Коледа 2012

• 88 345
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
  • Балчик
Норе, те ще са тежки керамичните за онлайн доставка, защо не погледнеш в Джъмбо, ако разбира се имаш наблизо- там пускат много , много красиви неща.

Днес ми пристигнаха за 1 седмица от САЩ новите формички- едното камионче и елховата лампичка за мен, другото камионче и къщичката-за сестра ми.

# 481
# 482
  • Русе
Момичета, да се похваля. След третото ми ходене до Кауфланд да търся формичките от 0.69 лв. най-после ги намерих. Наистина ги има и в Русе, но са на толкова странно място - след електроуредите, в дъното на стелажите в една голяма картонена поставка разделена на сектори. Купих си ботушче, еленче и снежинка. Така че, който не ги е намерил от първия път като мен, ако иска да отиде пак  Laughing

# 483
  • Балчик

Да, някой каза,че я чака да я заредят - не са я заредили като гледам.

# 484
Имам въпрос за АКК.
Обещала съм, че ще направя за колежките. Най-вероятно коледното ни парти ще е на 21 декември. Рано ли ще е ако направя кейка на 2-3 ноември?

И въпрос към ani_d  за формичките на Мечо Пух и Тигър- за колко време ти пристигнаха? Харесах си коледни формички и ме е страх да не дойдат със закъснение, ако си ги поръчам...  newsm78

# 485
  • Балчик
Според мен е рано. Към 15.11 най-рано се прави кекса за Коледа. Може и по-късно, но за по-рано не знам, не съм правила и не бих пробвала.

# 486
Да, някой каза,че я чака да я заредят - не са я заредили като гледам.
Аз ги чакам. Миналата година пак липсваха, не ги дочаках. Да видим тази.

За керамичните неща - нямаме Джъмбо в близост, затова се оглеждам онлайн. В Айко видях някакви плата, но нямам идея, дали са добри. Ако някой си купи, ще се радвам на мнения.

desivalko_,
благодаря ти!  Hug

# 487
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Любопитко, и аз като Джемма не те съветвам да правиш АКК толкова рано. Миналата година го правих в последната седмица на ноември и за Коледа беше перфектен. Сега планирам  да го правя 5-6 седмици по-рано, както е по рецептата на Джемма.

Между другото, в момента го пека, т.е. АКК номер 1, после ще има и номер 2 за фамилията! Събираме се компания на предколедна сбирка на 24-25 ноември. Щеше да е по-късно, но се промениха нещата. От миналата година приятелите ме молят да им направя един АККейк специално за компанията. И се наложи да реагирам в последния момент, вчера напазарувах, накиснах плодовете и ядките, тази вечер го забърках и сега пека! Ако знаете как ми е замирисала цялата къща на Коледа от ароматите и подправките за кейка.  Heart Eyes
Надявам се, че 4 седмици ще са достатъчни.  Wink

Последна редакция: пн, 29 окт 2012, 21:44 от Did :)

# 488
  • Балчик
Достатъчни ще са.Моят опит показва,че по-добре по-късно, отколкото по-рано. Но не пък прекалено рано, за да има време да узрее,да се настои. 4-5 седмици, не повече.

# 489
_Hope_    разгледай тук http://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=128&page=18, преди и в GENESIS имаха готини неща, но не ги откривам сега.

# 490
  • Варна
Здравейте. Знам, че беше коментирано по-назад в темата, но на мен пак не ми стана ясно как точно се използвате тези коледни красоти. Ще бъда благодарна за повече подробности, върху какви сладки се лепят, само с айсинг ли, и как стават за ядене, като пише че е оризова хартия  Thinking Thinking Thinking

http://www.ebay.co.uk/itm/150695087460?ssPageName=STRK:MEWNX:IT& … p3984.m1497.l2649

Благодаря предварително!

# 491
Здравейте!
Тази година за първи път ще украсявам меденките и се чудя какви бои да си взема - на прах, течни или гелообразни. С кои бои се получават плътни цветове?

# 492
  • Бургас/Пз
И въпрос към ani_d  за формичките на Мечо Пух и Тигър- за колко време ти пристигнаха? Харесах си коледни формички и ме е страх да не дойдат със закъснение, ако си ги поръчам...  newsm78
Около 2 седмици горе долу, но други неща са идвали и по-бързо Simple Smile

# 493
Alokazia  и аз още не съм ползвала такива, притеснява ме факта че няма да мога да ги опазя от децата, а са наблъскани сигурно с всякакви Е-та  иначе виж тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=685087.0
В: Как се залепва вафлената плака /картинка/ към тортата?
О: - За плаката се използва Фарситура Кристалина. Това е безцветно сладкарско желе, без аромат. Мястото за плака задължително се намазва с Кристалина, независимо дали е покрита с чаршаф или е измазана със сметана, маслен  или друг крем.  Кристалината се загрява в слаба МВ, и се разстила равномерно върху тортата. Плаката се притиска върху Кристалината и се избутват всички мехурчета въздух. Отгоре се залива отново с Кристалина и с мокър нож или шпатула се изравнява повърхността, като по този начин се пукат и мехурчетата които се образуват. Фарситурата не е задължителна за отгоре, може да се пропусне, зависи от търсения ефект на продукта. Не дръжте плаката върху торта повече от 48 часа. След този срок, цветовете започват да се размиват и размазват.
Плаката може да се залепи с чист маслен крем или сладк. лепило, но по този начин става гумена и неприятна за ядене. Не омеква и в повечето случаи се набръчква.
Фарситура Кристалина може да се закупи от "Змееборец" или склада на "Илчовски". Вафлени плаки също се разпечатват на двете места. Адресите може да намерите в библиотеката. Някои от онлайн магазините, изброени по-горе също предлагат фарситура и разпечатване на плака.

mimi000 аз предпочитам да работя с геловите, защото качествените правят наистина хубави, наситени цветове, при прахообразните винаги ми остава фира  Wink нали  се разреждат с алкохол, а пък течните леко разкашкват тестото / зависи колко ще сложиш де  Wink

Аз си взех такива формички на Мечо Пух  от Хитрини, защото като изчислих с доставката горе долу идват толкова, но директно от склада им  ги взех за да не плащам още 5лв май беше доставката .../ той е в Люлин/  та междувременно си навзех и други неща.

# 494
  • София
А къде им е склада точно в Люлин на http://hitrini.com ? Аз гледах там разни неща и си харесах няколко, но искам да ги видя реално, ако е възможно. Намерих само един адрес в Грийн център, освен формата за online поръчка. Това ли е склада им и може ли всеки свободно да го посети, или трябва да се уговоря предварително с тях?

Общи условия

Активация на акаунт