Коледа 2012

  • 88 333
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
  • До Балкана
  • Мнения: 100
добро утро!
разглеждах рецептите от първа страничка и много ми се иска да приготвя линцерови сладки, някой с рецепта, която да не изисква такова отлежаване? Simple Smile
Амели, ти можеш да ги направиш и да не ги чакаш да отлежават много, защото в момента в който ги слепиш със сладкото, те ще омекнат за 1 ден (моите за толкова омекнаха) и ще може да си ги хапвате.  Peace Ако искаш да отлежават ги правиш, но без да ги слепваш и така могат да издържат повечко време. Когато ти потрябват, вадиш, слепваш и се наслаждаваш!

catty m, писали сме едновременно!  Peace

# 511
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Маслените сладки не изискват отлежаване. За да не стават твърди не месете много тестото, не го премесвайте твърде много след изрязване, ползвайте само жълтъци, а не цели яйца и не ги препичайте. Тогава стават пръхкави и чудесни.   

# 512
  • София
  • Мнения: 5 729
Момичета, моля за помощ-купих си айсинг на прах и хич не мога да се оправя с него. Как сочно я правите тая работа? Представях си го по-иначе купения-че ще може да се разточва и да си изрежа фирмички от него-нещо като марципана, ама то течно стана, така ли трябва да се получи?

Айсинга е глазура, разбива се с малко вода и лимонов сок (не помня точно, би трябвало да пише на етикета как се разбива). Това не е фондан, който може да се разточва и да се реже на формички.
Правила съм си в къщи предишни години и криво ляво докарвах резултат с гъстотата на глазура и като такъв го ползвах, ама тоя купения някъде бях прочела, че като марципана мога да го разточвам.  newsm78
Явно нещо хич не съм се ориентирала.

# 513
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Купеният, но ето този, а не на прах (Роял айсинг):
http://www.ebay.co.uk/itm/370664354048?ssPageName=STRK:MEWNX:IT& … p3984.m1439.l2649

# 514
  • Русе
  • Мнения: 410
Момичета дайте идея от къде да си купя хубав марципан - бял, цветен, цени, доставка и т.н. - прочетох в посочените магазини, но вие от кои сте доволни. Да не говоря, че доставката струва колкото 500 гр марципан. Миналата година си правих, но много бързо се втвърди въпреки, че беше в найлонов плик в хладилника. Той там допълнително стяга и се измъчих с него. Искам готов.

# 515
  • world wide
  • Мнения: 139
здравейте и от мен!!!включвам се и аз в тази страхотна тема.Браво за положения труд.Продължавайте все така.Страхотни сте   newsm74   newsm51

# 516
  • Мнения: 36
catty m, Джемма благодаря ви. другата седмица ще ги направя!
Dallche  Hug

# 517
  • Мнения: 622
Момичета, днес се сдобих с форчимки на Уилтън за линцер сладки.  smile3508 Една моя колежка реши да ми направи предколеден подарък.  newsm68
Сега вече ме сърбят ръцете да ги изпробвам.  Joy

# 518
  • Мнения: 3
Мерси за инфото за марципана. Ще се ходи до Метро, няма как, въпреки че ми е тоооолкова далече.
Все пак ако някой си купи някъде по към центъра - нека пише.

# 519
  • Мнения: 539
В Пени има два вида марципан-на блокчета с различен грамаж.Може ли да се използва при направата на сладкиши или украса или е само за хапване?

# 520
  • Мнения: 5 221
В Пени има два вида марципан-на блокчета с различен грамаж.Може ли да се използва при направата на сладкиши или украса или е само за хапване?


Този, който е с шоколадово покритие, е за хапване, а чистият е за сладкиши, не знам какъв е този в Пени. А ориентировъчно цени сещаш ли се, че мислех да си поръчвам, но имам Пени на близо?

# 521
  • Мнения: 84
Момичета, някъде назад в темата бях чела за това къде мога да поръчам да ми направят вафлена кора с моя снимка за поставяне върху торта. Опитвам се да го намеря, но не успявам, моля ви ако някои се сеща да помогне Simple Smile

# 522
# 523
  • Мнения: 84
точно това беше Simple SmileSimple Smile
много ти благодаря, приятен ден!

# 524
  • До Балкана
  • Мнения: 100
catty m, Джемма благодаря ви. другата седмица ще ги направя!
Dallche  Hug
Heart Eyes Hug

Общи условия

Активация на акаунт