Коледа 2012

• 88 350
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Аз като голям фен на щолените  днес правих Незабавния щолен. Отдавна му се канех. Моето мнение е, че няма нищо общо с щолен. Стана вкусно кексче, но на щолен не ми прилича.  Става лесно, ако някой се чуди какво бързо да спретне е идеален.

# 466
Здравейте!Трябва ми помощ Simple SmileИска днес с малкото човече да направим някакви лесни сладки,на които не им е нужно да престояват.Моля ви,предложете нещо изпитано,изборът в началото на темата е толкова голям,че съвсем се опетлах Simple Smile
Меденки:

Продукти:
1 водна чаша захар
1 чаша олио
2 с.л. кисело мляко
½  ч.л. сода в млякото
2-3 с.л. мед
2 яйца
½ к.л. канела (по избор)
400-500гр. брашно за замесване на меко тесто
Оформят се топчета или други фотмички. Слага се орех или друга ядка (може и смлени  в тестото) и се пече в умерена фурна.

Тези направихме и станаха страхотни   bouquet

# 467
Здравейте, днес направих английския коледен кекс. Вече е опакован във фолио и прибран в метална кутия. Възникнаха ми обаче два въпроса. Какво е количеството ром, с което кекса се пръска после и до кога трябва да продължи това периодично пръскане с ром. И още нещо, дали ще издържи до коледа, чудя се дали не го направих прекалено рано. Питам защото ако е рано, да го изядем поне преди коледа. Благодаря предварително.

# 468
  • Бургас/Пз
Благодаря , момичета! Формичките наистина са от ибей - ето от този купувач и са едни от най-евтино предлагани - http://www.ebay.co.uk/sch/kobook/m.html?item=150781918272&pt … id=p2047675.l2562 Една съфорумка ми го препоръча като много коректен и даже тя ми ги поръча, че аз имам проблем с картата. Ако не ви се занимава с поръчки от ибей, има ги и ето тук http://hitrini.com/product/1046/formichki-mecho-puh-i-tigar.html

Последна редакция: нд, 28 окт 2012, 17:28 от ani_d

# 469

Rosalinka_L радвам се че ти харесаха, това е рецепта от старите книги на майка ми, много ги обичам. напоследък гледам че брат ми ги яде намазани с течен шоколад отгоре Mr. Green

# 470
  • София
Аз си взех от формичките на Факелман в Кауфланд и наистина са много хубави Heart Eyes Днес ги изпробвахме, имаме меченце, ботушче, снежинка, еленче и снежно човече. Уви, мечето ми се разтвори отгоре Sad Нещо не му понесе миенето, явно е било некачествено захванато. Мъжът ми обеща да се опита да го залепи, защото е толкова сладко Simple Smile
Да ви кажа, изпробвах ги от зор с едно бутер тесто, защото малкият ми извади душата, а го бях размразила вече за тригуни. Те пък взеха че станаха супер сладки. Малко като триизмерни са Simple Smile Леко го разточих, изрязах с формичките и всяка фигурка потопих в кристална захар. При печенето се надигнаха много нависоко, но не си развалиха формата - точно като 3-д Laughing
Да знаете, ако и на вас някой ви дава зор за сладки с формички, а нямате време за тесто - и от готово бутер стават много хубави Simple Smile

# 471
Тези формички от тази седмица ли са? Rolling Eyes

# 472
belinda, интересна идея, ще се възползвам.
Ти кое бутер тесто ползва , Лидълското ?
А остатъците, какво направи?

# 473
  • София
Не,някакво друго беше, май на Фантастико/ не го препоръчвам, понамирисва на маргарин/. Остатъците смачках на топка и пак разточих. Мислех, че ще идат на кино многото листове, но не - пак стана Peace Най-накрая, когато вече беше твърде малко за разточване, го оформих с пръсти на пръчка, овалях в шарена сол, нарязах и ето ти солети Laughing
Тинки, не знам от кога са формичките, аз тук в темата прочетох за тях. Взех си и хартийки за мъфини на промоция 60 или 80 бройки за 1.99 лв. - бели на розиви цветчета, много джиджани.

# 474
  • Бургас/Пз
Ей тези Тиквени курабийко-мъфини са много добро коледно предложение за любителите на тиквата Simple Smile

# 475
Мислех да ви питам как правите бутер соленките,и прочетох малко по горе.Ако имате още рецепти за тях,моля да споделите   bouquet

# 476
  • София
Да се запиша и аз в най-вкусната и красива тема. И да не е гол запис, вчера правих тези следки пробно http://yoli-www.blogspot.com/2008/09/blog-post_6168.html
Толкова добре се получиха, че даже и не можах да снимам, ометоха се за един ден. Определено влизат в списъка.

# 477
Мислех да ви питам как правите бутер соленките,и прочетох малко по горе.Ако имате още рецепти за тях,моля да споделите   bouquet
http://evatoneva.com/index.php?option=com_content&view=artic … esto&Itemid=6

Същите ги има в Пени с три различни вкуса и в красиви опаковки. Много са вкусни. Peace
Стоят до чипсовете.

# 478
Момичета, ако някой мерне хубави порцеланови неща в някой онлайн магазин, да пише. Трябват ми коледни чаши, чинии, буркани - всичко.   bouquet

Октомврийски, предколедни сладки от мен Mr. Green

# 479
  • гр.София
Момичета, ако някой мерне хубави порцеланови неща в някой онлайн магазин, да пише. Трябват ми коледни чаши, чинии, буркани - всичко.   bouquet

Октомврийски, предколедни сладки от мен Mr. Green

Уникални са   bouquet и снимките също  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт