редят се в тава покрита с хартия и се пекат в предварително загрята на 220 С фурна, като за равномерно изпичане може да ги обърнете по време на печенето, защото страната към хартията по бързо се карамелизира. Когато станат златисти / не кафяви/ се вадят да истинат на решетка, за да не залепват и се излапват. Simple Smile


Big boss, Креми Анев кекса със звездичките е Панетоне / италиански коледен кекс/ и рецептата е от тук - http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpha … %D0%9F&id=474 - наподобява козунак но е малко по плътен. В къщи се хареса.

velma за китайските курабийки ето рецептата по която ги правих - http://kulinarnimisli.wordpress.com/2009/10/31/k%D1%83%D1%80%D0% … 0%B5%D0%B4%D0%B0/
Станаха много сполучливи и вкусни. Всички близки полудяха по тях и тази година ще правя повече. Имай в предвид, че листчето с късмета се вади малко трудо защото залепва и се налага да се надроби курабийката. Тази година ще пробвам да го сложа предварително в найлонче или станиол. Wink

# 208
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
Привет, момчиета, минавам с докалд - в Джъмбо са пуснали коледните формички.

Има комплекти за Джинджъровци - 3 размера - 3.99. Комплект с 4-5 формички коледни страндартни. Май пак бяха на тази цена и един по-голям комплект, който не е изцяло коледен но е чудесен. Не помня цената.

Има и прекрасни хартиени форми от тези, в които обикновено прадават козунаците, и които са чудесни за малки АККта например. Или за Панетоне.  Peace

# 209
  • Мнения: 2 814
Wafi, а тези цветя от тесто как ги направи, много са красиви.

Страхотни миналогодишни творения видях, момичета   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт