Коледа 2012

• 88 323
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Благодаря много:))
А някъде видях глазура от пудра захар и прясно мляко, тя по твърда ли стои?
Да, изсъхне ли- става бетон  Laughing, е не е "чупи зъб"   Laughing, но след изсъхване могат да се слагат една в/у друга.

# 541
# 542
mimi0585 ,моля за рецептата  Praynig

# 543
Рецептата е почти същата като тази на Джема.2 яйца 1ч.ч.захар 1не пълна  ч.чаша олио и 1/2ч.ч мед с 1ч.лъж.сода.Подправка за меденки или канела.Меси се по твърдо тесто.Това е.

# 544
  • Русе
Момичета, благодаря ви за идеите   bouquet
wafi , ти по коя рецепта правиш марципан? Да взема да го пробвам и него.

Разгледах сега по-обстойно марципаните и фонданите в Аромасхаус. Аз мислех да купувам марципан, но според вас фондана става ли и той за разточване или е само за моделиране на фигурки? И другото, което ми направи впечатление е, че от разфасовките по 250 гр. почти нищо от цветовете не е налично или поне аз така разбрах - има прозорче "уведоми ме", което според мен значи, че го няма в момента или греша newsm78

Последна редакция: пт, 02 ное 2012, 09:49 от mama1+2

# 545
mama1+2  фондана  става, с него се покриват  и торти, просто марципана е с вкус на бадеми, точно така "уведоми ме" означава че не е налично сега.

# 546
ЗДравейте Simple Smile
Явно от рано ни е подхванало коледното настроение!
Мен хич ме няма по сладките неща, но съм решила и аз тази година да правя меденки.
Искам и да ги украся и гледах различни варианти за глазури. Но дали няма да стане ако разтопя бял шоколад и го боядисам с различни бои и после да го нанеса с тетчица вурху сладките??? Струва ми се доста по-лесно от другите варианти??
Вие имате повече опит, какво ще кажете? Simple Smile

Аз съм правила с оцветен шоколад трансфер върху торта, но с пошове, не с четка. Мисля, че и върху сладки ще стане по този начин. Ползвах бои на прах за оцветяването.
Ето резултата:

# 547
Запис, обичам я много тази тема, така ми оправя настроението, от няколко години приготвям някои основни неща, като включвам и по нещо ново, така че ....  chef

# 548
  • София
Да работиш с пош ми се струва доста по-трудно! Simple Smile

Поздравления за резултата mistery Simple Smile страшна торта! Това си е истинско изкуство:))

Но може би petia_tag е права, че за сладки не става, защото ще се размекне и ще се омажат, но за тортата е супер Simple Smile)   bouquet

# 549
  • Балчик
мама 1+2 , става за разточване, аз с ето такъв си покривах сладките миналата година, сега пак си купих, от Ибей, вчера тъкмо пристигнаха. Взех си 7 цвята по 250 гр, делим със сестра ми наполовина и ми е напълно достатъчно, че и остава:

http://www.ebay.co.uk/itm/290632327338?ssPageName=STRK:MEWNX:IT& … p3984.m1439.l2649

http://djemma.snimka.bg/cooking/koleda-i-nova-godina-2010.547855.21690903

А сега идвам от пощата много бързо пристигнаха от Австрия ето тези формички, много съм доволна- еленчето, шейничката, шапката и църквичката:

http://djemma.snimka.bg/hobby/formi-za-pechene-formichki-i-drugi … t.166067.28901828

# 550
  • София /Абсурдистан
Рецептата е почти същата като тази на Джема.2 яйца 1ч.ч.захар 1не пълна  ч.чаша олио и 1/2ч.ч мед с 1ч.лъж.сода.Подправка за меденки или канела.Меси се по твърдо тесто.Това е.
Содата къде се слага? Има ли брашно в тях?

# 551
Джемма  доволна ли си от това http://djemma.snimka.bg/hobby/formi-za-pechene-formichki-i-drugi … at.166067.5888738 , чудно ми е колко ли е голяма кухнята ти с целия този арсенал  Simple Smile

# 552
  • Балчик
За моделиране на фигури изисква доста сръчност за сглобяването след това.

Кутия??? Ти шегуваш ли се с мен? hahaha
Скрит текст:

# 553
За моделиране на фигури изисква доста сръчност за сглобяването след това.

Кутия??? Ти шегуваш ли се с мен? hahaha
Скрит текст:

Уауу, когато натиснах бутончето крит текст останах наистина изумена!   Peace

# 554
mama1+2  заповядай / моят не е бадемов/:

марципан Варна

150 мл вода
70гр масло
150 гр брашно
около 0,500 кг пудра захар

Водата и маслото се слагат в тенджетра на котлона. След като сместа заври се прибавя на веднъж брашното. Бърка се непрекъснато докато тестото започне да се отделя от стените на съда. Маха се от котлона и се изсипва на плота / тава/ за да истине. Когато вече се е охладило тестото се омесва с пудрата захар докато сре да лепне. Ако стане много твърдо се прибавят няколко капки вода. За да стане марципана плътен и бял, пудрата захар трябва да е много фина. /Исползвам "Захир"/

Последно правих фондан по тази тецепта преди няколко месеца и още имам от него. Хубавото е, че не се разваля и го държа в шкафа. За ядене не харесвам нито единия и ги ползвам само за декорации, но не и за покриване. Може купешките да са по хубави, както за работа така и на вкус но за сега не съм пробвала, нека някое от другите момичета с повече опит да каже.

Общи условия

Активация на акаунт