Коледа 2012

  • 88 328
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
Привет коледни феи - тази година ме е подхванал трудов ентусиазъм и грам не смогвам да пиша, но чета де - следя!
 
I am watching you дето се вика.

Едно бързо докладче - пробвах джинджифиловите сладки на Милена от Сладко царство за Хелоуин и смятам това да е основна медена рецепта за тази Коледа - страхотни са, много ароматни, омекват бързо  - суперрр!

# 526
  • Мнения: 3 449
Май всички тази година нямаме търпение  Laughing. И аз в момента правя едни меденки

# 527
  • До Балкана
  • Мнения: 100
О, Tatitt, изглеждат страхотно и така като ги похвали ще си ги впиша и аз в списъка с намерения за Коледа.  Peace

# 528
  • София
  • Мнения: 2 649
Момичета дайте идея от къде да си купя хубав марципан - бял, цветен, цени, доставка и т.н. - прочетох в посочените магазини, но вие от кои сте доволни. Да не говоря, че доставката струва колкото 500 гр марципан. Миналата година си правих, но много бързо се втвърди въпреки, че беше в найлонов плик в хладилника. Той там допълнително стяга и се измъчих с него. Искам готов.
можеш да отидеш в магазинчето на "Неофит Рилски". Нямам идея, какви са цените, но има и бял и оцветен и е в малки разфасовки, май по 250гр. Има и резци за сладки, бои и всичко друго. Аз от сайт бих поръчала само, ако взимам много неща или се комбинирам с някой, за да направим поръчка над 50лв, за да е безплатна доставката. А пък така за едно или 2-3 неща, по-добре на място, а пък магазинчето е в цвнтъра. Аз преди два месеца за първи път отидох там, че ми трябваше резец за кошничка.

# 529
  • Русе
  • Мнения: 410
Петя, благодаря. Само дето съм от Русе, иначе няма никакъв проблем  Simple Smile Ще продължавам да умувам. Лошото е, че никога когато ходя в София не се сещам да си купя.

# 530
  • Мнения: 2 815
Миналата година си правих, но много бързо се втвърди въпреки, че беше в найлонов плик в хладилника. Той там допълнително стяга и се измъчих с него. Искам готов.
Не се ли поразмеква като врътнеш в микровълновата ?

# 531
  • Мнения: 240
mama 1+2 в момента има 10% отстъпка за онлайн поръчка от Аромас Хаус. Ако си поръчаш няколко неща или ако се комбинираш с някоя приятелка доставката ще ти излезе без пари заради отстъпката.  Wink

Та и аз нямам търпение вече и почнах с пробите:  Grinning

Карамелизирани ябълки с канела, кафява захар и лешници ммммммммм


Шоколадови меденки на Йоли поръсени с остатъка от карамела, което им придаде идеален завършен вкус

и с кокос


Всичко се омете за норматив!  Laughing

Относно домашния марципан - до сега аз не съм имала проблеми с него. Винаги е ставам супер и го съхранявам омотан в свежо фолио и в пластмасова кутийка в кофата на хадилника, и изкарва с месеци. Най много да се развали ако го забравя прекалено дълго, но се омесва много лесно след изваждането. С купешки не съм работила и не мога да кажа дали има разлика.
polly не мисля, че е подходящо да се размеква във микровълнова, защото ще се сготви. Трябва да се остави на стайна температура.

Последна редакция: чт, 01 ное 2012, 14:29 от wafi

# 532
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Петя, благодаря. Само дето съм от Русе, иначе няма никакъв проблем  Simple Smile Ще продължавам да умувам. Лошото е, че никога когато ходя в София не се сещам да си купя.

Виж тук: Русе
ул.Тилча 15
 база Иванов Къмпани
 Тел.: 082/84 52 36
 E-mail: russe@pic-co.com

Представители са на фирма П.И.К.Ко , които се занимават със сладкарски консумативи

http://www.alimco.bg/

# 533
  • София
  • Мнения: 2 649
Петя, благодаря. Само дето съм от Русе, иначе няма никакъв проблем  Simple Smile Ще продължавам да умувам. Лошото е, че никога когато ходя в София не се сещам да си купя.
ох, ами не гледам, това си е.  Laughing Иначе Пепи ти е дала добър вариант, само трябва да видиш имат ли малки разфасовки. Иначе техните неща са с отлично качество.   PeaceВ краен случай си направи от тестото на Димитрана, линк е даден на 1-ва стр. Не се втърдява, но и не се държи в хладилника.

Иначе давам още един гласа за меденките препоръчани от TattitPeace
Страшно ароматни са с тази меласа и не се раздуват, което ги прави идеални за декорация.

# 534
  • Мнения: 1 674
Дайте рецептата за шоколадовите меденки Praynig

# 535
# 536
  • София
  • Мнения: 337
ЗДравейте Simple Smile
Явно от рано ни е подхванало коледното настроение!
Мен хич ме няма по сладките неща, но съм решила и аз тази година да правя меденки.
Искам и да ги украся и гледах различни варианти за глазури. Но дали няма да стане ако разтопя бял шоколад и го боядисам с различни бои и после да го нанеса с тетчица вурху сладките??? Струва ми се доста по-лесно от другите варианти??
Вие имате повече опит, какво ще кажете? Simple Smile

# 537
  • София
  • Мнения: 2 649
ЗДравейте Simple Smile
Явно от рано ни е подхванало коледното настроение!
Мен хич ме няма по сладките неща, но съм решила и аз тази година да правя меденки.
Искам и да ги украся и гледах различни варианти за глазури. Но дали няма да стане ако разтопя бял шоколад и го боядисам с различни бои и после да го нанеса с тетчица вурху сладките??? Струва ми се доста по-лесно от другите варианти??
Вие имате повече опит, какво ще кажете? Simple Smile

работата с шоколад не е лесна. Има много тънкости, иначе се пресича. По принцип и се използват специални бои за шоколад, защото някои го пресичат. И не на последно място, трябва да държиш украсените сладки на студено и то разделени. Шоколада няма как да изсъхне, както глазурата например, за да ги наредиш една върху друга. Той стяга на студено, но на стайна температура ще се размекне и ще се омажат сладките една в друга.

# 538
  • София
  • Мнения: 337
Благодаря много:))
А някъде видях глазура от пудра захар и прясно мляко, тя по твърда ли стои?

# 539
  • Мнения: 3 449
Благодаря много:))
А някъде видях глазура от пудра захар и прясно мляко, тя по твърда ли стои?
Може би имаш в предвид пудра захар и масло.Да тя е по твърда и подходяща за меденки.

Общи условия

Активация на акаунт